Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017


O Δήμος Κεφαλονιάς οφείλει να διεκδικήσει το 83,28 % στη Διαθήκη Τυπάλδου

 

Συνεχίζουμε λοιπόν τις αποκαλύψεις για το μέγα σκάνδαλο XILOKASTRO GATE απτόητοι και δίχως να μας τρομάζουν οι φοβέρες περί δικαστηρίων της Δημοτικής Αρχής και προσωπικά (!) του δημάρχου Αλέξανδρου Παρίση περί δικαστηρίων (ποιος θα το έλεγε ο Γνήσιος να απειλεί με μηνύσεις τον «Η», προκειμένου να τον φιμώσει….)
Πάμε, λοιπόν, στη σημερινή ΕΒΔΟΜΗ κατά σειρά ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ
Η Δημοτική Αρχή μιλάει όπως είναι γνωστό (ανακοινώσεις γραφείου επικοινωνίας και Δημάρχου 7 και 8/9, αλλά και τοποθετήσεις αναπληρωτή δημάρχου, Διονυσίου Λυκούδη στο Δ.Σ. τις 31/8) για «παραλείψεις του πρώην Δήμου Παλικής», για «δεδομένη μακροχρόνια αδράνεια του πρώην Δήμου Παλικής» θεωρώντας πως η ίδια «έκανε μέσα σε 1,5 περίπου χρόνο (εννοεί από τη στιγμή που ενημερώθηκε από την Αποκεντρωμένη) όσα δεν είχαν κάνει, αν και όφειλαν, επί μακρά σειρά ετών οι ιθύνοντες του πρώην Δήμου Παλικής».
Για να δούμε λοιπόν τι ακριβώς συνέβη, πέρα από τους ισχυρισμούς της Δημοτικής Αρχής, όπως πάντα με ντοκουμέντα.
Καταρχήν δεν είναι όπως ισχυρίζεται η Δημοτική Αρχή 1,5 ο χρόνος που έχει παρέλθει από την ενημέρωση της για την υπόθεση από την Αποκεντρωμένη. Το έγγραφο της Αποκεντρωμένης εστάλη στο Δήμο στις 15/5/2015 και μέχρι σήμερα έχουν περάσει …2,5 περίπου χρόνια.
Μέσα σε αυτά τα 2 ½ χρόνια που «γνωρίζει» την υπόθεση η Δημοτική Αρχή, επί της ουσίας το σημαντικό που έχει κάνει είναι να έχει καταθέσει αίτηση στο Εφετείο Πατρών για «να ερμηνευθεί η αληθής βούληση» του διαθέτη Σπυρογεράσιμου Τυπάλδου (εκδικάζεται σε λίγες ημέρες, στις 21 Σεπτεμβρίου). Ας σημειωθεί ότι ακριβώς τη νομιμοποίηση του Δήμου ζήτησε με επιστολή του ο Λεωνίδας Τυπάλδος (πρόεδρος του ΔΣ της «Σικυών Μπητς ΑΕ») από τον δήμαρχο Παρίση στις 29/3/2016, …προκειμένου «να υλοποιήσει ασμένως την επιθυμία του ιδρυτή μας να σπουδάζουν δύο νέοι από την Κεφαλονιά».
Αλλά και αυτή την ενέργεια της η Δημοτική Δρχή φρόντισε να την θέσει υπό αμφισβήτηση όταν διερευνά στην Αποκεντρωμένη (έγγραφο 11316/21-4-2017) …εξωδικαστικό συμβιβασμό αρκούμενη στην αναγνώριση του …25% του σημερινού κεφαλαίου όταν είχε το 83,28% (14.574 μετοχές σε σύνολο 17.500) στο αρχικό μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας !
Και με ακόμη πιο απλά λόγια, ο Δήμος δείχνει να βολεύεται με 1.040.583,60 ευρώ που αντιστοιχεί στο 25-26 % του σημερινού μετοχικού κεφαλαίου όπως προτείνουν οι «συγγενείς» και «να γυρίζει την πλάτη» στα …3.300.108 ευρώ από το σημερινό κεφάλαιο που αντιστοιχούν στο 83,28% που του άφησε ο Σπυρογεράσιμος Τυπάλδος!
Τα περί «να κατοχυρωθεί άμεσα τουλάχιστον το 25%, ώστε αυτό να παγιωθεί πέρα πάσης αμφιβολίας, και εν συνεχεία να εξελιχθεί κανονικά η αντιδικία για το υπόλοιπο 50% το οποίο αμφισβητούν οι αντίδικοι του Δήμου Κεφαλλονιάς» είναι προς …«αφελείς οπλίτες» ισχυρισμός και σε κάθε περίπτωση αποπροσανατολιστική, και μάλιστα εκ των υστέρων, απάντηση στις αποκαλύψεις του «Η».
Για την Δημοτική Δρχή λοιπόν για όλα ευθύνονται «οι ιθύνοντες του πρώην Δήμου Παλικής για όσα δεν έκαναν, αν και όφειλαν» και σε καμία περίπτωση οι ίδιοι…
Για να δούμε λοιπόν αν ευσταθεί ο ισχυρισμός της Δημοτικής Αρχής.
Να δούμε την ετοιμότητα και την αποτελεσματικότητα της «άξιας» και «ικανής» Δημοτικής Αρχής μας (και) στην υπόθεση Τυπάλδου:
Πρώτα απ’όλα είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι αντιλήφθηκαν, αυτοί οι άξιοι και ικανοί, την σοβαρότητα και την σπουδαιότητα του θέματος μετά από 2 ½ χρόνια αφότου ενημερώθηκαν (με τους δικούς τους ισχυρισμούς) και ανάθεσαν την υπόθεση σε εξειδικευμένο δικηγορικό γραφείο… πριν λίγες ημέρες, στις 30 Αυγούστου !
Έτσι λοιπόν:
1ον). Στην θητεία Παρίση, σήμερα αποκαλύπτουμε ότι έχουν γίνει όχι μία, όχι δύο, αλλά …τρεις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου (από τις 12 συνολικά).
Η 10η κατά σειρά αύξηση έγινε στη Γενική Συνέλευση τις 30/6/2011 με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 504.150 € και έκδοση 7.500 νέων μετοχών (ΦΕΚ ΑΕ-ΕΠΕ 7807 – 01.08.2011)
Η 11η αύξηση έγινε στη Γενική Συνέλευση τις 30/6/2013 κατά 201.660 € και έκδοση 3.000 νέων μετοχών (6350/15-10-2015 ανακοίνωση του Επιμελητηρίου Κορινθίας).
Η 12η αύξηση έγινε στη Γενική Συνέλευση στις 30/6/2014 κατά 231.990€ (815/10-2-2016 ανακοίνωση του Επιμελητηρίου Κορινθίας).
Μιλάμε δηλαδή ότι  στην περίοδο της Δημαρχίας Παρίση έχει αυξηθεί το μετοχικό κεφάλαιο κατά 23,67% (937.800 € στα 3.962.700 € που είναι το σημερινό) και κατά 19% οι μετοχές (10.500 νέες μετοχές σε σύνολο 55.500 σήμερα) !!!
Και φανταστείτε ότι οι δύο από τις τρεις αυξήσεις επιβεβαιώνονται από ανακοινώσεις του Επιμελητηρίου Κορινθίας, όταν στο δικό μας Επιμελητήριο Κεφαλληνίας και Ιθάκης Α’ Αντιπρόεδρος είναι …ο Ανταυτού πασών των αρμοδιοτήτων Διονύσιος Λυκούδης, οπότε και είχε την θεσμική δυνατότητα (εκτός των άλλων…) να συλλέξει τις νόμιμες πληροφορίες για το τι εστί «Σικυών Μπητς ΑΕ» και να παρακολουθεί τις δραστηριότητες της.
2ον). Και πάρτε τώρα τα καλλίτερα των «άξιων και ικανών».
Από την ιστοσελίδα της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας μέλος του οποίου είναι και το δικό μας Επιμελητήριο με Αντιπρόεδρο τον κ. Λυκούδη, φέρνουμε στο φως της δημοσιότητας ότι , έστω ακόμη και στην περίοδο που η Δημοτική Αρχή ισχυρίζεται ότι γνωρίζει την ύπαρξη της «Σικυών Μπητς ΑΕ» δηλαδή από την αποστολή του σχετικού εγγράφου της Αποκεντρωμένης στις 15/5/2015 (εδώ γελάνε βεβαίως, βεβαίως…..) η εταιρεία έκανε όχι μία, όχι δύο αλλά …τρεις Γενικές Συνελεύσεις των μετόχων της με την τελευταία να γίνεται …ΠΡΟΧΘΕΣ Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017!!!
Μάλιστα! Η δημοτική αρχή δείχνει να μην παρακολουθεί τα στοιχειώδη ακόμη και απ’όταν ισχυρίζεται ότι έλαβε γνώση της υπόθεσης Τυπάλδου και της ύπαρξης της εταιρείας «Σικυών Μπητς ΑΕ».
10/9/2017, λοιπόν, η μία Γενική Συνέλευση, 29/9/2016 η άλλη και 29/9/2015 η τρίτη.
Δεν αναφέρουμε όλες τις άλλες Γενικές Συνελεύσεις που έγιναν κατά την διάρκεια της περιόδου Παρίση από 1/1/2011 για να μην αρχίσουμε πάλι τις ίδιες φαιδρότητες ότι «η Δημοτική Αρχή δεν γνώριζε μέχρι την αποστολή του εγγράφου από την Αποκεντρωμένη».
Περιττό να πούμε ότι και στις τρεις Γενικές Συνελεύσεις αποφασίστηκαν σημαντικότατα θέματα. Ενδεικτικά θα αναφέρουμε το σημαντικότερο των θεμάτων που συζητήθηκε στην προχθεσινή Γενική Συνέλευση την περασμένη Κυριακή 10/9:
«Υποβολή και έγκριση του Ισολογισμού και των υπό του Νόμου
προβλεπομένων λοιπών οικονομικών καταστάσεων που αφορούν στη χρήση 1/1-31/12/2016, μετά της επ΄αυτών εκθέσεως του Διοικητικού Συμβουλίου».
Το ερωτήματα απλά:
• Από τότε που έμαθαν στο Δήμο την ύπαρξη και την σχέση με την «Σικυών Μπητς ΑΕ» παρακολουθούν έστω τα στοιχειώδη όπως το πότε γίνονται γενικές συνελεύσεις και αυξήσεις του μετοχικού κεφαλαίου;
• Προσκλήσεις στέλνονται στο Δήμο Κεφαλονιάς ως μέτοχο 14.574 μετοχών στις 55.500 για τις Γενικές Συνελεύσεις των μετόχων;
• Εμείς θα υποθέσουμε καλοπροαίρετα ότι στον Δήμο δεν στέλνονται προσκλήσεις, ακόμη και ότι προσωπικά ο αντιδήμαρχος και Α΄ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς κ. Λυκούδης δεν σκέφτηκε να ζητηθούν πληροφορίες από το Επιμελητήριο Κορινθίας για τις στοιχειώδεις και βασικές λειτουργίες της εταιρείας «Σικυών Μπητς ΑΕ». Τώρα όμως που το έμαθαν, τι προτίθενται να πράξουν;
Τα παραπάνω ισχύουν φυσικά με δεδομένο ότι δεν στέλνονται προσκλήσεις από τους φερόμενους σημερινούς ιδιοκτήτες της εταιρείας στο Δήμο, γιατί στην αντίθετη περίπτωση …«πάει αλλού η βαλίτσα».
Ανεξάρτητα πάντως των παραπάνω ερωτημάτων που αναζητούν απάντηση (και όταν λέμε απάντηση εννοούμε …απάντηση και όχι …«άλλα λόγια ν’αγαπιόμαστε» και απειλές περί δικαστηρίων), εμείς θα θέτουμε συνεχώς τα τρία καυτά ερωτήματα:
1ον) Ο ίδιος ο δήμαρχος στο 32499/2016 έγγραφό του προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση στις 17/2/2016 θέτει υπό ισχυρή αμφισβήτηση με συγκεκριμένα στοιχεία την συγγενική σχέση των σημερινών ιδιοκτητών της «Σικυών Μπητς ΑΕ» αδελφών Τυπάλδου με τον διαθέτη Σπυρογεράσιμο Τυπάλδο.
Τι ενέργειες έχει κάνει 1,5 χρόνο τώρα ο Δήμαρχος για να επιβεβαιώσει τους ισχυρισμούς του που σε αυτή την περίπτωση ευνόητο είναι ότι θα ανατρέπονταν τα πάντα γύρω από τις αυξήσεις του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας και το ιδιοκτησιακό της καθεστώς;
2ον) Στη «μυστική σύσκεψη» που έγινε στο Δημαρχιακό Μέγαρο στις 29/8/17, όταν ο Δήμαρχος κάλεσε τους αρχηγούς των Παρατάξεων για την υπόθεση, αναφέρθηκε ότι «ο Λεωνίδας Τυπάλδος έχει επισκεφθεί το Δήμο Κεφαλονιάς και αναφερόμενος στην κληρονομία του αείμνηστου Σπύρου Τυπάλδου προέτρεψε τη Δημοτική Αρχή να μείνει στο 25%» («Η» 2/9/17).
Πόσες φορές έχουν συναντηθεί η ηγεσία της Δημοτικής Αρχής και προσωπικά οι κύριοι Παρίσης, Λυκούδης με τους Λεωνίδα και Ιωάννη Τυπάλδου, πότε συναντηθήκανε και τι συζητήθηκε,  ;
3ον) Ας δεχθούμε ότι κακώς-κάκιστα δεν ενημερώθηκε η Δημοτική Αρχή Παρίση με το που ανάλαβε το 2011 για την διαθήκη Τυπάλδου και ότι ενημερώθηκε όπως ισχυρίζεται με το περιβόητο έγγραφο της Αποκεντρωμένης 18396/334/2015 στις 15/5/2015.
Γιατί έπρεπε να περάσουν 2,5 χρόνια μέχρι τις 30/8/2017 για να αντιληφθεί η Δημοτική Αρχή την σοβαρότητα και την πολυπλοκότητα της υπόθεσης και να αναθέσει σε εξειδικευμένο δικηγορικό γραφείο την υπόθεση;
Εν αναμονή των απαντήσεων …«οψόμεθα εις Φιλίππους»!
Το Συγκρότημα Σικυών Μπητς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου