Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2017

Εφημερίδα Κεφαλονιά

Τα… ποντίκια έφαγαν τον φάκελλο του Sikyon Coast Hotel;

By on September 5, 2017 
ποντικια
Το μακρινό 1993 ξεκινάει η… περιπέτεια του τότε Δήμου Ληξουρίου και νυν Κεφαλονιάς με το Sikyon Coast Hotel μια και αποκαλύπτεται ότι στην διαθήκη του ο Σπύρος Τυπάλδος αφήνει κληρονόμο τον Δήμο σε ποσοστό 75% επί των μετοχών της ΑΕ που περιελάμβανε το ξενοδοχείο στο Ξυλόκαστρο.
Ο Δήμος Ληξουρίου γίνεται σχεδόν άμεσα γνώστης της υπόθεσης και για άγνωστο λόγο δεν προχωρά στην αποδοχή κληρονομιάς με όλα τα σημερινά επακόλουθα. Και όχι μόνο αυτό, αλλά για επόμενα περίπου 10 χρόνια δεν ασχολείται καν. Στα γραφεία των Υπηρεσιών του Δήμου Ληξουρίου η υπόθεση είναι γνωστή και μάλιστα έχει σχηματιστεί και φάκελλος επί δημαρχείας Σπύρου Κατσιβέλη, ο οποίος αρχίζει να εμπλουτίζεται από το 2003 και μετά, όταν ο Βασίλης Ρουχωτάς θα αναλάβει Δήμαρχος Παλλικής. Όπως ο ίδιος αποκάλυψε στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο κέρδισε δικαστική διαμάχη εμπλεκόμενη με την υπόθεση του Ξενοδοχείου υπέρ του Δήμου Παλλικής και εις βάρος της Σουζάνας Τυπάλδου. Το πρώτο μεγάλο πανηγύρι των αυξήσεων του μετοχικού κεφαλαίου της ΑΕ έγινε την περίοδο 2007-2010 επί δημαρχείας Νόπης Αλεξανδροπούλου και το δεύτερο μεγάλο πανηγύρι έγινε την περίοδο 2011-2014 επί δημαρχείας Αλέξανδρου Παρίση. Έως και το 2009 οι εκάστοτε Δήμαρχοι ανά τη χώρα δεν είχαν υποχρέωση να κάνουν απογραφή, αυτό όμως άλλαξε με τον Καλλικράτη και αυτοί που παρέδωσαν στον ενιαίο Δήμο Κεφαλονιάς έπρεπε να καταγράψουν και να παραδώσουν την περιουσία των Καποδιστριακών Δήμων στον Καλλικρατικό.
Οι υπηρεσίες του πρώην Δήμου Παλλικής έχουν εμπλοκή;
Ποιος όμως ήταν υπεύθυνος για την καταγραφή αυτή; Σίγουρα όχι ο εκάστοτε Δήμαρχος, αλλά οι υπηρεσίες του Δήμου. Το πρώτο σοβαρό ερώτημα που πλανάται στην ατμόσφαιρα είναι γιατί οι υπηρεσίες του τότε Δήμου Παλλικής, το 2010 δεν κατέγραψαν στην απογραφή την κληρονομιά του Σπύρου Τυπάλδου και το ακίνητο στο Ξυλόκαστρο; Το δεύτερο μεγάλο ερώτημα είναι γιατί δεν παραδόθηκε ή αν παραδόθηκε που καταχωνιάστηκε ο ογκώδης φάκελλος της υπόθεσης που υπήρχε (;) στα γραφεία των υπηρεσιών του Δήμου Παλλικής; Ποιος ή ποιοι υπάλληλοι του πρώην Δήμου Παλλικής και στη συνέχεια του Δήμου Κεφαλονιάς είχαν αναλάβει την απογραφή και την παράδοση στον Καλλικρατικό Δήμο; Ο άνθρωπος (Αντιδήμαρχος) που έβαλε την υπογραφή του στο έγγραφο της υπηρεσίας για να συνοδεύσει την απογραφή ποιος είναι; Σίγουρα δεν είναι ο Βασίλης Ρουχωτάς αφού στις 28 Φεβρουαρίου του 2011 εκδιώχθηκε κακείν κακώς από τη θέση του Αντιδημάρχου Παλλικής, την στιγμή που η παράδοση ολοκληρώθηκε στο τέλος Μαρτίου του 2011 και συμπληρώθηκε τον Ιούνιο του 2013.
Ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε
Οι υπηρεσίες του πρώην Δήμου Παλλικής επί τρεις το λιγότερο μήνες κατέγραφαν την περιουσία του Δήμου και δεν πήραν χαμπάρι τον ογκώδη φάκελλο του Sikyon Coast Hotel; Η αντιπολίτευση δεν έχει πρόσβαση σε όλα τα έγγραφα που αφορούν τον Δήμο και τα περιουσιακά του στοιχεία, όχι ότι δεν είναι νόμιμο αυτό, αλλά στη δημαρχεία Παρίση δεν έχουμε συνηθίσει την Δημοτική Αρχή να ανοίγει την αγκαλιά της στην αντιπολίτευση και ο Βασίλης Ρουχωτάς ήταν σε αυτή από τον Φεβρουάριο του 2011, όπως και ο Θεόφιλος Μιχαλάτος που έφερε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο τυπικά από τον Ιανουάριο του 2011 και ουσιαστικά από τον Δεκέμβριο του 2012. Έτσι όπως προκύπτουν τα γεγονότα τον ογκώδη φάκελλο της υπόθεσης μάλλον τον έφαγαν τα ποντίκια όλα αυτά τα χρόνια και ο μοναδικός κατηγορούμενος, σύμφωνα με την κατά πλειοψηφία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου είναι ο Βασίλης Ρουχωτάς. Ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε! Μήπως ο κ. Εισαγγελέας πρέπει να ανατρέξει στην υπόθεση από το 1994 και όχι από το 2006 και μετά, που αναφέρει η απόφαση του Δ.Σ.; Μήπως…
Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου