Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017

Εφημερίδα Κεφαλονιά

Τα εξιλαστήρια θύματα και τα… βούσκα

By on September 1, 2017 
1 

Ξυλόκαστρο-gate συνέχεια και προχωράμε στις αγορεύσεις ακόμη μερικών Δημοτικών Συμβούλων, που έθεσαν στο τραπέζι ακόμη και την παραίτηση του Δημάρχου, Αλέξανδρου Παρίση, ο οποίος, παρά τις εκκλήσεις, δεν προσήλθε χθες στη συνεδρίαση.
Για παραίτηση του Δημάρχου έκανε λόγο ο Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος, Γιώργος Τζωρτζάτος, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά κοιτώντας προς τα μέλη της συμπολίτευσης: «Απόψε ψάχνετε εξιλαστήρια θύματα και τα βρήκατε στο πρόσωπο του Βασίλη Ρουχωτά. Έτσι όπως έχει εξελιχθεί η κατάσταση δύο ήταν οι δρόμοι για τον Δήμαρχο. Αλέξανδρο Παρίση. Ή να δηλώσει την παραίτησή του ή να έχει ανέβει ήδη τα σκαλιά του Εισαγγελέα. Έρχεστε εσείς τώρα ως Δημοτική Αρχή και νύπτετε τας χείρας σας και ο μοναδικός που σας φταίει είναι ο Δήμαρχος Παλλικής του 2006». Ήρεμα ξεκίνησε, άσχημα ολοκλήρωσε τη δική του τοποθέτηση ο Δημοτικός Σύμβουλος της Ενωμένης Τετράπολης, Σπύρος Σαμούρης, ο οποίος είχε έντονο φραστικό επεισόδιο με τον Νίκο Ανουσάκη και χρειάστηκε να επέμβουν οι πιο ψύχραιμοι για να επανέλθει η τάξη μέσα στην αίθουσα. «Είναι μεγάλο αμάρτημα που ρωτήσαμε για ένα τόσο σημαντικό θέμα. Η αντιπολίτευση δεν απέδωσε ευθύνες σε κανέναν, αντίθετα εσείς ξεκινήσατε και ενορχηστρωμένη επίθεση κατά του Βασίλη Ρουχωτά. Πρωί-πρωί ο φάκελος της υπόθεσης πρέπει να πάει στον Εισαγγελέα. Έτσι δεν πάτε πουθενά, θα πέσετε σαν τα… βούσκα, σημείωσε ο κ. Σαμούρης».
«Μην ξεχνάτε, είστε και εσείς πρώην»
Είναι μετρημένες οι φορές που ο Δημοτικός Σύμβουλος της Ενωμένης Τετράπολης, Ανδρέας Ζαπάντης παίρνει τον λόγο στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά όποτε το κάνει σχεδόν το σύνολο του Σώματος τον ακούει με προσοχή. «Βρήκατε ευκαιρία απόψε να στρημώξετε τον Βασίλη Ρουχωτά απόψε, ωστόσο το θέμα δεν προσφέρεται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών», τόνισε ο κ. Ζαπάντης και συνέχισε: «Μην ξεχνάτε ότι μετά από επτά χρόνια ως Δημοτική Αρχή είστε και εσείς πλέον… πρώην, οπότε σταματήστε να ασχολείστε με το τι έκαναν όλοι άλλοι προηγούμενοι πρώην και κοιτάξτε τον εαυτό σας. Δουλειά μας αυτή την ώρα είναι να παλέψουμε όλοι μαζί για να κερδιθεί αυτή η υπόθεση στα δικαστήρια απο τον Δήμο». Ο κ. Ζαπάντης στην ψηφορία ψήφισε μάλιστα την πρόταση του Θεόφιλου Μιχαλάτου η οποία έλεγε: «Να προχωρήσει η Ελεγκτική εταιρεία και ο Εισαγγελέας και να αναζητήσει τυχόν ευθύνες των μελών της ΑΕ στο Ξυλόκαστρο εις βάρος του Δήμου Κεφαλονιάς». Η πρόταση της πλειοψηφίας, η οποία και πέρασε ήταν να γίνει έλεγχος από την ελεγτική εταιρία που όρισε ο Δήμος και με δεδομένη την ομολογία του Βασίλη Ρουχωτά ότι ως πρώην Δήμαρχος Παλλικής γνώριζε το περιουσιακό στοιχείο στο Ξυλόκαστρο και δεν το είχε καταγράφει πουθενά, να ζητήσουμε εισαγγελική έρευνα στον πρώην Δήμο Παλλικής και με υπαιτιότητα ποιών δεν έγινε αυτή η καταγραφή. Η Λαϊκή Συσπείρωση ψήφισε τη δική της πρόταση, ενώ ο Βασίλης Ρουχωτάς ζήτησε να γίνει έλεγχος και να αποδωθούν ευθύνες, αν υπάρχουν, από το 1994 και μετά.
Συνεχίζεται…
Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου