Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 20 Αυγούστου 2011


ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ “Α” ΠΕΡΙ “ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ”


ΜΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
ΤΟΥ Γ. ΤΣΙΛΙΜΙΔΟΥ
& ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ “Α”
Από τον τ. Δήμαρχο Αργοστολίου Γ. Τσιλιμιδό λάβαμε την ακόλουθη επιστολή:
Αγαπητέ Ανεξάρτητε
Προφανώς τα αδιάσειστα ντοκουμέντα που μπορείτε να αντλήσετε από τα επίσημα έγγραφα του Δήμου Αργοστολίου και συγκεκριμένα του γραφείου προσωπικού διαψεύδουν κατηγορηματικά τις κρίσεις σου, στο φύλο 18/8/2011, περί «βιομηχανίας προσλήψεων» επί Δημαρχίας μου στο Δήμο Αργοστολίου.
Το αντίθετο μάλιστα ΚΑΜΜΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ δεν πραγματοποιήθηκε και το συνολικό προσωπικό του Δήμου Αργοστολίου την περίοδο 2007-2010 μειώθηκε κατά περίπου 10 άτομα.
Επίσης και στα αρχεία της Διαδημοτικής επιχείρησης εάν ανατρέξετε θα διαπιστώσετε ότι κανένας εργαζόμενος δεν προσελήφθη μέσω της επιχείρησης αυτής στο χρονικό διάστημα αυτό για λογαριασμό του Δήμου Αργοστολίου γεγονός που καθιστά ακόμη ευρύτερη την μείωση προσωπικού.
Προσλαμβάνονταν κάθε χρόνο 10-12 εργαζόμενοι εποχιακοί μέσω ΑΣΕΠ για τις καλοκαιρινές ανάγκες (εργάτες καθαριότητας , ναυαγοσώστες, μπαρ Πλατύ Γιαλού) στο Δήμο που αποτελούσε το 35% του σημερινού Δήμου πληθυσμιακά και με πολύ μεγαλύτερη λειτουργική επιβάρυνση από το μέγεθός του.
Διείδαμε έγκαιρα την εφαρμογή πολιτικής δημοσιονομικής πειθαρχίας και αντισταθήκαμε στο δέλεαρ του πολιτικού οφέλους των προσλήψεων γεγονός για το οποίο είμαστε υπερήφανοι και μαρτυρεί τι θα πράτταμε σήμερα με τις υπάρχουσες συνθήκες της τρομερής κρίσης εάν είχαμε την ευθύνη.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΙΛΙΜΙΔΟΣ
ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ
H AΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ “Α”
Σε ό,τι αφορά την επιστολή του τ. Δημάρχου Αργοστολίου Γ. Τσιλιμιδού έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:
1. Ο αγαπητός κ. Τσιλιμιδός ναι μεν αναφέρθηκε στα 4 χρόνια που ήταν Δήμαρχος στο Αργοστόλι προκειμένου να μας πει ότι δεν έγινε καμία πρόσληψη, πλην όμως “ξέχασε” ότι στο ρεπορτάζ του “Α” αναφερόταν και τα χρόνια που αυτός ήταν Αντιδήμαρχος και μάλιστα πρώτος και τα οποία δεν ήταν και λίγα:12 χρόνια. Μήπως λοιπόν οΓ. Τσιλιμιδός μπορεί να μας διαφωτίσει αν σε αυτές τις τρεις τετραετίες έγιναν αθρόες προσλήψεις; Και αν ναι γιατί δεν έκανε ποτέ αυτό που κάνει σήμερα; Να βγει δημόσια, να καταγγείλει και να ζητήσει να σταματήσουν προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος. Μήπως όμως αντιθέτως συνυπέγραφε με την σιωπή του αυτή την “βιομηχανία προσλήψεων”;
2. Από την απάντησή του βγαίνει το συμπέρασμα ότι και επί Δημαρχίας του έγιναν προσλήψεις εποχικών υπαλλήλων. Διότι αυτές σήμερα καταγγέλει. Τις προσλήψεις εποχικών υπαλλήλων που κάνει σήμερα ο Δήμος Κεφαλλονιάς. Τώρα αν ο Δήμος πήρε την έγκριση καθυστερημένα αυτο οφείλεται στην ολιγωρία της κυβέρνησης που ο κ. Τσιλιμιδός υπηρέτησε πιστά όλα τα χρόνια της πολιτικής του καρριέρας. Και όσον αφορά στον αριθμό των εποχικών που προσλαμβάνονται φέτος, ας μην ξεχνάει ο τ. Δήμαρχος Αργοστολίου ότι μιλάμε για τον ενιαίο Δήμο Κεφαλλονιάς και όχι για τον πρώην Δήμο Αργοστολίου. Και ας ανατρέξει σε προηγούμενα χρόνια προκειμένου να δει των αριθμό των εποχικών υπαλλήλων που προσελάμβαναν οι προηγούμενοι Δήμαρχοι στους 7 Δήμους και στην 1 Κοινότητα του Νησιού.
Αυτά για την ώρα...
“Α”

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Η τελευταία και τιμητική θέση στο Επικρατείας για τον Αλιβιζάτο…

του Άγγελου Αρτελάρη(Από το e-kefalonia.net)

Η Κεφαλονιά τείνει το καλοκαίρι που διανύουμε να καταρρίψει δύο «μύθους», με τους οποίους έχουμε γεννηθεί. Πρωτίστως, ότι ουδείς πειράζει τα «μπάνια του λαού». Μπορεί να …γκρεμίζεται ο κόσμος, αλλά αυτό απαγορεύεται να συμβεί εντός του Αυγούστου!!! Τον Σεπτέμβριο θα το αντιμετωπίσουμε αλλά όχι, τον Αύγουστο. Τα μπάνια του λαού, άλλωστε, είναι ιερά όπως έλεγε ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου. Ο δεύτερος ανέφερε ότι τον Αύγουστο δεν υπάρχουν ειδήσεις. Όχι, βέβαια, διότι υπολειτουργούν τα ΜΜΕ λόγω καλοκαιρινών αδειών, αλλά επειδή όλοι ασχολούνται με τις βουτιές…

Στην Κεφαλονιά, ωστόσο, επικρατεί εγρήγορση και βγαίνουν ειδήσεις. Κυρίως, από τη «γαλάζια» πλευρά όπου βρίσκεται σε πρωτοφανής εγρήγορση. Δύο είναι τα καίρια ζητήματα που έχουν φέρει τέτοια αναστάτωση στο νησί μας εν μέσω καλοκαιρινής ραστώνης και συγκεκριμένα:

  • Η αναμενόμενη ήττα του ΠΑΣΟΚ στις προσεχείς εκλογές λόγω, πρωτίστως της μνημονιακής συμπεριφοράς του και της αναποτελεσματικότητας των προσπαθειών των κυβερνητικών στελεχών.
  • Η αδυναμία του βουλευτή Κεφαλληνίας και Ιθάκης κ. Μοσχόπουλου να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις που του έχουν αναθέσει οι συμπολίτες του. Αναντίρρητα, είναι δικαιολογημένος εν μέρει από την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας, ωστόσο, όπως γνωρίζετε το αποτέλεσμα μετράει.

Στο «γαλάζιο τοπίο» εμφανίστηκαν τους τελευταίους μήνες αρκετά στελέχη, που διεκδικούν το χρίσμα με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο. Ο Παύλος Παπαδάτος είναι ένας δραστήριος, πετυχημένος επιχειρηματίας με μπόλικη αγάπη για το νησί. Έχει ριχθεί με πάθος, αφενός στη γνωριμία του με την πλειοψηφία των Κεφαλλονιτών, αφετέρου στη συλλογή ψήφων που θα του επιτρέψουν να εισέλθει στα βουλευτικά έδρανα με στόχο να προσφέρει τις υπηρεσίες του.

Από κοντά η οδοντίατρος Σοφία Λουκέρη, η οποία αφού «είδε και αποείδε» στην περιφέρεια της Α’ Αθηνών δεδομένου ότι απέτυχε να εκλεγεί, έριξε «άγκυρα» στην Κεφαλονιά. Με την ίδια λογική μπορεί στις δημαρχιακές εκλογές να κατέβει στο Χαλάνδρι κι αν δεν επιτύχει, στις επόμενες βουλευτικές θα δηλώσει «παρών» σε κάποια άλλη περιφέρεια. Λόγος να γίνεται…

Ο Βασίλης Ρουχωτάς, πρώην δήμαρχος και νυν εκδιωγμένος αντιδήμαρχος, γνωρίζει τα θέματα του νησιού και διαθέτει το «μπακγκράουντ». Μήπως, όμως, και ο Μοσχόπουλος δεν τα γνώριζε; Έχει ερείσματα στο Ληξούρι, αλλά δεν εμφανίζεται σε άλλα σημεία του νησιού. Σαν να μην θέλει να κατέβει, αλλά πιέζεται…

Ο Σταύρος Τραυλός, πολιτικός μηχανικός στο επάγγελμα, από την Σκάλα είναι νεαρός και ταλαντούχος. Ενδεχόμενη συμμετοχή του στις βουλευτικές εκλογές θα αποτελέσει απλά ένα ταξίδι, με δυνατές εμπειρίες που θα του χρειαστούν στις προσεχείς εκλογικές αναμετρήσεις.

Φθάνουμε, τώρα, στον Πέτρο Αλιβιζάτο, πρώην βουλευτή Κεφαλληνίας, το όνομα του οποίου ακούγεται έντονα. Προσωπικός φίλος του Αντώνη Σαμαρά, προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και ένας από τους 50 πρώτους που υπέγραψαν την υποψηφιότητά του. Όταν ακόμα ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρουσιαζόταν …τρίτος και καταϊδρωμένος στις εσωκομματικές εκλογές, πίσω από την Μπακογιάννη και τον Αβραμόπουλο. Όταν ακόμα η Μπακογιάννη ήταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί και έτοιμη ν’ αναλάβει τα ηνία της γαλάζιας παράταξης. Αν συνέβαινε αυτό, τότε η πολιτική σταδιοδρομία του Πέτρου Αλιβιζάτου θα ολοκληρωνόταν πρόωρα, μέσω μιας σεμνής τελετής, λόγω των τυπικών (επιεικώς) σχέσεων που διατηρεί τα τελευταία χρόνια με την Ντόρα. Αιτία η προώθηση του Άγγελου Μοσχονά για βουλευτή Κεφαλληνίας, παρ’ ότι οι σχέσεις της με τον Πέτρο ήταν άριστες.

Επειδή, όμως, στην πολιτική δεν λες «ποτέ», ο Αλιβιζάτος βγήκε αλώβητος και έτοιμος για την επόμενη κίνηση στην σκακιέρα της πολιτικής. Αν ήμουν στη θέση του, αναμφισβήτητα, θα απέρριπτα ενδεχόμενη εμπλοκή μου στις βουλευτικές εκλογές. Μόνο φθορά, ψυχική, σωματική και οικονομική, δημιουργεί μια τέτοια ενέργεια. «Αιμορραγία» είναι για κάθε υποψήφιο πολιτικό, εφόσον κάνει αυτά που πρέπει, η συμμετοχή του στις εκλογές. Πολλώ δε μάλλον, για τον Πέτρο Αλιβιζάτο ο οποίος δεν έχει τη νοοτροπία του πολιτικάντη, του πολιτικού που υπόσχεται εύκολα. Του ανθρώπου που θα κτυπήσει στην πλάτη τον ψηφοφόρο του και θα του πει: «Ετελείωσε…» Έχει μια κουλτούρα, μια παιδεία που δεν θα του επέτρεπαν να καταφύγει σε λύσεις μη νόμιμες και μη ηθικές. Αρά για ποιο λόγο να βγει στο «σεργιάνι» και να ζητάει ξανά τη ψήφο; Η περίοδος που διανύει η Ελλάδα είναι η δυσκολότερη και οι επιθυμίες των ψηφοφόρων πάμπολλες, που έχουν σχέση με ένα ευαίσθητο σημείο, την επιβίωση. Τα αιτήματα προς τους βουλευτές, πλέον, επικεντρώνονται στον τομέα της εργασίας λόγω του υψηλού ποσοστού ανεργίας.

Αν ήμουν εγώ στη θέση του, θα ζητούσα κάτι απλό από τον πρόεδρο της Ν.Δ.: Την τελευταία, επί παραδείγματι, και τιμητική θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, όπως θα έλεγε και ο Κώστας Λαλιώτης. Ο Πέτρος Αλιβιζάτος δεν μιλάει για αυτά. Ακολουθεί άλλωστε, τη ρήση του Σωκράτη σύμφωνα με την οποία: «Μη λες πάντα όσα γνωρίζεις, αλλά γνώριζε πάντα όσα λες»…

Υ.Γ. Τον μπελά του βρήκε ο υπεύθυνος Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Σταϊκούρας κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο νησί. Από την μία, άκουγε τη Σοφία Λουκέρη να αυτοαποκαλείται ως «υποψήφια βουλευτής» τη στιγμή που δεν έχει επισημοποιηθεί οτιδήποτε και από την άλλη είδε τους εκπροσώπους Τύπου να αποχωρούν εις ένδειξη διαμαρτυρίας. Ήρθε δύο ημέρες στο νησί και έχασε την ηρεμία του ο Χρήστος Σταϊκούρας.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

TO ΠΑΜΕ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΕΙΟ


Το ΠΑΜΕ συμπαραστέκεται στον αγώνα των εργαζόμενων των Κοργιαλένειων Ιδρυμάτων και απαιτεί την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων τους. Οι εργαζόμενες στην Βιβλιοθήκη, στο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Αργοστολίου αλλά και στο Κοργιαλένειο Διοικητικό Συμβούλιο (ΚΔΣ) παραμένουν απλήρωτες και χωρίς κάλυψη των ασφαλιστικών τους εισφορών για πάνω από εφτά μήνες. Η κυβέρνηση (μέσω των Υπουργείων Πολιτισμού, Παιδείας και Οικονομικών) ουσιαστικά παρακρατεί την κρατική επιχορήγηση από την οποία αμείβονται οι εργαζόμενοι και προσπαθεί να εμφανίσει ένα αμιγώς πολιτικό ζήτημα σαν διαχειριστικό. Μέσα από αυτά τα «δεδομένα» ασκούνται τεράστιες πιέσεις στο προσωπικό που έχει συμβάσεις αορίστου χρόνου να αποδεχθεί μείωση μισθών, μερική απασχόληση ακόμη και απόλυση. Αυτές ακριβώς τις «επιλογές» κοινοποίησε εν είδη ερωτηματολογίου προς τις εργαζόμενες ο Πρόεδρος του ΚΔΣ, Μητροπολίτης Κεφαλληνίας Σπυρίδων. Η κατάσταση αυτή είναι απόρροια πολιτικών επιλογών που κινούνται διαχρονικά στην κατεύθυνση της «αξιοποίησης» των κληροδοτημάτων, της λειτουργίας τους με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και της εμπορευματοποίησης του γνωστικού και πολιτιστικού πλούτου των βιβλιοθηκών και των μουσείων. Η πολιτική αυτή που προωθεί η ΕΕ, υπηρετείται από ΠΑΣΟΚ – ΝΔ αλλά και απ’ όλες τις δυνάμεις του ευρωμονόδρομου. Προετοιμάζεται να πέσουν τόσο η βιβλιοθήκη όσο και το μουσείο σαν «ώριμα φρούτα» στα χέρια των ιδιωτών, απαλλαγμένα από τις «ανελαστικές» δαπάνες της μισθοδοσίας και των ενσήμων.

Πάνω στο στραγγαλισμό των εργαζομένων αλλά και στο «στέγνωμα» των λειτουργικών εξόδων έχει στηθεί ένα «γαϊτανάκι» εμπαιγμού του λαού και αποπροσανατολισμού. Δρομολογούνται κάθε είδους απεργοσπαστικοί μηχανισμοί και ασκείται τρομοκρατία στις εργαζόμενες. Ο Βουλευτής διαβεβαιώνει ότι «έρχεται η κρατική επιχορήγηση», εκδοτικά συγκροτήματα εμφανίζουν τον Υπουργό Πολιτισμού να έχει διασφαλίσει τη χρηματοδότηση. Κυβερνητικά στελέχη στην αυτοδιοίκηση προσπάθησαν να δώσουν την εικόνα ότι οι εκδηλώσεις στη βιβλιοθήκη πραγματοποιούνται κανονικά και ανεξάρτητα από την επίσχεση εργασίας, ενώ μέχρι πρότινος υπήρχε ανακοίνωση από το ΚΔΣ ότι η βιβλιοθήκη λειτουργεί τις πρωινές ώρες. Η Δημοτική Αρχή αρνήθηκε να συζητήσει το πρόβλημα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Η αποφασιστική παρέμβαση του ΠΑΜΕ και των εργαζομένων έδωσε ηχηρό χαστούκι στην υπονόμευση του αγώνα και στην απεργοσπασία. Απέτρεψε την πραγματοποίηση της απεργοσπαστικής εκδήλωσης που είχε προγραμματίσει στη βιβλιοθήκη ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων κ. Μπεριάτος.

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους στο Νομό να κάνουν δική τους υπόθεση τον αγώνα για βιβλιοθήκη και μουσείο αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν για το λαό, για μόνιμη σταθερή εργασία όλων των εργαζομένων. Η ελεύθερη πρόσβαση στη γνώση, στην τέχνη και στον πολιτισμό είναι δικαίωμα όλων. Να βγουν συμπεράσματα. Μόνο ο αποφασιστικός, ταξικά προσανατολισμένος αγώνας και η αλληλεγγύη όλου του λαού των νησιών μας μπορούν να φέρουν αποτέλεσμα, να βάλλουν φραγμό στην επέλαση των μονοπωλίων. Μόνο η λαϊκή εξουσία και οικονομία μπορούν να εγγυηθούν το δικαίωμα στην απρόσκοπτη - δωρεάν πρόσβαση του λαού σε όλα αγαθά, στη ζωή με αξιοπρέπεια, με μόνιμη – σταθερή εργασία και με πλήρη ασφαλιστική κάλυψη.


Αργοστόλι 18/08/2011


Η Γραμματεία Κεφαλονιάς – Ιθάκης

του ΠΑΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου