Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 27 Μαΐου 2011


Aγριος καβγάς μεταξύ Πυλαρινού και Kοτσιλίνη στο Δημοτικό Συμβούλιο Kεφαλονιάς.

Αγριος καβγάς ξέσπασε χθες βράδι στο Δημοτικό Συμβούλιο, όταν όταν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Μάρκος Κοτσιλίνης, σε μία παρέμβασή του, κατήγγειλε ότι στο Δήμο Κεφαλονιάς γίνονται μεταθέσεις υπαλλήλων με πολιτικά κριτήρια (πολιτικές διώξεις)!

Τότε έγινε έξαλλος ο αντιδήμαρχος οικονομικών κ. Δημήτρης Πυλαρινός, οπότε ...ποιός τον είδε και δεν τον φοβήθηκε:

-Τι είναι αυτά που λες, είπε ο κ. Πυλαρινός απευθυνόμενος στον κ. Κοτσιλίνη, μιλάτε εσείς για μεταθέσεις, όταν το 1981, που έμενα στα υπαλληλικά με τρία μικρά παιδιά, το ΠΑΣOΚ με μετέθεσε στις Σέρρες; Εχω τις «εισηγήσεις» των στελεχών του πασοκ που με διώξανε τότε από την Κεφαλονιά νύκτα!

Επακολούθησε κυριολεκτικά κομφούζιο στο Συμβούλιο, οπότε κάποια στιγμή η πρώην Διευθύντρια της Εμπορικής Τράπεζας στο Ληξούρι και τώρα δημοτικός σύμβουλος κ. Ελπίδα Κατσαϊτη, ακούστηκε να λέει έξαλλη: -«Και εμένα με δύο μικρά παιδιά τότε, με μεταθέσανε στον Εβρο επειδή ο πατέρας μου δεν ψήφισε πασοκ»!

Ξαφνικά παρεμβαίνει ο κ. Κοτσιλίνης: - κ. Πυλαρινέ, για τα χρέη στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο, τι έχετε να πείτε;

Δημήτρης Πυλαρινός (έξαλλος στη κυριολεξία): -Ακου να δεις! Τα χρέη τα βρήκα! Εγώ έχω το κούτελό μου καθαρό! Για τις μεταθέσεις-διώξεις που έγιναν τότε έχεις κι εσύ ευθύνη!
Μάρκος Κοτσιλίνης: -Δεν θα μου φορτώσετε εμένα όλα τα κακά του Νώε!

Στη συνέχεια το Δημοτικό Συμβούλιο πήρε κυριολεκτικά φωτιά όταν ο δημοτικός σύμβουλος κ. Σπύρος Σαμούρης αποκάλεσε «γελοιότητες» τα όσα διημείφθησαν προηγουμένως στο Σώμα περί πολιτικών διώξεων το 1981 και οργισμένος είπε πώς τα όσα λέει κατά καιρούς στα Δημοτικά Συμβούλια ο δήμαρχος κ. Αλέξανδρος Παρίσης «είναι παραμύθια», με αποτέλεσμα η ένταση να πυροδοτηθεί στο ζενίθ! Περίπου μισή ώρα ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νίκος Ανουσάκης πίεζε τον κ. Σπύρο Σαμούρη ν’ ανακαλέσει τα περί «γελοιοτήτων», αλλά αυτός ήταν ανένδοτος! Τελικά ο κ. Σαμούρης ανακάλεσε και το Δημοτικό Συμβούλιο μπήκε στα κατ’ επείγοντα θέματα της ημερήσιας διάταξης!

Oμως στην αρχή της χθεσινής συνεδρίασης η παράταξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» πρότεινε στο Δ.Σ. «να γίνει ευρεία συζήτηση για να νέα βάρβαρα μέτρα της κυβέρνησης Παπανδρέου» και πρότεινε να εκδοθεί σχετικό Ψήφισμα καταδίκης τους. Την έκδοση καταδικαστικού ψηφίσματος ζήτησε με επίταση και ο δ.σ. κ. Βασίλης Ρουχωτάς.

O δήμαρχος κ. Αλέξανδρος Παρίσης στην παρέμβασή του για την κρίση είπε ανάμεσα στα άλλα: «Είναι καταστροφικά τα μέτρα της κυβέρνησης, όχι μόνο για την Κεφαλονιά αλλά για ολόκληρη την Ελλάδα. Ενας λάθος άνθρωπος κυβερνάει σήμερα την χώρα. Η Βουλγαρία έχει γεμίσει από ελληνικές επιχειρήσεις. Μας άνοιξε το τάφο και είμαστε όλοι μέσα και απλά περιμένουμε να πέσει επάνω μας το χώμα»!

O κ. Μάρκος Κοτσιλίνης για την κρίση εξέφρασε την άποψη ότι «η χώρα πάει κατ’ ευθεία για φούντο» και πρότεινε το όλο ζήτημα να συζητηθεί «σε βάθος» στο αμέσως επόμενο τακτικό Δημοτικό Συμβούλιο, οπότε και να εκδοθεί τότε σχετικό Ψήφισμα, πρόταση με την οποία συμφώνησε η παράταξη της πλειοψηφίας αλλά διαφώνησε κάθετα η «Λαϊκή Συσπείρωση».

Κατά της εισήγησης του αντιδήμαρχου κ. Βαγγέλη Κεκάτου για την «έγκριση υπογραφής Προγραμματικής Σύμβασης του Δήμου Κεφαλονιάς με τον εοτ για οικοτουριστικές διαδρομές» ψήφισαν οι κ.κ. Βασίλης Ρουχωτάς, Δημήτρης Φιοραβάντες, Σταύρος Γρηγορόπουλος, Νίκος Γκισγκίνης, Γιάννης Κουρούκλης, ενώ «α λά Γαλλικά» την έκαναν ...προς το φουαγιέ για τσιγάρο, ώστε να μην ψηφίσουν οι κ.κ. Νίκος Ανουσάκης, Βίκτωρ Ρουχωτάς και Μάκης Βαγιωνίτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου