Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011


ΠΕΦΤΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΡΓΟ 6.970.000 ΕΥΡΩ

ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΙΣΑΕΤΟΥ
Γράφει ο Μπ. Παπαδόπουλος

Πέφτουν σήμερα στα γραφεία της Περιφέρειας στο Αργοστόλι, οι υπογραφές για ένα από τα σημαντικότερα έργα στο Νομό μας, προυπολογισμού 6.970.000 ευρώ, που αφορά στο λιμάνι του Πισαετού στην Ιθάκη.
Στις 12 το μεσημέρι θα υπογραφεί η σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία του έργου, ενώ θα είναι παρών και ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Σπύρος Σπύρου.
Για το θέμα αυτό η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων εξέδωσε την ακόλουθη πρόσκληση:
ΠΡΟΣ: - Βουλευτή Νομού
κ. Μοσχόπουλο Σπύρο
-Αντιπεριφερειάρχες Ιονίων
Νήσων
-Περιφερειακοί Σύμβουλοι
Ιονίων Νήσων
-Δήμαρχο Κεφαλλονιάς
κ. Παρίση Αλέξανδρο
-Δήμαρχο Ιθάκης
κ. Κασσιανό Ιωάννη
-πρώην Βουλευτή Νομού
κ. Αλιβιζάτο Πέτρο
- πρώην Νομάρχη
Κεφαλληνίας & Ιθάκης
κ. Λευκαδίτη Διονύσιο
- πρώην Επάρχους Ιθάκης
κ. Ανδριαννάτο Ιωάννη
κ. Λιβιτσάνη Αθανάσιο
-πρώην Δημάρχους Ιθάκης
κ. Αρσένη Σπύρο
κ. Καραβία Τηλέμαχο
κ. Βασιλόπουλο Γεώργιο
ΚΟΙΝ: Μ.Μ.Ε.
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Σας προσκαλούμε όπως παρευρεθείτε στις 31 Αυγούστου 2011 και ώρα 12:00, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλληνίας, όπου ο Περιφερειάρχης κ. Σπύρος Σπύρου θα υπογράψει την σύμβαση υλοποίησης του έργου «Λιμάνι Πισαετού Ιθάκης» με τον εκπρόσωπο της εταιρείας «ΑΤΟΜΟΝ Α.Ε», προϋπολογισμού 6.970.000€.
Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΚΟΥΡΗΣ

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Συνέντευξη Τύπου Θ. Γουλή(επικεφαλής Λαϊκής Συσπείρωσης Ι.Ν.)

  1. Για τις Ανεμογεννήτριες στον Παντοκράτορα, πάρθηκε αρνητική θέση κατά πλειοψηφία στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Η πρόταση μας που ήταν και πρόταση άλλων παρατάξεων και Περιφερειακών Συμβούλων της πλειοψηφίας πήρε 18 ψήφους, ενώ η πρόταση του κ. Περιφερειάρχη πήρε 13 ψήφους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και η πρόταση του κ. Περιφερειάρχη άδειαζε κυριολεκτικά την εισήγηση του κ. Σκούρτη. Από τον Περιφερειάρχη και τον Αντιπεριφερειάρχη αλλά και τις άλλες παρατάξεις, έγινε προσπάθεια να συγκαλυφθεί η ουσία του ζητήματος, που είναι ότι οι ΑΠΕ αξιοποιούνται για την πλήρη απελευθέρωση της παραγωγής και διανομής της ενέργειας και την παράδοση τους στους μονοπωλιακούς ομίλους, για την τεράστια κερδοφορία τους σε βάρος των εργατικών και λαϊκών στρωμάτων. Η απόφαση αυτή του Περιφερειακού Συμβουλίου είναι θετική, βάζει εμπόδια στην εγκατάσταση αιολικών πάρκων μαζί με την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ αλλά και δεκάδων φορέων. Δεν λύνει όμως το πρόβλημα, γιατί την αρμοδιότητα χορήγησης άδειας την έχει η κυβέρνηση με τους διάφορους μηχανισμούς της (ΡΑΕ- Γ.Γ. Επικεντρωμένης Διοίκησης). Κατά συνέπεια χρειάζεται να συνεχιστεί ο αγώνας του Κερκυραϊκού λαού, των φορέων του και των επιτροπών αγώνα που έχουν συγκροτηθεί. Αξίζει να υπογραμμίσουμε ότι σημαντικό ρόλο σ’ αυτήν την απόφαση του Π.Σ., έπαιξε η κινητοποίηση των μαζικών φορέων και των τοπικών συμβουλίων των χωριών του όρους. Θεωρούμε επίσης ότι έπαιξε προωθητικό - θετικό ρόλο η αταλάντευτη στάση του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης που επί δύο χρόνια αναδεικνύει τις αρνητικές συνέπειες για το λαό, της πολιτικής της ιδιωτικοποίησης της ενέργειας και την παράδοση της στους μονοπωλιακούς ομίλους. Η διαφοροποίηση αρκετών περιφερειακών συμβούλων της πλειοψηφίας στο συγκεκριμένο θέμα πρέπει να καλλιεργήσει ψευδαισθήσεις για την συνολική πολιτική που εκπροσωπούν, η οποία αποδεικνύεται συνεχώς ότι είναι αντίθετη με τα συμφέροντα της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού των Ιονίων Νήσων.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τη νεολαία να βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα, να απεγκλωβιστούν από τα αστικά κόμματα και να συμπορευτούν με το ΚΚΕ.

Αποδεικνύεται η μαζική λαϊκή δράση σε αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση φέρνει αποτελέσματα.


  1. Για την τροποποίηση του ΕΣΠΑ στην Κέρκυρα.

Στην συζήτηση αποδείχθηκε ότι:

α) το περιφερειακό συμβούλιο δεν έχει κανένα ουσιαστικό ρόλο. Τα έργα αποφασίζονται από τους μηχανισμούς της Ε.Ε με τα κριτήρια επιλεξιμότητας που έχει καθορίσει η Ε.Ε. έτσι πετιούνται έξω από οποιοδήποτε προγραμματισμό υλοποίησης έργα και δράσεις που καλύπτουν ορισμένες λαϊκές ανάγκες π.χ. αντιπυρική, αντισεισμική και αντιπλημμυρική προστασία, βιολογικοί καθαρισμοί, επαρχιακό οδικό δίκτυο, αγροτικό οδικό δίκτυο.

β) Ότι γίνεται τεράστια σπατάλη πόρων: έργα αρχίζουν μένουν ημιτελή, ξαναπροκηρύσσονται, μετά από χρόνια. Έτσι σχεδόν διπλασιάζεται το κόστος τους.

γ) Ότι τα χρήματα είναι λίγα και αυτά δεν αξιολογούνται με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες, αλλά με το τι συμφέρει τις μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες.

Εμείς καταψηφίσαμε τα δύο θέματα για τον γενικότερο πολιτικό προσανατολισμό τους αλλά γιατί στην περίφημη Εθνική Παλ/τσας οι όποιες παρεμβάσεις έχουν περιοριστεί μέχρι το 9ο χμ, ενώ το υπόλοιπο τμήμα της μήκους 14 χμ όπως και ο κεντρικός δρόμος Τζάβρου- Πυργί πετιούνται έξω από κάθε παρέμβαση βελτίωσής τους. Βεβαίως τα έργα αυτά πρέπει να γίνουν,

όμως δεν μπορεί να μείνει στο απυρόβλητο μια απαράδεκτη διαχείριση των λεγόμενων έργων υποδομής.

Κέρκυρα 29/8/2011

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Περιφερειακή Συνδιάσκεψη Ιονίων του ΠΑΣΟΚ και τα συμπεράσματα της.

Η προγραμματισμένη για 26 Αυγούστου Περιφερειακή Συνδιάσκεψη των Ιονίων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στη Λευκάδα στέφθηκε με επιτυχία.

Η συμμετοχή στη συνδιάσκεψη αλλά και στον ουσιαστικό διάλογο που διεξήχθη και κράτησε με αμείωτο ενδιαφέρον και πέραν της 12ης μεταμεσονύχτιας ώρας, αποδεικνύει ότι:

  • Η κοινωνία μας πιστεύει στην συμμετοχή, στηρίζει και συμμετέχει στον διάλογο όταν αυτός είναι ουσιαστικός, πραγματικός και δεν γίνεται ούτε για να συγκαλύψει και να νομιμοποίηση την ανομία, ούτε για ωραιοποιήσει την πολιτική κρίση, την πολιτική παρακμή, ούτε για να δικαιολογήσει τις αδυναμίες του πολιτικού συστήματος, των πολιτικών και της πολιτικής.

  • Η απαίτηση για την εδραίωση ενός κράτους και μιας περιφέρειας όπου λειτουργεί ο νόμος , όπου αποδίδεται η δικαιοσύνη, όπου οι καταχραστές του δημοσίου πλούτου και της εμπιστοσύνης της κοινωνίας, τιμωρούνται ποινικά και ηθικά ήταν κυρίαρχη στην συνδιάσκεψη.


Η συνδιάσκεψη κατέδειξε ότι:

  • Πέρα από την οργή, την αγανάκτηση, την απογοήτευση, η κοινωνία μας, οι προοδευτικές δυνάμεις αυτού του τόπου, έχουν συνείδηση του γεγονότος ότι, όσο βαθύτερη είναι η κρίση, τόσο ουσιαστικότερη και αποφασιστικότερη, τόσο μεθοδικότερη, πρέπει να είναι η συμμετοχή.

  • Ούτε ο μαξιμαλισμός σε αναπτυξιακούς στόχους, ιδέες και προτάσεις ούτε ο συντηρητισμός αποτελούν μέσα εξόδου από την κρίση.

  • Μόνο ο επιστημονικά τεκμηριωμένος πολιτικός λόγος, η διαφάνεια, η λογοδοσία, ο συμμετοχικός προγραμματισμός, το αδιάβλητο πολιτικό ήθος, η κατάργηση του πολέμου όλοι εναντίον όλων εντός και μεταξύ των κομμάτων αποτελούν αναγκαίες προϋποθέσεις για την έξοδο.

  • Η καταγγελία δεν αρκεί για την απομάκρυνση των εμπόρων από τον Ναό της Δημοκρατίας.

  • Η διαπλοκή η διαφθορά η αναξιοκρατία δεν ξορκίζονται με ηθικολογική αρθρογραφία και ηθικολογικές αποφάσεις κεντρικών επιτροπών των κομμάτων εξουσίας η των κομμάτων της αμφισβήτησης.

    • Δεν είναι θεμιτό, είναι καταστροφικά υποκριτικό, να καταδικάζονται (διαφθορά, διαπλοκή, ανομία) μόνον στο επίπεδο της κεντρικής πολιτικής σκηνής και ν’ αποσιωπούνται, και να συγκαλύπτονται σε επίπεδο τοπικής κοινωνίας και οικονομίας.

    • Η αναγέννηση της πολιτικής, της συμμετοχής, των θεσμών , του κράτους, απαιτεί και προϋποθέτει ΠΡΑΞΗ στην καθημερινή ζωή, αφοσίωση στους σκοπούς αλλά και τα αναγκαία μέσα.

    • Η πίστη ότι ο λαός μας κλείνει μέσα του αστείρευτες δυνάμεις δημιουργι-κής ανατροπής και αλλαγής, ότι η έξοδος από την κρίση είναι δυνατή, ΗΤΑΝ ΔΙΑΧΥΤΗ στην συνδιάσκεψη.

    • Η πεποίθηση ότι η 3η του Σεπτέμβρη πρέπει να είναι η νέα αναγεννητική αφετηρία για καθολική δημιουργική κινητοποίηση (οικονομικής, πνευματικής, πολιτιστικής ηγεσίας, κοινωνικών και παραγωγικών δυνάμεων) σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο και σε καμιά περίπτωση, μια συνδιάσκεψη πολιτικής εκτόνωσης η ρουτίνας, ήταν επίσης καθολική.


    Η συνδιάσκεψη, της Λευκάδας αποτέλεσε μια ακόμα ευκαιρία για την επανα-επιβεβαίωση της βούλησης των Ιονίων να συνεχίσουν την παράδοσή τους, παραμένοντας εθνική πρωτοπορία στον πνευματικό, κοινωνικό και πολιτικό στίβο, να καταστήσουν ,την Ιστορική Περιφέρεια τους ,δυναμικό πρωταγωνιστή στις Εθνι-κές εξελίξεις αλλά και στην διαπεριφερειακή αναπτυξιακή συνεργασία και τον διαπολιτισμικό διάλογο στην Αδριατική και το Ιόνιο.


    Το κλιμάκιο του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ το κυβερνητικό κλιμάκιο και οι βουλευτές του Ιονίου που παρευρέθηκαν και συμμετείχαν στην συνδιάσκεψη τοποθετήθηκαν τελευταίοι συμμεριζόμενοι πλήρως τους προβληματισμούς των συμμετεχόντων αλλά και την απαίτηση τους για :

    • Ένα αναγεννημένο δίκαιο, δημοκρατικό, ευνομούμενο, αξιοκρατούμενο ΚΡΑΤΟΣ και μια αξιοσέβαστη, από εχθρούς και φίλους, και κυρίως από τα παιδιά της ΠΑΤΡΙΔΑ.

    • Ένα κοινωνικό και πατριωτικό ΠΑΣΟΚ, αντάξιο της ιστορίας του, των εθνικών κοινωνικών και πολιτικών συνθηκών που το γέννησαν, και των συνθηκών που αντιμετωπίζει σήμερα η Ελλάδα, η Ευρώπη, ο ΚΟΣΜΟΣ.

    • Ένα ΠΑΣΟΚ πρωταγωνιστή για μια Ευρώπη Ισονομίας, Ισηγορίας,

    Ισοπολιτείας λαών και πολιτισμών.


    Για την Περιφερειακή Επιτροπή

    Ιονίων Νήσων ΠΑ.ΣΟ.Κ.

    Ο Γραμματέας

    Γ. Σκλαβούνος

---------------------------------------------------------------------------------------------------

ΠΑΡΙΣΙ Η ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

ΕΝΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ & ΓΙΑ ΟΛΑ

Από την "ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΠΟΨΗ ΖΑΚΥΝΘΟΥ"

Για όποιον Ζακυνθινό επιλέξει για διακοπές το επόμενο διάστημα την Κεφαλλονιά, ένα είναι σίγουρο. Δεν πρόκειται να μετανιώσει.

Η πρόσβαση στο γειτονικό νησί είναι εύκολη με το καραβάκι που συνδέει τα νησιά μας και το ταξίδι διαρκεί 90 λεπτά, όχι λόγω της απόστασης, αλλά λόγω της μικρής ταχύτητας του πλοίου, που πραγματοποιεί καθημερινά δύο δρομολόγια, ένα πρωί, ένα απόγευμα και προσεγγίζει στα λιμάνια Βολιμών για την Ζάκυνθο και Πεσσάδας για την Κεφαλλονιά, οκτώ χιλιόμετρα από το Αργοστόλι.

Καλές και οι τιμές στα καταλύματα του ύπνου και τα πάσης φύσεως φαγάδικα, όπως και στην αγορά.

Οι τιμές χαμηλότερες από τη Ζάκυνθο κατά 20% - 30% περίπου.

Το ξάφνιασμα όμως του Ζακυνθινού που βγαίνει στην Πεσσάδα, αρχίζει αμέσως μόλις πιάσει στεριά.

Μικρό παραθαλάσσιο χωριό η Πεσσάδα, παίρνεις τον δρόμο για το εσωτερικό του νησιού, οδηγείς χιλιόμετρα και σου λείπε αυτό που έχεις συνηθίσει στη Ζάκυνθο, τα σκουπίδια! Δρόμοι καθαροί, πλατείες καθαρές, οι κάδοι όχι διάσπαρτοι αλλά συγκεντρωμένοι στην αρχή και στο τέλος κάθε χωριού, φρεσκοβαμμένοι και πλυμένοι, δεν βωμοκοπάνε.

Από τα χαντάκια των δρόμων λείπουν τα πλαστικά, τα μποκάλια, τα χαρτιά, το απίθανο σκουπιδομάνι που έχουμε στο νησί ας και που δυστυχώς έχουμε συμβιβαστεί μαζί του, με αποτέλεσμα να μην διαμαρτυρόμαστε να μην αντιδρούμε.

Έχει χορτάσει το μάτι μας, λένε κάποιοι με νόημα..

Ναι, στην Κεφαλονιά δεν υπάρχουν πρόχειρες χωματερές, με μπάζα, με παλιοσίδερα, με στρώματα, με αχρηστευμένες ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, με διάσπαρτα εγκατελειμένα αυτοκίνητα. Και το Αργοστόλι, η πρωτεύουσα του νησιού, μια πόλη πεντακάθαρη, επιπέδου ευρωπαϊκού. Όχι μόνο στο κέντρο αλλά και στους παράδρομους. Δεν έχει το τέλειο οδικό δίκτυο η Κεφαλονιά, δρόμοι στενοί, με στροφές, αφού το μεγαλύτερο μέρος του νησιού είναι ορεινό, άγριο, ακαλλιέργητο και χωρίς πράσινο… Καμία σχέση με τις φυσικές ομορφιές της Ζακύνθου, το ατελείωτο πράσινο του νησιού μας στον κάμπο και στα βουνά μας. Εκεί όμως κυριαρχεί η καθαριότητα.

Την τελευταία πενταετία στην Κεφαλλονιά λάμπει το πολιτικό άστρο του Αλέκου Παρίση. Του Κεφαλονίτη επιχειρηματία στον χώρο του θεάματος και όχι μόνο, που εγκατέλειψε την Αθήνα, γύρισε στην ιδιαίτερη πατρίδα του και βοηθάει.

Υποψήφιος Νομάρχης πριν πέντε χρόνια, ανεξάρτητος, χωρίς κομματική υποστήριξη, έφτασε μια ανάσα από την εκλογή. Έχασε στο παρά πέντε.

Στις αμέσως επόμενες εκλογές, τις βουλευτικές, υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. Εκλέχθηκε βουλευτής του νησιού. Το θυμόμαστε στην τελευταία διετία του Καραμανλή, από τα συνεχή ταξίδια του στην Ζάκυνθο.

Φρόντιζε απλόχερα για οικονομική στήριξη στους Δήμους της Ζακύνθου και τη Νομαρχία, ταυτόχρονα με ότι έκανε για το δικό του νησί.

Στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, με τον γενικότερο καταποντισμό της Ν.Δ., η βουλευτική έδρα του νησιού πέρασε στο ΠΑΣΟΚ.

Οι Κεφαλλονίτες όμως δεν τον ξέχασαν τον Παρίση δεν τον έβαλαν στο περιθώριο.

Εκτιμούν άλλως τε ιδιαίτερα ότι πήγε στο νησί χορτάτος, ότι ξοδεύει ως αιρετός από τα έτοιμα, απ΄ ότι απέκτησε ως επιχειρηματίας…

Στις περσινές εκλογές, το πολιτικά καταπράσινο νησί τον εξέλεξε Δήμαρχό του. Με ένα ψηφοδέλτιο που θυμίζει …ουράνιο τόξο, καθώς έχει στελέχη απ΄ όλους τους πολιτικούς χώρους!

Ο άνθρωπος έχει ξεπεράσει τους κομματικούς περιορισμούς. Όπως δηλώνει, συνεργάζεται καλύτερα με τα ΠΑΣΟΚικά κυβερνητικά στελέχη, απ΄ ότι με τους γαλάζιους.

Τα σχέδια του για τον τόπο του μεγάλα, έχουν αρχίσει να υλοποιούνται!

Ξέφυγε από τις μελέτες και τις μακέτες!

Οι Κεφαλονίτες πίνουν νερό στο όνομά του, όπως και αυτός καθημερινά πίνει μαζί τους, χωρίς γραβάτες, κοστούμια, οδηγούς, παρατρεχάμενους, συμβούλους, αυλοκόλακες, χειροκροτητές…

Η πρόσβαση των συνδημοτών του και των επισκεπτών της Κεφαλονιάς η πιο εύκολη υπόθεση.

Το γραφείο του στο ισόγειο κτιρίου στο κέντρο της Κεφαλλονιάς, και η πόρτα του ανοιχτή σε όλους, απ΄ ευθείας από την είσοδο, χωρίς να παρεμβάλλονται ενδιάμεσοι!

Για γραφείο ένα μεγάλο τραπέζι με καρέκλες γύρω – γύρω, για να δέχεται τόσο τους επισκέπτες του, όσο και τους συνεργάτες του στις συσκέψεις.

Εκεί ο Κεφαλονίτης Δήμαρχος είναι όλες τις ώρες του 24ωρου εκτός από λίγες που αναπαύεται στο σπίτι του.

Από ενωρίς το πρωί, μέχρι την νύχτα, περασμένα μεσάνυχτα.

Με ένα τσούρμο ανθρώπους να μπαινοβγαίνουν στο γραφείο του, στελέχη των υπηρεσιών του Δήμου στους οποίους δίνει οδηγίες, με τα τηλέφωνα να κουδουνίζουν και τον ίδιο να μιλάει ταυτόχρονα σε δύο –τρία, άλλοτε συντονίζοντας τους συνεργάτες του, άλλοτε ψάχνοντας χρήματα για έργα, αλλά ταυτόχρονα ασχολούμενος με μικρά και μεγάλα προσωπικά προβλήματα συμπολιτών του.

Από το παιδάκι, στο οποίο ψάχνει να βρει νηπιαγωγείο για το Σεπτέμβρη, μέχρι τον ασθενή που πρέπει να του βρει γιατρό – όνομα στην Αθήνα, για να τον χειρουργήσει!

Εξυπηρετούμενοι όλοι. Η πόρτα ανοιχτή για όλους. Χωρίς κακίες, μίση, μικροπρέπειες. Ανοιχτή πόρτα, ανοιχτή καρδιά και για όσους τον ψήφισαν και για όσους δεν τον ψήφισαν! Η πολιτική του λειτουργία, θυμίζει σε πολλά τον πρώην Δήμαρχο και Βουλευτή μας , τον αείμνηστο Μπούμπη Κεφαλινό.

Οι Κεφαλλονίτες πίνουν νερό στο όνομά του!

Ο Παρίσης, που έκανε την πόλη τους Παρίσι!

Μήπως πρέπει να στείλουμε στην Κεφαλλονιά κάποιους από τους δικούς μας αιρετούς, για να πάρουν μαθήματα;

--------------------------------------------------------------------------------------------------

ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

ΘΕΤΟΥΝ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ , ΠΟΛΙΤΕΥΤΕΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ, ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ ,ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ ,ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ .....ΤΕΛΕΙΩΝΩΝΤΑΣ ΠΡΩΤΑ ΤΟΥΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ , ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΣΤΗΝ ΠΛΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΤΙΘΕΝΤΑΙ ΕΚΤΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΣΧΕΤΕΣ ΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ, ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΚΙΜΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΙ ΙΣΟΠΕΔΩΝΩΝΤΑΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΧΡΟΝΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΟΔΗΓΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ , ΣΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΖΗΤΙΑΝΙΑ, ΣΕ ΨΥΧΙΚΟ ΚΛΟΝΙΣΜΟ.


ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΚΑΡΦΙ.ΔΕΝ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΚΑΡΦΙ ΟΥΤΕ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΚΡΙΝΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΟΝΤΙΝΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΕΦΕΡΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ , Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΝΟΙΑ, Η ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ, ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΑΝΤΟΤΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΄΄ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ'' ΤΩΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ, ΤΟ ΠΛΕΟΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΥΤΟΥΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΣΕ ΜΙΑ ΑΞΙΟΖΗΛΕΥΤΗ, ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΕΠΑΝΔΡΩΜΕΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΤΑ ΜΑΛΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ.


ΑΝΤ' ΑΥΤΟΥ , ΥΠΕΡΗΛΙΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΑΙΤΗΣΕΙΣ, ΕΝΤΥΠΑ, ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ, ΝΑ ΨΑΧΝΟΥΝ 2 ΚΑΙ 3 ΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΝΗΣΥΧΙΑΣ ΟΤΙ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΑΠΟΡΡΙΦΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ , ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΣ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ.


ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ, ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΟΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ , ΥΠΟΧΡΕΩΝΟΝΤΑΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ (ΕΛΛΕΙΨΗ ΚΑΥΣΙΜΩΝ, ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ, ΑΝΑΛΩΣΙΜΩΝ) ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΓΙΑ 15 ΚΑΙ 20 ΗΜΕΡΕΣ ΧΩΡΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, ΚΑΙ ΜΕΝΩΝΤΑΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ 10 ΚΑΙ 12 ΜΗΝΕΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΣ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ.

ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΚΙΟΛΑΣ ΣΗΜΑΔΙΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΧΛΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΑΝΩΤΕΡΟΥΣ ΤΟΥΣ , ΗΤΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΔΗΜΑΡΧΟ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ, ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΗΤΑΝ ΣΥΝΕΧΕΙΣ . Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΗ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ. Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΠΕΤΟΥΣΕ ΤΟ ΜΠΑΛΑΚΙ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΜΕΝΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ, Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ, Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ.....

«Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΟΜΩΣ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΕΧΕΙ ΕΞΑΝΤΛΗΘΕΙ , ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ - ΑΝΑΡΜΟΔΙΟΙ ΑΣ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥΣ».


ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου