Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011


Εξιχνιάστηκαν διαρρήξεις σε αυτοκίνητα

“ΣΤΗΝ ΦΑΚΑ”
ΤΡΕΙΣ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ


Γράφει ο Μπ. Παπαδόπουλος

“Στην φάκα” των ανδρών του Α/Τ Σάμης έπεσαν 3 Βούλγαροι που κατηγορούνται γιαδιαρρήξεις σε αυτοκίνητα.
Για το θέμα αυτό η Αστυνομική Δ/νση Κεφ/νίας εξέδωσε το ακόλουθο δελτίο τύπου:
Συνελήφθησαν, χθες (8-8-2011) το απόγευμα, στη Σάμη Κεφαλονιάς, από
αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σάμης, τρεις (3) Βούλγαροι ηλικίας 35,38 και 43 ετών, αντίστοιχα, για κλοπές σε αυτοκίνητα.
Ειδικότερα, οι συλληφθέντες κατελήφθησαν από τους αστυνομικούς την στιγμή που επιχειρούσαν να διαρρήξουν αυτοκίνητο το οποίο ήταν σταθμευμένο.
Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι συλληφθέντες φέρεται να έχουν διαπράξει το τελευταίο χρονικό διάστημα διαρρήξεις σε ακόμη τρία (3) αυτοκίνητα στην Κεφαλονιά και σε ένα (1) αυτοκίνητο στην Πάτρα από τα οποία αφαιρούσαν χρήματα και διάφορα αντικείμενα.
Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
o Χρηματικό ποσό τετρακοσίων πενήντα (450) ευρώ
o Τέσσερα (4) κινητά τηλέφωνα
o Μία (1) ψηφιακή φωτογραφική μηχανή
o Ένα (1) σύστημα πλοήγησης GPS
o Τρία (3) ζευγάρια γυαλιά ηλίου
o Δύο (2) φορτιστές αυτοκινήτου
o Μια (1) πένσα
o Ένα (1) κατσαβίδι
o Μια (1) γωνιακή καστάνια με οχτώ (8) διαφορετικά κλειδιά αυτοκινήτου πασπαρτού
o Ένα (1) ρολόι χειρός
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κεφαλληνίας.

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Αντιδρά η Προϊσταμένη των ΑΡΧΕΙΩΝ του ΝΟΜΟΥ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ


με την παρουσίαση του ερευνητικού προγράμματος Δομημένο περιβάλλον του Ιονίου χώρου.

Με έκπληξη και απορία διαβάσαμε την είδηση για την πραγματοποίηση εκδήλωσης που αφορά στα Αρχεία της Κεφαλονιάς από το Κέντρο Μελετών Ιονίου και το ίδρυμα Κεφαλονιάς και Ιθάκης, την Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011 στην Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη. Σύμφωνα με τους διοργανωτές θα παρουσιαστεί το ερευνητικό πρόγραμμα «Δομημένο περιβάλλον του Ιονίου χώρου. Καταγραφή και προβολή αρχειακών τεκμηρίων Αρχείου Κεφαλονιάς».
Θα ήταν ‘‘τιμητικό’’ για μας, και ‘‘επιβεβλημένο’’ για τα Γενικά Αρχεία του Κράτους-Κεντρική Υπηρεσία, αφού η εκδήλωση στηρίζεται αποκλειστικά σε αρχειακό υλικό, που επί σειρά ετών χωρίς περιορισμούς θέσαμε στη διάθεση των υπευθύνων ερευνητών του συγκεκριμένου προγράμματος και όχι τω φορέων που διοργανώνουν την εκδήλωση (Κέντρο Μελετών Ιονίου και ΙΚΙ), αν είχαμε σχετική ενημέρωση επί του όλου θέματος, ως είθισται!!!
ΓΑΚ-ΑΡΧΕΙΑ ΝΟΜΟΥ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ
Η Προϊσταμένη
Σταματούλα Ζαπάντη-Πεντόγαλου, Δρ Ιστορίας
---------------------------------------------------------------------------------------------------

Στο λιμάνι κρουαζιερόπλοιων, στο Αργοστόλι, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης, Σωτήρης Κουρής, με αφορμή την πρόσδεση του κρουαζιερόπλοιου «Queen Victoria» στο λιμένα για τα κρουαζιερόπλοια, μετέβη επιτόπου με τον υπεύθυνο μελετητή του λιμένα υποδοχής κρουαζιερόπλοιων, Νίκο Φλώριο και με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλονιάς.

Μελέτη για την πόντιση πλωτών δεστρών
Εν συνεχεία επισκέφτηκαν το χώρο της προβλήτας, παρόντος του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου, Μανώλη Βαλέττα και των πλοιάρχων, Θεοτόκη Καβαλιεράτου και Ανδριανού Δρακάτου, προκειμένου να εντοπιστούν τυχόν δυστοκίες και προβλήματα και να καταδειχθούν οι ενέργειες και τα έργα που πρέπει να λάβουν χώρα για τη βελτίωση των υποδομών και της λειτουργικότητας του συγκεκριμένου λιμενικού χώρου.
Μετά από συζήτηση, αποφασίσθηκε να γίνει η μελέτη (υποέργο) για την πόντιση δύο νέων ναύδετων (πλωτών δεστρών) για την εξυπηρέτηση των μεγάλων κρουαζιερόπλοιων.
Επιπλέον τόνισαν ότι πρέπει να γίνει επίσπευση όλων των διαδικασιών για την ολοκλήρωση της μελέτης και του δρόμου πρόσβασης του έργου που αφορά στον εμπορικό λιμένα του Αργοστολίου (έμπροσθεν του εργοστασίου της Δ.Ε.Η.-Δράπανος).
Το εμπορικό και επιβατικό λιμάνι του Αργοστολίου, με την ολοκλήρωση των διαδικασιών αυτών, γίνεται ένα ώριμο έργο και δίνεται η δυνατότητα να αρχίσουν οι διαδικασίες χρηματοδότησής του, με την ένταξή του σε Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα.

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΦΩΤΟ: Από αριστερά: Ο Σωτήρης Κουρής, Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης, ο Νίκος Φλώριος, μελετητής του έργου λιμένα υποδοχής, η Αλεξάνδρα Λάντου, Δ.ντρια Προγραμματισμού και Ανάπτυξης και η Ιλαρή Τζανετάτου, Δ/ντρια Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλονιάς, στο λιμένα πρόσδεσης κρουαζιερόπλοιων, στο Αργοστόλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου