Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 24 Μαΐου 2011


..."ANOIXTA TEI XΩPIΣ ΦOITHTEΣ"

Mε ...άδεια χέρια γύρισαν χθες από το Υπουργείο Παιδείας οι εκπρόσωποι της τοπικής ηγεσίας, οι οποίοι επισκέφθηκαν την υπουργό κ. Αννα Διαμαντοπούλου, προκειμένου να την πείσουν «να πάρει πίσω» την απόφασή της για το λουκέτο στο ΤΕΙ Ιονίων.

Η κ. υπουργός, όχι μόνον τους τόνισε ότι δεν θα γίνει εισαγωγή υποψηφίων φέτος στα τρία Τμήματα (δύο στην Κεφαλονιά-ένα στη Λευκάδα) και για να εξευμενίσει τους ταγούς μας τους είπε ότι αυτό ...δεν σημαίνει το κλείσιμο των Τμημάτων.

Παράλληλα έδωσε υποσχέσεις σε βάθος χρόνου, λέγοντας αορίστως ότι κάθε εκπαιδευτική μονάδα θα αναδιαρθρωθεί ή θα αντικατασταθεί από άλλη, ενώ τόνισε ότι θα δοθεί προτεραιότητα στην ανάδειξη ενός πολυνησιωτικού Τεχνολογικού Ιδρύματος.

Eπίσης η υπουργός αλλά και η τοπική ηγεσία εξέφρασαν την επιθυμία να επιστρέψει στη θέση του ο πρόεδρος του ΤΕΙ κ. Ν. Μαραβέγιας!

Η ανακοίνωση του Υπ. Παιδείας σχετικά με τη χθεσινή συνάντηση, αναφέρει τα εξής:

Η Υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου και ο Ειδικός Γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης, Βασίλης Παπάζογλου συναντήθηκαν σήμερα, με εκπροσώπους της Βουλής, της Αυτοδιοίκησης και του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι: Σπ. Σπύρου, Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σ. Μαργέλης, Βουλευτής Λευκάδας, Σ.Μοσχόπουλος, Βουλευτής Κεφαλλονιάς, Σ. Κουρής, Αντιπεριφερειάρχης , Κ. Αραβανής, Δήμαρχος Λευκάδας , Α. Παρίσης, Δήμαρχος Κεφαλονιάς και ο Ν. Μαραβέγιας, Πρόεδρος Διοικούσας Επιτροπής ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.

Μετά τη συνάντηση έγινε σαφές από την Υπουργό και όλους τους άλλους συμμετέχοντες ότι:

Η μη εισαγωγή υποψηφίων το έτος 2011/12 δεν σημαίνει κλείσιμο Τμημάτων.

Κοινός στόχος είναι κάθε εκπαιδευτική μονάδα να αναδιαρθρωθεί ή να αντικατασταθεί με άλλη, με στόχο την πραγματική συμμετοχή σπουδαστών, εκπαιδευτικό έργο με αποτέλεσμα και ουσιαστική επίδραση στην τοπική ανάπτυξη.

Η Υπουργός υπογράμμισε την προτεραιότητα της ανάδειξης ενός πολυνησιωτικού Τεχνολογικού Ιδρύματος με κατ’ εξαίρεση θεσμικό πλαίσιο (λόγω της πολυνησιωτικότητας) και τη δυνατότητα παροχής πολλών μορφών εκπαίδευσης σε Έλληνες και ξένους φοιτητές σε όλα τα επίπεδα και τις βαθμίδες της Τεχνολογικής και Τεχνικής Εκπαίδευσης.

Γι’ αυτό το λόγο το Υπουργείο προχώρησε από το Νοέμβριο του 2010 σε προκήρυξη ειδικού προγράμματος για την ανάπτυξη και αναδιάρθρωση του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, του οποίου η ανακοίνωση αναμένεται στις 31 Μαΐου. Το πρόγραμμα θα αναλύσει με λεπτομέρεια σε τοπικό επίπεδο ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, προς τον οποίο εκφράστηκε από όλες τις πλευρές η επιθυμία να μην εμμείνει στην παραίτησή του.

• H υπ. Παιδείας, μετά την ομιλία της στους Προέδρους των TEI που συνεδρίασαν εκτάκτως χθες στο Yπουργείο, με αφορμή την αναστολή εισαγωγής φοιτητών σε 24 Tμήματα της χώρας, δήλωσε:

«Η χώρα βρίσκεται σε πρωτοφανή κρίση. Hρθε η ώρα για συγκεκριμένες και σαφείς αποφάσεις. Δεν γίνεται να υπάρχουν τμήματα ανώτατης εκπαίδευσης χωρίς φοιτητές, όπως δεν γίνεται να υπάρχουν και σχολεία χωρίς μαθητές. Υπάρχει ανάγκη αναδιάρθρωσης και σοβαρής αντιμετώπισης της ανώτατης εκπαίδευσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου