Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 13 Αυγούστου 2011


4 ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΠΟΥ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΒΕΒΑΙΟ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΤΕΒΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ

“ΑΝΑΒΕΙ” Η ΜΑΧΗ
ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ

Γράφει ο Μπ. Παπαδόπουλος

Μπορεί να βρισκόμαστε στο ζενίθ του καλοκαιριού, όμως η μάχη για τις εκλογές του ΕΒΕΚΙ που θα πραγματοποιηθούν το προσεχές Φθινόπωρο έχει ανάψει στην κυριολεξία.
Ήδη, τέσσερα ψηφοδέλτια θεωρείται βέβαιο ότι θα δώσουν την εκλογική μάχη, ενώ δεν αποκλείεται στην πορεία να εμφανιστεί και κάποιο άλλο.
Πιο συγκεκριμένα:
1)Το πρώτο ψηφοδέλτιο που επισήμως έκανε γνωστό ότι θα δώσει τη μάχη των εκλογών για το τοπικό Επιμελητήριο είναι αυτό που θα υποστηριχθεί από την τοπική Ν.Δ. και θα έχει επικεφαλής την κα Ειρήνη Στεφάτου. Την ιδρυτική διακήρυξη του ψηφοδελτίου που δημοσιεύθηκε εδώ και λίγο καιρό υπέγραφαν οι κάτωθι:
Γεράσιμος Κοκκόσης, Παναγής Πανταζάτος, Πέτρος Αμβροσιάτος, Γεράσιμος Παπαδάτος, Μιχάλης Κονταρίνης, Σπυρίδων Κουλουμπής, Παναγής Αναγνωστάτος, Ηλίας Παπαδάτος, Γεώργιος Φωκάς, Νικόλαος Λοράνδος, Βασίλειος Ρουχωτάς, Ειρήνη Κονταρίνη, Ανδρέας Μαρκαντωνάτος, Κώστας Κατσαμπίρης, Δημήτρης Προβολισιάνος, Αλέξανδρος Τζωρτζάτος.
2)
Ακολούθησε μόλις προχθές, ένα δεύτερο ψηφοδέλτιο το οποίο θα έχει επικεφαλής τον πρόεδρο της “Κράνης” Σταύρο Σπαθή, ενώ εκτιμάται από τους πολιτικούς παρατηρητές ότι το ψηφοδέλτιο αυτό στηρίζεται “υπογείως” από το “Ρεγγίνα”, καθώς σ' αυτό συμμετέχουν κορυφαία στελέχη του. Πάντως, το ψηφοδέλτιο αυτό δεν φαίνεται να έκανε καλή αρχή, καθώς ήδη φαίνεται να έχουν ξεκινήσει οι “διαρροές”. Κάποια από τα ονόματα που ανακοινώθηκαν φέρεται να διαψεύδουν τη συμμετοχή τους στο ψηφοδέλτιο αυτό, κάτι που έχει δημιουργήσει ένα θολό τοπίο γύρω από την παρουσία του και τη συγκρότησή του.
3) Θεωρείται βέβαιο ότι το τρίτο ψηφοδέλτιο που θα συμμετέχει στις εκλογές θα είναι αυτό με επικεφαλής τον σημερινό πρόεδρο του ΕΒΕΚΙ Θεόφιλο Μιχαλάτο, ο οποίος όμως ακόμη δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του, ως προς τη συγκρότηση και στελέχωση του ψηφοδελτίου.
4) Ως είθισται σε κάθε μάχη του Επιμελητηρίου συμμετέχει και ψηφοδέλτιο που στηρίζεται από το ΚΚΕ, η ανακοίνωση του οποίου αναμένεται και αυτή το προσεχές διάστημα.
----------------------------------------------------------------------------------------------------

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς & Ιθάκης με αποδήμους

Με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Αποδήμων Κεφαλλήνων & Ιθακησίων «Οδυσσεύς» συναντήθηκε χθες ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης, Σωτήρης Κουρής.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν ενδελεχώς κάποια ουσιαστικά ζητήματα που αφορούν τους αποδήμους και άπτονται στην ενδυνάμωση των δεσμών με τη γενέτειρά τους, τη διατήρηση της ταυτότητας και την ανάδειξη της ιδιαίτερης πατρίδας τους στο εξωτερικό, όπου διαβιούν, καθώς και την παροχή δέλεαρ ώστε να επισκέπτονται την Κεφαλονιά και την Ιθάκη ανασύροντας τις μνήμες και ενισχύοντας την ανάγκη και το ζητούμενο επιστροφής.
Να καλλιεργήσουμε την αμοιβαία επικοινωνία με τους όπου γης αποδήμους
Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν εντάσσονται:
-Η προοπτική και ο τρόπος, εμπλουτισμού, αναμόρφωσης και αναβάθμισης της ετήσιας εκδήλωσης που λαμβάνει χώρα στην Κεφαλονιά, ώστε μέχρι τον Δεκέμβριο να έχει καθοριστεί η διαδικασία και να καταστεί ευρύτερη και ουσιαστικότερη.
-Ο εντοπισμός, η καταγραφή και η καλλιέργεια της επαφής και της επικοινωνίας, με όλα τα όπου γης σωματεία Ιθακήσιων και Κεφαλλονιτών , με έμφαση στις Παρα- Δουνάβειες περιοχές, όπου και βρίθουν Κεφαλλήνιων και Ιθακησίων.
-Η αμοιβαία ανταλλαγή παιδιών και νέων που δε διαθέτουν σπίτι στην γενέτειρά τους, μέσω ενός προγράμματος φιλοξενίας, σε σπίτια κατοίκων των δύο νησιών αλλά και αντιστρόφως, των διαβιούντων στα νησιά στο εξωτερικό.
«Η συζήτηση διεξήχθη σε πνεύμα συνεργασίας συγκίνησης, αγάπης για την ιδιαίτερη πατρίδα μας, διάθεσης για προσφορά και κοινό όραμα για τα νησιά μας και όλους τους συμπατριώτες μας», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης, Σωτήρης Κουρής.

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΦΩΤΟ: Ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης, Σωτήρης Κουρής, με το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Αποδήμων Κεφαλλήνων & Ιθακησίων «Οδυσσεύς», κατά τη χθεσινή συνάντησή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου