Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017

Ο… κατηγορούμενος μιλάει πάντα τελευταίος

By on September 1, 2017 
1 
Μέσα στα σκοτάδια (κυριολεκτικά και μεταφορικά) της χθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου ήρθε η ατάκα του Δημοτικού Συμβούλου, Νίκου Σκλάβου όταν πρόεδρος, αναπληρωτής και σύμβουλοι διαφωνούσαν για το ποιος θα μιλήσει τελευταίος.
Τη… λύση την έδωσε χάρη αστείου μέσα στην πολιτική καταχνιά που είχε σκεπάσει την αίθουσα, λέγοντας ότι ο κατηγορούμενος (Βασίλης Ρουχωτάς) πρέπει να μιλήσει τελευταίος. Ωστόσο, αυτό δεν έγινε δεκτό από τον πρόεδρο, αφού πήρε την απόφαση τη συζήτηση να την κλείσει ο Διονύσης Λυκούδης. Στον κ. Ρουχωτά δόθηκε χρόνος για να υπερασπίσει τον εαυτό του μετά τις κατηγορίες που εκτοξεύθηκαν εναντίον του, αλλά φάνηκε, επηρεασμένος από την ατμόσφαιρα, για πρώτη φορά σε Δημοτικό Συμβούλιο, να μην έχει το σθένος να το κάνει έτσι όπως έπρεπε. Αναλώθηκε στην αρχή της τοπιθέτησής του να ονομάσει τραμπούκο και παραληρηματικό τον Νίκο Ανουσάκη ξεσηκώνοντας νέα θύελα αντιδράσεων εκ μέρους του προέδρου της ΔΕΥΑΚ. Στη συνέχεια, όμως, τόνισε ότι δεν ήθελε να βλάψει τον πρώην Δήμο Παλλικής και πως η παρούσα Δημοτική Αρχή είχε γνώση του θέματος από το 2011. Την κατηγόρησε ότι έχασε τον ογκώδη φάκελο της υπόθεσης του Ξυλόκαστρου και στον επίλογο της ομιλίας του τόνισε: «Κούνια που σας κούναγε αν νομίζετε ότι απόψε με καθαρίσατε. Ο Εισαγγελέας θα καθορίσει τις ευθύνες του καθενός από εμάς».
«Είναι η πρώτη φορά που σηκώνουμε το γάντι»
Τη συζήτηση έκλεισε ο Αναπληρωτής του Δημάρχου, Διονύσης Λυκούδης, ο οποίος τόνισε για τρίτη φορά μέσα στην βραδιά ότι η Δημοτική Αρχή δεν ήθελε να ανοίξει δημόσια το θέμα και δήλωσε απογοητευένος από την στάση της αντιπολίτευσης, που παρά το ότι είχαν εημερωθεί οι επικεφαλείς της μια μέρα νωρίτερα επέμεινε να συζητηθεί. «Δεν θέλαμε να συζητήσουμε το θέμα, αλλά να κινηθούμε με διακριτικότητα για να μην γνωρίζει ο αντίδικος τις κινήσεις μας», ανέφερε και συνέχισε: «Δεν επιθυμούμε την ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής του τόπου, τώρα όμως είναι η πρώτη φορά που σηκώνουμε το γάντι και θα οδηγήσουμε την υπόθεση στον Εισαγγελέα. Ξεκαθαρίζω από την αρχή ότι δεν υπήρχε προμελετημένη επίθεση εναντίον του κ. Ρουχωτά. Ο κ. Ρουχωτάς όμως ήταν Αντιδήμαρχος Παλλικής το 2011 και Δήμαρχος από το 2003 έως το 2006. Στην απογραφή δεν υπήρχε αυτό το περιουσιακό στοιχείο το Δήμου. Το θέμα έχει δύο διαστάσεις. Η μία είναι η νομική, όπου το δήθεν 25% των μετοχών μπορεί να μην υπάρχει κιόλας. Θα είναι πολύ μεγάλος ο δικαστικός αγώνας, πολύπλοκος και πολύχρονος. Η άλλη διάσταση είναι η πολιτική. Έκανε λάθος ο κ. Ρουχωτάς όταν ανέφερε για πληρεξούσιο δικηγόρο του πρώην Δήμου Παλλικής που χειριζόταν την υπόθεση. Δεν υπάρχει καμία τέτοια απόφαση, δεν υπάρχει καμία γνωμάτευση από δικηγόρο. Οι πολιτικές ευθύνες υπάρχουν και πρέπει να αναζητηθούν».
Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου