Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 29 Μαΐου 2011


ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΠ. ΣΠΥΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΙΚΩΝ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ



ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
ΛΕΕΙ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ


Γράφει ο Μπ. Παπαδόπουλος

Μη εκτέλεση των μαθητικών δρομολογίων από ορισμένους μεταφορείς των μαθητών, παρατηρεί ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Σπ. Σπύρου, ο οποίος με παρέμβασή του, μέσω επιστολής ζητά από τον δ/ντή Περιφερειακής Εκπαίδευσης Τ. Γαβαλά, ενημέρωση για το ποιοι είναι αυτοί που δεν εκτελούν τα δρομολόγια, χαρακτηρίζοντας την ενέργεια αυτή απαράδεκτη και έξω από τις συμβάσεις που έχουν υπογραφεί.
Για το θέμα αυτό η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων εξέδωσε το ακόλουθο δελτίο Τύπου:
«Το τελευταίο χρονικό διάστημα και παρά το γεγονός ότι υπάρχει εντολή εκτέλεσης των μαθητικών δρομολογίων, έχει παρατηρηθεί ότι ορισμένοι από τους μεταφορείς μαθητών δεν εκτελούν κανονικά τα δρομολόγια», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπ. Σπύρου, προσθέτοντας:
«Η ενέργεια αυτή είναι μη παραδεκτή και δε σχετίζεται με την υπογραφή των συμβάσεων.
Για το λόγο αυτό, με επιστολή μου προς το Διευθυντή Περιφερειακής Εκπαίδευσης, Τηλέμαχο Γαβαλά, ζήτησα ενημέρωση για το ποιοι μεταφορείς δεν εκτελούν τα δρομολόγια και σε ποια σχολεία των Ιονίων Νήσων συμβαίνει αυτό.
Επίσης, ζήτησα να εποπτεύουν την καλή εκτέλεση των μαθητικών δρομολογίων οι διευθυντές των σχολείων και να μας ενημερώνουν σχετικά».

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

“EΡΧΕΤΑΙ Η ΣΕΙΡΑ ΤΗΣ ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ” ΛΕΕΙ Ο “ΝΙΚΟΣ ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ”

Από τον Σύλλογο Ναυτικών “Νίκος Καββαδίας” εστάλη η ακόλουθη ανακοίνωση:

Με αφορμή τα διαδραματισθέντα κατά και μετά την παρέλαση της 21ης Μαΐου στο Αργοστόλι και τις έντονες διαμαρτυρίες για την αναστολή λειτουργίας του τμήματος Τεχνολογίας Βιολογικής Γεωργίας και Τροφίμων του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων που βρίσκεται στο Αργοστόλι, αλλά και εξ’αιτίας της καθυστερημένης αντίδρασης της Κεφαλονιάς σε σύγκριση με την Ζάκυνθο, θα θέλαμε να παρατηρήσουμε τα εξής :
Αν τα χρήματα που ξοδεύονται για περιφερειακά ΤΕΙ θεωρούνται πολλά εν σχέση με τον αριθμό των σπουδαστών τους, οι αρμόδιοι οφείλουν να ελέγχουν ουσιαστικά. Κι’ αν απαιτείται , να κλείσουν τμήματα ΤΕΙ στις μεγάλες πόλεις για να ενισχυθούν τα της επαρχίας και όχι το αντίθετο.
Την αστυφιλία την πληρώνει μόνιμα ο νομός μας που με την ένωση, το 1864, είχε πληθυσμό 82.000, ακόμη και το 1907 είχε 71.235.
Πόσο πληθυσμό είχε αντίστοιχα η Κέρκυρα, γιατί όλες οι σχολές του Ιόνιου Πανεπιστήμιου συγκεντρώθηκαν εκεί κι’αφέθηκαν να ρημάξουν τα άλλα Ιόνια νησιά ;
Είναι ντροπή για όλους μας να είμαστε ουραγοί των σπουδαστών για κάτι που κυρίως αφορά εμάς, γιατί τα παιδιά θα βρουν αλλού ιδρύματα να φοιτήσουν.
Σ’αυτήν την απόπειρα περαιτέρω ερήμωσης του νησιού μας , χρειάζονται ριζικοί τρόποι αντίδρασης, όχι μη άνοδο των τοπικών αρχών στην εξέδρα των επισήμων στις εθνικές γιορτές, αλλά και παντελής απουσία από αυτές, συν την κινητοποίηση των αρκετών Κεφαλλονίτικης καταγωγής Υπουργών, των δεκάδων χιλιάδων συμπατριωτών της Αθήνας- Πειραιά, αλλά και της ομογένειας .
Χρειάζεται όμως να αλλάξουμε κιέμείς μυαλά , να κάνουμε την παραμονή εδώ των σπουδαστών πιο προσιτή.
Αν οι πιο παλιοί τοπικοί παράγοντες διστάζουν , ας αναλάβουν πρωτοβουλίες οι νεώτεροι.
Προχτές στην παρέλαση έγινε μια μικρή, όμως καλή αρχή, που πρέπει να εντείνεται καθημερινά, γιατί μετά τα ΤΕΙ έρχεται η σειρά και της Ναυτικής Ακαδημίας. Αλλιώς θα μας θεωρήσουν «ερημονήσι» και θα μας στείλουν μερικές χιλιάδες λαθρομετανάστες για «ανασάνει» το κέντρο της Αθήνας. Παρόμοιες ιδέες , ήδη βγαίνουν στον αέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου