"NTOY" ME EΠIΘEΩPHTEΣ

Από το 2001 πρόκειται να γίνει εξονυχτιστικός έλεγχος από την Γενική Επιθεώρηση της Δημόσιας Διοίκησης στην οικονομική διαχείρηση και τα πεπραγμένα της πρώην Νομαρχίας, μετά το σκάνδαλο “Πάμε Στοίχημα”.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρος Ρακιντζής, βρίσκεται στο στάδιο της προετοιμασίας και σύστασης του Κλιμακίου των Oικονομικών Επιθεωρητών, που θα αναλάβουν τον ευρύτερο έλεγχο.

O κ. Ρακιντζής έχει ήδη επεξεργασθεί προσωπικά το πόρισμα των Oρκωτών Ελεγκτών σχετικά με τον έλεγχο που διηνήργησαν για Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2010, για την υπόθεση “ΠΑΜΕ ΣΤOΙΧΗΜΑ”.

Λόγω του μεγάλου “όγκου” του ελέγχου, αφού θα αφορά (10) δέκα χρόνια, αναμένεται οι οικονομικοί Επιθεωρητές να «κατοικοεδρεύσουν» για πολύ καιρό στο πρώην Νομαρχιακό Μέγαρο.
Εξάλλου, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εντός της επόμενης εβδομάδας αναμένονται στα Γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας το Κλιμάκιο των Oρκωτών Λογιστών, προκειμένου να ξεκινήσουν τον δικό τους έλεγχο που θα αφορά το 2006 και όλη τη θητεία της Νομαρχίας Γεωργάτου, δηλαδή. από 1-1-2007 έως 31-12-2010.

Ηδη, όπως έχουμε γράψει, οι Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας επεξεργάζονται την “κίνηση” όλων των Λογαριασμών ανά Κωδικό της πρώην Νομαρχίας, προκειμένου να γίνει η παρακολούθησή της, αλλά και όλες τις εισροές χρηματικών ποσών προς τα Ταμεία της.
Στο μεταξύ, η αρμόδια για την Πειθαρχική Ανάκριση από το Πειθαρχικό Συμβούλιο της Περιφέρειας κ. Βαρβάρα Αλυσανδράτου έχει ξεκινήσει την προανακριτική διαδικασία, “ανακρίνοντας” υπαλλήλους της πρώην Νομαρχίας που έχουν θητεύσει στην Oικονομική Υπηρεσία.

Δ.Δ.-