Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2017

kefaloniapress.gr

«Σκάνδαλο Δήμος SIKYON COAST HOTEL» : Οι γνωρίζοντες , οι μη γνωρίζοντες και ο Πινόκιο!

Σύσσωμη η δημοτική αρχή έχει στραφεί προς τον Βασίλη Ρουχωτά κατηγορώντας τον πως ενώ γνώριζε την υπόθεση είτε ως πρώην Δήμαρχος Παλικής είτε ακόμη και ως Αντιδήμαρχος Παλικής δεν ενημέρωσε την δημοτική αρχή για την διαθήκη Τυπάλδου.
  Ας βάλουμε τα πράγματα σε μια τάξη:
Ο Βασίλης Ρουχωτάς ήταν Δήμαρχος Ληξουρίου την περίοδο 2003-2006 και δεν παρέδωσε αυτός στον Αλέξανδρο Παρίση την 1/1/2011 . Την περίοδο 2007-2010 Δήμαρχος Ληξουρίου  ήταν η Νόπη Αλεξανδροπούλου.
Ο Βασίλης Ρουχωτάς ήταν Αντιδήμαρχος Παλικής του Δήμου Κεφαλονιάς ένα μήνα περίπου,  από τις 3/1/2011 έως τις 28/2/2011 όπου on camera κατά την διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου αποπέμφθηκε από την θέση του από τον Δήμαρχο Αλέξανδρο Παρίση.
Η απογραφή του Δήμου για ό,τι παρέλαβε παρουσιάστηκε καταρχήν από τον Δήμαρχο στις 5/4/2011 και στο δημοτικό συμβούλιο στις 11/4/2011 (αρ. απ. 162/11-4-2011 με  ΑΔΑ: 4ΑΘΒΩΕ5-Β). Τροποποιήθηκε (συμπληρώθηκε επί της ουσίας) μετά από δύο χρόνια με την 145/3-6-2013 απόφαση του ΔΣ (ΑΔΑ: 7ΛΗΕΩΕ5-2ΩΩ).
Άρα είχε όλο το χρόνο στην διάθεσή της η δημοτική αρχή να βρει τα της διαθήκης Τυπάλδου τόσο στην αρχική έκθεση απογραφής (παρουσιάστηκε 1 ½ μήνα μετά την απομάκρυνση Ρουχωτά) όσο και στην τροποποίηση αυτής ….δύο χρόνια μετά.
Τον Βασίλη Ρουχωτά τον διαδέχθηκε στην αντιδημαρχία ο Βαγγέλης Θεοφιλάτος και αυτός έμεινε μέχρι που παρέδωσε στον Αλέξη Μοσχονά στις 9/4/2014. Ο Αλέξης Μοσχονάς συνέχισε και στη νέα δημοτική περίοδο μέχρι 31/3/2017 οπότε και τον διαδέχθηκε ο Γιώργος Κατσιβέλης.
Με όλα τα παραπάνω δεδομένα η δημοτική προσπαθεί να πείσει ότι όλη η ευθύνη που δεν συμπεριελήφθη η δωρεά Τυπάλδου στην απογραφή μέχρι τις 31/12/2010 ανήκει στον Βασίλη Ρουχωτά.
Ξεχνάνε ότι ο Βασίλης Ρουχωτάς είχε παραδώσει το Δήμο Δήμο Παλικής …..τέσσερα χρόνια πριν στη Νόπη Αλεξανδροπούλου και χρημάτισε αντιδήμαρχος για …..δύο μόνο μήνες.
Άρα:
Η Νόπη Αλεξανδροπούλου που διαδέχθηκε τον Βασίλη Ρουχωτά στην Δημαρχία και παρέδωσε τον Δήμο  στον ενιαίο Δήμο Κεφαλονιάς ορθώς δεν ενημέρωσε για την δωρεά Τυπάλδου οπότε και δεν συμπεριελήφθη η δωρεά στην απογραφή.
Και οι Θεοφιλάτος, Μοσχονάς, Κατσιβέλης που ακολούθησαν τον Ρουχωτά στην αντιδημαρχία Παλικής του Δήμου Κεφαλαονιάς  κατά τη λογική της δημοτικής πλειοψηφίας …..δεν είδαν, δεν άκουσαν και δεν γνώριζαν τίποτα !
Ο Δήμαρχος Αλέξανδρος Παρίσης έχει καταγωγή και από το Ληξούρι. Έχει ισχυρούς προσωπικούς δεσμούς και την τελευταία δεκαετία έχει και ισχυρούς πολιτικούς δεσμούς με το Ληξούρι.
Ο Αλέξανδρος Παρίσης από το 2007 μέχρι το 2009 ήταν βουλευτής Κεφαλονιάς και από το 2011 μέχρι σήμερα Δήμαρχος Κεφαλονιάς. Αυτός λοιπόν ο άνθρωπος κατά τη λογική της δημοτικής πλειοψηφίας   δεν είχε καν ακούσει και πολύ περισσότερο δεν ήξερε τίποτε για τη διαθήκη Τυπάλδου μέχρι που κάλεσε τους επικεφαλείς των δημοτικών παρατάξεων την περασμένη Τρίτη 29 Αυγούστου (ή τέλος πάντων κάπου εκεί,….) για την δωρεά μιας από τις πλέον σημαντικότερες Ληξουριώτικες οικογένειες και την περιβόητη ανά το Πανελλήνιο από την δεκαετία του ’50 τουριστική επιχείρηση στο Ξυλόκαστρο.
Ο Αντιδήμαρχος πασών των αρμοδιοτήτων στο Δήμο Κεφαλονιάς κ. Διονύσιος Λυκούδης   βέρος Ληξουριώτης, γέννημα θρέμμα της Χωροπούλας που γνωρίζει όπως είναι λογικό και φυσιολογικό πράγματα και θαύματα για το Ληξούρι και τους Ληξουριώτες, αυτός  ο ισχυρός ανήρ της δημοτικής αρχής, όπως συνάγεται από το σκεφτικό και τη λογική της δημοτικής πλειοψηφίας ……δεν γνώριζε, δεν είχε καν ακούσει τίποτα για την δωρεά Τυπάλδου !
Ποτέ δεν είχε ακούσει για το SIKYON COAST HOTEL στο Ξυλόκαστρο και τη σχέση του με τον Δήμο Ληξουρίου, Παλικής, Κεφαλονιάς ! Το αυτί του δεν είχε πιάσει τίποτε απολύτως για τους Ληξουριώτες που δούλευαν και ίσως ακόμη δουλεύουν στο εν λόγω ξενοδοχείο !
Φυσικά ούτε που έχει ακούσει, ούτε που γνωρίζει προσωπικά και πολύ περισσότερο ποτέ δεν έχει συναντηθεί (είτε ως αντιδήμαρχος, είτε ακόμη ως άτυπος σύμβουλος του Αλέξανδρου Παρίση πριν το 2014….) με ……..τους μυστηριώδεις αδελφούς Τυπάλδου που σήμερα φέρονται ως ιδιοκτήτες της επίμαχης τουριστικής επιχείρηση στο Ξυλόκαστρο !
Και βεβαίως – βεβαίως το έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για την δωρεά Τυπάλδου το οποίο εστάλη στο Δήμο το 2015 …… σε καμία περίπτωση δεν έπεσε στην αντίληψή του αν και αναπληρωτής δημάρχου. Ενημερώθηκε γι αυτό στις 14 Ιουλίου 2016 όταν εκλήθη ως μέλος της οικονομικής επιτροπής να εγκρίνει «Την άσκηση αίτησης ενώπιον του Εφετείου Πατρών με την εκούσια δικαιοδοσία για ερμηνεία της δήλωσης βούλησης του διαθέτη αείμνηστου Σπυρογεράσιμου Τυπάλδος ή Τζάνη».
Όλοι αυτοί λοιπόν  – κατά το σκεπτικό της δημοτικής αρχής- πολύ σωστά δεν ήξεραν τίποτε για τη διαθήκη και κληρονομιά του Τυπάλδου, πολύ σωστά –κατά τη δημοτική αρχή- δεν έλεγξαν το περιουσιολόγιο του Δήμου τους.. Ολοι αυτοί πολύ σωστά έπραξαν που σιώπησαν, που δεν ήξεραν , που δεν έλεγξαν.. Ολοι πλην ενός: του Βασίλη Ρουχωτά!
Το άλλο με το..Πινόκιο το ξέρετε?
Μπάμπης  Κ. Φερεντίνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου