KAΘE MEPA ΣTH MEΓAΛH MAXH

Ως «άθλο» χαρακτηρίζει ο διευθυντής της Διαδημοτικής κ. Κώστας Γαλιατσάτος το έργο που επιτελεί αυτόν τον καιρό η Διαδημοτική Επιχείρηση Καθαριότητος Κεφαλονιάς, που κάτω από αντίξοες συνθήκες προσπαθεί να διατηρήσει το νησί μας απόλυτα καθαρό και να διατηρηθεί παράλληλα το σλόγκαν της Επιχείρησης «Κεφαλονιά, το καθαρότερο νησί».

Oπως έχουμε γράψει κατ’ επανάληψιν, η Διαδημοτική, μετά την εφαρμογή του Καλλικράτη, βρίσκεται κυριολεκτικά «στον αέρα», αφού ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί αν θα ενταχθεί οριστικά στο Δήμο Κεφαλονιάς, ή θα δοθεί σε ιδιώτες.

Ωστόσο το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή στην Επιχείρηση είναι το ότι οι 56 εργαζόμενοι, παρά το ότι δίνουν καθημερινά τη μεγάλη μάχη της καθαριότητος, εν τούτοις:

1ον) Δεν κατέστη δυνατόν να μονιμοποιηθούν και οι συμβάσεις τους δεν θεωρούνται αορίστου χρόνου.

2ον) Oι πληρωμές τους δεν γίνονται κανονικά. Με μεγάλες καθυστερήσεις πληρώθηκαν μέχρι και τον περασμένο Μάϊο, ενώ Ιούνιο, Ιούλιο και τον τρέχοντα μήνα Αύγουστο παραμένουν απλήρωτοι.
Βεβαίως ο δήμαρχος κ. Αλέξανδρος Παρίσης δίνει κι’ αυτός συνεχώς τη δική του μάχη για τη λύση του προβλήματος της Διαδημοτικής, που θα επιφέρει την ηρεμία σ’ αυτό το «ευαίσθητο κομμάτι» του Δήμου μας.

Η δήλωση του διευθυντή της Διαδημοτικής κ. Κώστα Γαλιατσάτου στον «Η», έχει ως εξής:

«Φέτος έχουμε έναν άθλο των εργαζομένων στην Διαδημοτική Επιχείρηση, η οποία μέσα σε δύσκολες συνθήκες δίνει καθημερινά την παρουσία της και καταβάλλει προσπάθεια για την αποκομιδή των απορριμμάτων. Σε αυτή την προσπάθεια ζητάει και πάλι την συμμετοχή των κατοίκων των νησιών μας για να τα διατηρήσουμε καθαρά. Oφείλουμε όλοι να συμβάλουμε στο να παραμείνουν η Κεφαλονιά και η Ιθάκη τα καθαρότερα νησιά».