Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 25 Μαΐου 2011


«ΚΟΝΤΟΙ, ΨΗΛΟΙ ΚΑΙ ΨΥΛΛΟΙ»

Γράφει ο ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ Π. ΦΙΛΙΠΠΑΤΟΣ
Τεχνικός Υπάλληλος Δ. Κεφαλονιάς
Με την «Ανεξάρτητη Αγαπημένη Κεφαλονιά»

Είχαμε σκοπό στην συγκεκριμένη συγκυρία να μην παρέμβουμε στο πολιτικό γίγνεσθαι του νησιού μας, όμως η προτροπή αναγνωστών μας αλλά και το απύθμενο θράσος ορισμένων ταρτούφων της πολιτικής μας αναγκάζουν να αναθεωρήσουμε.
Καθησυχάζουμε λοιπόν τους φίλους μας, τους λέμε ότι δεν τεμπελιάζαμε στο χρονικό διάστημα της απουσίας μας, καθότι κρατάμε γερό αρχείο, όλα περνούν από κόσκινο γιατί το αλεύρωμα στο δύσμοιρο τούτο τόπο πάει σύννεφο και ιδού μια απόδειξη:
Ο πολιτικός πολιτισμός πρέπει να είναι γνώρισμα καθενός που ασχολείται με τα κοινά και ιδίως μάλιστα όταν αυτοχαρακτηρίζεται!! ως έμπειρος αυτοδιοικητικός.
Αναφερόμαστε στον Δημοτικό Σύμβουλο της παράταξης «Ισχυρή Κεφαλονιά» Β. Ρουχωτά. Σε πρόσφατη συνέντευξη του στην έγκριτη εφημερίδα «Κεφαλονιά» και στο ερώτημα: «ο κύριος Μιχαλάτος θα τα καταφέρει στη ΔΕΥΑΚ;» μεταξύ άλλων απαντάει: «Δεν έχω προσωπικά μαζί του και τον θεωρώ ικανό, διαφωνούμε πολιτικά απλώς»!!! (Τα θαυμαστικά δικά μας εκ’ του αποτελέσματος).
Στο προτελευταίο όμως Δημοτικό Συμβούλιο ο κύριος αυτός με έπαρση δέκα καρδιναλίων και θράσος χιλίων πιθήκων ανέφερε -χωρίς να προκληθεί- για τον επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Αγαπημένης Κεφαλονιάς»: «Είσαι πολύ κοντός για μένα», με σαφή υπονοούμενο που καλλιεργεί τα πιο χαμηλά ένστικτα του ανθρώπου. Συγκρίνεται λοιπόν τα δύο λεχθέντα και βγάλτε συμπέρασμα φίλοι αναγνώστες, καμαρώστε συνέπεια, θαυμάστε αυθάδεια και πολιτική πεζοδρομίου.
Γίνεται σαφές ότι όταν εκστομίζονται τέτοιες απαξιωτικές εκφράσεις για τον επικεφαλής της ελάσσων αντιπολίτευσης ταυτόχρονα αυτές στρέφονται ενάντια στα στελέχη και τα μέλη της. Η ιδιοσυγκρασία μας όμως δεν το επιτρέπει ένα τέτοιο γεγονός να περνά απαρατήρητο, γι αυτό σηκώνουμε το γάντι, αφού μας το ρίχνει απλόχερα ο ουμανιστής-δωρητής του μισθού του ως Αντιδημάρχου, για το αστρονομικό διάστημα των πέντε ημερών και εξηγούμαστε:
Στη εν λόγω συνέντευξη ο Β. Ρουχωτάς δηλώνει μεταξύ άλλων ότι παρέλαβε ένα χρέος από τη Δημοτική Αρχή του κ. Κατσιβέλη και ότι το παρέδωσε ελαφρώς μειωμένο. Για να καλύψει τις οφειλές της προηγούμενης δημοτικής αρχής ο Β. Ρουχωτάς ισχυρίζεται και έτσι θα είναι ότι πήρε δάνειο 899.000 €.
Ερωτάτε λοιπόν ο Β. Ρουχωτάς: Αφού ο ίδιος, όταν ήταν Δήμαρχος Παλικής, πήρε δάνειο για να καλύψει τα χρέη του προηγούμενου Δημάρχου, γιατί σήμερα υποστηρίζει ότι είναι λάθος η λήψη δανείου από τον Α. Παρίση για να καλύψει τα χρέη που άφησε στη Λειβαθώ ο Ν. Φραντζής, πρώην Δήμαρχος και νυν επικοινωνιολόγος της παράταξης Νέα Εποχή Για την Κεφαλονιά;;.
Δεν υπάρχει αναντιστοιχία μεταξύ λόγων και έργων;;. Άλλα λέμε και άλλα κάνουμε;; Μήπως αυτό λέγεται λαϊκισμός και φαρισαϊσμός;;.
Έχοντας αποκτήσει, κατ’ όπως φαίνεται, οικειότητα με τα δάνεια και τα χρέη, ο Β. Ρουχωτάς μας πληροφορεί ότι πήρε και άλλο δάνειο κατά τη θητεία του ως Δήμαρχος. Αυτή τη φορά 220.000 ευρώ «για άλλες υποχρεώσεις του Δήμου» (ποιες άραγε; πότε και από ποιους δημιουργήθηκαν; γιατί δε μας λέει συγκεκριμένα;) αλλά λέει ότι με κάποιες εύστοχες «επενδύσεις που έκανα εξυπηρετώ πλήρως τα δάνεια που πήρα εγώ και τα δάνεια που πήρα για λογαριασμό του κ. Κατσιβέλη»!! Εδώ αγαπητοί αναγνώστες φαίνεται πως ψαρέψαμε λαβράκι!!. Όμως ο οικονομολόγος μας, με τη συγκαταβατική μεγαλοψυχία του από καθέδρας ντόκτορα, δεν αναλύει δια μακρών στο …φουκαρά κουμπούρα το είδος των επενδύσεων.
Αντί λοιπόν να αυτοθαυμάζεται με ναρκισσιστικές δηλώσεις στον τοπικό τύπο, καλό θα ήταν ο Β. Ρουχωτάς σε μια τόσο δύσκολη οικονομική στενωπό για το Δήμο και τους Κεφαλονίτες, με το φέσι να είναι «τούρκικο» και να φτάνει τα 42 εκατομμύρια ευρώ, να δώσει τα φώτα του στο Δήμαρχο Αλέξανδρο Παρίση και στον Αντιδήμαρχο των Οικονομικών της παράταξής του και να μην τους αφήνει να στενοχωριούνται και να πελαγοδρομούν. Να τους συμβουλεύσει δεόντως και να τους μυήσει στα μυστικά των δανείων και των επιτυχημένων επενδύσεων για να ξεπεράσουν τα οικονομικά αδιέξοδα στα οποία έχουν περιέλθει. Το Δημοτικό Συμβούλιο άλλωστε έχει και παιδευτικό χαρακτήρα.
Άραγε ποιες είναι αυτές οι επενδύσεις που έκανε με τα λεφτά των Δημοτών ο Β. Ρουχωτάς και γιατί τις κρατά μυστικές;;.
Πόσα κέρδη αποφέρουν στον πρώην Δήμο Παλικής ετησίως οι μυστικές πλην επιτυχημένες επενδύσεις του Β. Ρουχωτά;;.
Αν όμως έτσι έχουν τα πράγματα, τότε έχει δίκιο όταν στην ίδια συνέντευξη λέει για την καθαίρεσή του από Αντιδήμαρχος Παλικής: «η επιλογή ήταν του Δημάρχου και ήταν ατυχέστατη». Είναι δυνατόν να έχεις έναν «Μίδα» στην παράταξή σου, που ότι πιάνει γίνεται χρυσάφι και να μην τον αξιοποιείς δεόντως.
Έπρεπε λοιπόν ο Δήμαρχος εκτός από αντιδήμαρχο Παλικής, των μεγάλων έργων να κάνει το Β. Ρουχωτά και Αντιδήμαρχο επί των Οικονομικών, των Δανείων και των Επενδύσεων του Δήμου. Είναι πέρα για πέρα σίγουρο ότι στο τέλος της τετραετίας θα ζητωκραυγάζαμε όλοι: «Έξω φτώχια, μιλάει ο παράς»!!.
Ο χειμαρρώδης Β. Ρουχωτάς, στην ίδια συνέντευξη, απαντώντας σε άλλο εύλογο ερώτημα της έγκριτης εφημερίδας «Κεφαλονιά» και στην Γιάννα Κουλουμπή, γιατί αφού ήταν τόσο επιτυχημένος τελικά έχασε τις εκλογές από την Ν. Αλεξανδροπούλου, μας ξεδιπλώνει και άλλες αρετές του πανύψηλου πολιτικού του αναστήματος. Λέει λοιπόν ο Β. Ρουχωτάς ότι έχασε τις εκλογές όχι γιατί δεν τα πήγε καλά ως Δήμαρχος αλλά «γιατί δεν υπολογίζω το πολιτικό κόστος όταν πρέπει να πάει ο τόπος μπροστά». Αυτή και αν είναι δήλωση!!. Τέτοιους ανθρώπους έχει ανάγκη το νησί μας. Σαν το Γ. Παπανδρέου και το Β. Ρουχωτά που δεν υπολογίζουν το πολιτικό κόστος αρκεί να πάει ο τόπος μπροστά!!.
Όμως αντί να επαίρεται και να κομπάζει ο Β. Ρουχωτάς για τις επιτυχημένες αποφάσεις του, καλό θα ήταν να δώσει για μια ακόμη φορά τα φώτα του στην παράταξή του και να πείσει τον Δήμαρχο να είναι πιο τολμηρός και να μη φοβηθεί το πολιτικό κόστος παίρνοντας ανάλογες αποφάσεις. Βέβαια ο Β. Ρουχωτάς δεν μας λέει ποιες ήταν εκείνες οι τρομερές πολιτικές αποφάσεις, κατά τη θητεία του ως Δήμαρχος, που πήγαν το Ληξούρι μπροστά αλλά του δημιούργησαν πολιτικό κόστος.
Μήπως σχεδίασε καμιά καινούργια Ζ.Ο.Ε. ή έκανε Χωροταξικά και Πολεοδομικά Σχέδια και οι Παλικισιάνοι αντέδρασαν και τον καταψήφισαν;;. Ποιες ήταν τέλος πάντων αυτές οι σούπερ αποφάσεις που έκαναν το Ληξούρι ένα μικρό Παρίσι αλλά οι κουτόφραγκοι και αδαείς Ληξουριώτες δεν τις αξιολόγησαν σωστά;;.
Και επειδή στην ίδια συνέντευξη ο Β. Ρουχωτάς δεν αποκλείει την πιθανότητα να είναι υποψήφιος βουλευτής με τη Ν.Δ. στις επόμενες εκλογές, εμείς θα θέλαμε να του προτείνουμε να μην περιμένει τόσο, καθόσον είναι ακόμη άγνωστο το πότε θα γίνουν αυτές. Έχει μια ευκαιρία να ξεδιπλώσει τις αρετές του εδώ και τώρα, βάζοντας υποψηφιότητα για τη θέση του Προέδρου του Δ.Ν.Τ. μια και το πόστο έχει χηρέψει από τον αγαπητό Ντομινίκ Στρος Καν.
Γεράσιμος Π. Φιλιππάτος
Τεχνικός Υπάλληλος Δ. Κεφαλονιάς
Με την «Ανεξάρτητη Αγαπημένη Κεφαλονιά»

ΥΓ1: Παρακάτω παραθέτουμε απόσπασμα της έγκριτης και καλής εφημερίδας «Ανεξάρτητος» της 13ης Οκτωβρίου 2010 που είχε πρωτοσέλιδο:
ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ Μ. ΦΙΛΙΠΠΑΤΟΥ ΒΑΖΕΙ “ΦΩΤΙΑ” ΣΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΠΑΣΟΚ
ΖΟΕ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΜΥΡΤΟΥ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ
«Φιλιππάτος Γεράσιμος. Ένας Κεφαλονίτης που έχει το θάρρος να βάζει την υπογραφή του πάντα κάτω από τα άρθρα του. Ένας πολίτης που ποτέ δεν κρύφτηκε πίσω από την ανωνυμία αλλά πάντοτε πολιτεύεται με το πρόσωπό του μπροστά. Παράδειγμα προς μίμηση…» (Η υπογράμμιση δική μας).
Υπενθυμίζουμε λοιπόν τα παραπάνω και στέλνουμε μήνυμα προς πολλούς αποδέκτες και δηλώνουμε: έτσι συνεχίζουμε και τώρα και πάντα, αυτή είναι η ιδιοσυγκρασία μας και δεν αλλάζει. Όμως κάποιοι, που δεν ξέρουμε ακόμη το λόγο, μετέφεραν λάθος πληροφορίες στην «Προϊστάμενη Αρχή» σχετικά με ανώνυμα δημοσιεύματα. Αποτέλεσμα στη συνέχεια να δημιουργηθεί μέγα κατά την γνώμη μας υπηρεσιακό ζήτημα, που άπτεται αντικείμενο έρευνας άλλων αρχών και που ελπίζουμε να μην έχει συνέχεια, γιατί η δημόσια διοίκηση διέπεται από κανόνες και αρχές, που εάν παραβιαστούν οδηγούμαστε σε επικίνδυνες ατραπούς.

ΥΓ2: Το σημερινό μας άρθρο αφιερώνεται μεταξύ άλλων και στα εκατοντάδες μέλη και στελέχη του συνδυασμού «Ανεξάρτητη Αγαπημένη Κεφαλονιά» που πρόσβαλε τόσο βάναυσα ο δημοτικός σύμβουλος Β. Ρουχωτάς με τα περί «κοντού» κ.λ.π..
Σήμερα καλοπροαίρετε αναγνώστη γίνεται αντιληπτό ότι μιλάμε από θέση άμυνας, βαλλόμαστε πανταχόθεν (Λαϊκή Συσπείρωση, παράταξη Μ. Κοτσιλίνη, Β. Ρουχωτά και ορισμένων άλλων), δεν επιδιώκουμε την αντιπαράθεση. Εάν όμως χρειαστεί, για το καλό πάντα της Κεφαλονιάς, θα περάσουμε στην αντεπίθεση και τότε «ο σώζων εαυτόν σωθήτω».

----------------------------------------------------------------------------------------------------

ΟΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΤΕΙ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

“ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ & ΑΣΑΦΗ ΣΧΕΔΙΑ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗΣ”


Γράφει ο Μπ. Παπαδόπουλος

Ανακοίνωση-απάντηση στο πρόσφατο δελτίο τύπου του Υπουργείου Παιδείας για την τύχη των τμημάτων ΤΕΙ στο νησί μας, έδωσαν οι σπουδαστές του τμήματος Βιολογικής Γεωργίας.
Κατηγορούν την κ. Διαμαντοπούλου για προσχηματικές εγγυήσεις & ασαφή σχέδια αναδιάρθρωσης.
Πιο αναλυτικά το κείμενο της ανακοίνωσής τους έχει ως εξής:
Υπουργό Παιδείας κ. Διαμαντοπούλου
Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Σπ. Σπύρου
Βουλευτή Κεφαλονιάς Σ. Μοσχόπουλο
Αντιπεριφερειάρχη Σ. Κουρή
Δήμαρχο Κεφαλονιάς Α. Παρίση
Πρόεδρο Διοικούσας ΕπιτροπήςΤΕΙ Ιονίων Νήσων Ν. Μαραβέγια
Μόνιμο Εκπαιδευτικό προσωπικό Τμήματος
Έκτακτο Εκπαιδευτικό προσωπικό Τμήματος
Γραμματεία Τμήματος
Σχετικά με το δελτίο τύπου της Υπ. Παιδείας μετά την πρόσφατη συνάντηση με τους εκπροσώπους που μετέβησαν στην Αθήνα , θεωρούμε ότι η μη εισαγωγή υποψήφιων το έτος 2011-2012 σημαίνει κλείσιμο των τμημάτων. Η Υπουργός έδωσε προσχηματικές εγγυήσεις (πολυνησιωτικότητα), ασαφή σχέδια αναδιάρθρωσης και υποτιμώντας την νοημοσύνη όλων μας, μίλησε ακόμα και για ανάπτυξη του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων την στιγμή που το συρρικνώνει και το οδηγεί στην καταστροφή, κόβοντας του 1620 θέσεις εισακτέων.
Αναρωτιόμαστε, πως μεταξύ άλλων αναφέρεστε σε στόχους για πραγματική συμμέτοχη σπουδαστών, εκπαιδευτικό έργο με αποτέλεσμα και ουσιαστική επίδραση στην τοπική ανάπτυξη, αποφασίζοντας την μη εισαγωγή εισακτέων ; Πως μπορεί να επιτευχτεί η συμμέτοχη σπουδαστών όταν μας βάζετε λουκέτο για ένα ακαδημαϊκό έτος ; Πως η απόφαση σας αυτή βοηθά το εκπαιδευτικό έργο και στηρίζει την τοπική ανάπτυξη ;
Σας υπενθυμίζουμε πως το τμήμα μας αναβαθμίστηκε πριν δυο χρόνια, όταν και μετονομάστηκε από Βιολογικής Γεωργίας σε Τεχνολογίας Βιολογικής Γεωργίας & Τροφίμων. Έκτοτε βρίσκεται σε συνεχή ανοδική πορεία όπως αυτό αποδεικνύεται από τον αριθμό εισακτέων όπου και σημείωσε άνοδο έως και 80%. Το δε εκπαιδευτικό έργο έχει να επιδείξει επιστημονικές έρευνες και μελέτες υψηλού ακαδημαϊκού επιπέδου όπως αυτές του εργαστηρίου μικροβιολογίας, δίνοντας σημαντική ώθηση στην αγροτική ανάπτυξη του τόπου.
Αναγνωρίζοντας τα λάθη των προηγούμενων διοικήσεων που αποφάσιζαν την διάθεση των 350 θέσεων, σας ζητούμε έστω και την υστάτη στιγμή την εισαγωγή ενός ρεαλιστικότερου αριθμού θέσεων (τουλάχιστον 150), ώστε να εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του τμήματος.
Η ουσιαστική αναβάθμιση του τμήματος μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω της άμεσης στήριξής του από τους αρμοδίους, με συγκεκριμένες ενέργειες όπως λόγου χάρη η κατοχύρωση των νέων επαγγελματικών δικαιωμάτων και όχι με καταδικαστικές αποφάσεις που πλήττουν ανεπανόρθωτα το κύρος του Ιδρύματος.
Υ.Γ. : Απαιτούμε λεπτομερή ανάλυση όλων των δεδομένων που αφορούν το τμήμα μας στην παρουσίαση του προγράμματος για την ανάπτυξη και αναδιάρθρωση του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων στις 31 Μαΐου.
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Γ.Τριανταφύλλου
Ο Γ.Γραμματέας
Σ.Κουρής

-------------------------------------------------------------------------------------------------

ΑΠΙΘΑΝΟ; ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΑΛΗΘΙΝΟ!

Γράφει ο Παύλος Παπαδάτος
Επικοινωνιολόγος

Για την εκμετάλλευση του Ελληνικού οι συζητήσεις κρατούν κάποια χρόνια. Τον τελευταίο χρόνο έδειξε ενδιαφέρον το Qatar. Πήρε την κυβέρνηση κάποιους μήνες για να δημιουργήσει την ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΕ. Πέρασαν δύο μήνες και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου δεν έχουν επιλεγεί ακόμη, γιατί ψάχνουμε ποιους θα βολέψουμε.
Οι πωλήσεις των μεγαλύτερων ΔΕΚΟ το πρώτο τρίμηνο του 2011 ήταν μόλις 283 εκατομμύρια ευρώ και το σύνολο εξόδων τους την ίδια περίοδο ήταν 678 εκατομμύρια ευρώ!
Στα ΕΛΠΕ οι εργαζόμενοι παίρνουν 18 μισθούς ετησίως με μέσο όρο μισθού ογδόντα έξι χιλιάδες ευρώ και το δικό τους σωματείο απειλεί με στραγγαλισμό της αγοράς αν κάποιος διανοηθεί να πειράξει τις «κεκτημένες » απολαβές τους, που είναι 30% πάνω από τις αντίστοιχες της γερμανικές!
ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ έχει περάσει προ πολλού από το στάδιο της ασυδοσίας και του απλού εκβιασμού στο στάδιο του εθνικού εκβιασμού. Και η κυβέρνηση έχει περάσει από το στάδιο της ανοχής και της ανικανότητας στο στάδιο της αδιαφορίας.
Επτά μεγάλες επενδύσεις ύψους 800 εκατομμυρίων ευρώ περιμένουν κατά μέσο όρο επτά χρόνια για να απεμπλακούν από τα γρανάζια της παντοδύναμης γραφειοκρατίας.
Η ανικανότητα των κυβερνήσεών μας , η ανοχή της κοινωνίας μας και η υποκρισία των κουλτουριά-ριδων μετέτρεψαν το κέντρο των Αθηνών σε κατοικία όλων των φυλών της Αφρικής και της Ασίας με τις ανάλογες συνέπειες.
Έχω την εντύπωση, ότι οι πλείστοι των υπουργών ούτε καν μπορούν να αντιληφθούν το μέγεθος της περιπέτειας στην οποία έχει μπει η χώρα μας. Γνωρίζουν άραγε ότι ακόμη και αν οι δανειστές μας διέγραφαν όλα τα χρέη μας, και πάλι θα έπρεπε να βγούμε στις διεθνείς αγορές για δάνεια και να συνεχίζουμε να πιέζουμε με ασφυκτική φορολογία τον ιδιωτικό τομέα για να «ταΐζουμε» τους αναρίθμητους κρατικούς φορείς, οργανισμούς και την κρατική γραφειοκρατία;
Γνωρίζετε ότι το 2002 ιδρύθηκε μία υπηρεσία για την προώθηση των ολυμπιακών αγώνων του 2004 και η εν λόγω εταιρία εξακολουθεί να λειτουργεί και σήμερα; Απίθανο ε; Και όμως αληθινό!
Είναι πλέον ηλίου φαεινότερο, η σημερινή κυβέρνηση μας οδηγεί με σταθερά και γρήγορα βήματα βήματα στην εθνική καταστροφή και παγκόσμιο ευτελισμό.
Σημείωση: Η αντιπολίτευσης όμως θα πρέπει να γνωρίζει ότι αφού το φρούτο ωριμάσει, πολλές φορές, αργεί να πέσει και πέφτει σάπιο. Και ως γνωστό τα σάπια φρούτα δεν τρώγονται!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου