Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017

Στα Δικαστήρια οδηγεί τον «Η» ο Δήμος Κεφαλονιάς για τις αποκαλύψεις του σχετικά με το σκάνδαλο «Σικυών Μπητς» με χθεσινή ανακοίνωση του «Γραφείου Επικοινωνίας».
Εμείς τους απαντάμε μετά χαράς να οδηγηθεί το θέμα στη Δικαιοσύνη και τους συνιστούμε ψυχραιμία, γιατί οι αποκαλύψεις θα συνεχιστούν, αφού εμείς δεν χαμπαριάζουμε από απειλές και το έχουμε αποδείξει επανειλημμένα.
Στην ανακοίνωση του ο Δήμος Κεφαλονιάς αναφέρει:
ΘΕΜΑ: “ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΤΥΠΑΛΔΟΥ»: ΨΕΥΔΗ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΟΤΙ ΔΗΘΕΝ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗΚΕ ΣΤΟ 25%-ΤΟ «ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑ ΑΦΩΝ Σ. ΤΥΠΑΛΔΟΥ» ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ
Σε σχέση με απροκάλυπτη προσπάθεια ορισμένων δημοσιευμάτων να διαχυθούν παραπλανητικά οι ευθύνες που ανήκουν αποκλειστικά στον πρώην Δήμο Παλικής και στο διάδοχό του Δήμο Κεφαλλονιάς, σημειώνουμε τα εξής:
Ουδέποτε ο Δήμος Κεφαλλονιάς ως διάδοχος του πρώην Δήμου Παλικής, αποδέχθηκε τον περιορισμό των δικαιωμάτων του στο λεγόμενο «ξενοδοχείο Τυπάλδου» ή κατά το ορθότερο «Σικυών μπητς Α.Ε.» και οποιοσδήποτε ισχυρίζεται το αντίθετο ψεύδεται συνειδητά και συκοφαντεί το Δήμο Κεφαλλονιάς. Όσον αφορά το αριθμ.11316/21-4-2017 έγγραφο της νομικής υπηρεσίας του Δήμου Κεφαλλονιάς, όποιος γνωρίζει ελληνικά αντιλαμβάνεται ότι απλά ερωτά την ιεραρχικά προϊστάμενη Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελ/σου Δυτ. Ελλάδος και Ιονίων Νήσων και το Υπουργείο Οικονομικών εάν είναι δυνατόν να κατοχυρωθεί άμεσα τουλάχιστον το 25%, ώστε αυτό να παγιωθεί πέρα πάσης αμφιβολίας, και εν συνεχεία να εξελιχθεί κανονικά η αντιδικία για το υπόλοιπο 50% το οποίο αμφισβητούν οι αντίδικοι του Δήμου Κεφαλλονιάς. Δηλαδή η επιδίωξη του Δήμου ήταν, δεδομένης της μακροχρόνιας αδράνειας του πρώην Δήμου Παλικής, να διασφαλιστεί σε κάθε περίπτωση τουλάχιστον το 25% διατηρούμενης στο ακέραιο της αντιδικίας για το υπόλοιπο ποσοστό που αμφισβητείται. Τονίζουμε ότι μέχρι και σήμερα η αντιδικία του Δήμου Κεφαλλονιάς με τους ιδιώτες είναι σε πλήρη εξέλιξη στο σύνολό της και ουδέποτε ο Δήμος Κεφαλλονιάς ως διάδοχος του πρώην Δήμου Παλικής αποδέχθηκε οποιονδήποτε περιορισμό των δικαιωμάτων του στο 25%.
Το Κοινωφελές ίδρυμα με την επωνυμία «Κληροδότημα Αφων Σ. Τυπάλδου» ουδεμία σχέση έχει με το λεγόμενο «ξενοδοχείο Τυπάλδου» (Σικυών μπητς Α.Ε.) καθώς οι μετοχές του ανωτέρω ξενοδοχείου δεν συμπεριλαμβάνονται σε οτιδήποτε αφορά στο «Κληροδότημα Αφων Σ. Τυπάλδου». Είναι αστεία αλλά και θρασύτατα παραπλανητική η προσπάθεια σύνδεσης δύο άσχετων ζητημάτων και κληρονομιών μόνο και μόνο για να δοθεί η ψευδής εντύπωση πως τάχα ο Δήμαρχος Κεφαλλονιάς Α. Παρίσης… «ήξερε» για το «Σικυών μπητς Α.Ε.» επειδή ήταν στο Δ.Σ. του «Κληροδοτήματος Αφων Σ. Τυπάλδου»!!! Δηλαδή σε αυτό το σημείο η σκόπιμη αλλοίωση των γεγονότων ξεπερνά κάθε μέτρο και κάθε όριο.
Ο Δήμος Κεφαλλονιάς από τη στιγμή που ενημερώθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελ/σου, Δυτ. Ελλάδος και Ιονίων Νήσων, έκανε μέσα σε 1,5 περίπου χρόνου όσα δεν είχαν κάνει, αν και όφειλαν, επί μακρά σειρά ετών οι ιθύνοντες του πρώην Δήμου Παλικής. Άρα είναι πραγματικά εκτός λογικής να εγκαλείται για δήθεν αδράνεια και αδιαφορία η παρούσα Δημοτική Αρχή από ορισμένα δημοσιεύματα τα οποία εξόφθαλμα επιδιώκουν το «ξέπλυμα» των παραλείψεων του πρώην Δήμου Παλικής.
Η συνέχιση της αναπαραγωγής κακόπιστων, κακόβουλων, ανακριβών και στρεβλών πληροφοριών είναι μόνο προς ζημιά των συμφερόντων του Δήμου Κεφαλονιάς. Τόσο, όσοι αισθάνονται ένοχοι αλλά και όσοι βρίσκονται σε δημοσιογραφικά «διατεταγμένη» υπηρεσία θα αναλάβουν το βάρος της ευθύνης και θα κληθούν να λογοδοτήσουν ενώπιον των αρμοδίων αρχών για οποιαδήποτε ζημιά τυχόν προκληθεί στα συμφέροντα του Δήμου από τη διασπορά ψευδών ειδήσεων.
Από το Γραφείο Επικοινωνίας

Τι απαντάει η εφημερίδα μας στο Δήμο Κεφαλονιάς


Καταρχήν ψυχραιμία παιδιά …που θα έλεγε και ο αξέχαστος Κηλαηδόνης!
Ένα–ένα…
  1. Ισχυρίζεται η Δημοτική Αρχή διά του γραφείου Επικοινωνίας»: «Ουδέποτε ο Δήμος Κεφαλλονιάς ως διάδοχος του πρώην Δήμου Παλικής, αποδέχθηκε τον περιορισμό των δικαιωμάτων του στο λεγόμενο «Ξενοδοχείο Τυπάλδου» ή κατά το ορθότερο «Σικυών μπητς Α.Ε.» και οποιοσδήποτε ισχυρίζεται το αντίθετο ψεύδεται συνειδητά και συκοφαντεί το Δήμο Κεφαλλονιάς».
Να δούμε ποιος ψεύδεται λοιπόν.
Ο δήμαρχος Αλέξανδρος Παρίσης έστειλε το υπ’ αριθμ. 11316/2017 έγγραφό στο Υπουργείο Οικονομικών και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση στις 21 του περασμένου Απριλίου ναι ή όχι;
Βεβαίως!
Τι ζητάει να μάθει ο δήμαρχος από την αρμόδια για την υπόθεση Δ/νση Κοινωφελών Περιουσιών (αντιγράφουμε αυτολεξεί):
«Υπάρχει η δυνατότητα να αποδεχθούμε τις 14.574 μετοχές επί συνόλου 55.500 και όχι επί συνόλου 17.500 χωρίς να είναι απαραίτητη η εκδίκαση της υπόθεσης, κατοχυρώνοντας με τον τρόπο αυτό ο Δήμος μας τον αριθμό των μετοχών, που συνομολογεί και η εταιρία, η αξία των οποίων ανέρχεται σήμερα στο ποσό του 1.040.583,6 ευρώ».
Από κανένα σημείο του παραπάνω εγγράφου του Δημάρχου δεν προκύπτει ο ισχυρισμός που διατυπώνεται στην απάντηση του γραφείου Επικοινωνίας του Δήμου, πως: «απλά ερωτά (ο Δήμαρχος) την ιεραρχικά προϊστάμενη Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελ/σου Δυτ. Ελλάδος και Ιονίων Νήσων και το Υπουργείο Οικονομικών εάν είναι δυνατόν να κατοχυρωθεί άμεσα τουλάχιστον το 25%, ώστε αυτό να παγιωθεί πέρα πάσης αμφιβολίας, και εν συνεχεία να εξελιχθεί κανονικά η αντιδικία για το υπόλοιπο 50% το οποίο αμφισβητούν οι αντίδικοι του Δήμου Κεφαλλονιάς».
Τα ισχυριζόμενα σήμερα εμφανίζονται για …πρώτη φορά.
  1. Ισχυρίζεται η Δημοτική Αρχή διά του «γραφείου Επικοινωνίας»: «Το Κοινωφελές Ιδρυμα με την επωνυμία «Κληροδότημα Αφών Σ. Τυπάλδου» ουδεμία σχέση έχει με το λεγόμενο «Ξενοδοχείο Τυπάλδου» (Σικυών μπητς Α.Ε.) καθώς οι μετοχές του ανωτέρω ξενοδοχείου δεν συμπεριλαμβάνονται σε οτιδήποτε αφορά στο «Κληροδότημα Αφων Σ. Τυπάλδου. Είναι αστεία αλλά και θρασύτατα παραπλανητική η προσπάθεια σύνδεσης δύο άσχετων ζητημάτων και κληρονομιών μόνο και μόνο για να δοθεί η ψευδής εντύπωση πως τάχα ο Δήμαρχος Κεφαλλονιάς Α. Παρίσης… «ήξερε» για το «Σικυών μπητς Α.Ε.» επειδή ήταν στο Δ.Σ. του «Κληροδοτήματος Αφων Σ. Τυπάλδου».
Να δούμε ποιος «προσπαθεί να δοθεί ψευδής εντύπωση».
Και επειδή το Γραφείο Επικοινωνίας του Δήμου μιλάει γενικά και αόριστα, θα πρέπει να διευκρινίσουμε σε ό,τι αφορά τον «Η»:
Ας υποδειχθεί ΕΝΑ σημείο του χθεσινού δημοσιεύματος του «Η» στο οποίο έγινε συσχετισμός του Κληροδοτήματος με την τουριστική επιχείρηση. ΕΝΑ όχι ΔΥΟ.
Απλά καταλήγουμε στο λογικότατο συμπέρασμα:
«Είναι αδύνατον των αδυνάτων ο Δήμαρχος να συμμετείχε από την αρχή της θητείας του και μάλιστα ως πρόεδρος στο Κληροδότημα Αδελφών Τυπάλδου και να δηλώνει ότι δεν γνώριζε τίποτε για την Δωρεά Τυπάλδου»!!!
Όλα τα υπόλοιπα που αναφέρονται στην απάντηση της Δημοτικής Αρχής και για το συγκεκριμένο θέμα απλά δείχνουν πως …«όποιος έχει την μύγα, μυγιάζεται»!
  1. Ισχυρίζεται η Δημοτική Αρχή διά του «γραφείου Επικοινωνίας»:
«Ο Δήμος Κεφαλλονιάς από τη στιγμή που ενημερώθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελ/σου, Δυτ. Ελλάδος και Ιονίων Νήσων, έκανε μέσα σε 1,5 περίπου χρόνου όσα δεν είχαν κάνει, αν και όφειλαν, επί μακρά σειρά ετών οι ιθύνοντες του πρώην Δήμου Παλικής. Άρα είναι πραγματικά εκτός λογικής να εγκαλείται για δήθεν αδράνεια και αδιαφορία η παρούσα Δημοτική Αρχή…». (Σημείωση «Η»: Οι υπογραμμίσεις δικιές μας».
Ξέχωρα από το πότε έλαβε γνώση η δημοτική αρχή για την Δωρεά Τυπάλδου (συνιστούμε περί αυτού …υπομονή και ψυχραιμία) θα θυμίσουμε κάποιες ημερομηνίες για να δούμε πόσο ισχύουν τα πομπώδη «από τη στιγμή που ενημερώθηκε» και «είναι εκτός λογικής να εγκαλείται για δήθεν αδράνεια και αδιαφορία».
Στις 15/5/2015 με το αριθ. πρωτ. 18396/334/2015 έγγραφο της η Αποκεντρωμένη Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου-Δ/νση Κοινωφελών Περιουσιών ζητάει από τον Δήμο Κεφαλονιάς στοιχεία για την κληρονομιά.
Πότε απάντησε ο Δήμος διά του δημάρχου Αλέξανδρου Παρίση;
Μετά από …εννιά ολόκληρους μήνες στις 17/2/2016 με το 32499/2016 έγγραφό του!!!
Στις 14/7/2016 η Οικονομική Επιτροπή με την 195/2016 απόφασή της εγκρίνει «Την άσκηση αίτησης ενώπιον του Εφετείου Πατρών με την εκούσια δικαιοδοσία για ερμηνεία της δήλωσης βούλησης του διαθέτη αείμνηστου Σπυρογεράσιμου Τυπάλδος ή Τζάνη».
Πότε κατατέθηκε η αίτηση;
Μετά από …πέντε μήνες στις 21/12/2016!!!
Η Δημοτική Αρχή ισχυρίζεται ότι έλαβε γνώση της Δωρεάς Τυπάλδου με το έγγραφο της Αποκεντρωμένης 18396/334/2015 που εστάλη στις 15/5/2015.
Πότε αντιλήφθηκε την πολυπλοκότητα της υπόθεσης και αποφάσισε να την αναθέσει σε εξειδικευμένους δικηγόρους;
Μετά από …27 ½ μήνες στις 30/8/2017!!!
Όταν με την 212/2017 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής εγκρίθηκε «η ανάθεση σύνταξης μελέτης-έκθεσης για την υπόθεση της δημόσιας διαθήκης του αποβιώσαντος Σπυρογεράσιμου Τυπάλδου ή Τζάνη στα δικηγορικά γραφεία Αθηνών: Κ. Μ. Πετούμενος και Κ. Π. Μηχιώτης (ΚΜΡLaw) τα οποία διαθέτουν την ειδική γνώση και εμπειρία και θα μελετήσουν επισταμένως την υπόθεση για να αποφανθούν σχετικά».
Αν τα παραπάνω παραδείγματα δείχνουν πως «είναι εκτός λογικής να εγκαλείται (η Δημοτική Αρχή) για δήθεν αδράνεια και αδιαφορία», τότε …ΝΑΙ! «Ο ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ» μετά από τόσα χρόνια συνεπούς δημοσιογραφίας «είναι εκτός λογικής»…
Υ.Γ.: Όσον αφορά τις απειλές και σε ό,τι αφορά τον «Η», θα απαντήσουμε όπως ξεκινήσαμε αυτή την απάντηση …«Ψυχραιμία παιδιά»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου