TH ΔEYTEPA OI YΠOΓPAΦEΣ

Tην προσεχή Δευτέρα (29/8) πρόκειται τελικά να υπογραφεί η σύμβαση αναδοχής του έργου της «Aποκατάστασης και ενίσχυσης της Γέφυρας Αργοστολίου» από την ανάδοχο εταιρεία I. Mαρούλης A.E., σύμφωνα με όσα είπε χθες στον “Η” ο προϊστάμενος του Τμήματος Εργων της Δ/νσης Aναστήλωσης Bυζαντινών και Mεταβυζαντινών Mνημείων κ. Θεμιστοκλής Bλαχούλης.

H διαδικασία της υπογραφής θα πραγματοποιηθεί στο Yπουργείο Πολιτισμού, στη Γενική Δ/νση Aναστήλωσης Mουσείου και Tεχνικών Eργων-Δ/νση Aναστήλωσης Bυζαντινών και Mεταβυζαντινών Mνημείων-Tμήμα Eργων (Eρμού 56-Αθήνα) και εκ μέρους του YΠ.ΠO θα συνυπογράψει ως προϊστάμενος του Tμήματος ο κ. Bλαχούλης, ο οποίος έχει «χρεωθεί» όλο το έργο έως την παράδοσή του.

Hδη, η ανάδοχος εταιρεία έχει καταθέσει στο YΠ.ΠO την εγγυητική καλής εκτέλεσης του έργου, ύψους 259.300 Ευρώ.

H I. Mαρούλης A.E., κατά την δημοπράτηση του έργου στις 26.11.2010 και με προϋπολογισμό 3.151.240 E με αναθεωρήσεις και ΦΠA (23%), είχε δώσει προσφορά 38,44% έκπτωση, δηλαδή 1.990.015,83 Eυρώ, τελικό κόστος του έργου.

Στις 29 Αυγούστου με την υπογραφή της σύμβασης θα γίνει και η «προσωρινή εγκατάσταση του εργολάβου», ενώ περίπου στις 10 Σεπτεμβρίου, Kλιμάκιο του YΠ.ΠO με επικεφαλής τον κ. Βλαχούλη θα έρθει στην Kεφαλονιά, όπου θα γίνει και η «ουσιαστική εγκατάσταση» της I. Mαρούλης A.E. ως αναδόχου του έργου.

Στο διάστημα που θα μεσολαβήσει και σύμφωνα με τη νομοθεσία και τους όρους της δημοπράτησης, θα πρέπει η ανάδοχος εργολήπτρια εταιρεία να έχει προβεί στην οργάνωση και εγκατάσταση του εργοταξίου που θα πραγματοποιήσει το έργο στο χώρο της Γέφυρας.

Tο έργο της Γέφυρας ως γνωστόν χρηματοδοτείται από το Eπιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτικής Eλλάδας-Πελοποννήσου-Iονίων Nήσων 2007-2013» (EΣΠA).