Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017



Εφημερίδα Κεφαλονιά 

 

Διονύσης Αραβαντινός: «Βυθισμένη στην ηδονή η Δημοτική Αρχή»

 αραβαντινος

By on September 1, 2017 
Από την αρχή της χθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου επικράτησαν τρεις τάσεις μέσα στην αίθουσα. Η μία είχε να κάνει με την… καταδίκη του Βασίλη Ρουχωτά ως πρώην Δημάρχου και Αντιδημάρχου Παλλικής και ακολουθήθηκε από το σύνολο των Συμβούλων της πλειοψηφίας.
Η δεύτερη είχε να κάνει με το «μην πυροβολούμε στον αέρα και όλα να τα διαλευκάνει ο Εισαγγελέας και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους», που υποστηρίχθηκε απο το σύνολο σχεδόν της αντιπολίτευσης και η τρίτη είχε να κάνει με την «παθητική αντίσταση» και σχεδόν αδιαφορία από την παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης. Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Θεόφιλος Μιχαλάτος, ο οποίος ήταν αυτός που έφερε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο επέριψε καταρχήν ευθύνες στην παρούσα Δημοτική Αρχή, η οποία, όπως υποστήριξε ο Αναπληρωτής του Δημάρχου, Διονύσης Λυκούδης, έμαθε για την κληρονομιά Τυπάλδου τον Φεβρουάριο του 2016.
«Έχουν περάσει 18 μήνες από τότε που το μάθατε. Ποιες ήταν οι ενέργειές σας; Γιατί έστω και τότε δεν κάνατε τροποποίηση της απογραφής της δημοτικής περιουσίας και να εγγράψετε και την διαθήκη Τυπάλδου σε αυτή; Επί επτά χρόνια βρίσκεστε σε μια άρνηση, όταν ζητάμε να γίνει συνεδρίαση του Δ.Σ. με μοναδικό θέμα συζήτησης την περιουσία του Δήμου», είπε ο κ. Μιχαλάτος και συνέχισε: «Το 1993 έκανε αποδοχή της κληρονομιάς του Σπύρου Τυπάλδου η σύζυγός του, δεν φαινόταν πουθενά ο Δήμος Ληξουρίου. Το μόνο που ξέρετε να κάνετε είναι κριτική στους προηγούμενους. Η διοίκηση έχει συνέχεια, έχετε και εσείς την ευθύνη σας από το 2011 που αναλάβατε. Δεν θέλω να με βαραίνει το γεγονός ότι στη θητεία μου ο Δήμος Κεφαλονιάς έχασε έστω και ένα ευρώ. Όλοι έχουμε ορκιστεί να υπερασπίζουμε τα συμφέροντα του Δήμου. Το βασικό και κομβικό σημείο της υπόθεσης είναι ότι ο συγκεκριμένος φάκελος υπήρχε στον πρώην Δήμο Παλλικής, αλλά δεν τον βρήκατε ποτέ. Επτά χρόνια αδράνειας…».
Πολιτική ευθύνη της Δημοτικής Αρχής
Ο επικεφαλής της παράταξης Ριζοσπάστες Ξανά, Γεράσιμος Δημητράτος, έμεινε και αυτός στον όρκο που έχουν δώσει οι Δημοτικοί Σύμβουλοι για να προασπίζουν τα συμφέροντα του Δήμου. «Το θέμα είναι καθαρά πολιτικό με το πρόβλημα που δημιούργησε ο Καλλικράτης. Πήρατε την φάκελο της υπόθεσης από τον πρώην Δήμο Παλλικής και δεν τον ανοίξατε. Είναι τεράστια η πολιτική σας ευθύνη, ανέφερε ο κ. Δημητράτος». Ο επικεφαλήε των ΦΙΚΟ, Ηλίας Παρίσης εξέφρασε τα έντονα παράπονά του για τη κλήση του στην προχθεσινή συζήτηση στο Δημαρχείο, παρουσία του Δημάρχου, του Αναπληρωτή και των αρχηγών των άλλων παρατάξεων στη συνάντηση όλων των επικεφαλείς που συγκάλεσε ο Δήμαρχος για το συγκεκριμένο θέμα. Ο Αναπληρωτής του ανέφερε ότι έγινε λάθος, ωστόσο ο κ. Παρίσης δεν φάνηκε να τον πιστεύει και τόσο. Χαρακτήρισε απαράδεκτη ση συμπεριφορά όλων σχεδόν των Συμβούλων της συμπολίτευσης, οι οποίοι έπεσαν πάνω στον Βασίλη Ρουχωτά για να τον… φάνε. Υπενθύμησε για ακόμη μια φορά ότι από το 1994 είχε σταλεί έγγραφο στον τότε Δήμο Ληξουρίου από την τότε Αποκεντρωμένη αναφορικά με την ύπαρξη της διαθήκης του Σπύρου Τυπάλδου, χωρίς ο Δήμος να απαντήσει στο έγγραφο.
Η Ντόρα η εξερευνήτρια και η… επαφή με το Ξυλόκαστρο
Ο Δημοτικός Σύμβουλος της «Ανεξάρτητης Ενωμένης Κεφαλονιάς», Διονύσης Αραβαντινός, κατηγόρησε τη Δημοτική Αρχή ότι βρίσκεται σε απόλυτη ηδονή όταν καταγράφει και διαλαλεί τα κακώς κείμενα των προηγούμενων Δημάρχων. «Είστε βυθισμένοι στην ηδονή όταν μιλάτε για τους προηγούμενους Δημάρχους. Αν εσάς σας έπιασε ζαλάδα όταν μάθατε για την περιουσία στο Ξυλόκαστρο, εμένα με έπιασε λαβύρινθος βλέποντας ως κινηματογραφική ταινία τις αντιδράσεις σας από τον Φεβρουάριο του 2016 και μετά. Ακόμη και την Ντόρα την εξερευνήτρια να φωνάζατε θα είχε χειριστεί και θα είχε ανακαλύψει περισσότερα πράγματα για την υπόθεση Ξυλόκαστρο. Ακούγεται εδώ και χρόνια στην πιάτσα ότι στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο δούλευαν αρκετοί Ληξουριώτες και γνώριζαν την ιστορία του, ο κόσμος το έχει τούμπανο και εσείς κρυφό καμάρι. Χρειάστηκε σήμερα να κατεβάσετε ολόκληρο το ποινικό δίκαιο του Μαγγάκη για να επιρρίψετε ευθύνες σε έναν άνθρωπο. Εμένα με ενδιαφέρουν οι πολιτικές ευθύνες, τις οποίες έχετε και εσείς και μετά οι ποινικές είναι για τα διαστήρια και τους Εισαγγελείς. Ρωτάω ευθέως, υπήρξε επικοινωνία της Δημοτικής Αρχής με τους φερόμενους ως ιδιοκτήτες του ξενοδοχείο στο Ξυλόκαστρο;». Στην παραπάνω ερώτηση δεν πήρε ποτέ απάντηση ο Διονύσης Αραβαντινός αφήνοντας πάνω από την αίθουσα να πλανάται ότι μπορεί και να υπήρξε επικοινωνία μέλους της Δημοτικής Αρχής με τον φερόμενο ως ιδιοκτήτη, Λεωνίδα Τυπάλδο.
Συνεχίζεται…
Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου