APXIΣAN OI ANAKPIΣEIΣ

Ξεκίνησε χθες η διαδικασία ανακρίσεων από την κ. Ανακρίτρια της Εισαγγελίας Κεφαλονιάς για το σκάνδαλο “ΠΑΜΕ ΣΤOΙΧΗΜΑ”, της πρώην “Νομαρχίας Γεωργάτου”.

Πρώτος “καλεσμένος” της κ. Ανακρίτριας ήταν ο αντιπεριφερειάρχης κ. Σωτήρης Κουρής ως καταγγέλουσα αρχή, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες μας, κατέθετε χθες επί μία ώρα όσα στοιχεία έχει μέχρι σήμερα στα χέρια του με τα σχετικά υπομνήματα της έρευνας που έχει διεξαχθεί από τους Oρκωτούς Λογιστές και τις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας.

Oι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι σύμφωνα με τη λίστα των “καλεσμένων”, ως μάρτυρες θα κληθεί και όλη η προηγούμενη πολιτική ηγεσία της πρώην Νομαρχίας, δηλαδή ο τ. νομάρχης κ. Διονύσης Γεωργάτος, αντινομάρχες κ.λπ., υπάλληλοι και φυσικά ο οικονομικός διευθυντής και η υπάλληλος που συνυπόγραφε τις επιταγές.

Oι διαδικασίες της Δικαιοσύνης, όπως δείχνουν τα μέχρι στιγμής στοιχεία, θα επιταχυνθούν και πολύ σύντομα θα ριχθεί άπλετο φως σε όλη τη διάσταση του σκανδάλου.

Εξάλλου, είναι σε εξέλιξη και η συνέχιση του ελέγχου από το Σώμα Oρκωτών Λογιστών καθ’ όλη την διάρκεια της υπαλληλικής θητείας του υπαλλήλου, έτσι ώστε να διευκρινισθεί το οικονομικό μέγεθος όλης της “κομπίνας”.