Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 12 Μαΐου 2011


ΛOYKETO ΣE 3 TMHMATA


Νέα άσχημα μαντάτα για το Νομό μας, αφού χθες δέχθηκε μεγάλο πλήγμα το τει Ιονίων, το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο που έχει γίνει ποτέ στην Κεφαλονιά, αφού από το Υπουργείο Παιδείας ανακοινώθηκε ότι μπαίνει λουκέτο σε 24 Τμήματα ΤΕΙ της χώρας, μεταξύ των οποίων και δύο Τμήματα της Κεφαλονιάς κι’ ένα της Λευκάδας.

Τα Τμήματα του ΤΕΙ Ιονίων που κλείνουν είναι το Τμήμα Βιολογικής Καλλιέργειας Αργοστολίου, το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Ληξουρίου και το Τμήμα Τεχνολογίας και Πληροφορικής Λευκάδας.

Το «κλείσιμο» των ΤΕΙ ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας με ...πλάγιο τρόπο, στην ανακοίνωση του αριθμού εισακτέων για τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, αναφέροντας ότι αποφασίστηκε από το νέο σχολικό έτος τα Τμήματα αυτά να μην δέχονται εισακτέους!

Ακόμη στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι μειωμένος κατά 10.250 θέσεις σε σχέση με πέρσι είναι ο αριθμός εισακτέων για τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ ενώ 25 τμήματα (Σ.Σ.: Μεταξύ των οποίων και τα τρία προαναφερθέντα του ΤΕΙ Ιονίων), κυρίως Τεχνολογικών Ιδρυμάτων που δεν συναντούσαν το ενδιαφέρον των υποψηφίων, εφέτος δεν θα έχουν εισακτέους. Συγκεκριμένα, πέρυσι οι εισακτέοι ήταν 84.690 (εκτός των στρατιωτικών και αστυνομικών σχολών), ενώ εφέτος ο αντίστοιχος αριθμός είναι 74.440.


Eπείγον. Παραιτήθηκε ο Mαραβέγιας


Mετά τις δραματικές εξελίξεις στο TEI Iονίων παραιτήθηκε σήμερα σε ένδειξη διαμαρτυρίας ο πρόεδρος του TEI κ. Nαπολέων Mαραβέγιας, ενώ αύριο θα συνεδριάσει η Διοικούσα Eπιτροπή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου