Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 18 Μαΐου 2011


«O λαός είναι ο καταλύτης των εξελίξεων»

Της Γιάννας Κουλουμπή

Συνέντευξη τύπου πραγματοποίησε η Λαϊκή Συσπείρωση το απόγευμα της Τρίτης, με θέμα το απολογισμό των πεπραγμένων στο νησί μας το τελευταίο τετράμηνο τόσο σε δημοτικό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο.

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Κεφαλονιάς και Δημοτικός Σύμβουλος, Νίκος Γκισγκίνης, στην εισήγησή του αναφέρθηκε αρχικά στους εργαζομένους του Δήμου και ειδικά στους συμβασιούχους εκείνους των οποίων οι συμβάσεις δεν ανανεώθηκαν, στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι», που από το 2012 παύει να υφίσταται με τη μορφή που έχει σήμερα, αλλά και την κατάσταση σε ΔΕΥΑ και Διαδημοτική. Στη συνέχεια έκανε λόγο για την αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας, το μελλοντικό κλείσιμο δημόσιων υπηρεσιών και ιδρυμάτων, ενώ δεν παρέλειψε να σχολιάσει και τον προϋπολογισμό.

Ο Νίκος Γκισγκίνης εστίασε παράλληλα στο ρόλο της Επιτροπής Διαβούλευσης καθώς και σε αυτή του Συνηγόρου του Δημότη και εξήγησε το λόγο για τον οποίο η παράταξή του απέχει από τις διαδικασίες τους. Τέλος, επέκρινε καυστικά το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου, λέγοντας πως ουσιαστικά αυτό δεν υπάρχει, ενώ έργο στο μέλλον δεν πρόκειται να παραχθεί.

Στον ίδιο τόνο συνέχισε και ο Περιφερειακός Σύμβουλος, Δημήτρης Μαντζουράτος. Μίλησε για υποβάθμιση της παιδείας, της υγείας και του περιβάλλοντος, ενώ κάλεσε το λαό να ξεσηκωθεί με όρους κινήματος, λέγοντας χαρακτηριστικά «ο λαός είναι ο καταλύτης των εξελίξεων».

Αμέσως μετά απαντήθηκαν όλα τα ερωτήματα που τέθηκαν από τους δημοσιογράφους, ενώ τη συνέντευξη έκλεισε ο Ν. Γκισγκίνης, κάνοντας μια σύντομη κριτική στις δημοτικές παρατάξεις που απαρτίζουν το Δ. Σ.

Σημείωση: Αξίζει να σημειωθεί πως ουσιαστικά η συνέντευξη τύπου εξελίχθηκε σε μια ιδιαίτερα εποικοδομητική συζήτηση για τα προβλήματα που ταλανίζουν το νησί μας, ενώ το γενικότερο κλίμα ήταν άριστο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου