Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017

Μια σειρά τεραστίων διαστάσεων αποκαλύψεις φέρνει από σήμερα στην δημοσιότητα ο «Η» και τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν κι άλλες, αφού σε γνώση της εφημερίδας μας περιήλθαν μοναδικά ντοκουμέντα της πολύκροτης πλέον υπόθεσης που ταρακουνάει ήδη συθέμελα το Μέγαρο και τη συνοχή της Δημοτικής Αρχής.
Αποκαλύψεις που αποδεικνύουν ότι η Δημοτική Αρχή χειρίζεται την «υπόθεση ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ» εντελώς διαφορετικά απ’ ότι ισχυρίζεται και ότι αποκρύπτει σημαντικά στοιχεία.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΠΡΩΤΗ
Παρά τους λεονταρισμούς της Δημοτικής Αρχής για διασφάλιση των συμφερόντων του Δήμου και παρά την προσπάθεια αντιπερισπασμού με την απόδοση αποκλειστικά ευθυνών – κατά την προσφιλή της τακτική – «στους προηγούμενους» και εν προκειμένω στον πρώην δήμαρχο Παλικής Βασίλη Ρουχωτά, την ίδια ώρα διερευνά εξωδικαστικό συμβιβασμό με τους μετόχους της εταιρίας!
Συγκεκριμένα:
Ο αναπληρωτής δήμαρχος (κατά την προσφιλή του έκφραση…) κ. Διονύσιος Λυκούδης στο Δημοτικό Συμβούλιο πριν μία ακριβώς εβδομάδα στις 31 Αυγούστου, αναπληρώνοντας τον εξαφανισμένο Δήμαρχο στην πιο σημαντική ίσως συνεδρίαση του Δ.Σ., απέκρυψε ότι με το υπ’ αριθμ. 11316/21-4-2017 έγγραφο του Δημάρχου Αλέξανδρου Παρίση ζητήθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση (Διεύθυνση Κοινωφελών Περιουσιών) να υπάρξει ενημέρωση «εάν υπάρχει η δυνατότητα να αποδεχθούμε τις 14.574 μετοχές επί συνόλου 55.500 και όχι επί συνόλου 17.500, χωρίς να είναι απαραίτητη η εκδίκαση της υπόθεσης, κατοχυρώνοντας με τον τρόπο αυτό ο Δήμος μας τον αριθμό των μετοχών, που συνομολογεί και η εταιρία, η αξία των οποίων ανέρχεται σήμερα στο ποσό των 1.040.583,6 ευρώ»!!!!
Αυτό λοιπόν το αίτημα του Δημάρχου Παρίση, το οποίο ας σημειωθεί έγινε δίχως καμία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και πολύ πριν συναντηθεί με τους επικεφαλείς των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, κρατήθηκε μυστικό στη συνεδρίαση τις 31/8.
Όπως μυστική κρατήθηκε και η απάντηση της Αποκεντρωμένης που έγινε με το υπ’ αριθμ. 90658/23-5-2017 έγγραφό της και σαφέστατα αναφέρει ότι η πρόταση του Δημάρχου μπορεί να γίνει δεκτή «με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου σας, κατόπιν σχετικής εισήγησης της Οικονομικής Επιτροπής σας»!!!
Ο εκ των υστέρων διορισμός ειδικευμένου δικηγορικού γραφείου στις 30 Αυγούστου είναι προφανώς «στάχτη στα μάτια»… Συμπέρασμα; Η Δημοτική Αρχή έχει αποδεχτεί το 25% των μετοχών του σημερινού μετοχικού κεφαλαίου και όχι το 75% του αρχικού και συζητάει ακόμη και τον εξωδικαστικό συμβιβασμό!!!
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΔΕΥΤΕΡΗ
Την ώρα που ο κ. Ανταυτού Διονύσιος Λυκούδης ισχυρίστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι η Δημοτική Αρχή έλαβε γνώση της Δωρεάς Τυπάλδου τον Φεβρουάριο-Μάρτιο του 2016 από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, τα έγγραφα που έχουμε στην διάθεσή μας τον διαψεύδουν οικτρά.
Συγκεκριμένα:
Στις 6/2/2015 το Υπουργείο Οικονομικών- Διεύθυνση Κοινωφελών Περιουσιών αποστέλλει προς εκκαθάριση τους φακέλους 9 Κληρονομιών.
Μεταξύ αυτών και «η δικιά μας» του Σπυρογεράσιμου Τυπάλδου.
Στις 15/5/2015 με το αριθ. πρωτ. 18396/334/2015 έγγραφό της η Αποκεντρωμένη Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου-Δ/νση Κοινωφελών Περιουσιών ζητάει από τον Δήμο Κεφαλονιάς στοιχεία για την Κληρονομιά.
Ο Δήμος Κεφαλονιάς διά του Δημάρχου Αλέξανδρου Παρίση απαντάει μετά από …εννιά ολόκληρους μήνες με το 32499/17-2-2016 έγγραφό του!!!
Τόσο σπουδή και τόσο ενδιαφέρον για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα…
Μάλιστα ο Δήμαρχος σε κάποιο σημείο της απάντησής του σημειώνει ότι «ο Δήμος Κεφαλλονιάς ενημερώθηκε για την ύπαρξη της παραπάνω κληρονομιάς από το ως άνω σχετικό έγγραφό σας»!!!
Κι όμως εδώ έρχεται η μεγαλύτερη όλων αποκάλυψη με την οποία ο Δήμαρχος …αυτοδιαψεύδεται.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΡΙΤΗ
Πότε λοιπόν ο Δήμος Κεφαλονιάς έχει λάβει γνώση για την Δωρεά Τυπάλδου;
Τον Φλεβάρη-Μάρτιο του 2016 όπως λέει ο κ. Λυκούδης, τον Μάϊο του 2015 όπως ισχυρίζεται ο κ. Παρίσης όταν μιλάει για την ενημέρωση του Δήμου από το έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ή μήπως και οι δύο κρύβουν την αλήθεια ότι ο Δήμος γνώριζε την Δωρεά Τυπάλδου και τα οφέλη εξ αυτής πολύ πριν;
Σήμερα λοιπόν αποκαλύπτουμε, ο Δήμος Κεφαλονιάς και προσωπικά ο Δήμαρχος Αλέξανδρος Παρίσης γνώριζε περί της Δωρεάς Τυπάλδου από την αρχή της θητείας του ως …πρόεδρος του Κοινωφελούς Ιδρύματος με την επωνυμία «Κληροδότημα Αδελφών Σ. Τυπάλδου», το οποίο συστάθηκε με το από 11.5.1995 Π.Δ/γμα με σκοπό τη χορήγηση υποτροφιών σε νέους από το Ληξούρι, ως έκφραση της βούλησης του αδελφού του διαθέτη Σπυρογεράσιμου, της μεγάλης Δωρεάς στο Ξυλόκαστρο, Χαράλαμπου Τυπάλδου.
Από δύο τουλάχιστον έγγραφα αποδεικνύεται η γνώση του Δημάρχου για το Κληροδότημα και κατ’ επέκταση για την Δωρεά.
Πρώτα με το από 23/01/2012 πρακτικό συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του ανωτέρω Ιδρύματος Αδελφών Τυπάλδου εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του 2012 με σύνολο εσόδων για το ίδιο έτος το ποσόν των 154.084,59 ευρώ και με υπόλοιπο από το 2011 το ποσόν των 124.580,77 ευρώ.
Το συνολικό ποσόν για το 2012 που έφθανε τα 278.665,36 ευρώ προφανώς και προερχόταν από την συνολική Δωρεά των Αδελφών Σπυρογεράσιμου και Χαράλαμπου Τυπάλδου και προοριζόταν για υποτροφίες νέων από το Ληξούρι!!! (ΑΔΑ: Β4ΓΛΟΡ1Φ-5ΓΛ η έγκριση από την Αποκεντρωμένη)
Τα ίδια και για τον προϋπολογισμό του 2013 (έγκριση από την Αποκεντρωμένη με ΑΔΑ: ΒΕΖ2ΟΡ1Φ-ΥΤ4). Η απόφαση από το Δ.Σ. του Ιδρύματος λήφθηκε στις 26-3-2013 με ετήσια έσοδα από την Δωρεά 216.576,92 ευρώ.
Το συμπέρασμα απλό: Είναι αδύνατον των αδυνάτων ο δήμαρχος να συμμετείχε και μάλιστα από την αρχή της θητείας του ως πρόεδρος στο Κληροδότημα Αδελφών Τυπάλδου και σήμερα να δηλώνει ότι δεν γνώριζε τίποτε για την Δωρεά Τυπάλδου-Υπόθεση Ξυλόκαστρο!!!
Αύριο η συνέχεια των αποκαλύψεων…
Το έγγραφο της Αποκετρωμένης προς το Δήμο από 15/5/2015 με το οποίο ζητά στοιχεία από το Δήμο για την Κληρονομιά των μετοχών και ο Δήμος απάντάει στις 17/2/2016, δηλαδή μετά από 9 μήνες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου