Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 26 Μαΐου 2011


Με επιστολή του ο Αντιπεριφερειάρχης Σ. Κουρής

ζητά από τον Μ. Βαλέττα να ανακαλέσει την παραίτησή του

“ΜΑΝΩΛΗ, ΜΕΙΝΕ”


Γράφει ο Μπ. Παποαδόπουλος

Με επιστολή του ο Αντιπεριφερειάρχης Σ. Κουρής ζητά από τον Μανώλη Βαλέττα να ανακαλέσει την παραίτησή του από την θέση του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου.
Ολόκληρο το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:
Αναφορικά με το ζήτημα της παραίτησής σας, θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι όντως η γραφειοκρατία είναι μια δυσμενής πραγματικότητα την οποία βιώνουμε όλοι και δυστυχώς επιβαρύνθηκε περισσότερο από την διοικητική μεταρρύθμιση και την κρατούσα οικονομική κατάσταση στην χώρα μας. Ωστόσο κάθε αλλαγή απαιτεί μια μεταβατική περίοδο προσαρμογής, άλλοτε μεγαλύτερη άλλοτε μικρότερη κατά περίπτωση. Στην δύσκολη περίοδο που διανύουμε απαιτούνται άνθρωποι, ευέλικτοι με γνώση του συστήματος που να δύνανται να διαχειριστούν «την κρίση» με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις ισχύουσες συνθήκες, βέβαια πάντα με κριτήριο την νομιμότητα και την ηθική των πράξεων.
Την συγκεκριμένη εποχή που βρισκόμαστε στην έναρξη μιας σχετικά ευοίωνης τουριστικής περιόδου απαιτείται, ικανότητα, εύστοχοι χειρισμοί και εμπειρία, ώστε με τα μέσα που διαθέτουμε να αξιοποιήσουμε αποτελεσματικά την ευκαιρία που μας δίδεται.
Η παρουσία σας ειδικά τώρα, είναι απολύτως αναγκαία, καθώς εμπνέετε ασφάλεια και οι ικανότητές σας ως πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου είναι αναγνωρισμένες και λίαν απαραίτητες περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Μια αλλαγή τέτοιου είδους στο ΔΣ του λιμενικού ταμείου θα προσέθετε στο ήδη διαταραγμένο σκηνικό επιπλέον προβλήματα και θα επέτεινε την κατάσταση εις βάρος όλων μας.
Ως εκ τούτου βασιζόμενοι στην σοβαρότητα., την ευσυνειδησία σας και την βαθύτατη συναίσθηση ευθύνης που έχετε πολλάκις αποδείξει ότι διαθέτετε, παρακαλούμε να αναθεωρήσετε το ζήτημα της παραίτησής σας σκεπτόμενος με ευσυνειδησία.
Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΟΥΡΗΣ
--------------------------------------------------------------------------------------------------

Ο Σωτήρης απαντάει σε επιστολή διαμαρτυρίας για το Ειδικό Σχολείο Περατάτων

Από τον αντιπεριφερειάρχη Σ. Κουρή εστάλη η ακόλουθη επιστολή:

Αργοστόλι, 24-05-2011
Α.Π: 21077/6495
ΠΡΟΣ:- Γονείς Μαθητών Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Περατάτων
ΚΟΙΝ:- Βουλευτή Κεφαλληνίας
- Δήμαρχο Κεφαλονιάς
- Δ/νση Α/θμιας Εκπαίδευσης
- Δ/νση Β/θμιας Εκπαίδευσης
- Μ.Μ.Ε.
Κατανοώ απολύτως και συμμερίζομαι πλήρως το δίκαιο του αιτήματός σας. Είναι ένα ζήτημα που εξετάζουμε ενδελεχώς σε συνεχή βάση και πασχίζουμε με όλα τα μέσα που διαθέτουμε να οδηγηθούμε στην επίλυσή του. Τόσο από τον θεσμικό μου ρόλο, όσο και ως πατέρας αντιλαμβάνομαι την ευαισθησία του ζητήματος και την δική σας αγωνία. Ειλικρινά επιζητώ να αντιμετωπιστεί το θέμα το συντομότερο δυνατό και με τον καλύτερο και πλέον σύννομο τρόπο .
Ωστόσο επί της παρούσης οι μόνες ορατές διέξοδοι είναι είτε η ανάθεση της μεταφοράς σε άλλους αναδόχους-με ότι καθυστερήσεις και δυστοκίες αυτό συνεπάγεται-ή η μεταφορά τους από τους ίδιους τους γονείς με καταβολή του αντιτίμου που αφορά στα έξοδά τους.
Επειδή πραγματικά επιθυμούμε την ουσιαστική απεμπλοκή από αυτήν την κατάσταση με τον πλέον σωστό τρόπο, σας προσκαλώ σε μία συνάντηση οποτεδήποτε θελήσετε ,προκειμένου να μου εκθέσετε τις απόψεις σας και αν έχετε ενδεχομένως να προτείνετε κάποια άλλη λύση ευχαρίστως να την συζητήσουμε.
Ως εκ τούτου να θεωρείτε δεδομένη την σοβαρότητα των προθέσεων μου και την βαθύτατη συναίσθηση ευθύνης μου προς εσάς και κυρίως προς τα παιδία και παραμένω στην διάθεσή σας.
Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΟΥΡΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου