Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 19 Μαΐου 2011


"EKΣTPATEIA" ΣTHN AΘHNA


Με την υπουργό Παιδείας κ. Αννα Διαμαντοπούλου, θα έχουν συνάντηση στο Υπουργείο μεθαύριο Παρασκευυή και ώρα 10 π.μ. οι τοπικοί παράγοντες, προκειμένου να απαιτήσουν την ανάκληση της απόφασης κατάργησης των τριών τμημάτων του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.

Στη συνάντηση θα συμμετέχουν ο περιφερειάρχης κ. Σπύρος Σπύρου, ο βουλευτής κ. Σπύρος Μοσχόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Σωτήρης Κουρής, ο δήμαρχος Κεφαλονιάς κ. Αλέξανδρος Παρίσης, καθώς και ο παραιτηθείς πρόεδρος της Διοικούσης Επιτροπής του ΤΕΙ κ. Ναπολέων Μαραβέγιας.

Στη συνάντηση θα πάρουν ακόμη μέρος ο αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας κ. Θοδωρής Βερύκιος και ο δήμαρχος Λευκάδας κ. Κώστας Αραβάνης.

Στο μεταξύ χθες ο Δήμος Κεφαλονιάς εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με το έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο του περασμένου Σαββάτου για τα ΤΕΙ, που επιβεβαιώνει το χθεσινό δημοσίευμα του “Η” και στην οποία αναφέρονται τα εξής:

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 14ης Μαϊου 2011 ελήφθησαν οι κάτωθι αποφάσεις για το επίμαχο ζήτημα του κλεισίματος των δύο τμημάτων ΑΤΕΙ των Ιονίων Νήσων που εδρεύουν στην Κεφαλλονιά:

1. Να συγκροτηθεί υπερκομματική Επιτροπή προσωπικοτήτων και αιρετών, με σκοπό να ασκήσει πίεση στη Κυβέρνηση ώστε να ανακληθεί η απόφαση για το κλείσιμο των δύο τμημάτων ΑΤΕΙ.

Την ως άνω πρόταση ψήφισαν οι κ.κ Ε. Κατσαίτη, Ν. Παπαδάτος, Α. Κωνσταντάκης, Κ. Τσίκλης, Α. Γαλάτης, Β. Καμπίτσης, Ε. Θεοφιλάτος, Σπ. Ματιάτος, Ε. Κεκάτος, Σπ. Κουνάδης, Δ. Φιοραβάντες, Θ. Μιχαλάτος, Αννα Ζαπάντη, Ν. Σκλάβος, Ανδρ. Ζαπάντης, Δ. Αραβαντινός, Σπ. Παπαδάτος, Σπ. Σαμούρης, Π. Ρασσιάς, Μ. Κοτσιλίνης, Π. Βανδώρος, Δ. Κοκκόσης, Βασ. Ρουχωτάς, Ν. Βεντούρας, Σ. Σαββαόγλου, Σπ. Σολωμός Ν. Ανουσάκης.

Oι Σύμβουλοι της Λαικής Συσπείρωσης κ.κ. Ν. Γκισγκίνης, Στ. Γρηγορόπουλος, Γ. Κουρούκλης ψήφισαν δική τους κατατιθεμένη πρόταση με βασικό άξονα την αναβάθμιση της Ενιαίας Ανώτατης Δημόσιας Εκπ/σης,

2. Να αναρτηθούν μαύρες σημαίες σε όλα τα δημοτικά κτίρια ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την καταδικαστέα απόφαση.

Την πρόταση ψήφισαν οι κ.κ. Ε.Κατσαίτη, Ν. Παπαδάτος, Α. Κωνσταντάκης, Κ.Τσίκλης, Β.Καμπίτσης, Ε. Θεοφιλάτος, Σπ. Ματιάτος, Ε. Κεκάτος, Α. Γαλάτης, Σπ. Κουνάδης, Δ. Φιοραβάντες, Π. Βανδώρος, Σπ. Σολωμός, Α.Ζαπάντη, Σ.Σαββαόγλου, Ν. Ανουσάκης.

Oι κ.κ. Μ. Κοτσιλίνης, Π. Ρασσιάς, Σπ. Σαμούρης, Ν. Σκλάβος, Σπ. Παπαδάτος Δ. Αραβαντινός, Ανδρ. Ζαπάντης, ψήφισαν σε αυτό το στάδιο να μην αναρτηθούν μαύρες σημαίες.

Oι κ.κ., Β. Ρουχωτάς, Ν. Βεντούρας, Θ. Μιχαλάτος ψήφισαν να μην αναρτηθούν καθόλου μαύρες σημαίες διότι θεωρούν πως είναι αρνητική εικόνα για τον τουρισμό.

Απείχαν οι Σύμβουλοι της Λαικής Συσπείρωσης κ. κ. Ν. Γκισγκίνης, Στ. Γρηγορόπουλος, Γ. Κουρούκλης με το σκεπτικό ότι είχαν ήδη καταθέσει δική τους πρόταση.

3. Να κηρυχθούν απεπιθύμητα πρόσωπα στο νησί οι εκπρόσωποι της Κυβέρνησης, λόγω της συγκεκριμένης απόφασης κλεισίματος των δύο τμημάτων ΑΤΕΙ.

Την πρόταση ψήφισαν οι κ.κ. Παπαδάτος Ν., Α.Γαλάτης, Κ. Τσίκλης, Β. Καμπίτσης, Α.Κωνσταντάκης, Ε. Θεοφιλάτος, Σπ. Ματιάτος, Σπ.Κουνάδης, Δ. Φιοραβάντες, Θ. Μιχαλάτος, Αννα Ζαπάντη, Ν. Ανουσάκης, Βασ. Ρουχωτάς, Ν. Βεντούρας, Σπ. Σολωμός, Σ. Σαββαόγλου, Π. Βανδώρος, Δ. Κοκκόσης.

Κατά ψήφισαν οι κ.κ. Μ. Κοτσιλίνης, Π. Ρασσιάς, Σπ. Σαμούρης, Δ. Αραβαντινός, Σπ. Παπαδάτος, Ανδρ. Ζαπάντης, Ν. Σκλάβος, Ε. Κεκάτος, Ε. Κατσαϊτη.

Απέχουν οι Σύμβουλοι της Λαϊκης Συσπείρωσης κ.κ. Ν. Γκισγκίνης, Στ. Γρηγορόπουλος, Γ. Κουρούκλης με το σκεπτικό ότι είχαν ήδη καταθέσει δική τους πρόταση.

4. Στις εκδηλώσεις της 21ης Μαίου, όπου παρευρευθούν εκπρόσωποι της Κυβέρνησης να απέχουν οι εκπρόσωποι του Δήμου.

Την πρόταση ψήφισαν οι κ.κ. Ν. Παπαδάτος, Κ. Τσίκλης, Β. Καμπίτσης, Ε. Θεοφιλάτος, Σπ. Κουνάδης, Δ. Φιοραβάντες, Αννα Ζαπάντη, Θ. Μιχαλάτος, Π. Βανδώρος, Ν. Βεντούρας, Βασ. Ρουχωτάς, Δ.Κοκόσης, Σπ. Σολωμός Σ. Σαββαόγλου, Ν. Ανουσάκης

Κατά ψήφισαν οι κ.κ. Μ. Κοτσιλίνης, Π. Ρασσιάς, Σπ. Παπαδάτος, Σπ. Σαμούρης, Δ. Αραβαντινός, Ανδρ. Ζαπάντης, Ν. Σκλάβος. Ε. Κεκάτος.

Απέχουν οι Σύμβουλοι της Λαϊκης Συσπείρωσης κ.κ. Ν. Γκισγκίνης, Στ. Γρηγορόπουλος, Γ. Κουρούκλης με το σκεπτικό ότι είχαν ήδη καταθέσει δική τους πρόταση.

O Πρόεδρος
Ν. ΑΝOΥΣΑΚΗΣ


"Δεν μπορώ να κατανοήσω το σκεπτικό του Yπουργείου"

O παραιτηθείς πρόεδρος του ΤΕΙ Ιονίων καθηγητής Ναπολέων Μαραβέγιας, σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό της Ζακύνθου ΕΡΜΗΣ fm, επανέλαβε πως η παραίτησή του οφείλεται σε λόγους προσωπικής ευθιξίας, ενώ τόνισε πως είναι απόλυτα αντίθετος με την απόφαση του υπουργείου.

Oπως είναι γνωστό, την περασμένη Τρίτη, μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας για την κατάργηση τριών τμημάτων του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, ο κ. Μαραβέγιας υπέβαλε την παραίτησή του από την Προεδρεία της Διοικούσας Επιτροπής. Η παραίτηση αυτή, βρίσκεται στη διάθεση της υπουργού, η οποία όμως όλο το προηγούμενο διάστημα βρισκόταν στο εξωτερικό.

O παραιτηθείς πρόεδρος, σχολίασε πως δεν μπορεί να κατανοήσει το σκεπτικό του υπουργείου να προχωρήσει σε αυτή την απόφαση, την στιγμή που αύξησε αντί να μειώσει τον φετινό προϋπολογισμό του ιδρύματος, ενώ σε λίγο διάστημα αναμένεται να ξεκινήσει η υλοποίηση ενός ευρωπαϊκού προγράμματος, πολλών εκατομμυρίων ευρώ, στο οποίο συμμετέχει το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.

Το ζήτημα της διοίκησης του ΤΕΙ παραμένει σε εκκρεμότητα εδώ και περίπου μια εβδομάδα και ενώ δημόσια, μια σειρά από φορείς και προσωπικότητες, μεταξύ αυτών και ο Μητροπολίτης Ζακύνθου, έχουν ζητήσει από τον κ. Μαραβέγια να ανακαλέσει την απόφαση του. Σε περίπτωση που η υπουργός κάνει αποδεκτή την παραίτηση, ο κ. Μαραβέγιας θα παραμείνει στη θέση του μέχρι να οριστεί αντικαταστάτης.


"Nα μην παραιτηθούν ο Mαραβέγιας και η Δ.E.", λένε οι καθηγητές

Τα μέλη του μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού του ΤΕΙ έστειλαν στον πρόεδρο και τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής ΤΕΙ Ιονίων Νήσων την ακόλουθη επιστολή:

Ως μόνιμα μέλη του Εκπαιδευτικού Προσωπικού του Ιδρύματος καλούμε τον Πρόεδρο και τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων να μην υποβάλουν τις παραιτήσεις τους, αλλά να παραμείνουν στις θέσεις τους και να αγωνισθούν για την αποτροπή των σχεδίων της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου για συρρίκνωση και κλείσιμο του Ιδρύματος. Θεωρούμε ότι στην παρούσα δύσκολη χρονική συγκυρία το χειρότερο που μπορεί να συμβεί στο Ίδρυμά μας είναι να μείνει χωρίς Διοίκηση ή να ορισθεί νέα Διοίκηση η οποία θα υιοθετεί τους τελευταίους άκομψους, απαράδεκτους και ατεκμηρίωτους χειρισμούς του Υπουργείου.

Το γεγονός ότι οι πρόσφατες εξελίξεις, όπως φαίνεται, έγιναν εν αγνοία της Διοίκησης του Ιδρύματος, μας κάνει να πιστεύουμε ότι η σημερινή Διοικούσα είναι με το μέρος εκείνων που μάχονται για την ανάπτυξη του Ιδρύματος και όχι για την συρρίκνωσή του. Παρόλο που δεν είμαστε αυτοδιοικούμενο Ίδρυμα θεωρούμε ότι στην παρούσα φάση μπορούμε να «νομιμοποιήσουμε» την ηγεσία του Ιδρύματος να παραμείνει στις θέσεις της και να αντισταθεί σθεναρά με δράσεις στα διαφαινόμενα σχέδια του Υπουργείου.

Με εκτίμηση
Τα Μέλη του Μόνιμου Εκπαιδευτικού Προσωπικού του Ιδρύματος
ΑΡΣΕΝOΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Αναπληρωτής καθηγητής
ΑΣΤΑΡΑ OΛΓΑ
Καθηγήτρια εφαρμογών
ΒΙΤΩΡΑΤOΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
Αναπληρωτής καθηγητής
ΓΙΩΤΗΣ ΧΑΡΙΛΑOΣ
Καθηγητής εφαρμογών
ΗΛΙΑΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙOΣ
Επίκουρος καθηγητής
ΚΑΛΗΜΕΡΗΣ ΤΑΣOΣ
Επίκουρος καθηγητής
ΚΑΜΠΑΣΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
Καθηγήτρια εφαρμογών
ΚΑΤΕΡΕΛOΣ ΔΙOΝΥΣΙOΣ
Επίκουρος καθηγητής
ΚΑΤΣΑΛΗΡOΥ ΕΙΡΗΝΗ
Καθηγήτρια εφαρμογών
ΚOΝΙΔΑΡΗΣ ΑΓΗΣΙΛΑOΣ
Καθηγητής εφαρμογών
ΚOΥΛOΥΓΛΙΩΤΗΣ ΔΙOΝΥΣΙOΣ
Αναπληρωτής καθηγητής
ΜΑΡΤΙΝΗΣ ΑΡΙΣΤOΤΕΛΗΣ
Καθηγητής εφαρμογών
ΜΠΕΝΕΚΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
Επίκουρη καθηγήτρια
ΜΠOΥΚΑΣ ΝΙΚOΛΑOΣ
Επίκουρος καθηγητής
ΜΠOΥΧΑΓΙΕΡ ΠΑΥΛOΣ
Επίκουρος καθηγητής
ΠOΙOΡΑΖΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝOΣ
Καθηγητής εφαρμογών
ΠOΛΥΚΑΛΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
Επίκουρος καθηγητής
ΣΚΩΤΤΗ ΕΦΗ
Καθηγήτρια εφαρμογών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου