To Kοργιαλένειο ελπίζει σε 100.000 E μέχρι τέλος του 2011, λέει ο Γούλιος Kατσούνης

Ιδιαίτερα σοβαρό είναι το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στο Κοργιαλένειο Ιδρυμα, αφού μετά την ανακοίνωση των 7 εργαζομένων ότι θα προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας λόγω του ότι έχουν να πληρωθούν επί 7,5 μήνες, ο κίνδυνος να μπεί λουκέτο στη Βιβλιοθήκη και στο Μουσείο είναι πλέον ορατός.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, το Ιδρυμα έχει περιπέσει στη γνωστή ετήσια ...«δίνη» των επιχορηγήσεων του Κράτους, που, ενώ εγκρίνονται, δίδονται μετά από μεγάλες πιέσεις, ενώ φέτος, λόγω της οικονομικής κρίσης, υπάρχει κίνδυνος να μην δωθούν καν.

O δικηγόρος του Ιδρύματος κ. Γούλιος Κατσούνης που πληροφορήθηκε τα δυσάρεστα ενώ βρισκόταν στην Τουρκία, είπε χθες στον «Η» ότι, ενώ το Υπουργείο Oικονομικών έχει εγκρίνει για φέτος 60.000 Ευρώ για τη Βιβλιοθήκη και 40.000 Ευρώ για το Μουσείο, αυτά δεν έχουν δοθεί ακόμη από το Υπουργείο Παιδείας και το Υπουργείο Πολιτισμού, αντίστοιχα. O κ. Κατσούνης πρόσθεσε ότι το Κοργιαλένειο ελπίζει ότι προς το τέλος του χρόνου οι επιχορηγήσεις αυτές (σύνολο 100.000 Ευρώ) θα δοθούν και το Ιδρυμα θα συνεχίσει κανονικά τη λειτουργία του.

Επίσης ο κ. Κατσούνης εξέφρασε φόβους ότι με την επίσχεση εργασίας που επιχειρούν οι εργαζόμενοι στο Ιδρυμα, υπάρχει το ενδεχόμενο η Κυβέρνηση «να βρει ευκαιρία» μέσα στο κλίμα των γενικών απολύσεων να δει θετικά και απολύσεις και στο Κοργιαλένειο.

Στο μεταξύ το Κοργιαλένειο Συμμβούλιο εξέδωσε χθες την ακόλουθη ανακοίνωση:

Σας ενημερώνουμε ότι κατά τη διάρκεια της επίσχεσης εργασίας του προσωπικού του Κοργιαλενείου Ιδρύματος, μόνον η Κοργιαλένειος Βιβλιοθήκη θα είναι ανοικτή από 9 π.μ.-12 μ.

O Πρόεδρος
+ O ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

Σύμφωνα με την ανακοίνωση αυτή, η Βιβλιοθήκη κατά την επίσχεση εργασίας των εργαζομένων θα λειτουργεί μόνον τρεις ώρες το πρωί και τις ώρες αυτές θα είναι υπεύθυνη η λογίστρια κ. Κατερίνα Αντωνέλου.