Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 18 Μαΐου 2011



ΠΟΛΙΤΙΚΗ 18/5/2011
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΚΗ

ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕ ΜΕ ΣΤΕΛΕΧΗ, ΦΟΡΕΙΣ & ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ

ΝΕΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕ Ο ΑΛ. ΠΑΡΙΣΗΣ

Το νέο μοντέλο διοίκησης του Δήμου Κεφαλλονιάς, που περιλαμβάνει συχνές επισκέψεις σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα, εγκαινίασε από την Παλική ο Δήμαρχος Κεφαλλονιάς την περασμένη Τρίτη.
Συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού Β. Κεκάτο, τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Γ. Κατσούνη, τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Μ. Βαλέτα, μετέβη στο Ληξούρι όπου τον υποδέχθηκαν ο Αντιδήμαρχος Παλικής Β. Θεοφιλάτος και ο Πρόεδρος της Διαδημοτικής Α. Γαλάτης.
Ακολούθησε σύσκεψη και συζήτηση με φορείς και πολίτες της περιοχής.
Στην σύσκεψη ο Δήμαρχος εξέθεσε για μία ακόμη φορά τηην δεινή οικονομική θέση στην οποία βρίσκεται ο Δήμος, ένα βήμα πριν την επιτήρηση όμως παράλληλα εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η Δημοτική Αρχή θα τα καταφέρει.
Στον τομέα των έργων για την περιοχή αναφέρθηκε στις 4 μελέτες αποχέτευσης που γύρισε πίσω η Περιφέρεια με ευθύνη της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής αλλά και στην αλλαγή του εναπομείναντος δικτύου αμιαντοσωλήνων στην ύδρευση.
Μίλησε για επέκταση του Βιολογικού Καθαρισμού και για την ολοκλήρωση του έργου της αναμόρφωσης της παραλίας του Ληξουριού.
Επεσήμανε ότι φέτος ο Δήμος θα διαθέσει 350 χιλ. ευρώ για τουριστική προβολή του νησιού με επικεφαλής της εκστρατείας τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού Β. Κεκάτο.
Τέλος μίλησε για το κακό οδικό δίκτυο μτης περιοοχής, επιρρίπτοντας ευθύνες στον πρώην Νομάρχη Δ. Γεωργάτο.
Για την συνάντηση αυτή ο Δήμος Κεφαλλονιάς εξέδωσε το ακόλουθο δελτίο τύπου:
Στο Ληξούρι μετέβη σήμερα ο Δήμαρχος Κεφαλλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης, προκειμένου να έχει συνεργασία με τα στελέχη της Δημοτικής Ενότητας Παλικής, πολίτες αλλά και φορείς της περιοχής.
Ο Δήμαρχος στα πλαίσια της επαφής του με τους πολίτες αλλά και για τον καλύτερο συντονισμό των υπηρεσιών του Δήμου εγκαινίασε το νέο μοντέλο διοίκησης, που προβλέπει-σύμφωνα με το πρόγραμμά του-επισκέψεις σε όλες τις δημοτικές ενότητες του νησιού μας.
Έτσι στα πλαίσια αυτά ο Δήμαρχος Κεφαλλονιάς παρέμεινε μέχρι αργά το απόγευμα στο Ληξούρι ενώ-όπως ανακοίνωσε-θα παρευρίσκεται κάθε 15 ημέρες στο πρώην Δημαρχείο της πόλης για την καλύτερη προώθηση των θεμάτων που αφορούν στην Παλική.
Κατά την διάρκεια της παραμονής του στο Ληξούρι πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με φορείς της περιοχής αναφορικά με ζητήματα που απασχολούν τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον χώρο του τουρισμού.
Ο Δήμαρχος ανέλυσε στους επαγγελματίες και παρευρισκόμενους επιχειρηματίες, τις άμεσες ενέργειες του Δήμου Κεφαλλονιάς για την παρούσα σεζόν ενώ παράλληλα τους ενημέρωσε για τα έργα υποδομής που προωθεί ο Δήμος στην περιοχή.
Στην συνέχεια, πριν αναχωρήσει, ο Δήμαρχος επιθεώρησε το έργο του εξωραϊσμού της παραλίας της πόλης ενώ, όπως δήλωσε, η ολοκλήρωσή του θα γίνει εντός 30 ημερών από σήμερα.

--------------------------------------------------------------------------------------------------

ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΕΙΣΑΚΤΕΩΝ

ΣΕ 2 ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

Σήμερα Δευτέρα 16/5/2011 κατατέθηκε Ερώτηση στη Βουλή των Ελλήνων από την Δημοκρατική Αριστερά (βουλευτές: Φώτης Κουβέλης &Νίκος Τσούκαλης), προς την Υπουργό Παιδείας για την κατάργηση εισακτέων σε τρία τμήματα του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων. Στην ερώτηση τεκμηριώνεται ότι δεν υπάρχουν τα ποσοτικά στοιχεία που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην απόφαση της Υπουργού και η οποία προϊδεάζει για μελλοντική κατάργηση των Τμημάτων.
Στην Ερώτηση επιπλέον, αναπτύσσονται ποιοτικά στοιχεία υψηλής χρηματοδότησης και έρευνας στο Τμήμα Βιολογικής Γεωργίας και Τεχνολογίας Τροφίμων στο Αργοστόλι, καθώς και στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Ληξούρι, που φαίνεται ότι δεν συνυπολογίστηκαν καθόλου στη σχετική απόφαση, προκειμένου να ικανοποιηθεί η αριθμητική του Μνημονίου.
Επισημαίνεται η παραίτηση του προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής καθηγητή Ν. Μαραβέγια, και η σπουδαιότητα της σύστασης υπερκομματικής επιτροπής στην Κεφαλονιά για την αντιμετώπιση του θέματος
Υπογραμμίζονται, περαιτέρω, οι αντιφάσεις που δημιουργούνται ανάμεσα στην περικοπή εξόδων και στην ελάχιστη χρηματοδότηση της σίτισης των φοιτητών, ενώ από την άλλη μεριά εξαγγέλλεται η δημιουργία Καλοκαιρινών Σχολείων (summer schools) στο ΤΕΙ με χρηματοδότηση εκατομμυρίων και διατηρείται πολυτελές κτίριο στο Αργοστόλι για την έδρα του Ιδρύματος.
Η Υπουργός καλείται να ανακαλέσει την απόφασή της, να προχωρήσει στην αναβάθμιση των ΤΕΙ, καθώς επίσης και στην κατάργηση των χρηματοδοτικών ανισοτήτων, προς όφελος όλων.
ΝΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Μαύρες σκέψεις για το μέλλον των ΤΕΙ γέννησαν μαύρες σημαίες

Από τα kefallonitika.gr
Πολλά ακούστηκαν στη συνεδρίαση με θέμα τα ΤΕΙ και το μέλλον τους στη Κεφαλλονιά αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα αλλά το ζουμί για μας είναι πως η συρρίκνωσή τους είναι αναπόφευκτος προδιαγεγραμμένος σχεδιασμός που γίνεται κάτω από την πίεση και τις οδηγίες της τρόϊκας.
Πρόχειρη ήταν και η ίδρυσή τους που συμπύκνωσε τη λατρεία του Γεράσιμου Αρσένη για την Κεφαλλονιά και τη διάθεσή του να προσφέρει , με την ψηφοθηρική πολιτική του ΠΑΣΟΚ,που παραφράζοντας τη συνθηματολογία του καθεστώτος της επταετίας (κάθε πόλις και στάδιο κάθε χωριό και γυμναστήριο) ίδρυσε σχεδόν σε κάθε πόλη και κομώπολη της χώρας μας, εκπαιδευτικά ιδρύματα σφραγίδες που προσέφεραν δουλειά σε οικονομικά παρηκμασμένες περιοχές,κίνηση στα ενοικιαζόμενα δωμάτια,στις τοπικές καφετέριες,στα εστιατόρια και στα τοπικά super market δίνοντας ικανοποίηση σε γονείς και παιδιά πως είναι ακαδημαϊκοί πολίτες και δεν κατεγράφοντο ταυτόχρονα και σε λίστες ανέργων.
Βέβαια ασφαλώς και υπήρχαν σχολές με καλό μαθησιακό επίπεδο αλλά ήσαν όλα χωρίς κάποια μελέτη απορρόφησης των αποφοίτων από την Ελληνική αγορά εργασίας με αποτέλεσμα να δημιουργείται οξύτερο πρόβλημα.
Τώρα η παράταξη που δημιούργησε το πρόβλημα,σηκώνει τα χέρια ψηλά και κατηγορεί τον …»διεθνή ιμπεριαλισμό» και τους κακούς Ευρωπαίους και το ΔΝΤ που είναι μεν αντιλαϊκές οργανώσεις αλλά στο συγκεκριμένο οι ευθύνες βρίσκονται αλλού.
Ανήκουν σε αυτούς που μόνιμα θέλουν να εκμεταλλεύονται την αφέλεια και την ευπιστία της μάζας.Και τι αποφασίστηκε λοιπόν από τη μάζωξη αυτή και για το πρόβλημα που έχει να αντιμετωπίσει ο μόνος που δεν φέρει ευθύνη δηλαδή ο δήμαρχος και οι σύμβουλοί του?
Ας το δούμε λοιπόν!
Δημιουργία Διακομματικής Επιτροπής (Δημαρχος, δημοτικοί σύμβουλοι, φορείς κλπ) τα μέλη της οποίας την Παρασκευή θα ανέβουν Αθήνα για παράσταση στην Υπουργό.
2. Μαύρες σημαίες σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες μέχρι να λυθεί το πρόβλημα (σημειωση : αναζητούνται σπόνσορες για το πανί καθώς λεφτά δεν υπάρχουν)
3. Κηρύχτηκαν ανεπιθύμητοι οι Κεφαλλονίτες Υπουργοί ( και η κυρία Κατσέλη ώς παραμπαστή; δεν καταλάβαμε).
4. Οι τοπικές αρχές δεν θα ανέβουν στην εξέδρα των επισήμων στην παρέλαση της 21η Μαίου, θα αφήσουνε μονο του τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης.
5. Εάν οι επαφές στην ΑΘήνα αποτύχουν, το επόμενο βήμα είναι να κλείσει η εφορία να μην εισπράττονται έσοδα
-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Στην Άννα Διαμαντοπούλου την Παρασκευή ο Περιφερειάρχης για το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων

Με την Υπουργό Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, θα έχει συνάντηση ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπ. Σπύρου, προκειμένου να της αιτήσει την ανάκληση της απόφασης κατάργησης των τριών τμημάτων του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.
Η συνάντηση θα γίνει την προσεχή Παρασκευή 20 Μαΐου, στις 10.30 το πρωί και, εκτός του Περιφερειάρχη, θα συμμετάσχουν ο βουλευτής Κεφαλονιάς – Ιθάκης, Σπύρος Μοσχόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης, Σωτήρης Κουρής και ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς, Αλέξανδρος Παρίσης, καθώς και ο Πρόεδρος της Δ.Ε. του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, Ναπολέων Μαραβέγιας.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΔΙΑΜΑΝΤΑΤΟΣ & ΑΝΤΩΝΑΤΟΥ ΟΙ ΔΥΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΣ

Από τον ΛΑΟΣ εστάλη το ακόλουθο δελτίο τύπου:
Ο Πρόεδρος κ. Γεράσιμος Διαμαντάτος και τα μέλη της Ν.Ε. ΛΑ.Ο.Σ. Κεφαλληνίας & Ιθάκης υποδέχθηκαν το Σάββατο 14 Μαΐου, στα γραφεία της Ν.Ε. στο Αργοστόλι, την Περιφερειακή Σύμβουλο Δυτ. Ελλάδος και Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γεωργία Ντάτσικα.
Στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε η κ. Ντάτσικα αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών και στην ετοιμότητα που πρέπει να έχουν οι Νομαρχιακές Επιτροπές. Χαρακτηριστικά είπε ότι οι πολιτικές θέσεις του ΛΑ.Ο.Σ. και ειδικότερα του Προέδρου κ. Γ. Καρατζαφέρη δικαιώνονται καθημερινά με ανάλογη απήχηση στο εκλογικό σώμα. Γεγονός το οποίο, σε επερχόμενες εκλογές ,θα αυξήσει την δυναμική του κόμματος σε διψήφιο ποσοστό.
Ο Πρόεδρος της Ν.Ε. κ. Γεράσιμος Διαμαντάτος ενημέρωσε την κ. Ντάτσικα για τις ενέργειες και δράση της Νομαρχιακής Επιτροπής στην Κεφαλονιά & την Ιθάκη.
Κατά την διάρκεια της σύσκεψης αποφασίστηκε, μεταξύ άλλων, η σύνταξη του καταλόγου υποψήφιων πολιτευτών του ΛΑ.Ο.Σ. για την Κεφαλονιά & την Ιθάκη . Υποψήφιοι πολιτευτές είναι ο κ. Γεράσιμος Διαμαντάτος και η κ. Χρυσούλα (Σίσσυ) Αντωνάτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου