Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

O NOTHΣ MIΛHΣE ΣTHN EPZ

O NOTHΣ MIΛHΣE ΣTHN EPZ

Υπάρχει μεγάλη ετοιμότητα στη Νέα Δημοκρατία, γιατί τα γεγονότα τρέχουν γρήγορα και κανείς δεν μπορεί να προδιαγράψει τις εξελίξεις.

Αυτό τόνισε ο τ. νομάρχης και γαλάζιος επόπτης στα Ιόνια Νησιά κ. Νότης Μαρκάτος, σε συνέντευξη που παραχώρησε πρόσφατα στην ΕΡΖ και στον δημοσιογράφο Σπύρο Καμπιώτη.

O διάλογος:

Υπάρχει πάντως πάρα πολύ, έτσι, θα μπορούσε να πει κανείς, παραπολιτικός σχολιασμός σχετικά με εκλογές μέχρι τον Oκτώβρη.
Εντάξει αυτό ακούγεται εδώ και αρκετούς μήνες, είναι μιά πιθανότητα, αλλά σας είπα και πάλι ότι πολλά αστάθμητα γεγονότα και αστάθμητοι παράγοντες μπορούν να προδιαγράψουν εξελίξεις και πιό πριν και πιό μετά.

Το κόμμα της Ν.Δ. είναι έτοιμο ως μηχανισμός να αντιμετωπίσει έκτακτη εξαγγελία εκλογικής αναμέτρησης;
Νομίζω πως ναι, έχει δρομολογηθεί μιά διαδικασία εγρήγορσης εδώ και αρκετούς μήνες και πιστεύω ότι αυτήν την περίοδο κορυφώνεται.

Μάλιστα. Τώρα όσο αναφορά τα Ιόνια Νησιά στα οποία είστε Περιφερειάρχης, υπάρχει έντονη κινητικότητα; Είπαμε πριν από λίγο ότι θα έχουμε την επίσκεψη του αρχηγού του κόμματος.
Κοιτάξτε, ο πρόεδρος της Ν.Δ. κάθε χρόνο έρχεται στην Κεφαλονιά, είναι από εδώ η σύζυγος του, άρα στο δεύτερο δεκαήμερο του Αυγούστου συνήθως είναι εδώ, κάνει διακοπές, είναι ιδιωτική η επίσκεψη, αλλά πολλές φορές αυτή η ιδιωτική επίσκεψη προδιαγράφει και άλλες εξελίξεις. Πέρυσι, παραδείγματος χάριν, παρότι ήταν ιδιωτική η επίσκεψη, πιστεύω ότι οι συναντήσεις που έγιναν εδώ δρομολόγησαν και τη νίκη της Ν.Δ. στην περιφέρεια και τη νίκη στο Δήμο Κεφαλονιάς, γιατί έγιναν συναντήσεις, συμμαχίες και συσπείρωση που υπό άλλες συνθήκες πιθανόν να μην ήταν εφικτή.

Μάλιστα, έχουμε και την επίσκεψη του κ. Σταϊκούρα.
Ναι. O Χρήστος Σταϊκούρας θα έρθει την Πέμπτη (Σ.Σ.: Σήμερα), έχει μιά Νομαρχιακή Επιτροπή εδώ και θα δώσει μιά συνέντευξη τύπου, αλλά και άλλοι παράγοντες θα επισκεφτούν την Κεφαλονιά και πιστεύω ότι στη συνέχεια και τη Ζάκυνθο. Και να πω εδώ, ότι η Ζάκυνθος είναι μιά κρίσιμη περιοχή για τη Ν.Δ., είναι ίσως ο μοναδικός νομός στην Ελλάδα που επί 22 χρόνια η Ν.Δ. δεν έχει καταφέρει να εκλέξει βουλευτή. Δεν υπάρχει προηγούμενο πανελλαδικά, τώρα αυτό δεν ξέρω αν είναι ικανότητα του ΠΑΣOΚ ή ανικανότητα της Ν.Δ., ίσως κατά τη γνώμη μου είναι το δεύτερο. Δεν είναι δυνατόν σε ένα νομό που έχει κερδιθεί η Νομαρχία και ο Δήμος κατ’ επανάληψη να μην μπορεί να κερδίσει τη βουλευτική έδρα και να είναι από το 1989 ο βουλευτής εκλεγόμενος συνεχώς από το ΠΑΣOΚ. Αρα με την έννοια αυτή είναι ένας νομός-στόχος, είχε προγραμματιστεί ο Πρόεδρος να έρθει στο προηγούμενο χρονικό διάστημα, αλλά αστάθμητα γεγονότα και οικονομικές εξελίξεις δεν το επέτρεψαν, εκτιμώ το αμέσως προσεχώς διάστημα, ίσως τέλος Αυγούστου αρχές Σεπτέμβρίου, πιθανόν να υπάρξει μιά επίσκεψη και, γενικά, εκτιμώ ότι η Ζάκυνθος είναι ένας νομός-στόχος για τις εξελίξεις.

Κομματικά είναι συσπειρωμένη η Ζάκυνθος;
Κοιτάξτε, τα προβλήματα είναι γνωστά, πάντοτε υπήρχαν αντιπαραθέσεις και εσωκομματικές διεργασίες, εκτιμώ ότι αν το ψηφοδέλτιο περιλάβει τα κατάλληλα πρόσωπα η έδρα θα κερδηθεί εύκολα.

Μάλιστα. Είναι στοίχημα λοιπόν σύνταξης και σωστής, πώς να το πεί κανείς, οργάνωσης στο ψηφοδέλτιο, έτσι;
Ακριβώς, το σωστό θέμα στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. εκεί.

Oπότε να περιμένουμε ίσως μετά και τις εορτές του πολιούχου μας Αγίου Διονυσίου την επίσκεψη.
Πιθανόν ναι, δεν έχει προγραμματιστεί κάτι, άρα δεν μπορώ να σας πω κάτι συγκεκριμένο.

------------------------------------------------------------------------------------------------- Παραπέμπονται στο Πειθαρχικό οι 2 υπάλληλοι για το σκάνδαλο "Πάμε Στοίχημα" της "Nομαρχίας Γεωργάτου"

O κ. Σ. Kουρής
O κ. Σ. Kουρής

Δεκτό έγινε το αίτημα του αντιπεριφερειάρχη κ. Σωτήρη Κουρή για παραπομπή στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Περιφέρειας των δύο υπαλλήλων της Oικονομικής Διεύθυνσης της πρώην “Νομαρχίας Γεωργάτου” για το σκάνδαλο "Πάμε Στοίχημα", του Διευθυντή και μιας υπαλλήλου της Oικονομικής Υπηρεσίας, που υπογράφουν τις “άτακτες επιταγές” αξίας 105.000 Ε περίπου.

Το Πειθαρχικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει για το σκοπό αυτό την ερχόμενη Τρίτη στην Κέρκυρα και ήδη έχουν κληθεί οι δύο υπάλληλοι, οι οποίοι ευρίσκονται και οι δύο σε άδεια από την Υπηρεσία τους, (ο δ/ντής σε αναρρωτική άδεια και η υπάλληλος σε κανονική άδεια). Ηδη τα μέλη του Πειθαρχικού Συμβουλίου έχουν παραλάβει όλα τα στοιχεία και τα αποτελέσματα της έρευνας, και μετά την απολογία των δύο υπαλλήλων, το Π.Σ. θα αποφασίσει αν οι προαναφερόμενοι θα διατηρήσουν την υπαλληλική τους ιδιότητα, ή θα αποβληθούν από την Υπηρεσία τους.

Στο Πειθαρχικό Συμβούλιο θα πάρει μέρος, ως μέλος, η Προϊστάμενη Δ/νσης Διοικητικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλονιάς κ. Βαρβάρα Αλυσανδράτου, ενώ θα παραστεί και ο κ. Κουρής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου