Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017

kefaloniapress.gr

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ: Το σκάνδαλο του “SIKYON COAST HOTEL” κατέληξε τεχνηέντως, σε δίκη του Βασίλη Ρουχωτά

Φουαγιέ Θεάτρου  ΚΕΦΑΛΟΣ  ,        Πέμπτη  31 Αυγούστου  και ώρα 19:00
Στα έδρανα όλοι οι τιμητές της συμπολίτευσης ταλαντεύονται αν θα φορέσουν την Τήβεννο  του δικαστή  για να   ανιχνεύσουν  και να ορίσουν προληπτικά κατηγορούμενο   για υπόθεση , που  εκ των πραγμάτων  είναι αναγκασμένοι να  δημοσιοποιήσουν ενημερώνοντας  το Δημοτικό Συμβούλιο και φυσικά τους  Κεφαλονίτες  .
Η  μυστική υπόθεση που αιφνίδια  εδώ και 18 ολόκληρους  μήνες έσκασε στα χέρια της δημοτικής αρχής αφορά την κυριότητα μετοχών του Δήμου Κεφαλονιάς  ενός πολυτελούς  Ξενοδοχειακού Συγκροτήματος στη παραλία του   Ξυλόκαστρου    από την κληρονομιά του Τυπάλδου και την εξέλιξη τους . (Διαβάστε εδω το σχετικό ρεπορταζ του Kefaloniapress απο αποκάλυψε το σκάνδαλο)
Κατά την πορεία του Δημοτικού Συμβουλίου και μετά από τις ερωτήσεις που έθεσε η Αντιπολίτευση  αφού  κατανόησαν την σοβαρότητα του θέματος  όχι όμως την μυστικότητα που την χειριζόταν η δημοτική αρχή  ζήτησαν να συζητηθεί εκτός ημερήσιας διάταξης .
 Ο Αντ/αυτού  , απουσία του Δημάρχου , στην αρχή φαινόταν διστακτικός αλλά στην συνέχεια με προθυμία σήκωσε το γάντι  όπως ο ίδιος τόνισε και δέχτηκε να συζητηθεί το θέμα  και με την δική του τοποθέτηση το δημοτικό συμβούλιο , θεσμικό όργανο των πολιτικών θέσεων και προτάσεων , μετατράπηκε σε διωκτικό καταδικαστικό σώμα  υποδεικνύοντας τον κατηγορούμενο Βασίλη Ρουχωτά  με δημόσιους κατήγορους τους νομικούς,  δημοτικούς συμβούλους κκ Ανουσάκη και Παπαναστασάτο συνεπικουρούμενους και από άλλους Α/δημάρχους .
Ταχύτατα με τις ερωτήσεις και επιθετικές τοποθετήσεις  τους ,  του φόρεσαν τον μανδύα του Ενόχου και τον χλεύαζαν με τις φράσεις “δεν μιλάς”, “ έχεις την Σιωπή του κατηγορουμένου”, :Ομολόγα” , “Ντροπή σου”  και άλλες εκφράσεις που ίσως δεν συγκράτησα  αφού τα αυτιά μου αδυνατούσαν να κατανοήσουν τα λεχθέντα .
Η ψυχραιμία της Αντιπολίτευσης   άφησε αυτό το θέατρο του παραλόγου να εξελιχτεί και να εκφραστεί δημόσια για μια ακόμη φορά το αέναο μίσος της συμπολίτευσης στους προκατόχους της τέως Δημάρχους  .
Και ενώ ήταν έτοιμοι να περάσουν τις χειροπέδες στο Βασίλη Ρουχωτά  ότι εσκεμμένα απέκρυψε  από το περιουσιολόγιο   του Δήμου του , κατά την θητεία του 2002 -2006 ,  παράλληλα,  λησμονούσαν ότι διοικούν  τον Ενιαίο Δήμο Κεφαλονιάς  από το 2011και με αποφάσεις του Δημάρχου κ Παρίση υπηρεσιακοί και μόνο παράγοντες  ορίστηκαν κατά δημοτική ενότητα να καταρτίσουν το ενιαίο περιουσιολόγιο .
Βέβαια η καταδίκη των υπαλλήλων έγινε  εν αγνοία τους αφού δεν είχαν ειδοποιηθεί να παραστούν στο συμβούλιο και να προσκομίσουν τυχόν υπάρχοντα στοιχεία για την υπόθεση   Κατά συνέπεια είναι Ένοχοι και αυτοί ,αφού οι Δήμαρχοι δεν έχουν αρμοδιότητα να εκτελούν υπηρεσιακές πράξεις σύμφωνα με την νομοθεσία , αλλά να τις αναθέτουν σε υπαλλήλους .
Μετά το Λαϊκό Δικαστήριο που στήθηκε για τον Κώστα Ζαπάντη τέως Δήμαρχο Ελειού –Πρόνων  στο δημοτικό συμβούλιο για έργο του Δήμου , που τελικά περαιώθηκε , την παραπομπή του Κοψαχείλη και λοιπούς υπηρεσιακούς παράγοντες για απιστία και παράβαση καθήκοντος ,  σε δίκη και την πανηγυρική αθώωση του , την διαπόμπευση του  Μάρκου Κοτσιλίνη  για υπεξαίρεση στα ασφαλιστικά ταμεία  ,πάλι στα ίδια έδρανα,  την κατά καιρούς  συκοφάντηση της Κατερίνας  Κουταλά  ,ωρίμασαν οι συνθήκες και έφτασε αισίως  η ώρα του Βασίλη  Ρουχωτά .
Μεταμεσονύχτια λοιπόν η πλειοψηφία  τον έκρινε ένοχο και από σήμερα θα κυκλοφορεί με την νέα του ιδιότητα που σημειωτέον είχε προαναγγελθεί και από την «επίσημη εφημερίδα» που ο διευθυντής της εργάζεται σε γραφείο   δίπλα στο Αντ Αυτού .
 Τέλος να πούμε ότι ο Δήμαρχος Αλέξανδρος Παρίσης ήταν ως συνήθως Απών και έτσι δεν έχει και ευθύνες για την λοιδορία του φίλου του Βασίλη .
Αυτά  ως πρώτο ανάγνωσμα  μιας υπόθεσης που  θα έχει   στο μέλλον περισσότερες εξελίξεις και ευκαιρίες να πούμε και να αποκαλύψουμε πολλά!
                                                     Ο  ΚΑΦΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου