Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 17 Μαΐου 2011


“ΑΝ ΕΠΙΤΡΑΠΕΙ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ 3 ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΛΗΓΜΑ




ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΑΝΑΣΤΑΛΤΙΚΟ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΣΤΑ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΝΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ”, ΛΕΝΕ ΣΕ ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥΣ ΟΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΤΕΙ

“ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΤΕΙ,
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ”

Γράφει ο Μπ. Παπαδόπουλος

Να προασπίσουν οι τοπικοί άρχοντες τα συμφέροντα της φοιτητικής κοινότητας και της τοπικής κοινωνίας, πριν να είναι αργά, λένε σε ανακοίνωσή τους οι σπουδαστές του Τμήματος Βιολογικής Γεωργίας του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.
Οι σπουδαστές επισημαίνουν τον κίνδυνο περαιτέρω υποβάθμισης του Ιδρύματος εάν επιτραπεί το “λουκέτο” στα τρία Τμήματα του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων και κλείνουν τη σκληρή τους ανακοίνωση με τη φράση “καληνύχτα ΤΕΙ, καληνύχτα Κεφαλονιά”.
Ολόκληρο το κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:
Σπουδαστικός Σύλλογος
Τμήματος Τεχνολογίας
Βιολογικής Γεωργίας και Τροφίμων
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Το υπουργείο Παιδείας -εν μία νυκτί- αποφάσισε τη μη εισαγωγή υποψηφίων στο Τμήμα μας, μαζί με άλλα είκοσι τρία (23) Τμήματα σε όλη τη χώρα χωρίς καμία προειδοποίηση και συζήτηση με τις διοικήσεις των Τμημάτων. Όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να οδηγήσει τα ΤΕΙ σε λουκέτο.
Λειτουργώντας στα όρια του φασισμού, κόβει τα όνειρα χιλιάδων νέων για ένα καλύτερο μέλλον. Αδιαφορεί πλήρως για τις δύσκολες αυτές μέρες που περνάει το έθνος λόγω της οικονομικής κρίσης και σκορπίζει απογοήτευση και θυμό σε χιλιάδες ελληνικές οικογένειες, που επί σειρά ετών καταθέτουν εισοδήματα με μοναδική προσδοκία ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά τους. Γεμίζει με ανασφάλεια τους φοιτητές, τους εκπαιδευτικούς και το υπόλοιπο προσωπικό και παράλληλα βάζει ταφόπλακα στις αγορές και τις τοπικές κοινωνίες που στεγάζουν τα Τμήματα αυτά, εφαρμόζοντας μια πολιτική αστυφιλίας.
Αντιφάσκει με τα λεγόμενα του πρωθυπουργού για πράσινη ανάπτυξη, βάζοντας λουκέτο σε 13 Τμήματα που το γνωστικό τους αντικείμενο σχετίζεται άμεσα με τον πρωτογενή τομέα ανάπτυξης. Μεταξύ αυτών και το Τμήμα Τεχνολογίας Βιολογικής Γεωργίας και Τροφίμων που στεγάζεται στο Αργοστόλι. Το συγκεκριμένο Τμήμα, ενώ είναι το μόνο στην Ελλάδα με γνωστικό αντικείμενο στις βιολογικές καλλιέργειες, έχει απαξιωθεί τόσο από τις εκάστοτε κυβερνήσεις, που οι απόφοιτοι που δεν έχουν ούτε κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα.
Παρ' όλα αυτά το Τμήμα λειτουργεί σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα, υποστηρίζοντας έρευνες υψηλού επιστημονικού επιπέδου, όπως αυτές που διεξάγονται στα εργαστήρια μικροβιολογίας και φυσιολογίας φυτών, καθώς και στο εργαστήριο εδαφολογίας, τα οποία μάλιστα πρόσφατα εξοπλίστηκαν περαιτέρω με σύγχρονα όργανα και εξοπλισμό. Η δράση του Τμήματος μας δεν περιορίζεται μόνο εντός συνόρων, αλλά επεκτείνεται με συνεργασίες με πανεπιστήμια του εξωτερικού σε ερευνητικό επίπεδο αλλά και με προγράμματα ανταλλαγής φοιτητών, ενώ είναι πολύ κοντά σε συμφωνίες που αυτόματα ανεβάζουν το επίπεδο των σπουδών και συμβάλουν στην ανάπτυξη του τόπου.
Τα μεγάλα λόγια περί στήριξης των ΤΕΙ τελείωσαν. Οι τοπικοί άρχοντες οφείλουν να προασπίσουν τα συμφέροντα της φοιτητικής κοινότητας και κατά συνέπεια και της τοπικής κοινωνίας πριν να είναι αργά. Αν επιτραπεί το κλείσιμο των τριών Τμημάτων του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, θα είναι τεράστιο πλήγμα για την εικόνα του Ιδρύματος και θα αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα στην επιλογή και εισαγωγή υποψηφίων στα εναπομείναντα Τμήματα.
Οι ενέργειες όλων πρέπει να εστιαστούν όχι μόνο στην αναθεώρηση των κριτηρίων που επιλέχθηκε το Τμήμα Τεχνολογίας Βιολογικής Γεωργίας και Τροφίμων, αλλά και στην αναβάθμισή του μέσω της άμεσης κατοχύρωσης επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων του.
Αν και αυτή τη φορά δεν υπάρξουν ενέργειες για τη διάσωση και αναβάθμιση ενός Τμήματος που συμπληρώνει 12 χρόνια λειτουργίας με παροχή γνώσης και επιστημονικοί έργου υψηλού επιπέδου και έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην αγροτική και όχι μόνο ανάπτυξη του νησιού, τότε καληνύχτα ΤΕΙ, καληνύχτα Κεφαλονιά.
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Γ. Τριανταφύλλου
Ο Γ. Γραμματέας
Σ. Κουρής

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Πολύ λάδι και τηγανίτα τίποτα…

Από τα kefallonitika.gr

Θα πρέπει (νομίζουμε) να περιμένουμε τις όποιες ανακοινώσεις από το Δήμαρχο που οργάνωσε τη συνάντηση αγωνίας,ελπίδας αλλά και για πολλούς μνημόσυνο των ΤΕΙ που λειτουργούν στο νησί μας.
Η άποψή μας συμποσούται σε όσα συμπύκνωσε με την ομιλία παρέμβασή του ο αντιδήμαρχος οικονομικών του δήμου μας,Δημήτρης Πυλαρινός που ας σημειωθεί χειροκροτήθηκε θερμότατα για τις θέσεις που διατύπωσε από τους συμβούλους της Λαϊκής Συσπείρωσης και τον Δημήτρη Μαντζουράτο.
Οι ευθύνες ανήκουν αποκλειστικά στη κυβέρνηση αφού για δημοκοπικούς λόγους έστησε ένα ΤΕΙ χωρίς υποδομές και χωρίς προοπτικές,χωρίς μια μελέτη που ενδεχομένως θα ήταν βασισμένη σε έναν σχεδιασμό μακρόπνοο αλλά και σε αντίστοιξη με ένα σχέδιο που θα συνδύαζε ευρύτερο αναπτυξιακό οραματισμό σε εθνικό επίπεδο.
Τώρα,κλείνει τα συγκεκριμένα τμήματα ΤΕΙ πάλι αυθαιρέτως χωρίς να στηριχθεί σε μια συγκροτημένη εκπαιδευτική πολιτική ενώ είναι ανοιχτό μπροστά μας και το φάσμα να κλείσουν την επόμενη χρονιά και τα υπόλοιπα όχι μόνο εδώ αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα ενισχύοντας παράλληλα έναν άγονο εκπαιδευτικό γιγαντισμό σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Χαρακτηριστικό της συζήτησης υπήρξε και η σύγκρουση του κου Μαντζουράτου αλλά και των μελών της Λαικής Συσπείρωσης με τον κο Κοτσιλίνη.
Αυτό όταν ενώ μιλούσε ο κος Αραβαντινός ακούστηκε ο ήχος κινητού που είχε τον Γιώργο Παπανδρέου να μιλάει προεκλογικά και να διαβεβαιώνει τον Ελληνικό λαό πως…»λεφτά υπάρχουν!»
Ο Δ.Αραβαντινός διέκοψε τη παρέμβασή του εν μέσω ευθυμίας και χαλαρού κλίματος.Συνέχισε,αλλά ξαναχτύπησε το ίδιο κινητό με τον Πρωθυπουργό πάλι να επαναλαμβάνει πως «λεφτά υπάρχουν» οπότε εξεμάνη ο κος Κοτσιλίνης κατηγορώντας εμμέσως πως ήταν εσκεμμένη πράξη της Λαικής Συσπείρωσης.
Ηταν όμως τότε η στιγμή που εξερράγησαν οι σύμβουλοι της Λ.Σ.,ζητώντας από τον κ.Κοτσιλίνη να ανακαλέσει τη κατηγορία και να ζητήσει συγνώμη κάτι που αρνείτο να κάνει.
Με λίγα λόγια, ιστορίες και λογικές που δεν τιμούν ούτε τον πολιτικό μας πολιτισμό ούτε την αίσθηση χιούμορ που πρέπει να διακρίνει τους ευφυείς πολιτευόμενους που έχουν ιδιαίτερο πολιτικό ειδικό βάρος.Ετσι, αναμένοντες την ανακοίνωση του Δημάρχου,τελούμε εν αναμονή…

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ τ. ΝΟΜΑΡΧΗ Δ. ΛΕΥΚΑΔΙΤΗ:

“ΚΑΤΑΚΡΙΝΩ & ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΩ ΤΙΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ”


Γράφει ο Μπ. Παπαδόπουλος

Με δήλωσή του ο τ. Νομάρχης Δ. Λευκαδίτης καταδικάζει τις πρωτοβουλίες της Υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου, τόσο στο θέμα του ΤΕΙ, όσο και στο θέμα των σχολείων.
Το πλήρες κείμενο της δήλωσης του τ. Νομάρχη έχει ως εξής:
“Η απόφαση της Υπουργού Παιδείας Α.Διαμαντοπούλου για το ΄΄λουκέτο΄΄ σε δύο τμήματα Τ.Ε.Ι σε Αργοστόλι και Ληξούρι προκαλεί τεράστια ερωτηματικά και οργή σε όλους τους Κεφαλλονίτες.
Ως Νομάρχης , βοήθησα και εγώ στην ανάπτυξη των τμημάτων Τ.Ε.Ι και θλίβομαι πραγματικά για αυτή τη δυσάρεστη εξέλιξη που σηματοδοτεί ένα ζοφερό τοπίο .
Η απόφαση για το Τ.Ε.Ι και τα σχολεία που υποβαθμίζονται σε όλο το νομό όπως αυτό των Χιονάτων , δείχνει το πραγματικό πρόσωπο της κυβέρνησης που έχει ως στόχο την συρρίκνωση και διάλυση της Παιδείας.
Δημιουργήσαμε με κόπο νηπιαγωγείο στα Χιονάτα και αντί να προσπαθούμε να το βελτιώσουμε και να το αναπτύξουμε , την ίδια στιγμή υποβαθμίζει η κ.Υπουργός το σχολέιο.
Υπάρχει άραγε λογική , σχεδιασμός και σεβασμός στούς πολίτες απο την Υπουργό και την Κυβέρνηση;To ίδιο συμβαίνει και με το Τ.Ε.Ι με τη μεθόδευση της διάλυσης του.
Κατακρίνω και καταδικάζω τις πρωτοβουλίες της Υπουργού Παιδείας και καλώ σε συστράτευση όλες τις υγιείς δυνάμεις του τόπου για να πετύχουμε ανατροπή της απόφασης που καταδικάζει το νησί μας σε μαρασμό”.
---------------------------------------------------------------------------------------------------

ΣΟΦΙΑ ΛΟΥΚΕΡΗ: ΝΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΘΕΙ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

Στο γραφείο της στο Αργοστόλι συναντήσαμε πριν από λίγο το στέλεχος και πολιτευτή της Νέας Δημοκρατίας Σοφία Λουκέρη.

