Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017

Εφημερίδα Κεφαλονιά

Ακόμη και η λάμπα της… ανάκρισης ήταν εκεί

1

By on September 1, 2017 
Μερικές φορές η ζωή και η μοίρα παίζει παράξενα παιχνίδια και ένα από αυτά ήταν και το χθεσινό που διαδραματίστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο κατά την απαγγελία κατηγοριών στον Βασίλη Ρουχωτά και την… ανάκριση που ακολούθησε κυρίως από την πλευρά του Νίκου Ανουσάκη.
Το θέμα που αναφέρουμε είναι το γνωστό και αποτελεί τη συνέχεια του ρεπορτάζ που μας απασχολεί από χθες το βράδυ αναφορικά με τον «κρυμμένο θησαυρό» του Ξυλοκάστρου. Η συνεδρίαση έλαβε χώρα στην πάνω αίθουσα του θεάτρου και δη πάνω στην σκηνή στήθηκαν τα τραπέζια που κάθισαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι. Ο Βασίλης Ρουχωτάς ήταν το πρόσωπο της βραδιάς και αναμένεται να είναι το πρόσωπο και των επόμενων ημερών, αφού πάνω του έπεσαν τα βέλη για τη μη ανακάλυψη στην αρχή και στη συνέχεια για τη μη ενημέρωση του Δήμου Κεφαλονιάς για τις 14.500 μετοχές της ξενοδοχειακής μονάδας στο Ξυλόκαστρο. Ο πρώην Δήμαρχος και Αντιδήμαρχος Παλλικής δέχθηκε συντονισμένη επίθεση από κάποιους Συμβούλους της πλειοψηφίας, ανάμεσά τους και ο Νίκος Ανουσάκης. Λόγω του γεγονότος ότι οι Σύμβουλοι κάθονταν πάνω στην σκηνή του θεάτρου υπήρχαν προβολείς αναμένενοι για τον φωτισμό του χώρου. Για κακή του τύχη ο κ. Ρουχωτάς κάθισε κάτω από έναν τέτοιο προβολέα, οπότε το σκηνικό με τον κ. Ανουσάκη να τον ρωτάει επίμονα και στη συνέχεια να αγορεύει σαν πολιτική αγωγή ήταν ακριβώς βγαλμένο από κινηματογραφική ταινία με τον ανακριτή και τον κατηγορούμενο με την λάμπα.
«Όποιος σκάβει τον λάκο του άλλου πέφτει ο ίδιος μέσα»
Για να επανέλθουμε στα σοβαρά χθες το βράδυ ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ δεν άφησε τον Βασίλη Ρουχωτά να πάρει ανάσα. «Όποιος σκάβει τον λάκο του άλλου πέφτει ο ίδιος μέσα», ήταν οι πρώτες κουβέντες του κ. Ανουσάκη, ο οποίος συνέχισε στρεφόμενος προς την αντιπολίτευση: «Δεν έχουμε συνηθίσει να ποινικοποιούμε την πολιτική αντιπαράθεση, ωστόσο άρρωστα και λυσσασμένα προσπαθείτε να μας εμπλέξετε σε διάφορα αδικήματα. Απόψε είναι μεγάλο το θράσος σας, κάψατε τον Βασίλη Ρουχωτά με την παράνοιά σας ως αντιπολίτευση». Στη συνέχεια έθεσε ένα σωρό ερωτήματα σε έντονο ύφος προς τον κ. Ρουχωτά όπως: «Γιατί ο Δήμος Ληξουρίου και αργότερα Παλλικής δεν προχώρησε στην αποδοχή κληρονομιάς του Σπύρου Τυπάλδου το 1993 με τον θάνατό του ή ακόμη και το 2003, ημερομηνία που ανακοίνωσε ο κ. Ρουχωτάς ότι έγινε γνώστης του θέματος;» Τα βέλη του πήγαν στη συνέχεια κατευθείαν στον κ. Ρουχωτά, τον οποίο κατηγόρησε ότι το 2006 δεν αντέδρασε στην μετατροπή των μετοχών σε ανώνυμες και στην πρώτη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας. Οι κατηγορίες του επεκτάθηκαν τέσσερα χρόνια αργότερα, όταν ο Δήμος Παλλικής δεν ενημέρωσε τον Δήμο Κεφαλονιάς για τα περιουσικά του στοιχεία κατά την απογραφή για να μπούμε στον Καλλικράτη. Η… ανάκριση τελείωσε με προσωπική επίθεση συνοδευόμενη από χαρακτηρισμούς αναφορικά με τη συμπεριφορά του κ. Ρουχωτά ως Αντιδημάρχου Παλλικής τους πρώτους δύο μήνες της θητείας Παρίση το 2011.
Αφαίρεση άδειας του νομικού στην υπόθεση Ξυλόκαστρο
Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η τοποθέτηση του έτερου νομικού της συμπολίτευσης, Μάκη Παπαναστασάτου, ο οποίος ζήτησε εξηγήσεις για το εγκληματικό όπως το χαρακτήρισε λάθος να μην γίνει αποδοχή κληρονομιάς έστω και το 2003 όταν έλαβε γνώση των καταστάσεων ο Βασίλης Ρουχωτάς. Ζήτησε επικτακτικά να σταλεί ο φάκελος στον Εισαγγελέα, όπως και να αφαιρεθεί η άδεια από τον νομικό που όπως υποστήριξε ο κ. Ρουχωτάς είχε αναλάβει την υπόθεση για λογαριασμό του Δήμου Παλλικής. Ο νυν Αντιδήμαρχος Παλλικής, Γιώργος Κατσιβέλης έκανε αναφορά για πολιτική εκμετάλλευση της συζήτησης από την αντιπολίτευση και ζήτησε να αποδοθούν οι ευθύνες στις προηγούμενες Δημοτικές Αρχές, προ του καλλικρατικού Δήμου Κεφαλονιάς. Ευθύνες στον Βασίλη Ρουχωτά και μάλιστα μεγάλες, έδωσε και ο Νίκος Παπαδάτος, αφού πέρα από ότι ήταν Δήμαρχος Παλλικής είχε κάνει και Αντιδήμαρχος στο κρίσιμο διάστημα της απογραφής.
Συνεχίζεται…
Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου