Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017

Εφημερίδα Κεφαλονιά

Οι παρανομίες του Γιώργου Κατσιβέλη με τις πινακίδες

By on September 5, 2017 
 κατσιβελης
Κύριε αντιδήμαρχε, θα ήθελα διά της παρούσης, να αναφερθώ σε ένα θέμα που τον τελευταίο διάστημα ταλανίζει την μικρή κοινωνία του χωριού μου, τα Δαμουλιανάτα.
Προ αρκετών ημερών δώσατε εντολή σε συνεργείο του Δήμου (Αλιβιζάτος Σπυράγγελος) να τοποθετήσει τρεις πινακίδες με περιεχόμενο την διαφήμιση της μικρής παραλίας, της Αγίας Ελένης. Αυτό φαντάζει λίγο περίεργα επειδή αφ’ ενός δεν το έχετε κάνει για καμιά άλλη παραλία εφ’ εταίρου επειδή η συγκεκριμένη παραλία είναι μικρή και ανοργάνωτη. Να σημειώσω επίσης ότι δεν αναφέρεται καν στον τουριστικό οδηγό του Δήμου Κεφαλονιάς είτε στο κεφάλαιο «παραλίες» είτε στο κεφάλαιο «τουριστικές διαδρομές». Επιπλέον, οι πινακίδες αυτές θεωρούνται παράνομες επειδή δεν έχετε απόφαση του δήμου για τούτο (Δ/ση Τοπ. Οικ. Ανάπτυξης – Αυτοτελές τμήμα Τουριστικής Ανάπτυξης), αφού ασφαλώς γνωρίζεται ότι ο αριθμός της απόφασης αναγράφεται πάνω στην πινακίδα όπως και ο διαφημιστής ή ο διαφημιζόμενος. Με την ευκαιρία θα ήθελα να αντιγράψω τι προβλέπει η παραπάνω Δ/ση, η οποία είναι και αρμόδια, για τα τουριστικά θέρετρα/χώρους και πως αξιοποιούνται.
Β) Αρμοδιότητες Γραφείου αξιοποίησης τουριστικών θερέτρων
1) Μεριμνά για την έγκαιρη και ολοκληρωμένη προετοιμασία των τουριστικών θερέτρων/χώρων που διαχειρίζεται ο Δήμος.
2) Επιμελείται και ελέγχει τη λειτουργία των τουριστικών θερέτρων/χώρων και συνεργάζεται με τις αντίστοιχες υπηρεσίες του Δήμου για την διευθέτηση και επίλυση ζητημάτων που άπτονται της αξιοποίησης τους.
3) Εισηγείται στα αρμόδια όργανα του Δήμου το επιχειρησιακό σχέδιο λειτουργίας των τουριστικών θερέτρων/χώρων.
4) Συνεργάζεται με τα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου για τον καλύτερο συντονισμό δράσεων που σχετίζονται με τα τουριστικά θέρετρα/χώρους του Δήμου.
5) Καταρτίζει απολογισμό του επιχειρησιακού σχεδίου λειτουργίας των τουριστικών θερέτρων στο τέλος κάθε τουριστικής περιόδου.
6) Εποπτεύει την ορθή και αποτελεσματική εφαρμογή του επιχειρησιακού σχεδίου λειτουργίας των τουριστικών θερέτρων/χώρων.
7) Αναλαμβάνει κάθε άλλη μέριμνα που της ανατίθεται από τη δημοτική αρχή σχετικά με τα τουριστικά θέρετρα/χώρους του Δήμου.
Θα ήθελα να σας υπενθυμίσω κύριε αντιδήμαρχε ότι η πρόσβαση στην συγκεκριμένη παραλία γίνεται από έναν παλιό, στενό και ασυντήρητο δρόμο με μεγάλη ανωφέρεια. Η παραλία είναι ανοργάνωτη που σημαίνει δεν έχει στοιχειώδη λειτουργίες για την ασφάλεια των επισκεπτών (ρεύμα – τηλέφωνο – καντίνα και κυρίως ναυαγοσώστη). Στις πινακίδες σας δεν επισημάνατε, ενώ το γνωρίζεται, την πιθανή πτώση βραχώδους υλικού ούτως ώστε αυτοί τους οποίους παροτρύνεται να την επισκεφτούν να είναι ενήμεροι. Εγώ κ. αντιδήμαρχε που γνωρίζω την παραλία την επισκέπτομαι και θα την επισκέπτομαι με δική μου ευθύνη. Για όλους όμως αυτούς τους οποίους εσείς, μέσω της διαφήμισης, παροτρύνεται να την επισκεφτούν ποιος θα έχει την ευθύνη; Εξ άλλου κ. αντιδήμαρχε γνωρίζεται ότι με την τεχνολογία των ημερών μας ουδέν κρυπτόν από τους δορυφόρους. Να σας κάνω γνωστό ακόμα κ. αντιδήμαρχε ότι με την ενέργεια σας αυτή δημιουργήσατε αντιπαλότητες στη μικρή μας κοινωνία, οι οποίες κάποιες φορές μετατράπηκαν σε απειλές ή και βία, μεταξύ αυτών που υποστηρίζουν ότι οι πινακίδες είναι νόμιμες και σωστά τοποθετήθηκαν και των άλλων που υποστηρίζουν ότι οι πινακίδες είναι παράνομες, όσοι τις ακολουθήσουν πιθανών να εκτεθούν σε κίνδυνο και κακώς τοποθετήθηκαν.
Εγώ προσωπικά θα σας ήμουν ευγνώμων αν η πρόθεση σας ήταν να προβάλλεται το χωριό μου, τα Δαμουλιανάτα, το οποίο έχει να επιδείξει ομορφιές φτάνει αυτό να γίνεται σωστά και θα σας έλεγα και με την σύμφωνη γνώμη των κατοίκων του, τουλάχιστον της πλειοψηφίας. Παρόλο που παραμένει ακόμα πληγωμένο απ’ τους σεισμούς έχει την γραφικότητα του, το υπέροχο ηλιοβασίλεμα που σε συνδυασμό με το όμορφο μαγαζί «Λαδόκολλα» που υπάρχει στο χώρο θα ήταν μια ωραία ανάμνηση για κάθε επισκέπτη και έχει και την πληγωμένη αλλά εντυπωσιακή εκκλησία της Παναγίας η οποία αποτελεί μνημείο πίστης και τέχνης για ολόκληρη την Παλική. Φυσικά υπάρχουν και άλλες ομορφιές που δεν είναι του παρόντος όμως να τις απαριθμήσουμε τώρα. Η ταπεινότητα μου δεν μου επιτρέπει να σας υποδείξω τι πρέπει να κάνετε στη συνέχεια, μπορώ όμως να σας αποκαλύψω τι θα έπραττα εγώ αν ο μη γένοιτο ήμουν στη θέση σας. Προκειμένου λοιπόν κύριε αντιδήμαρχε να ηρεμήσουν τα πνεύματα στο χωριό, να υποδεικνύω το νόμιμο και το τυπικό αλλά και να προστατεύσω το εαυτό μου από τυχών ευθύνες, θα αφαιρούσα τις πινακίδες, έστω κι αν δαπανήθηκαν κάποια χρήματα γι αυτές και θα τις τοποθετούσα στην αποθήκη του δήμου. Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω που διαβάσετε τις απόψεις μου και να ελπίζω ότι θα υποστηρίξετε το νόμιμο, το τυπικό και το δίκαιο.
Με σεβασμό στο θεσμό και το πρόσωπο σας
ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΛΛΙΩΡΗΣ
Κάτοικος Δαμουλιανάτων Παλικής
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου