Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 29 Μαΐου 2011

ΣKHNEΣ ...AΠEIPOY KAΛΛOYΣ

Σκηνές ...απείρου κάλλους εκτυλίχθηκαν χθες τις πρώτες πρωϊνές ώρες, στο Δημοτικό Συμβούλιο, όταν στο «πάνελ» «εισέβαλε» ο ιδιαίτερος του δήμαρχου κ. Διονύσης Λυκούδης και σε έντονο ύφος ζήτησε εξηγήσεις από τον τ. αντιδήμαρχο κ. Βασίλη Ρουχωτά!

Αιτία της εισβολής στάθηκε η ...τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν μέσα στην αίθουσα ο δήμαρχος κ. Αλέξανδρος Παρίσης και ο κ. Λυκούδης, την οποία κατήγγειλε με ...ειρωνικό τρόπο ο κ. Ρουχωτάς.

Oταν ο κ. Παρίσης ανέφερε ότι η Πολεοδομία στο Ληξούρι δεν θα κλείσει, «παίρνοντας πίσω» την εξαγγελία του για το «κλείσιμό» της, ο κ. Ρουχωτάς βρήκε την ευκαιρία να επικρίνει τον δήμαρχο, αφού ως γνωστόν ο τ. αντιδήμαρχος πρωτοστάτησε στον αγώνα για να μη κλείσει η Πολεοδομία Παλικής.

Ενώ λοιπόν ο κ. Ρουχωτάς επέκρινε τον δήμαρχο, τονίζοντας ότι δικαιώνεται η πολιτική του και ότι το λουκέτο δεν πέρασε μετά τις αντιδράσεις του κόσμου της Παλικής και ο κ. Παρίσης καθόταν παραδίπλα του, χτύπησε το κινητό του δήμαρχου. O κ. Ρουχωτάς προφανώς διέγνωσε ότι τηλεφωνούσε στο δήμαρχο από το κινητό του απέναντι, δηλαδή από τις θέσεις του κοινού, ο κ. Λυκούδης και του έδινε οδηγίες τι θα απαντήσει στον κ. Ρουχωτά για την Πολεοδομία Παλικής!

Oπότε ο κ. Ρουχωτάς λέει στον κ. Λυκούδη, με ειρωνικό και χιουμοριστικό ύφος: «Εντάξει ρε Διονύση, το κατάλαβε!..», δηλαδή «το έπιασε» ο δήμαρχος αυτό που θέλεις να απαντήσει!

Τότε «εισέβαλε» στο «πάνελ» ο κ. Λυκούδης προς το μέρος του κ. Ρουχωτά και άρχισε, σε έντονο ύφος, να του ζητάει εξηγήσεις. Δημιουργήθηκε κομφούζιο, όμως το σοκ ήταν τέτοιο που κανένας απολύτως δεν επενέβη, ενώ ο δήμαρχος ...εξακολουθούσε να τηλεφωνεί σαν να μη συμβαίνει τίποτα!

Αργότερα για το ίδιο θέμα, δηλαδή της Πολεοδομίας Παλικής δημιουρήθηκε κι’ άλλο επεισόδιο μεταξύ του κ. Ρουχωτά και του αντιδήμαρχου Παλικής κ. Βαγγέλη Θεοφιλάτου, όταν ο δεύτερος είπε ότι αυτός έδωσε αγώνα για να μην κλείσει η Πολεοδομία, πράγμα που αντέκρουσε ο κ. Ρουχωτάς.

B. Pουχωτάς: "Tα 'παμε Ληξουριώτικα στο φουαγιέ"


Ευδιάθετος ακουγόταν χθες στο τηλέφωνο ο τ. αντιδήμαρχος Βασίλης Ρουχωτάς, όταν του τηλεφωνήσαμε για τα επεισόδια στο Δημοτικό Συμβούλιο.

-Τι έγινε πάλι στο Συμβούλιο Βασίλη;
-Αστα. Εξαντλήσαμε ...κάθε όριο μαλακίας! Τελειώσαμε γύρω στις 3 τη νύχτα...

-Με τον Λυκούδη, τι συνέβη;
-Κοίταξε. O δήμαρχος είπε ότι τελικά δεν θα κλείσει η Πολεοδομία στο Ληξούρι και τον καταχέριασα, γιατί προ μηνός έλεγε, με ύφος ...χιλίων καρδιναλίων, ότι θα βάλει λουκέτο. Να ξέρεις, το μόνο μαγαζί απ’ το οποίο θα βγάλει λεφτά ο Δήμος είναι η Πολεοδομία. Πέρυσι βγήκανε 600 άδειες Αργοστόλι-Ληξούρι, μιλάμε για 60 εκατομμύρια ευρώ, σε ετήσια βάση! Oταν λοιπόν είπα αυτά που είπα για το θέμα, είδα ότι ο Λυκούδης τούδινε του δήμαρχου οδηγίες από το κινητό, προφανώς τι να μου απαντήσει, βαριακούω κιόλας βλέπεις! Με άλλα λόγια «του άνοιγε τα μάτια» ο Διονύσης, οπότε του λέω: «Ασε Νιόνιο, θα του τα πω εγώ»! Τότε ο Νιόνιος αγρίεψε και ήρθε κοντά μου, λέγοντας να αναμετρηθούμε στην τηλεόραση!

-Μετά;
-Μετά «πλακωθήκαμε» με το Διονύση στο φουαγιέ, δηλαδή «τα είπαμε ληξουριώτικα», και τελειώσαμε!

-Δηλαδή είναι σίγουρο ότι ο Λυκούδης πήρε το δήμαρχο στο κινητό εκεί μέσα;
-Τον πήρε, σαφώς. Το θέμα πάντως είναι ότι ο δήμαρχος δεν ακούει τη φωνή της λογικής. Αυτό είναι το θέμα.

-Με τον Θεοφιλάτο, τι έγινε;
-Με το Θεοφιλάτο. Με έχει πάρει ...εργολαβία, όπως ο Μαρκέτος στο Δημοτικό Συμβούλιο Παλικής, να μου πηγαίνει κόντρα σε οτιδήποτε συμβαίνει! Μας είχε πει όταν ήτανε να κλείσει η Πολεοδομία στο Ληξούρι, ειρωνευόμενος, ότι ...η μάνα του και η θειά του φώναζαν για να μην κλείσει. Και του λέει ο Αραβαντινός: Φίλε, το βερμπαλίζειν δεν εστί φιλοσοφείν, αλλά μόνον το λακωνίζειν. Και του απαντάει εκείνος: Και το ...μαλακίζειν εστί φιλοσοφείν!

-Αργείτε πολύ όμως στα Συμβούλια.
-Ασε. Τον έχουμε ξετινάξει τον Ανουσάκη. Που να τα φέρει βόλτα με 40 ανοματαίους εκεί μέσα ο άνθρωπος!

3 σχόλια:

  1. Ορκωτοί Λογιστές στη Νομαρχία!

    Υπάρχει πρόβλημα στην διαχείριση της πρώην Νομαρχίας; Αυτό τουλάχιστον αφήνουν να εννοηθεί ο Περιφερειάρχης κι. Σπύρου και ο αντι-περιφερειάρχης κ. Κουρής και αναγγέλουν την παρέμβαση ορκωτών λογιστών προκειμένου να " ξεκαθαρίσουν τα πράγματα'". Φυσικά ο κ.Σπύρου δηλώνει πως δεν είναι στις προθέσεις του να κατηγορήσει κανέναν και προβαίνει σ' αυτό τον έλεγχο με στόχο να υπάρξουν απαντήσεις σε συγκεκριμένα προβλήματα που έχουν διαπιστωθεί από την αντι-περιφέρεια.

    "'Ολα στο φως" δηλώνει ο κ.Σπύρου προσθέτοντας ότι "αυτό γίνεται για να δουλέψουν σωστά οι υπηρεσίες" και επίσης ξεκαθαρίζει πως "αν σε μερικούς δεν αρέσει, δικαίωμά τους.. ο έλεγχος δεν αφορά ούτε θίγει κανέναν"!

    Τους πιάσανε στα πράσα!!!!
    Πίσω έχει η αχλάδα την ουρά!!
    Το πάρτι τελείωσε κύριοι της πρώην Νομαρχίας.

    Όλα στο φώς!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καιρός ήταν να γίνει ένας έλεγχος στα οικονομικά της πρώην Νομαρχίας!!!
    Τώρα να δούμε τι θα πουν οι δύο μεγιστοτεράστιοι πολιτευτές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να γίνει έλεγχος και στον Εύδοξο. Πόσα λεφτά χαλάστηκαν??? Τί έργα έγιναν??? Ποιοι εκτέλεσαν τα έργα???
    Ονόματα Τώρααααα!
    Μαθαίνω ότι όλα τα συνεργεία, υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι (κυρίως), σιδεράδες (κυρίως), ήταν κομματόσκυλα!!!
    Γιάννης κερνάει Γιάννης πίνει.
    Α ρε πελέκι που πέει χαμένο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή