Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 15 Μαΐου 2011


ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ ΣΟΒΑΡΗ ΚΑΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ




ΣΗΜΕΡΑ Η ΚΡΙΣΙΜΗ
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΙ

Συνεδριάζει σήμερα εκτάκτως, στις 5 το απόγευμα, το Δημοτικό Συμβούλιο Κεφαλλονιάς, προκειμένου να συζητηθούν οι σοβαρότατες αρνητικές εξελίξεις που αφορούν στο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, με την κατάργηση των δυο Τμημάτων στην Κεφαλλονιά και του ενός στη Λευκάδα, αλλά και να αποφασιστούν οι περαιτέρω κινήσεις της τοπικής πολιτικής ηγεσίας και κοινωνίας, προκειμένου να μην χαθεί το μεγάλο αυτό έργο για τα νησιά μας.
Πέρα από την δικαιολογημένη συναισθηματική οργή και φόρτιση που είναι σίγουρο ότι διακατέχει τον καθέναν από εμάς, και πέρα από τις όποιες πολιτικές αντιπαραθέσεις θα λάβουν χώρα στη σημερινή συνεδρίαση, το ζητούμενο είναι μία ενιαία τεκμηριωμένη και σοβαρή πολιτική πρόταση, προκειμένου να υπάρξει αποτέλεσμα, αν και πολλοί θεωρούν ότι βρισκόμαστε προ τετελεσμένων γεγονότων, καθώς εκτιμούν ότι η απόφαση για “λουκέτο” σε Τμήματα ΤΕΙ όλης της χώρας δεν εκπορεύεται από την κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας, αλλά ουσιαστικά από το μνημόνιο και την τρόικα.
Τα τελευταία 24ωρα, παρακολουθούμε έναν “βομβαρδισμό” ανακοινώσεων υπέρ της διατήρησης του ΤΕΙ, αρκετές από τις οποίες προκαλούν αν όχι αγανάκτηση τουλάχιστον θυμηδία και αυτό γιατί προέρχονται από κάποιους, οι οποίοι συστηματικά τους τελευταίους μήνες αγνοούσαν τις προειδοποιήσεις -κυρίως των τοπικών ΜΜΕ- και έρχονται σήμερα εκ των υστέρων να κλάψουν με “κροκοδείλια δάκρυα” πάνω από το “πτώμα” του ΤΕΙ.
Και δεν μπορεί κανένας παρά να σταθεί με ειρωνεία απέναντι στους τοπικούς εκπροσώπους της κυβέρνησης, που καταγγέλλουν σήμερα με οργισμένο ύφος την κυβέρνησή τους και την υπουργό Παιδείας, ενώ τόσους μήνες ουσιαστικά “ποιούσαν την νήσσαν” και δεν έκαναν τίποτα προκειμένου να αποτρέψουν τα δυσάρεστα που όλοι έβλεπαν να έρχονται.
Κατά τη γνώμη μας, το κρίσιμο πολιτικό ζήτημα στο οποίο καλείται να απαντήσει σήμερα το Δ.Σ. Κεφαλλονιάς, είναι ένα και έχει να κάνει με το εξής: Πως τεκμηριώνουμε την απαίτησή μας ως τοπική κοινωνία να διατηρηθούν τα Τμήματα ΤΕΙ που καταργούνται, όταν ανάμεσα στα περίπου 25 Τμήματα που καταργούνται σε ολόκληρη τη χώρα, βρίσκονται ιστορικά Τμήματα, τα οποία λειτουργούν εδώ και δεκαετίες, αλλά και Τμήματα τα οποία έχουν πάρει άριστα από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Πρέπει δηλαδή, τουλάχιστον να κατατεθεί μια πειστική και τεκμηριωμένη πρόταση που να απαντάει στο παραπάνω ερώτημα, αν θέλουμε να έχουμε κάποιο αποτέλεσμα και όχι να καταλήξουμε σε ένα ψήφισμα που απλά θα εκφράζει την οργή και τη δυσαρέσκειά μας για την εξέλιξη που μας βρήκε.
Βεβαίως, μέσα από τη συζήτηση, θα πρέπει να αναδειχθούν και οι ευθύνες όλων αυτών που άφησαν τα πράγματα να φτάσουν σε αυτή την δυσάρεστη θέση, αλλά το βασικό ζητούμενο είναι μια θέση, η οποία να διεκδικήσει αύριο με αξιώσεις την αναστολή αυτής της απόφασης.
Ευχόμαστε, σήμερα, το Δ.Σ., σε μια από τις πιο κρίσιμες, μέχρι σήμερα, συνεδριάσεις του, να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να αποδείξει ότι είναι το κορυφαίο πολιτικό όργανο του νησιού, σε ένα ζήτημα που αφορά το παρόν και το μέλλον του τόπου μας.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Γροθιά στη κοινωνία μας η απομάκρυνση των ΤΕΙ


Από το kefallonitika.gr

Καλοί μας φίλοι του σοσιαλιστικού μοντέλλου που ονειρεύεστε για το νησί μας και τη χώρα μας!
Μετά το ΕΓΚΛΗΜΑ που διαπράττετε μαζί με τη κυβέρνηση του μνημονίου, της οικονομικής κατάρρευσης και της κοινωνικής μας αποδόμησης,διαπράττετε αυτή τη περίοδο και το έγκλημα της πολύπλευρης πνευματικής αλλά και οικονομικής εξόντωσης του νησιού μας και της κοινωνίας του.
Ετσι, ο δήθεν σοσιαλιστικός χώρος σας φίλοι του ΠΑΣΟΚ Κεφαλλονιάς ονομάζεται πλέον ενδοτισμός και εθελοδουλεία και είναι τα στοιχεία που εξωθούν όλους εμάς στην εξαθλίωση και στην οικονομική υποδούλωση.Υποστηρίζετε όλα αυτά που διασπαθίζουν οτιδήποτε νοηματοδοτούσε τη καθημερινότητά μας και που βανδαλίζει λερώνει και πνίγει όλα όσα έβαζαν χρώμα στην ασπρόμαυρη ζωή μας που εσείς τη θέλετε πλέον κατάμαυρη!
Δυστυχώς, ο αποκεφαλισμός της πνευματικής μας ζωής στο νησί των ανθρώπων του πνεύματος και της πολυσχιδούς κουλτούρας,δέχεται τη βάρβαρη πολιτισμική κυβερνητική επίθεση από τιποτόφρονες πατριώτες και σοσιαλιστάδες του γλυκού νερού,που στη πράξη δεν είναι παρά γκρίζες σκιές,σκευωροί και κιτρινισμένες δήθεν εξοχότητες που η ευφυία τους αναλώνμεται στη κομματική συνωμοσία,την ηδονομανία και το χρήμα.
Δείχνετε με τη πρακτική σας πως έχετε μάθει να κρύβεστε μέσα σε λέξεις,ιδεολογικά νεφελώματα και ψευδεπίγραφα συνθήματα.
Τρυγήσατε την οικονομική ζωή του τόπου μας επί τριάντα χρόνια και υπονομεύσατε την υγιή οικονομική του ανάπτυξη λεηλατώντας πακέτα Ντελόρ,αναπτυξιακά προγράμματα,διδάσκοντας το πως εξαργυρώνονται σε υψηλές τιμές η ψευδεπίγραφη φιλολαϊκή σοσιαλιστική μπουρδολογία και η διαδημοτική διαπλοκή.
Τώρα,τώρα,το λογαρισμό πρέπει να πληρώσει ο ντόπιος και αφελής πολίτης που μέχρι τώρα σας ψήφαγε και σας έδινε κοινωνική υπόσταση και δήθεν κύρος.Και τώρα,στην εποχή του μνημονίου που έφερε η κυβέρνηση του Ελληνοαμερικανού Πρωθυπουργού μας ένα χρόνο πριν,είδαμε εδώ στο νησί μας να ψαλλιδίζονται ελπίδες για διάσωση από τη λαίλαπα που φέρνει η πολιτική πρακτική της σοσιαλιστικής κυβέρνησης.
Κι εσείς με σιωπή Σφιγγός , σφυρίζεται αδιάφορα και μονολογείτε «Τσ,τσ,τσ! Βρε που φτάσαμε.Τι σου είναι ο άνθρωπος και ο σοσιαλισμός.Ενα τίποτε!»
Και αύριο στο Δημαρχείο που σας κάλεσε ο Παρίσης θα μας πείτε προφανώς ένα «sorry» στο πνεύμα της Διαμαντοπούλειας φιλοσοφίας πως τα Αγγλοαμερικάνικα πρέπει αν είναι κύρια και ισότιμη προς τα Ελληνικά μας γλώσσα και αφού αφαιθούν οι Κεφαλλονίτες χαχόλοι να εκτονωθούν, εσείς θα φύγετε κρυφοχαμογελώντας για να συνεχίσετε το ξεκοκκάλισμα των λαφύρων που τριάντα χρόνια αποθησαυρίσατε.
Αφήνοντας σμπαράλια τοπική οικονομία,έχοντας διαλύσει το τοπικό εμπόριο, έχοντας κομματιάσει τον κοινωνικό μας ιστό και ποδοπατώντας και τα ελάχιστα που έχουν απομείνει.
Για να επιστρέψετε σε λίγα χρόνια και διεκδικώντας ταμεία που θα έχει ο Δήμος επαναφέρει σε «λογαριασμό σωστό», να μας λέτε πως για όλα έφταιγε η ανικανότητα της παρούσης δημοτικής αρχής.Γιατί για να ζητήσετε τουλάχιστον συγνώμη και να παραιτηθείτε,δεν σας «κόβουμε».Μάλλον θα επενδύσετε στη συχνά ασθενή μνήμη του λαού και της μαζοψυχής για να ξαναπαρουσιαστείτε μπροστά στον κόσμο σαν…σωτήρες.Αλλά αυτή τη φορά θα ανέβει η κίνηση της ΦΑΓΕ στο νησί μας.
Κι αν δεν είναι στη κυριολεξία, θα είναι μεταφορικά αλλά οξύτατα.
Για ελάτε λοιπόν να σας ακούσουμε λοιπόν αύριο, φίλε κε βουλευτά και κορυφαία συντρόφια του ΠΑΣΟΚ,στο δημαρχείο που σας πήρε ο πόνος στην αρχή της χρονιάς επειδή ο Παρίσης έβγαλε λεφτά από τη τσέπη του για να το κάνει ένα Δημαρχειακό γραφείο που θα τιμά τον επισκέπτη του πολίτη της Κεφαλλονιάς και όχι ένα εγκαταλελειμένο χαμόσπιτο.Λοιπόν?
Θα μας εξηγήσετε αύριο αν θα παραιτηθείτε ομαδικά όλοι εσείς που αρμέγατε και αρμέτε την κρατική αγελάδα για να υπογραμμίσετε τη κραυγαλέα αγανάκτησή σας και την αποστροφή σας στη γροθιά που ετοιμάζονται να ρίξουν στο νησί μας με το κλείσιμο των ΤΕΙ? Η θα κάνετε την πάπια με γενικόλογες ρητορείες και ανέξοδη συνθηματολογία ?

--------------------------------------------------------------------------------------------------

ΑΚΟΜΨΕΣ ΑΣΤΟΧΙΕΣ!..


Από το kefallonitika.gr

Ισως περιμέναμε περισσότερο από όσο έπρεπε και ήταν λογικό για να σχολιάσουμε ένα θλιβερό γεγονός που παρατηρήθηκε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο,αλλά ελπίζαμε πως ο κος Κοτσιλίνης θα είχε τη φρόνηση στο συγκεκριμένο θέμα και την ευπρέπεια να ζητήσει μια συγνώμη από έναν συνάδελφό του που διακρίνεται για το ήθος του και την αξιοπρέπειά του.
Μπορεί να υπάρχουν ανάμεσα στους ανθρώπους ενστάσεις και διαφωνίες για συγκεκριμένες επιλογές τους ή πράξεις ή παραλείψεις τους.Κάποιες φορές οι ενστάσεις αυτές αποτελούν απόρροια οργής (δικαιολογημένης ή μη) και άλλες κακλης πληροφόρησης.Υπάρχουν όμως σε όλες τις περιπτώσεις όρια πέραν των οποίων δεν επιτρέπεται η διάβαση και η υπέρβασή τους.Ασφαλώς δεν σκεφτόμαστε όλοι με τον ίδιο τρόπο ούτε και εκφραζόμαστε με το ίδιο ύφος.Θα ήταν άλλωστε παράλογο κάτι τέτοιο.Ομως,όμως, η αναφορά του τέως δημάρχου Πυλαρέων Μάρκου Κοτσιλίνη απέναντι στον συνάδελφό του της συμπολίτευσης Βασίλη Καμπίτση,ξεπέρασε τα όρια και τα εσκαμμένα. Οι χαρακτηρισμοί και οι αναφορές σε Γκοτζαμάνη, σε τρίκυκλα,σε αναφορές στην…»επάρατη» δεξιά και η απόπειρα ενοχοποίησης του συνάδελφού του συμβούλου,Βασίλη Καμπίτση πρόδωσε αμηχανία,εμπάθεια, στοχοποίηση,και ισοπεδωτική νοοτροπία πολιτικής νοοτροπίας και απόδωσης ευθύνης με μεθόδους των…Ερυθρών Χμερ!… Φίλε πρώην,μπορεί να νοιώθεις άβολα στη θέση της αντιπολίτευσης και είναι ανθρωπίνως κατανοητό.Αλλωστε πάντα η πολυθρόνα της εξουσίας είναι πιο άνετη και βολική από εκείνη του αντιπολιτευόμενου και με αποστολή να διαμαρτύρεται διαρκώς,αντιπολιτευόμενου συμβούλου.Η επίθεση απέναντι στον Βασίλη μπορεί να ήταν για όλους μας αιφνιδιαστική και μη αναμενόμενη για την αγριότητά της και κυρίως την έλλειψη ουσιαστικών πολιτικών επιχειρημάτων.Πολύ περισσότερο γιατί ο Βασίλης Καμπίτσης διακρίνεται για την αγνότητα των τοποθετήσεών του και την αμεσότητα του λόγου του.περιμέναμε λοιπόν μια έκφραση συγνώμης του τέως δημάρχου Πυλαρέων για την άκομψη και απολίτικη επίθεσή του σε ώρα μάλιστα που αυτός τον οποίο προσπαθούσε να πυροβολήσει πολιτικά,απουσίαζε από την αίθουσα και δεν μπορούσε να υπερασπίσει τον εαυτό του ανταπαντώντας στι ςόποιες έωλες κατηγορίες γιά Κοτζαμάνηδες και τρίκυκλα. Αντ αυτού όμως ακούσαμε από την πλευρά του Μάρκου,μια εκκωφαντική σιωπή. πολιτική δειλία?Ελλειψη πολιτικής αγωγής?Ο φίλος και συνάδελφός του Μάρκος πρέπει να μας εξηγήσει και να ζητήσει συγνώμη και από τον Βασίλη Καμπίτση και από το σώμα για την όλη απρέπεια απέναντι σε ένα συνάδελφό του της συμπολίτευσης που τουλάχιστον διακρίνεται για το ήθος του.περιμένουμε λοιπόν τον κο Κοτσιλίνη γιατί ο Βασίλης Καμπίτσης αξίζει τέτοιας μεταχείρισης.Ευγένεστερης και αξιοπρεπέστερης…

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Οχι στο κλείσιμο των ΤΕΙ-Ανοιχτή επιστολή στον βουλευτή μας!!!


Από το kefallonitika.gr

Τώρα που ηχούν οι σάλπιγγες της ολικής οπισθοχώρησης για την Ελληνική κοινωνία με το άγος της Εθνο-προδοτικής συμφωνίας του μνημονίου,τα απόνερα του ναυαγίου της χώρας μας με τιμονιέρη τον Γιωργάκη Παπανδρέου βουλιάζει στα θολά νερά της οικονομικής κρίσης πουχτυπάει τη πόρτα κάθε Ελληνικής οικογένειας και νοικοκυριού!
Οι αξιωματικοί και οι μούτσοι του τσακισμένου σκάφους της εθνικής μας οικονομίας,σαστισμένοθι αρχίζουν να φιλονικούς για τα αίτια και τους αίτιους του ναυαγίου.Αρχίσανε ο ένας να δείχνει τον άλλο στη προσπάθειά του να διασώσει το πολιτικό και βουλευτικό του τομάρι έστω κι αν δεν διασώσει τη πολιτική του αξιοπρέπεια και εντιμότητα για τις οπίες ουδόλως ενδιαφέρονται οι μούτσοι
.Ετσι,από το «λεφτά υπάρχουν!» φτάσαμε χωρίς ντροπή και πολλές εξηγήσεις και απολογία στο μνημόνιο και το κούρεμα και την κατάρρευση. Στον πάτο. Παραδομένοι.Προδομένοι.Απελπισμένοι.Σηκώνοντας ψηλά τα χέρια και κοιτώντας γύρω μας τα ερείπια που πρτόλαβε να δημιουργήσει η κυβέρνηση που εγκατέστησαν με έντεχνο τρόπο ο διαβόητος «Αμερικανικός παράγοντας» στο προτεκτοράτο που λέγεται Ελλάς.
Στο νησί μας, στη Κεφαλλονιά,ελλείψη πολιτικής προσωπικότητας που θα είχε το πολιτικό ανάστημα να αντιταχθεί και να αντισταθεί στον οικονομικό και πολιτισμικό μας αποκεφαλισμό,πήραν τα ΤΕΙ.Στην αρχή δήθεν δειλά.Επονται και τα υπόλοιπα.Οταν γράφαμε πως η κυβέρνηση αυτή μας αποχυμώνει πολιτισμικά κάποιοι έστελναν μηνύματα πως είμαστε άδικοι και βιαστικοί.
Οταν γράφαμε πως ο Πρωθυπουργός λειτουργεί σαν εντολοδόχος του ΔΝΤ,του Αμερικανικού και μεγαλοΕυρωπαϊκού κεφαλαίου,σαν γκαουλάιτερ των ΗΠΑ,κάποιοι μας χαρακτήρισαν βιαστικούς.
Αυτοί οι κάποιοι τώρα θρηνούν μεγαλοφώνως για αν βρεθούν και πάλι στο απυρόβλητο και να παίξουν το ρόλο του ειδικού.Απορφάνισαν τη Κεφαλλονιά απο ανικανότητα.Και όλοι αυτοί έχουν ονοματεπώνυμο.
Είναι πρώτα από όλα ο καλός μας βουλευτής που μας ξεκουφαίνει με τη σιωπή του.Που είσαι κε Μοσχόπουλε? Που κρύβεσαι?Η νομίζει πως οι χαχόλοι της λαϊκής βάσης δεν αντιλαμβάνονται πως κάνεις 2-3 δηλωσούλες για να μας λές και να μας παραμυθιάζεις πως δήθεν έκανες αντίσταση στη λαοκτόνο μνημονιακή πολιτική του ΓΑΠ και της κυβέρνησης που υπηρετείς?
Τι έχεις να πεις τώρα που ξεφτυλίζεται η αξιοπρέπεια του Κεφαλλονίτη βουλευτή που εξελέγη για να υπερασπίζεται τα συμφέροντα των πολιτών του νησιού του και νησιού μας?
Σκέφτεσαι να παραιτηθείς ή αρνείσαι να ξεβολευτείς από τη θαλπωρή της παχυλής βουλευτικής αποζημίωσής σου και των ΕΥΡΩφόρων προνομίων που απολαμβάνεις?
Σκέφτεσαι να ζητήσεις να κλείσουμε τα λιμάνια διαμαρτυρόμενοι ή φοβάσαι να μη ψαλλιδίσει τα προνόμιά σου το πολίτμπυρό της Ιποκράτους και μειωθούν όσα απολαμβάνεις σαν βουλευτής?
Σκέφτεσαι μήπως να στείλεις ανοιχτή επιστολή στον ΓΑΠ εξηγώντας του πως έτσι στραγγαλίζει τη τοπική οικονομία χωρίς φειδώ και χωρίς αιδώ ?
Σκέφτεσαι μήπως να ζητήσεις σύγκληση όλων των πρώην Κεφαλλήνων βουλευτών και υπουργών για να συνυπογράψεις ψήφισμα διαμαρτυρίας και αποδοκιμασίας της κας Διαμαντοπούλου και των αποφάσεών της που στραγγαλίζουν το νησί μας και τα Επτάνησα ?
Σκέφτεσαι μήπως να συντάξεις κάποια επιστολή διαμαρτυρίας για την πολιτική της κας υπουργού και της κυβέρνησης γενικόερα που υπηρετεί τις επιταγές του ΔΝΤ και των τοπικών εντολοδόχων του?
Σκέφτεσαι να καλέσεις σε ανοιχτή σύσκεψη-διαμαρτυρία όλους τους Κεφαλλονίτες καθηγητές πανεπιστημίου για τον ανωτερο/εκπαιδευτικό απορφανισμό του νησιού μας?
Η μήπως σκέφτεσαι «Μπόρα είναι θα περάσει , θα κάνω μια περαντζάδα από το Δημαρχείο,θα πω 2-3 κορώνες και θα χαθώ για τα στενά πέριξ του Κολωνακίου και της Βουλής που ανακάλυψα στο τέλος της πολιτικής μου διαδρομής μαζί με την κρυφή γοητεία τόυ πολιτικαντιδισμού και της μπουρζουαζίας?»
Φίλε Σπύρο !
Δεν είναι εύκολο να είσαι στη πρώτη γραμμή των αγώνων και να παραιτείσαι από βουλευτικά προνόμια ,που σχετικά πρόσφατα ανακάλυψες αλλά θυμήσου τους Καβαφικούς στίχους από το ποίημα »Οσο μπορείς»:
Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις,
τούτο προσπάθησε τουλάχιστον
όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις
μες στην πολλή συνάφεια του κόσμου,
μες στες πολλές κινήσεις κι ομιλίες.
Μην την εξευτελίζεις πηαίνοντάς την,
γυρίζοντας συχνά κ’ εκθέτοντάς την
στων σχέσεων και των συναναστροφών
την καθημερινήν ανοησία,
ώς που να γίνει σα μια ξένη φορτική
Αν δεν μπορείς να είσαι αποτελεσματικός σαν τον πρώην σύντροφό σου Αντώνη Τρίτση, αν δεν μπορείς να τα βάλεις με τους καλοζωισμένους και καλοβολεμένους συντρόφους σου, τουλάχιστον με μια σου παραίτηση θα βροντοφωνάξεις για την ετσιθελική και μονοδιάστατη αδικία που γίνεται στο νησί μας σε αντίθεση με άλλες περιοχές εκεί που η στιβαρή αντίδραση των τοπικών βουλευτών, απέτρεψε την επιλεκτική εκπαιδευτική τους ερήμωση.
Ελα στο Δημαρχείο χωρίς κλαψουρίσματα και νιαουρίσματα αλλά με βροντώδη φωνή, χωρίς δημαγωγικά ρηχά λογύδρια με πολλά ανέξοδα «θα» και επαναστατικές λεκτικές κορώνες ενός «δήθεν» βουλευτή,ένωσε τη φωνή σου με την αγανάκτηση του κόσμου απέναντι στον εκπαιδευτικό ισοπεδωτισμό και στη πνευματική μας ερήμωση και υποβάθμιση από τα μνημονιακά ενεργούμενα !…
-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Στην υπηρεσία της τοπικής πολιτικής ηγεσίας, για τα ΤΕΙ

Του Παύλου Παπαδάτου
Επικοινωνιολόγου

Κατόπιν συνεννοήσεως με τον Δήμαρχο κύριο Παρίση αλλά και τον κύριο αντι- περιφερειάρχη μας κύριο Σωτήρη Κουρή, ζήτησα από τους βουλευτές κυρία Ελίζα Βόζεμπεργκ, κύριο Κωστή Χατζηδάκη, κύριο Πάνο Παναγιωτόπουλο και κύριο Άρη Σπηλιωτόπουλο να κάνουν ερώτηση στη Βουλή προς την υπουργό κυρία Διαμαντοπούλου όχι μόνο να αναφέρει τους λόγους για τους οποίους έκλεισε τα δύο τμήματα που αφορούν τα ΤΕΙ του νησιού μας, αλλά να ζητήσουν και την άμεση συνέχιση της λειτουργίας τους, καθότι είναι ζωτικής σημασίας για το νησί μας.
Θα πρέπει επίσης, να σημειωθεί ότι ήδη ο κύριο Άρης Σπηλιωτόπουλος χθες εις την βουλή, όχι μόνο έκανε ερώτηση προς την υπουργό κυρία Διαμαντοπούλου και την υφυπουργό κυρία Χριστοπούλου για το εν λόγω θέμα, αλλά είχε και έντονο διάλογο κατά την διάρκεια κοινοβουλευτικής συζήτησης.
Πιστεύω ότι με απολύτως εμπεριστατωμένα στοιχεία, αύριο κιόλας, θα πρέπει να γίνει παράσταση στο Υπουργείο Παιδείας για να ανακαλεστεί άμεσα η απόφαση ή να εξασφαλιστεί η μελλοντική τους λειτουργία.
Θα πρέπει επίσης να πιέσουν προς αυτή την κατεύθυνση όλοι οι υπουργοί ή βουλευτές της κυβέρνησης που έχουν άμεση σχέση με το νησί μας.
Σε κάθε περίπτωση είμαι έτοιμος να βοηθήσω στην άρση αυτής της απόφασης προσφέροντας οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία μου ζητήσει η τοπική πολιτική μας ηγεσία.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το ΙΟΝΙΟ ΑΡΧIΠΕΛΑΓΟΣ Ζητά επείγουσα σύγκληση του ΠΣ στην Κεφαλονιά για το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων


Από τον συνδυασμό του Ιονίου Αρχιεπελάγους εστάλη η ακόλουθη ανακοίνωση:
Ο συνδυασμός ΙΟΝΙΟ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ εκφράζει την πλήρη και κατηγορηματική αντίθεσή του στην απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για το ουσιαστικό κλείσιμο τριών τμημάτων του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, στην Κεφαλονιά και τη Λευκάδα. Η απόφαση αυτή είναι αδικαιολόγητη τόσο από πλευράς ουσίας όσο -και κυρίως- από πλευράς δημοκρατικής διαδικασίας και δεοντολογίας.
Το ΙΟΝΙΟ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ ζητεί να συγκληθεί εκτάκτως το Περιφερειακό Συμβούλιο στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς για την υπόθεση του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων και σε περίπτωση που αυτό δεν γίνει να μπει ως πρώτο θέμα στην ημερήσια διάταξη του προσεχούς Περιφερειακού Συμβουλίου ώστε να πραγματοποιηθεί αναλυτική συζήτηση και λήψη απόφασης για τις άμεσες και επείγουσες ενέργειες.
------------------------------------------------------------------------------------------

ΑΥΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ

Γράφει η Σοφία Λουκέρη
Πολιτευτής Ν.Δ.

Αυτή η κυβέρνηση με τις αποφάσεις της, είναι πράγματι επικίνδυνη για το μέλλον της πατρίδας. Αυτή η κυβέρνηση με τις πράξεις της έρχεται κάθε μέρα να μας αποδεικνύει την ανικανότητά της να σχεδιάσει και να προωθήσει πολιτικές με στόχο την ανάπτυξη και την ευημερία.
Η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου υπάρχει και λειτουργεί ως ένας απλός εντολοδόχος της Τρόικας, σε μια επικίνδυνη αποστολή διάλυσης των πάντων. Και όλοι εμείς παρακολουθούμε με οργή και τρόμο τη πορεία της προς το απόλυτο μηδέν..
Μετά τις καταστροφικές της παρεμβάσεις στην οικονομία, και σε ότι άλλο προσφέρεται για υποτίμηση μέχρι εξευτελισμού, έρχεται τώρα να «αναδιαρθρώσει» και την Παιδεία.
Επιχειρείται να αλλοιωθεί ο δημόσιος χαρακτήρας της εκπαίδευσης.
1. Μετά την κατάργηση του παιδαγωγικού ινστιτούτου από ανεξάρτητη δημόσια υπηρεσία σε νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου, επιχειρείται παράλληλα και η
2. Κατάργηση του οργανισμού εκδόσεων διδακτικών βιβλίων ο οποίος πρόσφερε το δωρεάν δημόσιο βιβλίο στους έλληνες μαθητές με ελάχιστο κόστος παραγωγής.
3. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται η κατάργηση τμημάτων περιφερειακών πανεπιστημίων της χώρας και των ΤΕΙ συντελώντας στην συρρίκνωση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Η κατάργηση των δύο τμημάτων του ΤΕΙ στη Κεφαλονιά δεν μπορεί και δεν πρέπει να περάσει. Και σε τούτο τον αγώνα δεν χωρούν ούτε κομματικές ετικέτες ούτε προσωπικές πολιτικές. Όλοι μας έχουμε την ευθύνη και την υποχρέωση να αντιδράσουμε δυναμικά και να απαιτήσουμε την άμεση ανάκλησή της. Με όλους τους τρόπους και όλα τα μέσα. Σήμερα & Τώρα.
Ο λαός της Κεφαλονιάς μένει έκπληκτος & αισθάνεται ντροπή!!!
τόσο μπροστά στην αδιαφορία που επιδυκνείει ο Βουλευτής Κεφαλονιάς και κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ όσο και των υπολοίπων Κεφαλλήνων μεγαλουπουργών της κυβέρνησης.
Η Κεφαλονιά και η Ιθάκη δικαιούνται καλύτερης τύχης. Και κανένας μα κανένας δεν μπορεί ούτε έχει το δικαίωμα να μας την στερήσει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου