“ΒΟΗΘΕΙΣΤΕ,
ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΑΔΙΕΞΟΔΟ”
Γράφει ο Μπ. Παπαδόπουλος
Την βοήθεια του συμπατριώτη μας Υπουργού Πολιτισμού Π. Γερουλάνου ώστε να αρθεί το αδιέξοδο με το Κοργιαλένειο Ίδρυμα, ζητά με επιστολή του ο Αντιπεριφερειάρχης Σ. Κουρής, στην οποία αναφέρει τα ακόλουθα:
ΠΡΟΣ: Υπουργό Πολιτισμού & Τουρισμού
Κο Γερουλάνο Παύλο
Θέμα: « Κοργιαλένιο Ίδρυμα»
Σχετ: Την από 29/7/2011 αναφορά-υπόμνημα των υπαλλήλων του Ιδρύματος.
Αξιότιμε Κε Υπουργέ,
Θα ήθελα να σας ενημερώσω για το οξύ πρόβλημά που έχει προκύψει στο Κοργιαλένειο Ίδρυμα, όπου για 7 ½ μήνες οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι και δεν μπορούν να καλυφθούν τα λειτουργικά έξοδα αυτού. Βεβαίως τα προβλήματα δεν προέκυψαν εν μια νυκτί αλλά προϋπήρχαν. Όμως σήμερα έχουμε οδηγηθεί σε αδιέξοδο.
Το ίδρυμα όπως ήδη γνωρίζετε από τη λειτουργία του και ένθεν έχει προσφέρει πολλά στον πολιτισμό, την παιδεία και τις τέχνες στον τόπο μας. Με τις δράσεις του μας έχει συνδέσει και μας συνδέει με την ιστορία και το παρελθόν των νησιών μας, αλλά και προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στη νέα γενιά όπως εξυπηρέτηση φοιτητών, δανειστική βιβλιοθήκη για το κοινό κ.α .
Έχοντας ενημερωθεί για τις θέσεις των εργαζομένων οι οποίοι είναι πολύ άξιοι, καταρτισμένοι στο αντικείμενο και πάνω απ’ όλα άνθρωποι που αγωνίζονται υπό αντίξοες συνθήκες, συμφωνώ, ότι όχι μόνο είναι εφικτό το ίδρυμα να γίνει Δημόσιο, αλλά είναι η μόνη λύση για τη βιωσιμότητα του. Έχει δυνατότητες να αποφέρει έσοδα, ούτως ώστε, να μην θεωρηθεί ότι θα αποτελέσει επιβάρυνση στον Κρατικό προϋπολογισμό με αποτέλεσμα η επίσημη πολιτεία να αρνηθεί την προοπτική αυτή.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι στο Αργοστόλι ενώ έχουμε χιλιάδες επισκέπτες από τα κρουαζιερόπλοια, ελάχιστοι επισκέπτονται το Λαογραφικό Μουσείο. Αν υπήρχε καλύτερη οργάνωση και δεδομένου ότι όσοι επιλέγουν αυτού του είδους τουρισμό, ενδιαφέρονται για την ιστορία και τον πολιτισμό του τόπου που επισκέπτονται, το ίδρυμα να μην αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα. Επιπλέον μόνο μέσω του Δημόσιου χαρακτήρα του Ιδρύματος, μπορεί να έχει οφέλη από συνέργιες, αλλά και να συνεχιστεί η διασφάλιση της φερεγγυότητας διαχείρισης του κληροδοτήματος.
Για περαιτέρω ενημέρωση σας, επισυνάπτουμε το υπόμνημα-αναφορά με τις θέσεις των εργαζομένων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.
Γνωρίζοντας την ευαισθησία σας για θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου σας και την αγάπη σας για τα νησιά μας, ελπίζω να δοθεί η πρέπουσα βαρύτητα για να καταστεί βιώσιμο το ίδρυμα αυτό, με το τόσο σημαντικό έργο που έχει επιδείξει κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του, αλλά και τον ρόλο που καλείται να αναλάβει για το μέλλον.
Είμαι στη διάθεση σας να συμβάλω για την καλύτερη εξεύρεση λύσης στο θέμα αυτό το οποίο με αγγίζει και ως πρόσωπο αλλά πάνω απ΄ όλα ως Κεφαλλονίτη.
Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΚΟΥΡΗΣ
--------------------------------------------------------------------------------------------------
ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΜΕ ΝΑ ΧΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ "ΒΟΥΡΚΟ ΤΡΑΒΑΜΕ"...
Γράφει η Σοφία Λουκέρη
Υποψήφια Βουλευτής Κεφ/νίας και Ιθάκης
Είναι γεγονός αναμφισβήτητο, ότι η σημερινή κατάσταση θυμίζει τοπίο στην ομίχλη.
Είναι φανερό ότι δεν βγαίνουν τα νούμερα, όπως είναι επίσης «ηλίου φαεινότερο» ότι με σταθερά βήματα οδεύουμε, κάθε ημέρα που περνάει, όλο και πιο κοντά στη χρεοκοπία.
Εξάλλου, πολλοί οικονομικοί αναλυτές ισχυρίζονται ότι ήδη έχουμε χρεοκοπήσει. Ούτως ή άλλως, κανένας δεν υιοθετεί τον ανόητο εκβιασμό: ή δέχεστε το μνημόνιο ή χρεοκοπούμε και συνεπώς ξεχάστε μισθούς και συντάξεις! Αυτό το ανούσιο επιχείρημα δεν πιάνει πια! είναι δεδομένο άλλωστε ότι αυτός που το επικαλείται είναι ο ίδιος που ισοπεδώνει την οικονομική ευμάρεια «εξαϋλώνοντας» μισθούς και συντάξεις. Συνεπώς, τι θα γίνει αν απορρίψουμε το μνημόνιο? θα μας στερήσουν όλο το μισθό και θα απολυθούμε όλοι μαζί ? τελικά σιγά- σιγά εκεί δεν μας οδηγούν?
Αν συμβεί όμως, κάτι τέτοιο, μετά με ποιον τρόπο θα πάρει πίσω τα λεφτά της η Μέρκελ? Είναι δυνατόν να μας εμπαίζουν με τέτοιου είδους απειλές και να προσπαθούν να μας τρομάξουν λες και είμαστε μικρά παιδιά?
Η οικονομική δίνη που κάποιοι με μαεστρία δημιούργησαν προσπαθεί να συμπαρασύρει τους πάντες στο διάβα της και κυρίως εκείνους που δεν τη δημιούργησαν δηλαδή ο απλός φορολογούμενος πολίτης!
Πάντως οφείλω να ομολογήσω πως και η «ευρεσιτεχνία» με τις απολύσεις, δηλαδή οι δέκα φεύγουν και ο ένας μένει , είναι πολύ έξυπνη: στο τέλος θα μείνει μόνο ένας ή κανένας για να δουλέψει… τελικά ποιος δουλεύει ποιον? Αλήθεια πότε προβλέπεται άραγε να κλείσουν και το μαγαζί του δημοσίου?
Είναι άραγε τυχαίο που ο καθηγητής Μαριάς, αγανακτισμένος πασόκος , λέει πως η Ελλάδα με τη δανειακή σύμβαση που υπέγραψε, έχει παραιτηθεί από όλα τα κυριαρχικά της δικαιώματα πάνω στη δημόσια περιουσία? ένα - ένα τα βγάζουν στη φόρα έτσι για να μας εξοικειώνουν με ότι ίσως έχουν στο μυαλό τους. Ευχή όλων μας, να μην προλάβουν να κάνουν τα όνειρα τους πραγματικότητα.
Επιπλέον, η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι θα σώσει τη χώρα, αναγγέλλοντας
Έτοιμες προτάσεις και λύσεις προσπαθώντας να αντιγράψει πρόχειρα το Ζάππειο2 Για να πάει μπροστά αυτό ο τόπος, πρέπει εκείνα τα πολιτικά πρόσωπα που κυβερνούν αυτό τον τόπο και κινούν τα νήματα της εξουσίας να σταματήσουν να λειτουργούν με εγωισμό να παραδεχτούν ότι ο Αντώνης Σαμαράς όταν έλεγε ότι το μνημόνιο είναι βασισμένο σε λανθασμένη συνταγή κ καταδικασμένο να αποτύχει είχε δίκιο. Επίσης, ο Αντώνης Σαμαράς πήγε κόντρα σε ολόκληρη την Ε.Ε και δεν υποχώρησε ούτε σε απαιτήσεις των δανειστών , ούτε σε παράλογες συμφωνίες που βλάπτουν τη χώρα μας, σε αντίθεση με την κυβέρνηση που «παραδόθηκε άνευ όρων.
«Δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Δεν είμαστε εμείς η συνέχεια του χθες, θα είμαστε η ρήξη με το χθες», έχει δηλώσει ο Αντώνης Σαμαράς. Αυτά τα απλά λόγια, μας κάνουν να μην εγκαταλείψουμε τις ελπίδες μας, να μην παίξουμε το παιχνίδι της «κακής ψυχολογίας» και της «καταστροφολογίας». Και άλλες χώρες είναι στη δική μας μοίρα, δεν θα γίνουμε εμείς το πείραμα! Η συνταγή του ΠΑΣΟΚ είναι δηλητηριώδης. Υπάρχουν λύσεις και προτάσεις που ο Αντώνης Σαμαράς είναι έτοιμος να υλοποιήσει. Εξάλλου, δεν αργεί αυτή η ώρα!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου