Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017

Γνήσιε, τι έκανες όταν έμαθες τους «συγγενείς» του Σπύρου Τυπάλδου;

Το ξενοδοχείο «Σικυών Μπητς»
Μετά την χθεσινή «άσφαιρη» απάντηση της Δημοτικής Αρχής που ήταν έμπλεη έκδηλου πανικού και την επιβεβλημένη απάντηση του «Η», συνεχίζουμε απτόητοι τις αποκαλύψεις πάντα με ντοκουμέντα (όπως άλλωστε πράττει σε όλη την πολύχρονη ιστορία του ο «Η»), οπότε και δεν μας αγγίζουν οι απειλές και οι ψευτομαγκιές για να σιωπήσουμε.
Σε τελική ανάλυση …«Ραντεβού στα Δικαστήρια!», όπως εύστοχα διεμήνυσε με το χθεσινό πρωτοσέλιδό του ο «Η» και εκεί …θα δούμε «πόσα απίδια παίρνει ο σάκος»!
Προς το παρόν, κύριοι του Μεγάρου, αρκεστείτε σήμερα σε μία ακόμη αποκάλυψη και από Τρίτη …η συνέχεια με νέα συνταρακτικά στοιχεία πάντα με ντοκουμέντα.
Και πάνω απ’ όλα …ψυχραιμία παιδιά. Ο πανικός είναι άσχημος σύμβουλος…
Και μιά συμβουλή προς …κάθε κατεύθυνση. Μην εκθέτετε με την στάση και τα γραφόμενά σας ανθρώπους που δεν τους πρέπει να ξεφτιλίζονται και να συλλαμβάνονται αδιάβαστοι ακόμη και για επιστολές και έγγραφα που υποτίθεται ότι τα υπογράφουν…
Πάμε λοιπόν στις σημερινές αποκαλύψεις.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΕΚΤΗ
Στην μετά από …εννιά μήνες απαντητική επιστολή του δημάρχου Παρίση (17/2/2016) στο έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης τις 15/5/2015 σχετικά με την Δωρεά Τυπάλδου μεταξύ των άλλων αποκαλυπτικών αναφέρεται:
«Ειδικότερα από έρευνα μας προέκυψε ότι οι σημερινοί φερόμενοι ιδιοκτήτες έχουν τα εξής στοιχεία: I) Λεωνίδας Τυπάλδος του Γερασίμου και της Ελένης, γεννηθείς το έτος 1977, II) Ιωάννης Τυπάλδος του Γερασίμου και της Ελένης γεννηθείς το έτος 1979 και III) Ελένη συζ. Γερασίμου Τυπάλδου το γένος Ιωάννη Κότιτζα, γεννηθείσα το έτος 1953.
Ο δε πατέρας των δύο πρώτων και σύζυγος της τρίτης Γεράσιμος Τυπάλδος του Λεωνίδα και της Κοκκώνας γεννήθηκε το έτος 1952 και απεβίωσε το έτος 2009.
Ωστόσο από έλεγχο διαπιστώθηκε ότι ο διαθέτης Σπυρογεράσιμος Τυπάλδος είχε έναν αδελφό το Χαράλαμπο (τελευταίο θύμα της περιβόητης «εταιρίας δολοφόνων»), ο οποίος δεν είχε παιδιά και δύο αδελφές, τη Μαρία και την Ξανθή, τα τέκνα των οποίων όμως δε φέρουν το επίθετο Τυπάλδου.
Σύμφωνα με τα ανωτέρω δεν προκύπτει μέχρι σήμερα η ύπαρξη της επικαλούμενης συγγενικής σχέσης των σημερινών εμφανιζόμενων ιδιοκτητών με το διαθέτη».
Ο οποιοσδήποτε πολίτης που είχε μερίδιο σε μια απλή διαθήκη, τι θα έκανε παίρνοντας αυτές τις πληροφορίες για κάποιους που εμφανίζονται να έχουν συγγενική σχέση με τον διαθέτη και μεριδιούχοι στη διαθήκη;
Μα να προσφύγει στη δικαιοσύνη με τα αδιάσειστα στοιχεία που διαθέτει και να αποκαλύψει την αλήθεια!
Όλοι εκτός …της Δημοτικής Αρχής!
Εκτός και αν από τις 17/2/2016 που γράφηκαν τα παραπάνω από τον δήμαρχο Παρίση μέχρι σήμερα τεκμηριώθηκε η συγγενική σχέση των Λεωνίδα, Ιωάννη και της μητέρας τους Ελένης με τον διαθέτη Σπυρογεράσιμο Τυπάλδο…
Όμως από κανένα έγγραφο που έχουμε στη διάθεσή μας του Δήμου Κεφαλονιάς ή άλλης Υπηρεσίας δεν προκύπτει κάτι τέτοιο.
Αντίθετα όπως προκύπτει από επίσημα έγγραφα, η Δημοτική Αρχή και προσωπικά ο δήμαρχος Παρίσης …θεωρούν τους παραπάνω ως πραγματικούς ιδιοκτήτες παρ’ ότι από πουθενά «δεν προκύπτει συγγενική σχέση με τον διαθέτη»!
Συγκεκριμένα:
1) Στις 18/3/2016 ο δήμαρχος Παρίσης στέλνει επιστολή (9155/2016) στην …«Σικυών Μπητς Α.Ε. Ξεν/κές και Τουρ/κές  επιχειρήσεις» προκειμένου «να εξακριβώσουμε το τρέχον ποσοστό καθώς και την υπάρχουσα αξία της ως άνω αρχικής συμμετοχής μας στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας και για τις δικές μας περαιτέρω ενέργειες και την ενημέρωση του αρμοδίου Τμήματος Κοινωφελών Περιουσιών».
Ο δήμαρχος νομιμοποιεί τους σημερινούς φερόμενους ως ιδιοκτήτες της επιχείρησης «Σικυών Μπητς»!
2) Στις 6/4/2016 ο δήμαρχος Παρίσης στέλνει έγγραφο (11232/2016) προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση με το οποίο γίνεται ενημέρωση ότι στην από 29/3/2016  απάντηση της εταιρίας στην επιστολή του τίθεται «ως προϋπόθεση, για την υλοποίηση του σκοπού του διαθέτη την ερμηνεία της διαθήκης του Σπυρογεράσιμου Τυπάλδου, σύμφωνα με την οποία θα ταυτίζεται ως βούληση του διαθέτη το κτήμα της Συκιάς με τις 14.574 μετοχές της εταιρίας» που με απλά λόγια σημαίνει ότι (περίπου) μπαίνει βέτο να δεχτεί ο Δήμος …το 25% του σημερινού μετοχικού κεφαλαίου.
Ο Δήμαρχος νομιμοποιεί τους σημερινούς φερόμενους ως ιδιοκτήτες της επιχείρησης «Σικυών Μπητς» …συζητώντας με τους πολιτειακούς  αρμόδιους φορείς τις προτάσεις τους!
3) Στις 21/4/2017 ο δήμαρχος Παρίσης στέλνει έγγραφο στο Υπουργείο Οικονομικών και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση (11316/2017) ζητώντας πληροφορίες για …εξωδικαστικό συμβιβασμό σύμφωνα με τον όρο των ιδιοκτητών της «Σικυών Μπητς» να δεχτεί δηλαδή ο Δήμος το 25% του μετοχικού κεφαλαίου.
Ο δήμαρχος νομιμοποιεί τους σημερινούς φερόμενους ως ιδιοκτήτες της επιχείρησης «Σικυών Μπητς» …ζητώντας πληροφορίες από την αρμόδια αρχή για την πρότασή τους για «συμβιβασμό (των δύο πλευρών) και κατάργηση της δίκης (που έχει προκαλέσει ο Δήμος)».
Συμπερασματικά: Αντί η Δημοτική Αρχή να κάνει ό,τι θα έκανε ο οποιοσδήποτε πολίτης που αμφισβητείται μιά κληρονομιά που έχει στα χέρια του, από κάποιους άσχετους συγγενικά (σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτει) με τον διαθέτη, να καταφύγει δηλαδή στη δικαιοσύνη …συνδιαλέγεται μαζί τους με πρωτόκολλα του Δήμου (που μάλλον έχουν συναντηθεί κι όλας κατ’ιδίαν όπως τους ζήτησε ο δήμαρχος στην από 18/3/2016 επιστολή του…) και επί πλέον διερευνά την δυνατότητα να κάνει αποδεχτό τον εξωδικαστικό συμβιβασμό.
Το ερώτημα απευθύνεται δίχως περιστροφές στον δήμαρχο Αλέξανδρο Παρίση που (δυστυχώς) υποτίθεται Δημαρχεύει και υπογράφει όλα τα χαρτιά στην υπόθεση Τυπάλδου:
Μετά από 26 μήνες (από τις 15/5/2015) που κατά τους ισχυρισμούς σας ενημερωθήκατε για την Δωρεά Τυπάλδου και την «Σικυών Μπητς» από την Αποκεντρωμένη και 16 μήνες (από τις 15/4/2016) που έχετε εκφράσει τον προβληματισμό σας προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση για τους σημερινούς φερόμενους ιδιοκτήτες (περίπου ως «Αγία Τριάδα» τους παρουσιάσατε) Λεωνίδα Τυπάλδο του Γερασίμου και της Ελένης, Ιωάννη Τυπάλδο του Γερασίμου και της Ελένης και Ελένη συζ. Γερασίμου Τυπάλδου το γένος Ιωάννη Κότιτζα, έχετε να δώσετε -ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!– μια απάντηση για το ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ  ΚΑΙ ΤΙ ΡΟΛΟ ΠΑΙΖΕΙ Η …«ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ»;
Η συνέχεια την Τρίτη …με νέες αποκαλύψεις για το πότε έγιναν οι επίμαχες αυξήσεις του μετοχικού κεφαλαίου.
Το ξενοδοχείο «Σικυών Μπητς»
O δήμαρχος Αλέξανδρος Παρίσης

Aλέξανδρε, σου το είπαμε: Από απειλές δε χαμπαριάζουμε!


Με χθεσινή προσωπική δήλωση ο δήμαρχος κ. Αλέξανδρος Παρίσης αναφέρεται εκ νέου στο σκάνδαλο «Σικυών Μπήτς» μιλώντας για ανακρίβειες του Τύπου, μικροπολιτικά συμφέροντα και άλλα αίωλα επιχειρήματα της Δημοτικής Αρχής και της ..ζαλισμένης «Επικοινωνίας» της.
Ο κ. Παρίσης …«επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματος» του ίδιου αλλά και των δημοτών!
Η επιστολή του κ. δημάρχου αναφέρει τα εξής:
Μετά λύπης διαπιστώνουμε όλοι μας ότι, τις τελευταίες ημέρες έχουν κυκλοφορήσει διάφορα δημοσιεύματα στον τοπικό Τύπο σχετικά με το ζήτημα δωρεάς  του αειμνήστου Σπυρογεράσιμου Τυπάλδου, με αφορμή τη συζήτηση του εν λόγω θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο την 29.08.2017.
Ανεξάρτητα από τις ανακρίβειες που περιέχουν τα δημοσιεύματα αυτά, αλλά και από τα όποια πρόσκαιρα μικροπολιτικά συμφέροντα τυχόν εξυπηρετούν, μόνο σοβαρή βλάβη μπορούν να προκαλέσουν στο Δήμο μας (υπό την ιδιότητά του ως δικαιούχου ενός τέτοιου κληροδοτήματος).
Άλλωστε, είναι προφανές ότι, η αποκάλυψη νομικών πτυχών και σκοπούμενων ενεργειών στις οποίες τα αρμόδια όργανα και οι Υπηρεσίες της Δημοτικής Αρχής θα αποφασίσουν να προβούν, δεν διευκολύνει και εξυπηρετεί κανέναν άλλον, παρά μόνο τους αντιδίκους του Δήμου μας.
Για το λόγο αυτό, είναι φρόνιμο σύσσωμη η Δημοτική Αρχή να αντιμετωπίσει τα αναφυόμενα νομικά ζητήματα ενωμένη και με τη δέουσα σοβαρότητα, απομονώνοντας και καταδικάζοντας οποιεσδήποτε μικροπολιτικές πρακτικές που βλάπτουν τα συμφέροντα του Δήμου μας και των Δημοτών του.
Συγχρόνως, οι εκπρόσωποι του Τύπου θα πρέπει να αντιμετωπίσουν με περισσότερη υπευθυνότητα και αυτοσυγκράτηση το λειτούργημά τους, ώστε να αποφύγουν να τεθούν προ των ευθυνών τους για τον τρόπο με τον οποίο «αναπαράγουν» άκριτα οποιαδήποτε πτυχή της υπόθεσης, θέτοντας σε σοβαρό κίνδυνο τα συμφέροντα του Δήμου Κεφαλονιάς και των Δημοτών του.
Ας παύσουν οι «από εξέδρας» νομικοί ειδήμονες και οι πάσης φύσεως λαϊκοί δικαστές να διαμορφώνουν αρνητικό κλίμα σε βάρος των συμφερόντων του Δήμου Κεφαλονιάς και ας επιτρέψουν επιτέλους στη Δικαιοσύνη να επιτελέσει το καθήκον της απρόσκοπτα.
Με επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος του Δήμου Κεφαλονιάς και των Δημοτών του.
Ο Δήμαρχος του Δήμου Κεφαλονιάς
Αλέξανδρος Παρίσης
• H απάντηση του «Η», όσον αφορά την εφημερίδα μας, είναι η ακόλουθη:
Καληνύχτα Αλέξανδρε. Ραντεβού στα δικαστήρια!
Λες και το ξέραμε χθες συμβουλεύοντας …«ψυχραιμία παιδιά».
Η προσωπική ανακοίνωση του δημάρχου κ. Παρίση (αλήθεια, πόσες προσωπικές ανακοινώσεις έχει υπογράψει ο κ. Παρίσης στα 7 χρόνια της θητείας του εκτός των ετησίων συγχαρητηρίων προς τους εισαγόμενους στα ΑΕΙ φοιτητές;) ήλθε να επιβεβαιώσει ότι μόνο ψυχραιμία δεν επικρατεί στο Μέγαρο.
Αλήθεια, κύριε Δήμαρχε, γνωρίζετε τα πραγματικά γεγονότα στην υπόθεση Δωρεάς Τυπάλδου, ή υπογράφετε ό,τι σας δίνουν δίχως καν να τα κοιτάτε;
Γιατί το λέμε;
Γιατί δείχνετε να μην γνωρίζετε ότι εσείς με τις ενέργειες σας …«αποκαλύπτετε νομικές πτυχές και σκοπούμενες ενέργειες στους αντιδίκους του Δήμου» και διαμορφώνετε, δυστυχώς, «αρνητικό κλίμα σε βάρος των συμφερόντων του Δήμου Κεφαλονιάς».
Γνωρίζετε, άραγε, την από 9155/18-2016 επιστολή σας προς την «Σικυών Μπητς Α.Ε»;
Γνωρίζετε ότι εσείς προσωπικά με τις ενέργειες σας έχετε νομιμοποιήσει τους φερόμενους ως ιδιοκτήτες της «Σικυών Μπητς Α.Ε.», τους οποίους μάλιστα έχετε καλέσει σε συνεργασία και έχετε επιφυλαχτεί για προσεχή συνάντηση μαζί τους, αν και οι πληροφορίες λένε ότι έχει ήδη γίνει…
Γνωρίζετε ότι με δικιά σας απόφαση ορίσατε δικαστικό επιμελητή από το Ξυλόκαστρο να επιδώσει στους αντίδικους την «αίτηση για ερμηνεία δήλωσης βούλησης του διαθέτη Σπυρογεράσιμου Τυπάλδου» που κατάθεσε ο Δήμος στο Εφετείο Πατρών, με αποτέλεσμα να αποκαλυφθεί η τακτική του Δήμου και ο ένας εξ αυτών να κάνει παρέμβαση εναντίον του Δήμου;
Γνωρίζετε ότι δύο αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου της «Σικυών Μπητς Α.Ε.» έγιναν επί των ημερών σας στην Δημαρχεία, η μία το 2011 και η άλλη το 2014 και δεν πράξατε το ελάχιστο;
Γνωρίζετε ότι τώρα διερευνά ο Δήμος με την δικιά σας υπογραφή να γίνει εξωδικαστικός συμβιβασμός με τους αντίδικους και να περιοριστεί ο Δήμος στο 25% των μετοχών από 75%;
Θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε με πολλά ακόμη «γνωρίζετε» που απ’ότι φαίνεται δυστυχώς …ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ και απλά επιβεβαιώνετε τον «Η» που σας έχει στηρίξει άδολα και με θέρμη στην πολιτική σας πορεία ότι «ΓΝΗΣΙΕ, ΕΜΕΙΣ ΕΣΕΝΑ ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΛΟΝ»!
Όσον αφορά την απειλή να μας πάει ο Δήμος στα δικαστήρια που σήμερα με την δικιά σας υπογραφή επαναλαμβάνεται αγαπητέ Αλέξανδρε …«ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα»!
Σε περιμένουμε με …κλειστές τις αγκάλες, αφού διαλέγεις την ποινική οδό για να φιμώσεις τον «Η» και μαζί την ελευθερία του λόγου στην Κεφαλονιά και τον τρόπο για να δείξεις την πολύχρονη εκτίμηση στους αγώνες που έχουμε κάνει για τον Γνήσιο!
Καληνύχτα Αλέξανδρε!
Ροβινσών Κρούσος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου