ΓNHΣIOΣ-MATΣOYKHΣ-BAΛETTAΣ

Σύσκεψη για να μπεί σε νέα βάση η υπόθεση της Γέφυρας, με στόχο την άμεση επισκευή της και την επανασύνδεσή με τον κυκλοφοριακό ιστό, αλλά και για τις ευρύτερες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, έγινε χθες στο Νέο Δημαρχείο.

Στη σύσκεψη πήραν μέρος ο δήμαρχος κ. Αλέξανδρος Παρίσης, ο συνεργάτης του καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Ευάγγελος Ματσούκης και ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου και τ. δήμαρχος Σάμης κ. Μανόλης Βαλέτας.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο κ. Παρίσης, έχοντας ως πρώτιστο στόχο να μη χαθούν οι πιστώσεις 3,1 εκατ. για τη Γέφυρα, που κατόρθωσε να «καπαρώσει» από το ΕΣΠΑ όταν ήταν βουλευτής, έχει ζητήσει από τον συμπατριώτη μας εργολάβο (και 4ο μειοδότη) κ. Γιάννη Μαρούλη να αναλάβει το έργο με 2 προοπτικές:

1ον) Να μην χαθούν οι πιστώσεις και
2ον) Να εξεταστεί η περίπτωση της ενίσχυσης της Γέφυρας μέσω «συμπληρωματικής επέμβασης» για να επιτευχθεί το διττο αποτέλεσμα, δηλαδή οδογέφυρα +πεζογέφυρα.

Κατά τη χθεσινή σύσκεψη αποφασίστηκε ο κ. Ματσούκης να υποβάλει πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο για εξέταση του θέματος της Γέφυρας «με νέο σκεπτικό» εν όψει της επισκευής της και σε πρώτη φάση να γίνει η Γέφυρα διπλής κυκλοφορίας για τις μοτοσυκλέτες, αφού μετά το «κλείσιμό» της, τα δίκυκλα πολλαπλασιάστηκαν κατά κόρον στο Αργοστόλι και στα γύρω χωριά.

Επίσης η πρόταση Ματσούκη θα περιλαμβάνει:

1ον) Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Ληξούρι και στη Σάμη.
2ον) Oριστική πεζοδρόμηση του Κεντρικού δρόμου της Σκάλας.
3ον) Τσεκ απ στο ενδεχόμενο να γίνει διπλής κατεύθυνσης η παραλιακή οδός του Αργοστολίου. και
4ον) Καθαρισμό όλων των πινακίδων κυκλοφορίας που έχουν ρυπανθεί από γκράφιτι.


O Γ. Mαρούλης αποφασίζει


Στην τελική ευθεία, σύμφωνα με πληροφορίες μας, πρόκειται να μπεί το θέμα της υπογραφής για την Γέφυρα, από την Τεχνική Εταιρεία Ι. Μαρούλης Α.Ε.

O κ. Μαρούλης έχει ήδη έρθει σε επαφή με τον αντιπεριφερειάρχη κ. Σωτήρη Κουρή και το δήμαρχο κ. Αλέξανδρο Παρίση, από τους οποίους ζήτησε συνεργασία εφ’ όσον αναλάβει το έργο, κάτι που του υποσχέθηκαν και οι δύο.

O κ. Μαρούλης, που βρίσκεται στην Αθήνα, αναμένεται με την επιστροφή του να αποφασίσει οριστικά αν θα αναλάβει ή όχι το έργο.

===================================================================== Aποχώρησε ο Mπεν απ' την Eπιτροπή Kρουαζιερόπλοιων, αφού ο Δήμος δεν τον ενέταξε στην Tουριστική Eπιτροπή.

Aποχώρησε ο Mπεν απ' την Eπιτροπή Kρουαζιερόπλοιων, αφού ο Δήμος δεν τον ενέταξε στην Tουριστική Eπιτροπή.

Αποχώρησε από την άτυπη Επιτροπή για τα κρουαζιερόπλοια ο κ. Αγγελος Μπενετάτος, αφού ο Δήμος Κεφαλονιάς δεν τον ενέταξε στην Τουριστική Επιτροπή και με επιστολή του διαμαρτύρεται στον αντιδήμαρχο Τουρισμού κ. Bαγγέλη Kεκάτο ότι «αντί ορισμένοι να βλέπουν το συμφέρον του τόπου θέτουν την κομματική ταυτότητα ως εισιτήριο στα όργανα και στους φορείς».

Η επιστολή του κ. Μπενετάτου έχει ως εξής:

Αργοστόλι 27/07/11

Κύριε Κεκάτε

Με χαρά μου διάβασα τη σύνθεση της Επιτροπής Τουρισμού του Νομού Κεφαλονιάς γεγονός που σηματοδοτεί το ενδιαφέρον για βελτίωση και προοπτική για το μοναδικό ίσως προϊόν που διαθέτει ο Δήμος μας, τον τουρισμό.

Oπως είναι γνωστό ο τουρισμός έχει δύο μορφές: Τον χερσαίο και τον θαλάσσιο και τις επεκτάσεις στο κάθε ένα από αυτές τις μορφές του.

Θεωρώ ότι οι 23 συμπολίτες μας, είναι άτομα που έχουν γνώσεις για τον τουρισμό και τους εύχομαι όπως και σας ως επικεφαλής καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο σας. Περίμενα ειλικρινά ότι θα χώραγε στους 23 και ένας ναυτικός, ένας γνώστης του θαλάσσιου τουρισμού και όχι μόνον λόγω πολυετούς εμπειρίας του στο αντικείμενο.

Η συμμετοχή μου ως μέλος της άτυπης Επιτροπής υποδοχής των κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι Αργοστολίου (Κεκκάτος, Βαλέτας, Μπενετάτος) ήταν ανιδιοτελής σε όλες τις μορφές της.

Από τη θέση όμως μιας άτυπης Επιτροπής δεν έχεις τη δυνατότητα ουσιαστικότερης προσφοράς όταν η παρουσία σου είναι πέρα από τις προτάσεις σου κυρίως διακοσμητική και εξ' αυτού δεν συμμετέχεις σε αποφάσεις θεσμοθετημένου φορέα.

Περίμενα λοιπόν από εσάς, προφανώς ως εισηγητής για τη σύνθεση αυτού του σοβαρού οργάνου για τον τουρισμό, να έχω και εγώ μια θέση, προφανώς όχι για ανταμοιβή της μέχρι σήμερα μικρής μου προσφοράς ή προβολής μου αλλά για να έχω το δικαίωμα να προτείνω, να ελέγχω, να προσφέρω.

Η μη λοιπόν πρόταση σας για το πρόσωπο μου και αυτή την επιτροπή, μου δίνει το δικαίωμα να πω καθαρά και με αίσθημα ευθύνης ότι ούτε και εσείς αλλά και η παράταξη σας έχετε αποβάλει τον κομματισμό, παράδειγμα που εγώ σας έδωσα απλόχερα και δεν σκέφτηκα την κομματική μου ταυτότητα, γιατί πάνω από αυτή έβαλα το συμφέρον του τόπου μου.

Τα μεγάλα λόγια και οι ευχάριστοι χαρακτηρισμοί, σε κάποια πρόσωπα που έχουν ξεπεράσει αυτή τη μεθοδολογία για επιφανειακά κομπλιμέντα πρέπει κυρίως να συνοδεύονται με πράξεις ουσίας.

Αγαπητέ κ. Κεκάτε από σήμερα αυτοβούλως αποχωρώ από αυτή μου την εθελοντική συμμετοχή στην άτυπη Επιτροπή για την υποδοχή των κρουαζιερόπλοιων όχι ως διαμαρτυρία ή ως παράπονο, αλλά αποχωρώ με λύπη και ανησυχία γιατί δυστυχώς αποδεικνύεται καθημερινά ότι «ορισμένοι» αντί να βλέπουν το συμφέρον του τόπου μας πέρα και έξω από κομματικές υποσχέσεις, κομματικά κατεστημένα (που τα έχουμε πληρώσει ακριβά στον τόπο μας) θεωρούν την κομματική ταυτότητά τους ως εισιτήριο στα όργανα και στους φορείς διοίκησης του Δήμου μας.

Με εκτίμηση
ΑΓΓEΛOΣ MΠENETATOΣ