Η Σοφία βρίσκεται από χθες στην Κεφαλονιά ,μόνο που αυτή την φορά εκτός από τις πολιτικές της εξορμήσεις, καταπιάνεται και με την επίβλεψη της ανακαίνισης των γραφείων της που προχωράνε με μεγάλη ταχύτητα.
Κυρίαρχο θέμα στην συζήτησή μας ήταν ο αιφνιδιασμός της Κυβέρνησης για την συρρίκνωση των τμημάτων των ΤΕΙ Αργοστολίου και Ληξουρίου.
" Σημειώστε-τονίζει η κυρία Λουκέρη- ότι η ανακοίνωση της διάλυσης των ΤΕΙ μέσω του Δελτίου Τύπου του Υπουργείου Παιδείας, είναι αντισυνταγματική και παράνομη. Δεν έχει υπάρξει προηγούμενο με αυτή την απαράδεκτη πολιτική πράξη.
Δια Δελτίου Τύπου η κυρία Διαμαντοπούλου καταργεί σχολές, συρρικνώνει τμήματα , υποβαθμίζει σχολές.
Σκεφτείτε ότι η Κυβέρνηση που έχει σηκώσει το λάβαρο της πράσινης ανάπτυξης καταργεί ουσιαστικά το μοναδικό τμήμα βιολογικής γεωργίας που υπάρχει σε όλη την Ελλάδα, αυτό της Κεφαλονιάς! Ένα τμήμα που δημιουργήθηκε ως πιλοτικό πάνω στο οποίο θα στηριζόταν και άλλα τμήματα σε αγροτικές περιοχές.
Και ξέρετε γιατί έγινε αυτό; Γιατί η απόφαση για κλείσιμο των τμημάτων έγινε με γνώμονα τους αριθμούς , μπακαλίστικα, και όχι με ποιοτικά κριτήρια. Πραγματικά αμφιβάλω και αν ξέρουν τι έχουν καταργήσει …
Τι άλλο περιμένει να γίνει– ο κατά τα άλλα συμπαθέστατος- κύριος Μοσχόπουλος - για να αντιδράσει; Kαι πως θα αντιδράσει;
Η γνώμη μου είναι ότι πρέπει ΤΩΡΑ να ανεξαρτητοποιηθεί από το ΠΑΣΟΚ ώστε χωρίς κομματικά βαρίδια να συστρατευτεί στον κοινό αγώνα με άλλες δυνάμεις για την ακύρωση των αποφάσεων της κυρίας Διαμαντοπούλου. Το ίδιο προτείνω να κάνουν και όλοι οι άλλοι βουλευτές των 25 περιοχών που καταργούνται σχολές ΤΕΙ.
Η Κυβέρνηση και ειδικά το Υπουργείο Παιδείας πρέπει να αντιληφθούν το μέγεθος του παραλογισμού των αποφάσεών τους. Αν ανεξαρτητοποιηθούν οι 25 περίπου βουλευτές του ΠΑΣΟΚ των περιοχών αυτών, η Κυβέρνηση θα αναγκαστεί να ανακαλέσει ή να πέσει!!!
Με ψηφίσματα, δελτία τύπου και ευχολόγια, δεν πρόκειται να γίνει τίποτε.
Με την ευκαιρία να σας ενημερώσω ότι μίλησα διεξοδικά για το θέμα με δυο βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας τον Γεράσιμο Γιακουμάτο και τον Ανδρέα Λυκουρέντζο, οι οποίοι θα καταθέσουν ερώτηση στη Βουλή για το θέμα αυτό.
Πιστεύω ότι ο συντονισμός των Κεφαλλήνων υπουργών, βουλευτών, στελεχών , ανεξάρτητα από τον πολιτικό τους χώρο, στην κοινή διεκδίκηση της αναβάθμισης των ΤΕΙ Κεφαλονιάς, είναι ιστορικά αναγκαίος. Ο αγώνας είναι κοινός.
Σε αυτόν τον αγώνα , είμαι ήδη παρούσα. "

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΕΙΡΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ Η ΥΓΕΙΑ

Του Παναγή Φωκά

Από το e-kefalonia.net

Δεν θα δώσω έμφαση στις αποφάσεις και τις τοποθετήσεις κατά την χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ανάλογα στην θέση που καθόταν οι συνομιλούντες καταλάβαινες τις τοποθετήσεις τους και τις προτάσεις.
Πάνω-κάτω τα ίδια….
Θα σταθώ όμως και θα δώσω έμφαση για τη υποβάθμιση του Νοσοκομείου Ληξουρίου σε Κέντρο Υγείας και την διοίκηση του Νοσοκομείου του Αργοστολίου από το Νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα στην Πάτρα.
Διαβεβαίωσαν ο Βουλευτής Σπύρος Μοσχόπουλος αλλά και ο Διοικητής του Νοσοκομείου Ληξουρίου Διονύσης Μαρκάτος ότι δεν «ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΤΕΤΟΙΟ ΘΕΜΑ» και ησύχασαν όλοι. Δεν του έδωσαν την πρέπουσα σημασία.
Αγαπητέ Δήμαρχε, Βουλευτά και Αντιπεριφερειάρχη,
Αγαπητοί Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι τολμώ να σας επιστήσω την προσοχή και να σας παροτρύνω να μην εφισυχαστείτε.
Φοβάμαι πως για άλλη μία φορά θα τρέχουμε πίσω από τις εξελίξεις…
Οι ίδιες διαβεβαιώσεις δεν υπήρχαν και για το ΤΕΙ; Μάλιστα λίγες ημέρες πριν, ο Ναπολέων Μαραβέγιας μας εγκαλούσε επειδή… τολμήσαμε να γράψουμε τη λέξη «σκάνδαλο», αναδημοσιεύοντας επερώτηση βουλευτή για τα ΤΕΙ, ενώ πριν λίγες βδομάδες είχαμε γράψει τις εκτιμήσεις του έμπειρου στην αυτοδιοίκηση Μάκη Φόρτε για τα ΤΕΙ και ότι θα βάλουν… «λουκέτο»
Έγινε όμως ακριβώς το αντίθετο…
Η Κυβέρνηση έχει υπογράψει τους όρους του μνημονίου και μετά τον «Καλλικράτη» στην αυτοδιοίκηση, ακολούθησε στην τριτοβάθμια Εκπαίδευση και το επόμενο βήμα είναι η ΥΓΕΙΑ…
Το πρόβλημα δεν είναι η επανεξέταση κάποιων σημαντικών θεμάτων προκειμένου να εξοικονομηθούν πιστώσεις. Το πρόβλημα υφίσταται και βρίσκει απέναντι την κοινωνία όταν αυτά γίνονται χωρίς ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΔΙΑΛΟΓΟ με τους υπεύθυνους και τους πολίτες.
Η εξουσία δείχνει το ανάλγητο πρόσωπο και η κομματοποίηση (όχι η πολιτικοποίηση) βρίσκει πρόσφορο το έδαφος για ανάπτυξη.
Οι περιστάσεις που βιώνουμε από ότι αποδεικνύεται δεν μας έμαθαν να αμφισβητούμε και να αγωνιζόμαστε για τα δίκαια κοινωνικά κεκτημένα μας….
Η απραξία μας μετουσιώνεται σε όλο το μεγαλείο σε μια επικίνδυνη επαναστατικότητα ή άτονη επιχειρηματολογία προσωπικών αιχμών στερούμενη λογικών επιχειρημάτων..
Πρέπει να κοιτάξουμε στο πρόσωπο την Κεντρική εξουσία και να συζητήσουμε επί όλων των θεμάτων πριν είναι αργά για τα νησιά μας και τη κοινωνία μας.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ


Από τα politika-mezedakia.blogspot.com

Κύριε Βουλευτή Κεφαλονιάς , Κύριε Μοσχόπουλε
Δεν θα κάνουμε ειδική αναφορά στις τόσες αναρτήσεις (των ηλεκτρονικών μέσων), τα δημοσιεύματα (των παραδοσιακών μέσων) άλλοτε φίλια προσκείμενων στο πρόσωπο σας και άλλοτε όχι, που αποτελούσαν «καμπανάκια» για το έργο σας, επικαλούμενα την αφωνία σας στη Βουλή για τα τοπικά προβλήματα και την εκχώρηση των υποχρεώσεων σας ως Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης στους συναδέλφους σας όλων των άλλων κομμάτων.
Εσείς και οι "όψιμοι φίλοι" σας (μόνιμοι διεκδικητές της εξουσίας), αυτοί που πριν λίγα χρόνια σας θεωρούσαν "καλό παιδί" εκ πρώτης ,αλλά "περιορισμένων δυνατοτήτων" εάν επρόκειτο να διαχειριστείτε τη Νομαρχία (αλήθεια θυμάστε ποιοι και – κυρίως – με ποιο τρόπο σας αποκεφάλισαν από υποψήφιο Νομάρχη;), βλέπατε μόνο συνωμοσίες "φίλων και εχθρών" πίσω από κάθε κριτική που σας γινόταν.
Θα σας πούμε όμως Κύριε Βουλευτή, αυτό που τούτες τις ημέρες λένε όλοι οι Κεφαλονίτες : «Καλό Παιδί ο Σπύρος αλλά κατώτερος των περιστάσεων» !
Και για να μη πείτε, Κύριε Μοσχόπουλε, ότι εναποθέτουμε τα "εσώψυχα μας" , ασφαλώς και θα διαβάσατε τις ανακοινώσεις των ανθρώπων του κόμματος σας, που αφορούν το κλείσιμο του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων – γιατί περί αυτού πρόκειται και όχι φυσικά για « συρρίκνωσή» του, όπως ισχυρίζεστε.
Διαβάσατε, λοιπόν, τις δηλώσεις του Γεράσιμου Αρσένη, του Αλέκου Καλαφάτη, του Γιώργου Τσιλιμιδού, της Νόπης Αλεξανδροπούλου, του Διονύση Αραβαντινού και άλλων
Με το χέρι στην καρδιά Κύριε Μοσχόπουλε, πείτε στον κόσμο:
Θεωρείτε ότι η ανακοίνωση σας είναι αντάξια των περιστάσεων;
Δεν είχαμε την απαίτηση οι Κεφαλλονίτες, έστω και εμμέσως (πλην σαφώς), όπως ο Γεράσιμος Αρσένης, να αφήσετε τουλάχιστον αιχμές για ευθύνες του ίδιου του Πρωθυπουργού, αντιπαραθέτοντας το κλείσιμο του τμήματος Βιολογικής Γεωργίας με την πολυδιαφημισμένη πράσινη ανάπτυξη.
Δεν είχαμε την απαίτηση εμείς οι Κεφαλλονίτες, να καταγγείλετε ανοιχτά και χωρίς "στρογγυλεύματα" την Υπουργό Παιδείας, όπως έπραξε ο "Πολιτικός σας Μέντορας" (Δικός σας και άλλων) Αλέκος Καλαφάτης.
Δεν είχαμε την απαίτηση οι Κεφαλλονίτες, να πράξετε το αυτονόητο που θέτει η Νόπη για «τα εκλεγμένα θεσμικά όργανα που οφείλουν να βρίσκονται στην πρωτοπορία του αγώνα για ανατροπή της απόφασης κλεισίματος των τμημάτων του ΤΕΙ».
Δεν είχαμε την απαίτηση οι Κεφαλλονίτες, να μας ζητήσετε συγνώμη όπως έπραξε ο Μάκης Φόρτες, για το γεγονός ότι μας υποσχεθήκατε «6 τμήματα ΤΕΙ και 4.000 φοιτητές» ενώ η Κυβέρνηση που εσείς (συνεχίζετε ) να στηρίζετε ,καταδικάζει το ΤΕΙ να λειτουργήσει στην Κεφαλονιά με 2 τμήματα και 330 φοιτητές !!!
Δεν είχαμε την απαίτηση οι Κεφαλλονίτες, να ταυτιστείτε με την άποψη του Διονύση Αραβαντινού ότι "θα ήταν βάναυση προσβολή στις αξίες του Ριζοσπαστισμού να υποκύψουμε εμείς οι Κεφαλονίτες σε τέτοιου είδους αποφάσεις".
Δεν είχαμε την απαίτηση οι Κεφαλλονίτες, να αποδεχτείτε την άποψη του Γιώργου Τσιλιμιδού που θέλει «το κοινωνικό συμφέρον να υπερέχει κατά πολύ του όποιου κομματικού οφέλους».
Έχουμε όμως την απαίτηση οι Κεφαλλονίτες, να σταθείτε κύριε Βουλευτή Κεφαλονιάς με το κεφάλι ψηλά και με τους σπονδύλους σε κατακόρυφη διάταξη !
Αν η διεκδικητικότητα του Βουλευτή απέναντι σε μία εγκληματική για τον τόπο μας ενέργεια της Κυβέρνησης, εξαντληθεί σε ευχολόγια ,επιθυμίες και συναντήσεις εργασίας ,τότε όχι μόνο τα ΤΕΙ θα μας κλείσουν, «αλλά και τα εσώρουχα θα μας πάρουν» κι εμείς εδώ θα είμαστε να τους ευχαριστούμε κι από πάνω.
Υπάρχει μέτρο σύγκρισης, υπάρχουν οι Βουλευτές των διπλανών νησιών.
Πόσες φορές δεν έχουμε αναφερθεί για τις δυναμικές παρεμβάσεις των κ.κ. Μαργέλη (Βουλευτής Λευκάδας) και Βαρβαρίγου (Βουλευτής Ζακύνθου);
Έφτασαν σε σημείο παρεξήγησης οι αναφορές μας, με ένα και μοναδικό όμως στόχο.
Μπας και αφυπνιστεί ο δικός μας Βουλευτής.
Και για να μην πλατειάσουμε, ας μιλήσουμε μόνο για το ΤΕΙ.
Η Ζάκυνθος είναι η μοναδική πόλη με τμήματα ΤΕΙ που κράτησε και τα δύο λειτουργούντα τμήματα. Το ένα μάλιστα με τον ίδιο αριθμό φοιτητών με τον περσινό! Τυχαίο; «Δεν νομίζω»!
Στη Λευκάδα ο Βουλευτής στην αντίστοιχη ανακοίνωση του, δίχως περικοκλάδες, οσφυοκαμψίες και δουλοφιλίες (που λέει και ο Διονύσης ο Αραβαντινός) ευθαρσώς και ξεκάθαρα διαμηνύει προς το Υπουργείο Παιδείας και προφανώς τον Πρωθυπουργό:
"Δεν πρόκειται να στηρίξω και ούτε να απολογηθώ για την απόφασή σας να μην εισαχθούν φέτος φοιτητές σε τρία τμήματα του Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων" !!!
Κύριε Μοσχόπουλε, ίσως έχουν δίκιο όσοι ισχυρίζονται πως είστε άτυχος, αφού στους 20 μήνες της θητείας σας έχουν συμβεί όσα δεν έχουν συμβεί τα τελευταία 60 χρόνια στην Ελλάδα και την Κεφαλλονιά και σε κανέναν από τους προκατόχους σας δεν έλαχαν τόσες αβαρίες.
Όμως στην πολιτική ο καθένας αναζητά την τύχη του, ακόμη (ιδίως εκεί) και στα δύσκολα.
Και εσείς έχετε επαναπαυθεί στην άκρατη υποστήριξη της Κυβέρνησης και στο ότι είστε (ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΙΣΤΕ) «καλό παιδί».
Στην πολιτική βέβαια σε αντίθεση με την πραγματική ζωή δεν υπάρχουν «καλά παιδιά», αλλά παιδιά «που σπάνε αυγά» και παιδιά «που δεν σπάνε αυγά» μα τα κλωσάνε και από πάνω!
Εσείς σε ποια κατηγορία θέλετε να σας κατατάξει ο ιστορικός του "μαύρου" μέλλοντος μας;
Κύριε Μοσχόπουλε, όσοι ισχυρίζονται πως το κλείσιμο του ΤΕΙ και ο τρόπος που αντιδράτε είναι η πολιτική σας ταφόπλακα, μάλλον βιάζονται να σας τελειώσουν (πολιτικά εννοείται).
Τα δύσκολα βρίσκονται μπροστά! Πρώτο – Πρώτο, το νέο μνημόνιο, ενώ έπονται στην Κεφαλονιά τα απόνερα όλων αυτών που ψηφίζετε αδιαμαρτύρητα.
Ανεργία, λουκέτα, κλείσιμο υπηρεσιών, οικοδομή μηδέν, φτώχια, νεκρή αγορά (όχι πως δεν συμβαίνουν ήδη) κ.λ.π...
Δεν θα σας προτρέψουμε να κάνετε αυτό που αρκετοί άσπονδοι φίλοι σας, σας υπέδειξαν αυτές τις ημέρες, «Να παραιτηθείτε»!
Εμείς θα σας πούμε πως έχετε να διαλέξετε μεταξύ μιας ηρωικής εξόδου και ενός ένδοξου αγώνα έστω και με προειλημμένη κατάληξη.
Προφανώς το συμφέρον του τόπου βρίσκεται στην δεύτερη επιλογή.
Δύσκολη επιλογή για το ήπιο του χαρακτήρα σας, αλλά και μονόδρομος.
Άλλωστε η φυγή (όσο και αν θα σας ανέβαζε στα βάθρα των ηρώων ) θα έφερνε τη λύτρωση μόνο στον περίγυρο σας…οδηγώντας παραδόξως το συνυποψήφιο σας κύριο Φόρτε στο Κοινοβούλιο!!!
Φαύλος κύκλος ένα πράγμα...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου