ΣTH ΦAKA 25XPONOΣ KPOATHΣ

Εναν 25χρονο Κροάτη, που χτήπησε με ριφιφί την επιχείρηση rent a car των Αφών Πεφάνη στη Λάσση, συνέλαβε προχθές η τοπική Αστυνομία στην Ηγουμενίτσα, ύστερα από μεγάλη προσπάθεια.

O Κροάτης, που εργαζόταν στην επιχείρηση, τις πρώτες πρωϊνές ώρες του Σαββάτου μπήκε από την τουαλέτα στον εσωτερικό χώρο της επιχείρησης, αφού προηγουμένως, με την μέθοδο του ριφιφί, διέρρηξε μιά μεσοτοιχία.

Ακολούθως μπήκε στα γραφεία και πήρε τα κλειδιά ενός κοντέϊνερ μέσα στο οποίο υπήρχαν ένας κοπτικός τροχός κι’ ένα κρουστικό, με τα οποία επιχείρησε ανεπιτυχώς να διαρρήξει το χρηματοκιβώτιο.

Oμως αφαίρεσε από τα γραφεία της επιχείρησης 1.500 ευρώ και ηλεκτρονικές συσκευές αξίας 2.000 ευρώ περίπου και έφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση.

Στη συνέχεια η Αστυνομία, που ειδοποιήθηκε, εξετάζοντας το ότι ο Κροάτης είχε γνώση του χώρου -αφού όπως προαναφέραμε εργαζόταν μέχρι πρότινος στην επιχείρηση- αλλά και τον τρόπο δράσης του, κατάφερε να εντοπίσει ότι είχε προγραμματίσει να φύγει για την ιδιαιτέρα του Πατρίδα (Κροατία) μέσω Ιταλίας.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι ο δράστης είχε φύγει από Σάμη για Πάτρα και από εκεί είχε επιβιβαστεί το απόγευμα του Σαββάτου (20/8), σε πλοίο της γραμμής Πάτρα-Ιταλία, το οποίο θα πραγματοποιούσε ενδιάμεση στάση στην Ηγουμενίτσα. Από το Τμήμα Ασφαλείας Αργοστολίου ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές Ηγουμενίτσας οι οποίες εντόπισαν τον δράστη.

Παράλληλα από το Αργοστόλι αναχώρησαν για Ηγουμενίτσα Αστυνομικοί της ομάδας Δίωξης Κλοπών-Διαρρήξεων, με επικεφαλής τον υποδιοικητή του Τμήματος Ασφαλείας κ. Γιώργο Ισάουϊ όπου εκεί παρέλαβαν τον δράστη και τον μετέφεραν με αυτοκίνητο της Αστυνομίας αυθημερόν στην Κεφαλονιά.

Στην κατοχή του δράστη βρέθηκαν:

  • Ενας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής.
  • Μία ψηφιακή φωτογραφική μηχανή.
  • Μία πιστωτική κάρτα.
  • Eνα κινητό τηλέφωνο.
  • Το χρηματικό ποσό των χιλίων πεντακοσίων (1500) ευρώ.

Επιπλέον όπως προέκυψε ο συλληφθείς στερείτο νομίμων εγγράφων παραμονής στην χώρα.

O δράστης οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κεφαλληνίας.

• Χθες η επιχείρηση rent a car των Αφών Πεφάνη ανακοίνωσε τα εξής:

Θερμα συγχαρητήρια!
Η εταιρία Αφοί Μιχαήλ Πεφάνη Α.Ε.-cbr συγχαίρει τον Αστυνομικό Διευθυντή, τον Διοικητή και όλο το προσωπικό του τμήματος Ασφαλείας Κεφαλονιάς για την άμεση εξιχνίαση και σύλληψη του δράστη της διάρρηξης που έλαβε χώρα στις 20/8 στην έδρα της εταιρίας μας στην Λάσση.