Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017

Σήμερα εκδικάζεται στο Τριμελές Εφετείο Πατρών η Αίτηση του Δήμου Κεφαλονιάς σχετικά με την Διαθήκη «Τυπάλδου».
Ο Δήμος, όπως έχει γράψει ο «Η», ζητά από το Εφετείο «να εμηνεύσει την βούληση του Διαθέτη», δηλαδή να γίνει ερμηνεία των αναφερόμενων στις δαύο ιδιόγραφες διαθήκες του αείμνηστου Σπυρογεράσιμου Τυπάλδου, με τις οποίες αφήνει στον τ. Δήμο Ληξουρίου και νυν Καλλικρατικού Δήμου Κεφαλονιάς τις 14.574 μετοχές επί συνόλου 17.500 μετοχών από την Α.Ε. «Σικυών Μπητς» στη Συκιά Ξυλοκάστρου, Ξενοδοχειακή Μονάδα που ο ίδιος ο διαθέτης ίδρυσε, καθώς και την ιστορική βίλα του Αγγελου Σικελιανού, που βρίσκεται εντός του κτήματος του Ξενοδοχειακού Συγκροτήματος.
Υπενθυμίζουμε, ότι την Αίτηση στο Εφετείο για την «ερμηνεία της βούλησης του Διαθέτη» την κατέθεσε ο Δήμος, μετά από «προτροπή-απαίτηση» του Λεωνίδα Τυπάλδου, ενός εκ των τριών φερόμενων ιδιοκτητών του «Σικυών Μπήτς», στην επιστολή που έστειλε στο Δήμο στις 29/3/2016.
Σχετικά με τους χειρισμούς που έχει κάνει μέχρι τώρα η Δημοτική Αρχή για την διεκδίκηση της Κληρονομιάς, ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ:
◼︎ Η γραμμή της Δημοτικής Αρχής στην υπόθεση της Δωρεάς Τυπάλδου στηρίζεται με λίγα λόγια σε τρία σημεία:
1ον) Εμαθε για την Δωρεά με το έγγραφο της Αποκεντρωμένης στις 15/5/2015. Εξήγηση βέβαια γιατί η Δημοτική Αρχή απάντησε μετά από …εννιά μήνες, στις 17/2/2016, δεν έχει δοθεί…
2ον) Επρεπε να περάσουν 2,5 χρόνια από όταν η Δημοτική Αρχή έλαβε γνώση (σύμφωνα με τους έωλους ισχυρισμούς της…) για την υπόθεση για να αντιληφθεί την σοβαρότητά της και να αναθέσει σε εξειδικευμένο Δικηγορικό γραφείο την υπόθεση.
3ον) Για όλα φταίνε …οι προηγούμενοι και ειδικότερα ο Βασίλης Ρουχωτάς, ασχέτως αν τον Δήμο Παλικής τον «παρέδωσε» στη Δημοτική Αρχή Παρίση την 1/1/2011 …η Νόπη Αλεξανδροπούλου!
Σήμερα 21/9/2017 είναι το Δικαστήριο στο Τριμελές Εφετείο Πατρών. Στο χθεσινό φύλλο του «Η» δημοσιεύσαμε την Αίτηση που κατέθεσε ο Δήμος και την Παρέμβαση του ενός εκ των τριών φερόμενων ιδιοκτητών, του Ιωάννη Τυπάλδου.
Κι ενώ η Δημοτική Αρχή φαίνεται από την Αίτηση στο Εφετείο να ζητά την κατοχύρωση των 14.574 μετοχών στις 17.500, άρα και το αντίστοιχο ποσοστό του 83,28% του σημερινού ποσοστού των μετοχών (55.500), ο Δήμαρχος με το από 21/4/2017 έγγραφό του προς το Υπουργείο Οικονομικών και την Αποκεντρωμένη εμφανίζεται να αποδέχεται τον ισχυρισμό των αντιδίκων για κατοχή του Δήμου του …25% επί των 55.500 σημερινών μετοχών(!) και να προσανατολίζεται σε …εξωδικαστικό συμβιβασμό.
Στη σημερινή λοιπόν Δίκη θα φανούν όλα… Και πρώτα απ’ όλα, αν ο Δήμος είναι πλήρως προετοιμασμένος.
Επ’ αυτού όμως, ο Δήμος φαίνεται να συνεχίζει την προχειρολογία και να δείχνει απροετοίμαστος.
Ιδού γιατί:
Με την 212/2017 Απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής στις 30/8 αποφάσισε “λόγω της σοβαρότητας και της πολυπλοκότητας της υπόθεσης” να αναθέσει στο εξειδικευμένο Δικηγορικό Γραφείο “Κ.Μ.Πετούμενος και Δ.Κ. Μηχιώτη” την εκπροσώπηση του Δήμου στην σημερινή Δίκη.
Ομως η προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζει η Δημοτική Αρχή την υπόθεση (αν δεν είναι τίποτε άλλο…) αποκτά πλέον …επικές διαστάσεις και ας διαρρηγνύει τα ιμάτιά του περί του αντίθετου ο κύριος Ανταυτού.
Θαυμάστε τον χειρισμό της υπόθεσης από την Δημοτική Αρχή.
Περνάνε 14 μέρες από την ανάθεση της υπόθεσης στο συγκεκριμένο Δικηγορικό Γραφείο και ξαφνικά, η Οικονομική Επιτροπή διά της προέδρου της αντιδημάρου Οικονομικών Σοφίας Γαρμπή, ανακαλύπτει πως η Απόφαση είναι …παράνομη και πρέπει η ανάθεση να γίνει από το Δήμαρχο. Ετσι, στις 14/9 η Οικονομική Επιτροπή αποφασίζει την …ΑΚΥΡΩΣΗ της 212/2017 Απόφασής της!
Πράγματι, περνάνε άλλες …πέντε ημέρες και στις 18/9, τρείς ημέρες πριν το σημερινό Δικαστήριο γίνονται όσα δεν έγιναν από την Δημοτική Αρχή 2,5 χρόνια που, όπως λέει γνωρίζει την υπόθεση.
◼︎ Γίνεται πρόσκληση ενδιαφέροντος (288/18-9-2017)
◼︎ Ο δικηγόρος Κων/νος Πετούμενος υποβάλλει προσφορά (28872/18-9-2017)
◼︎ Ο Ανταυτού Διονύσης Λυκούδης (όχι ο Δήμαρχος με ό,τι αυτό σημαίνει…) βγάζει Απόφαση (492/18-9-2017) με την οποία ανατίθεται η υπόθεση στον δικηγόρο Κων/νο Πετούμενο, εκπρόσωπο του Δικηγορικού Γραφείου “Κ.Μ.Πετούμενος και Δ.Κ. Μηχιώτη”.
◼︎ Και τέλος, την ίδια πάντα ημέρα, 18/9 (για να μην πούμε την ίδια ακριβώς ώρα),υπογράφει ο Διονύσης Λυκούδης (ως Ανταυτού) …την Σύμβαση με τον Κων/νο Πετούμενο.
ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ, μέσα σε μία μέρα, …«γκαζώνοντας” ολοκλήρωσε τα τυπικά της διαδικασίας για την πρόσληψη Δικηγόρου!
Το θέμα σήμερα είναι, τι «όπλα» θα χρησιμοποιήσει ο Δήμος για την μη απεμπόληση και ταυτόχρονα την διασφάλιση του κληροδοτούμενου ποσοστού του στο «Σικυών Μπήτς» 83,28% επί των 55.500 μετοχών.
Η Δημοτική Αρχή Παρίση ΣΗΜΕΡΑ δεν έχει περιθώρια λάθους, γιατί μιά τέτοια εξέλιξη, θάναι φυσικά ομολογία των λανθασμένων των έως τώρα χειρισμών της στην υπόθεση, και υποχρεούται, προσωπικά ο Δήμαρχος, να ενημερώσει τόσο το Δημοτικό Συμβούλιο, όσο και τον Κεφαλονίτικο Λαό που τον εμπιστεύθηκε, για κάθε εξέλιξη της διεκδίκησης!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου