Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 11 Μαΐου 2011


Ο ΜΟΝΟΣ ΟΡΟΣ Η ΕΝΟΤΗΤΑ

Toυ Χριστόδουλου Σιμωνετάτου

Σε μια περίοδο που περισσεύει το έλλειμμα της κομματικής δημοκρατίας , που περισσεύει η χλεύη και η απαξίωση των πολιτών προς τα κόμματα.
Σε μια περίοδο που τα προβλήματα και η αγωνία των πολιτών, των επαγγελματιών, των νέων, των ανέργων, των μικροσυνταξιούχων κλπ για το αύριο, έχουν πιάσει .. κόκκινο. Σε μια περίοδο που χρειάζεται όσο ποτέ άλλοτε η προσπάθεια για να ξανά αναδείξουμε τη χρησιμότητα των κομμάτων ως τον βασικότερο πυλώνα της Δημοκρατίας μας.
Σ΄ αυτή τη περίοδο θα διεξαχθούν και οι εκλογές για την ανάδειξη νέου οργάνου και γραμματέα της οργάνωσης του ΠΑ.ΣΟ.Κ στο νησί. Διαδικασίες εξπρές, ψεκάστε σκουπίστε τελειώσατε, γιατί άραγε; Μήπως γιατί όλα είναι προσχεδιασμένα και έτοιμα, όχι για το όλον ΠΑΣΟΚ αλλά για ….της παρέας το ΠΑΣΟΚ ;
Αλήθεια σε μια περίοδο που η κυβέρνηση είναι σε τέλμα, ή χώρα στο κατήφορο και η κοινωνία σε απόγνωση, μπορούν κάποιοι να σκέπτονται το εγώ και όχι το εμείς ; όσο αιθεροβάμονες τόσο επικίνδυνοι για το ΠΑ.ΣΟ.Κ και για το τόπο μας γίνονται.
Μέχρι στο πρόσφατο παρελθόν, συνηθίζαμε να επικαλούμαστε τη κοινωνία σε όλες μας τις διεργασίες. «Μαζί με τη κοινωνία», «δίπλα στη κοινωνία», «με όρους κοινωνίας» κλπ. Αλήθεια αυτές οι διαδικασίες με ποιους όρους θα γίνουν; Με όρους κοινωνίας ; (αλλοίμονο και την επικαλεσθούμε) Τα γεγονότα των τελευταίων χρόνων στο τοπικό ΠΑ.ΣΟ.Κ έχουν αφήσει πολλές «ανοιχτές» πληγές, με ευθύνη ΟΛΩΝ. Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, πολιτική, οικονομική αλλά και κομματική (δεν θυμάμαι δυσκολότερη) λίγο μετράει το ποιος έφταιξε λιγότερο ή περισσότερο. Αυτό που μετράει είναι να σταθούμε ΟΛΟΙ στο ύψος των περιστάσεων παραμερίζοντας ψευτοεγωισμούς και προσωπικές στρατηγικές για κάτι που πιθανά αύριο να μην έχουμε, είτε γιατί θα το έχουμε διαλύσει τελείως, είτε γιατί αυτό θα μας έχει αποβάλει. Ο ΜΟΝΟΣ όρος, που πρέπει να μπει σε αυτές τις διαδικασίες, είναι εκείνος της ΕΝΟΤΗΤΑΣ που διασφαλίζεται μόνο με τη παρουσία και τη συμμετοχή όλων και όχι μόνο κάποιων. Ο βουλευτής έχει ευθύνη αλλά και υποχρέωση, να σταθεί ΠΡΩΤΟΣ στο ύψος των περιστάσεων αλλά και του θεσμικού του ρόλου (κάτι που μέχρι σήμερα έχει αποφύγει), να γίνει ο εγγυητής αυτής της ενότητας. Η πρόταση για πρόσωπα κοινής αποδοχής τόσο για το όργανο όσο και για τον γραμματέα (που έχει κατατεθεί) με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνο. Είναι μια πάγια και δοκιμασμένη πρακτική που δίνει αποτελέσματα σε δύσκολες καταστάσεις. Η όποια άλλη λύση απλώς θα μας μικρύνει περισσότερο και γρηγορότερα, όσο για την ευθύνη αυτών που θα την πάρουν λίγη σημασία θα έχει, γιατί θα έχουν χαθεί πρώτοι!
Υ.Γ για αποφυγή κάθε ….. παρεξήγησης, δεν ενδιαφέρομαι για οποιαδήποτε συμμετοχή στα όργανα.

--------------------------------------------------------------------------------------------------

ΡΟΒΕΣΠΙΕΡΟΙ

Από το kefallonitika.gr

Mε ξεχωριστή χαρά διαβάζει ο κάθε Κεφαλλονίτης τις απόψεις του κυρίου Σαμούρη για τα δημοτικά τεκταινόμενα, γνωρίζοντας πως εκατοντάδες ψηφοφόροι έκριναν πως ο συμπατριώτης μας αυτός μαζί με πολλούς άλλους που εξελέγησαν,έχει και το πολιτικό κριτήριο και Παιδεία αλλά και την αναγκαία εμπειρία και το επιστημονικό γνωστικό υπόβαθρο ώστε να κρίνει με αυστηρότητα και απολυτότητα Πάπα τα πεπραγμένα και πραττόμενα από τον συνδυασμό του Παρίση που η λαϊκή πλειοψηφία (φευ!) εξαιρετικά πρόσφατα τον θεώρησε ικανό να κυβερνήσει το νησί και το Δήμο μας.
Ετσι λοιπόν, εξέδωσε ο φίλος δημοτικός σύμβουλος ανακοίνωση όπου μεταξύ άλλων,έχοντας προφανώς γνώσεις τουριστικής πολιτικής marketing, management και οικονομικοτεχνικής επιστήμης και πρακτικής τους εφαρμογής επέπεσε με αυστηρή κριτική κατά παντός επιστητού.
Εκεί λοιπόν, μέσα σε αυτό το κείμενο,ο εκλεκτός και καθ’ όλα σεβαστός δημοτικός σύμβουλος αφού κρίνει εμμέσως και το δημοσιογραφικό κριτήριο των ΜΜΕ του νησιού αναφέροντας «δηκτικά» πως το θέμα πέρασε στα ψιλά (προφανώς κακώς κατά τη δημοσιογραφική του κρίση κ γνώση που βέβαια και τέτοια διαθέτει) σχολιάζει και χαρακτηρίζει πως η διαχείριση των εσόδων Μελισσάνης και της Δογκαράτης γίνεται από άσχετους και όχι από όργανα του Δήμου.
Ο σύμβουλος αυτός έχει το θάρρος της γνώμης του και είναι άλλωστε γνωστό αυτό από την προεκλογική περίοδο που από στενός συνεργάτης και υμνητής του τέως Δημάρχου κου Τσιλιμιδού,ενώ είχε ταχθεί δίπλα του,μόλις διαπίστωσε το λάθος του προέβη σε δήλωση μετάνοιας τασσόμενος στο πλευρό του κου Κοτσιλίνη συμπτωματικά μάλιστα, μόλις έβαλαν στην άκρη τον κο Τσιλιμιδό.
Μάλιστα το έκανε τόσο αυθόρμητα και συγκινητικά που δεν βρήκε χρόνο να εξηγήσει με επιχειρήματα στη κοινωνία μας το πως και το γιατί έγινε η συγκεκριμένη εσωκομματική «κωλοτούμπα».
Ζητάει λοιπόν να μάθει ο καλός αυτός σύμβουλος πως πληρώνονται υπάλληλοι του δήμου μας.Προφανώς ο καλός μας συμπατριώτης θα ενδιαφέρεται και θα ζητά φυσικά να μάθει και πως πληρωνόντουσαν και δεκάδες ή εκατοντάδες άλλοι υπάλληλοι τόσα χρόνια ή που και πως κοβόντουσαν πρόχειρες αποδείξεις στους προηγούμενους δήμους.Αυτό γιατί πολλά ακούγονται για αμοιβές πρόχειρες και χωρίς παρασταστατικά σε Αργοστόλι (ξέρει άραγε κάτι ?) σε Παλλική,σε Σάμη, σε Πόρο.
Μήπως είναι καλύτερα για την κάθαρση της οποίας είναι προφανώς ένθερμος οπαδός,να ζητήσει ΓΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΑΚΟ ΕΛΕΓΧΟ για όλα όσα έχουν γίνει στις ταμειακές υπηρεσίες των δήμων μας τα τελευταία είκοσι χρόνια?
Να μπει βρε αδερφέ το μαχαίρι στο κόκκαλο και να καθαρίσει η ήρα από το στάρι και να μη σέρνονται ανυπόστατες φήμες πως όλα αυτά τα χρόνια κάποιοι έκαναν πάρτυ με τα χρήματα των φορολογούμενων πολιτών του νησιού μας που τώρα μπήκε εξ αιτίας όλων αυτών των σπαταλών στην επιτήρηση της τρόικας!…
Ο πάντα εξαιρετικά ενήμερος καλός μας δημοτικός σύμβουλος αναφέρεται και σε γυαλούς, «μακρείς, πλατείς,κλπ».Θα ήταν πειστικότερος όμως να μας έλεγε ή να ζητούσαμε μαζί να μάθουμε πχ., πόσα χρήματα εισέπραξε το Ελληνικό δημόσιο τα τελευταία δέκα χρόνια από τον έναν και τον άλλο γιαλό και να κατανοήσουμε ακριβέστερα και με ατράνταχτα επιχειρήματα και το ειλικρινές και προφανώς ανυπόκριτο ενδιαφέρον του για τους γιαλούς και την ικανότητα κάποιων στο επιχειρείν και τον πατριωτισμό τους σε σχέση με τα χρήματα που έχουν αποδώσει ή όχι στο δύσμοιρο Ελληνικό κράτος.(Οχι τίποτε άλλο γιατί έχουμε την ίδια αγωνία με τον καθ’ όλα σεβαστό δημοτικό άρχοντα, αν γίνεται σωστός προγραμματισμός και διαχείριση τα έσχατα 10-15 χρόνια ΚΑΙ εκεί!…)
Επειδή ο καλός μας συμπατριώτης γνωρίζει και από οικονομία,θα τον παρακαλούσαμε να μας πει πως γίνεται ο κος δεξιόστροφος και οπαδός της επαράτου δεξιάς κος Ματιάτος να έχει δήμο πλεονασματικό και οι σοσιαλίζοντες άλλοι να έχουν ελλειματικούς δήμους,υπερχρεωμένους, καταδολιευμένους και προβληματικούς.Τυχαίο?Δεν νομίζω (!) όπως λέει και η γνωστή χαριτωμένη διαφήμιση…
Οσο για τις θέσεις του για τα τεχνικά έργα στο νομό,εγώ επειδή πέρασα μεν από το Πολυτεχνείο (στη Νάπολη ήμασταν μαζί με τον τέως νομάρχη κο Γεωργάτο) αλλά δεν εξάσκησα (ανοήτως) ποτέ το επάγγελμα,δεν παίρνω θέση γιατί τα ξέρουν άλλοι καλύτερα (ίσως μεταξύ αυτών και ο συμπαθέστατος κος Σαμούρης).Αλλά για μελέτες που κάτι έχω ακούσει,μου φαίνεται πως ενώ ασφαλώς και είναι φυσικά ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ και αυτονόητες για το όποιο έργο προγραμματίζεται, είναι ένας καλός τρόπος να γίνονται μελέτες σε κάποιες «υποανάπτυκτες» χώρες με υποανάπτυκτους κατοίκους ,να χρεώνονται τεράστια ποσά χρημάτων από τους μελετητές και να μοιράζονται μεταξύ των μελετητών και πολιτικών της τρέχουσας εξουσίας και να γίνεται το έργο υπερκοστολογημένο είτε να μοιράζονται τα χρήματα και έργο να μη γίνεται.
Ευτυχώς όμως, εδώ στη Κεφαλλονιά τέτοια οικονομικά αμαρτήματα σε βάρος του λαού δεν έχουν γίνει τα τριάντα χρόνια που κυβερνούσαν οι συγκεκριμένες παρέες είχαν σαν οδηγό της πολιτικής τους την άμεμπτο σοσιαλιστική ηθική .
Το κακό είναι ότι ο καλός μας συμπατριώτης σήμερα,κρίνει τα πραττόμενα και διαβλέπει και το αύριο. Για το χθες όμως, που κληροδότησε η παράταξή του έχει να μας πει κάποιο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ πολιτικό σφάλμα, οικονομική κακοδιαχείριση, φατριασμό, ανοησία,χρηματισμό,κομπίν, υπερτιμολόγηση,κομματισμό,χρηματική υπεξαίρεση?
Μάλλον όχι…Η έχει ?
Πάντως αξίζει να υπογραμμιστεί ότι ο καλός δημοτικός σύμβουλος που για πολλούς είναι ενεργούμενο των βαρώνων του τοπικού ΠΑΣΟΚ μόνο και μόνο επειδή ο ίδιος δεν βαρύνεται με οικονομικά σκάνδαλα όπως πολλοί άλλοι,είναι μεν πολυπράγμων και έχει άποψη επί παντός επιστητού,αλλά είναι κατά τα άλλα συμπαθέστατος και δραστήριος.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ

Του Παύλου Παπαδάτου

Από τη REAL NEWS

Αρχικά, η κυβέρνηση και προσωπικά ο κύριος Παπανδρέου διατυμπάνισε στο εξωτερικό ότι οι Έλληνες είναι διεφθαρμένοι και ότι η Ελλάδα είναι χώρα της διαφθοράς.
Αφού λοιπόν τα κατάφερε και αντικατέστησε τις αγορές χρήματος με το ΔΝΤ, τώρα επιδίδεται στην ολοκληρωτική οικονομική αποδόμηση της χώρας.
Έτσι, σε καθημερινή βάση ακούμε και διαβάζουμε ότι… Θα κατάσχονται ακίνητα, θα ανοίγονται λογαριασμοί, θα ελέγχονται οι κάτοχοι πισινών, επιχειρηματίες, ιδιοκτήτες μεγάλης ακίνητης περιουσίας και φυσικά κάθε πολίτης που πιστεύει ότι ζει σε μια ευνομούμενη πολιτεία.
Σκέψου, να είσαι στρατηγός, να οδηγείς το στράτευμά σου σε πόλεμο και αντί να προσπαθείς με κάθε τρόπο να του ανεβάσεις την ψυχολογία, εσύ να το απειλείς ότι θα το ελέγξεις, θα το μαστιγώσεις, κλπ. λες και ηγείσαι στρατεύματος λιποτακτών.
Καλά, απαγορεύει κανείς στο ΣΔΟΕ ή και σε κάθε αρμόδια οικονομική υπηρεσία να κάνει όποιον οικονομικό έλεγχο προβλέπεται από το νόμο; Οι απειλές και οι δηλώσεις σε τι ωφελούν εκτός από τη δημιουργία αρνητικού ψυχολογικού κλίματος; Η φοροδιαφυγή θα βασιλεύει, όσο θα βασιλεύει και η ανικανότητα της κυβέρνησης να την τιθασεύσει και όσο θα γίνονται «περαιώσεις» που αποτελούν τεράστια αδικία για όλους τους έντιμους φορολογούμενους.
Oι νόμοι υπάρχουν για να εφαρμόζονται και όχι για να ισχύουν μόνο κατόπιν ανακοινώσεως. Αυτά που ανακοινώνονται είναι αναπτυξιακά κίνητρα και όχι φαιδρά Τριετή Εθνικά Σχέδια Καταπολέμησης της Φοροδιαφυγής. Αναπτυξιακά κίνητρα όμως δεν ανακοινώνονται γιατί απλούστατα δεν υπάρχουν. Και δυστυχώς η κυβέρνηση κάνει ό, τι μπορεί, ώστε να απομακρύνει από τη χώρα μας όχι μόνο και τον τελευταίο επενδυτή, αλλά και τον τελευταίο καταθέτη (16 δις ευρώ πήραν το τελευταίο τετράμηνο από τις τράπεζες οι καταθέτες).
Έχω την εντύπωση ότι ο στραγγαλισμός της εθνικής οικονομίας, με τη συνέχιση μιας καταστροφικής φορολογικής πολιτικής, δεν είναι καθόλου τυχαίος. Αυτό το βλέπουν όλοι. Οι μόνοι που δεν το βλέπουν είναι ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του που κάθε φορά που μιλούν, σπέρνουν τον φόβο και τον πανικό. Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι συνιστούν να σταματήσουν οι συζητήσεις περί αναδιάρθρωσης του χρέους, ενώ οι ίδιοι – συνεπικουρούμενοι και από το ΔΝΤ – προβαίνουν σε πράξεις και ενέργειες που οδηγούν τη χώρα όχι σε αναδιάρθρωση χρέους αλλά σε πτώχευση.
Σημείωση
Εν τω μεταξύ τα έσοδα του κράτους υστέρησαν κατά 1.2 δις ευρώ το πρώτο τετράμηνο του έτους!

---------------------------------------------------------------------------------------------------

ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ

Της Αλεξάνδρας Λάντου
Από το e-kefalonia.net

«Κεραυνός εν αιθρία», «σκοτάδι…» γράφτηκε…
αλλού γράφτηκε «φταίει ο Δήμαρχος διότι δεν διαχειρίστηκε σωστά και υπεύθυνα το ζήτημα της απογραφής».
Από εκεί ξεκίνησε η «τρικυμία εν κρανίω»….
Στην απόγνωση μου ζήτησα βοήθεια διαφώτισης από τον Ύψιστο…θέλω να πιστεύω ότι ο Ύψιστος ανταποκρίθηκε σε ένα αίτημα μέλους του «φτωχού τω πνεύματι ποιμνίου»
…και με σεμνότητα σας μεταφέρω τις πεφωτισμένες σκέψεις μου….
Μάλλον αγαπητοί συμπατριώτες έχει σημαντική ευθύνη ο Δήμαρχος για τους παρακάτω λόγους:
- Πως αξιότιμε Δήμαρχε υλοποιείτε το σοσιαλιστικό Νόμο περί απογραφής;
- Εξετάσετε το ενδεχόμενο να ιδρύσετε ένα κίνημα με τίτλο «δεν κάνω απογραφή-δεν κάνω απογραφή;» (Ο πρόεδρος του ΣΥΝ θα μπορούσε να σας συνδράμει)
- Α! Παραλίγο να ξεχάσω τις ποινικές ευθύνες που θα είχατε αν δεν υλοποιούσατε την απογραφή. Πιστεύω ότι οι φίλτατοι συνεργάτες σας Σάββας και Νίκος θα σας παρείχαν δωρεάν τις δικονομικές τους υπηρεσίες. Αν όχι θα σας παρηγορούσε το άσμα «τα σίδερα της φυλακής είναι για τους λεβέντες»
Δηλαδή αξιότιμε Δήμαρχε τι θέλετε;
- Τα προηγούμενα Δημοτικά Συμβούλια να μην δανειοδοτούνταν χωρίς να πληρούν συχνά τα κριτήρια της σχετικής νομοθεσίας;
- Να μην υπήρχαν εντάξεις έργων χωρίς τις προαπαιτούμενες πιστώσεις; (Δήμαρχε ασφαλώς δεν θα γνωρίζετε το ανέκδοτο του σοφού λαού « δεν θα δώσουμε που δεν θα δώσουμε στον γαμπρό, να μην του τάξουμε;».
-Να μην ενέκριναν οι αρμόδιες ανώτερες αρχές τις σχετικές αποφάσεις των πρώην Δημοτικών Συμβουλίων ;(αλήθεια με ποιο τρόπο;)
-Να μην γινόταν προσλήψεις επί προσλήψεων χωρίς ν’ ακολουθούνται οι νόμιμες διαδικασίες; (Ο δημοσιογράφος Πάσχος Μανδραβέλης έγραψε: «Το μεγάλο πελατειακό κράτος δεν απομυζά μόνο χρήματα από την πραγματική οικονομία. Απομυζά και παραγωγική εργασία»).
Χωρίς να επεκταθώ περισσότερο και γίνω βαρετή θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι το μνημόνιο δεν ισχύει μόνο για το «μεγάλο πελατειακό κράτος, αλλά και για τα μικρότερα». Χάριν χρόνων ανοχών και ανομιών, έχουμε φτάσει στα σημερινά αποτελέσματα που διάγουμε δυσμενώς όλοι μας.
«Από τη μια μεριά, υπάρχει η ανοχή των Αρχών. Οι μικρές παραβάσεις μένουν ατιμώρητες και με τον καιρό αυτές γίνονται «κοινωνικό κεκτημένο»· η μικρή παρανομία θεωρείται οιονεί νομιμότητα. Μόλις εμπεδωθεί αυτό το κεκτημένο, τότε οι λίγο μεγαλύτερες παραβάσεις φαντάζουν «μικρές». Έτσι μένουν κι αυτές ατιμώρητες μέχρι να αποκτήσουν το στάτους του «κεκτημένου»» κ.ο.κ. ο κύκλος πάντοτε μεγάλωνε…. και μεγάλωνε…..
Και ήρθε η ώρα που μας έπνιξε αγαπητοί συμπατριώτες.
Ποίος φταίει; Όλοι μας………

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου