Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011



«Θα δικαιωθούν πλήρως τα δημοσιεύματα του «H» την Tετάρτη (αύριο) και ώρα 2 μ.μ., που θα δώσω συνέντευξη στο Häagen Dazs».

Aυτό τόνισε ο τ. δήμαρχος κ. Kώστας Zαπάντης, όταν χθες τον ρωτήσαμε για ανώνυμα δημοσιεύματα που είδαν το φως στο Διαδίκτυο, σύμφωνα με τα οποία ο τ. δήμαρχος πήρε τις αποδοχές του από το Δήμο Eλειού-Πρόννων και δεν τις κατέθεσε υπέρ του Δήμου, όπως είχε δηλώσει παλαιότερα στην εφημερίδα μας.

O κ. Zαπάντης πρόσθεσε, ότι μέχρι αύριο που θα καλέσει τα τοπικά MMε για να απαντήσει σε οτιδήποτε σχετικό, δεν επιθυμεί να πεί τίποτα παραπάνω και κατέληξε λέγοντας ότι «από κεί και πέρα ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του, όπως κι’ εγώ θα αναλάβω τις δικές μου αν έχω κάνει κάτι μεμπτόν».

Eνα από τα ανώνυμα δημοσιεύματα ανέφερε τα εξής:

ΞΩMEPITHΣ ΠOPOΣ

Κύριοι δημοσιογράφοι του νησιού,

ο πρώην Δήμαρχος Ελειού-Προννων Κώστας Ζαπάντης είχε πανηγυρικά ανακοινώσει ότι δεν πρόκειται να λάβει κανένα μισθό και μάλιστα όλα τα Μ.Μ.Ε τον είχατε επαινέσει γι’ αυτή την την πρωτοβουλία του. Γιατί όμως κανείς από εσάς προτού επαινέσει τον «μέγα ευεργέτη που δώριζε τους μισθούς του» δεν φρόντισε να ελέγξει το αυτονόητο, το αν δηλαδή όντως ο κ. Ζαπάντης δεν εισέπραττε τους μισθούς του. Γιατί δεν ρωτάτε τον κ. Ζαπάντη να σας επιδείξει τα παραστατικά που αποδεικνύουν την δωρεά των μισθών του στο Δήμο Ελειού-Πρόννων; Προσοχή μην σας πει ότι δεν τους εισέπραξε ποτέ γιατί τουλάχιστον για το χρονικό διάστημα από Μαϊο του 2010 μέχρι Δεκέμβριο 2010 τους εισέπραξε (περίπου 25.000 Ευρώ) αλλά και για άλλες περιόδους. Απαιτήστε να σας δείξει λοιπόν τα παραστατικά ότι τα λεφτά που εισέπραξε τα έδωσε πίσω και ζητήστε παραστατικά για όλη την περίοδο που ήταν Δήμαρχος. O Δήμος πια έκλεισε, το αρχείο του υπάρχει στην Εφορία, ζητήστε από τον Ζαπάντη να σας τα επιδείξει. Πρέπει ο Παρίσης και ο Κοτσιλίνης να παρέμβουν άμεσα ώστε ο Ζαπάντης να δώσει στον Δήμο Κεφαλονιάς ως διάδοχο του Δήμου Ελειού-Πρόννων τους μισθούς που δημόσια είχε ανακοινώσει ότι θα δωρίσει στο Δήμο. Δεν απαιτώ να με πιστέψετε, απλά κάντε έρευνα, ζητήστε από τον Ζαπάντη να σας δείξει τα παραστατικά που αποδεικύουν ότι τάχα δώριζε τους μισθούς του στο Δήμο. Αν αυτά που γράφω είναι αλήθεια βρισκόμαστε μπροστά στην μεγαλύτερη πολιτική απάτη που αξίζει να γίνει πανελλήνιο θέμα. Δήμαρχος δήλωνε ότι δώριζε τους μισθούς του και τους εισέπραττε εν τέλει. Απίστευτο κι’ όμως κεφαλονίτικο».

M. Mεταξάς: "Aς αφήσουμε τις εμπάθειες, ο Zαπάντης δεν είναι καθόλου εύπεπτος"

O τ. δήμαρχος κ. Mάκης Mεταξάς, προφανώς απαντώντας στο δημοσίευμα αυτό, ή σε παρόμοιο, εξέδωσε χθες την ακόλουθη γραπτή δήλωση:

«Δήλωση του Μάκη Μεταξά σχετικά με το ανώνυμο δημοσίευμα: «Eπαιρνε αμοιβή ο τ. Δήμαρχος Ελειού-Πρόννων ή όχι;»

Δεν θα είχα λόγο να ασχοληθώ με το σχετικό δημοσίευμα διότι από πρώτη ανάγνωση δεν με αφορά. Επειδή όμως τυχαίνει να γνωρίζω πρόσωπα και πράγματα είμαι υποχρεωμένος να τοποθετηθώ αν και δεν γνωρίζω ούτε τον ανώνυμο καταγγέλλοντα ούτε και την θέση-απάντηση του τ. Δημάρχου Κώστα Ζαπάντη την οποία ο ίδιος έχει την αποκλειστική ευθύνη εάν θελήσει να την δημοσιοποιήσει.

O αποκλειστικός λόγος που με κάνει δημόσια να τοποθετηθώ είναι το γεγονός ότι ανώνυμες και ανυπόγραφες επιστολές καθιστούν τέτοιας μορφής δημοσιεύματα εξ’ αρχής ύποπτα και αναξιόπιστα που θα μπορούσε δυνητικά να μην ήταν εάν όντως σε αυτά καταγράφονται αληθή γεγονότα.

Προσωπικά πιστεύω ότι η γενναιότητα της ανάληψης της ευθύνης τέτοιων δημοσιευμάτων από τους συντάκτες τους πρέπει να είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση.

O δεύτερος λόγος που μου προξενεί πραγματικά μεγάλη εντύπωση είναι εάν ο καταγγέλλων εξέτασε σε βάθος το όλο θέμα, δηλαδή εάν μετά από μια πλήρη γνώση των γεγονότων όντως γνωρίζει την αλήθεια και ως εκ τούτου μπορεί να αναλάβει την ευθύνη της απόδοσης αυτής της κατηγορίας.

Επειδή όπως προανέφερα τυχαίνει να γνωρίζω πρόσωπα και πράγματα και ήμουν αποδέκτης σχετικού ερωτήματος του τ. Δημάρχου περί της τύχης των χρημάτων της χορηγίας του για το διάστημα Ιανουάριος 2010-Δεκέμβριος 2010 όπως ήμουν αποδέκτης σχετικών του ερωτημάτων και κατά το παρελθόν για τα αντίστοιχα ποσά που ανελάμβανε την ευθύνη άλλοτε ατομικά για ευνόητους λόγους και άλλοτε συλλογικά, μέσω αποφάσεων του Δημοτικού συμβουλίου, να διαθέτει αυτοβούλως για κοινωνικούς και αναπτυξιακούς σκοπούς θα ευχόμουν προσωπικά να μην είχα βρεθεί ποτέ στην θέση του καταγγέλλοντα.

Τελειώνοντας αυτή την επιστολή-παρέμβαση θα παρακαλούσα πολύ όλους όσους έχουν την ευθύνη της διαχείρισης του νέου μας Δήμου (επειδή αυτοί ήταν οι αποδέκτες αυτής της επιστολής) να βοηθήσουν τις τοπικές κοινωνίες για την δημιουργία ενός ισχυρού μετώπου αναλώνοντας όλες τους τις δυνάμεις στην σύνθεση και όχι στην αποσύνθεση. Το να προτάξουμε τις προσωπικές μας εμπάθειες αυτήν την εποχή δεν είναι ούτε έξυπνο ούτε αναγκαίο.

Δυστυχώς για αυτήν την πατρίδα υπάρχουν τόσα πολλά ανοικτά μέτωπα που δεν μας περισσεύει χρόνος για ανθρωποφαγίες και ειδικά ο Κώστας Ζαπάντης μπορώ να τους διαβεβαιώσω δεν θα είναι καθόλου εύπεπτος.

Ας αναλάβουμε λοιπόν όλοι μας τις ευθύνες που μας αναλογούν προτάσσοντας στην καθημερινή μας ζωή αυτά που μας ενώνουν και όχι αυτά που μας χωρίζουν. Εάν όπως λέει ο λαός μας «η καλή ημέρα από το πρωί φαίνεται» σίγουρο είναι ότι δεν κάναμε και το καλύτερο ξεκίνημα.

Με τιμή
MAKHΣ METAΞAΣ».


"Tο όνομά μου είναι Kώστας Zαπάντης"


Mε τίτλο «Kώστας Zαπάντης... Eπειδή δεν είμαστε όλοι ίδιοι», ο τ. δήμαρχος κ. Kώστας Zαπάντης έστειλε χθες την ακόλουθη πρόσκληση προς τα τοπικά MME:

Το όνομα μου είναι Κώστας Ζαπάντης.

Αν και δεν ήταν στις αρχικές προθέσεις μου, από σεβασμό στην οικογένεια μου, στους φίλους μου και συνεργάτες μου, στους απλούς ανθρώπους και κύρια στους νέους θα τοποθετηθώ στα ανώνυμα δημοσιεύματα των ανώνυμων δημοτικών κουκουλοφόρων και των συνεργατών τους την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου στις 2.00 μ.μ στο καφέ Häagen Dazs στο Αργοστόλι.

τ. Δήμαρχος Δήμου
Ελειού-Πρόννων
KΩΣTAΣ ZAΠANTHΣ


Bουλευτής και δήμαρχος καταδικάζουν τα ανώνυμα δημοσιεύματα


Σχετικά με ανώνυμα δημοσιεύματα για το τ. δήμαρχο κ. Κώστα Ζαπάντη, ο βουλευτής κ. Σπύρος Μοσχόπουλος και ο δήμαρχος Κεφαλονιάς κ. Αλέξανδρος Παρίσης εξέδωσαν χθες βράδι ανακοινώσεις, ενώ ο “Η” βρισκόταν στο στάδιο της εκτύπωσης.

Ιδού τι αναφέρουν:

O κ. Σπ. Μοσχόπουλος: “Τις τελευταίες ημέρες διαβάζω με έκπληξη δημοσιεύματα, κυρίως με ανώνυμες ή με επώνυμες ψευδείς υπογραφές (εκθέτοντας άτομα που έχουν διατελέσει σε αξιώματα), τα οποία προσπαθούν να διασύρουν και να σπιλώσουν προσωπικότητες που έχουν πολύχρονη προσφορά στα κοινά και στην ανάπτυξη του τόπου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η επίθεση κατά του πρώην Δημάρχου Ελειού-Πρόννων Κώστα Ζαπάντη.

Τον Κώστα Ζαπάντη τον γνωρίζω από τα φοιτητικά μας χρόνια (δεκαετία ‘70). Είχαμε κοινή πορεία, στη συνέχεια συγκρουστήκαμε σκληρά και σήμερα δεν ανήκουμε στον ίδιο πολιτικό χώρο.

Παρόλα αυτά ουδέποτε αμφισβητήθηκε από εμένα, αλλά ούτε και από την κοινωνία, η εντιμότητά του, το ήθος του, η ευθύτητα λόγων και πράξεών του και η διάθεσή του για προσφορά.

Προσωπικά συνεργάστηκα υποδειγματικά μαζί του τόσο ως αντινομάρχης, όσο και ως βουλευτής. Η συνεργασία μας αυτή κατά τη διάρκεια της θητείας του απέδωσε καρπούς, με έργα και δράσεις που συνέβαλαν στην ανάπτυξη της περιοχής.

Είναι εύλογο λοιπόν να αισθάνομαι θλίψη, αγανάκτηση και οργή για αυτά που γράφονται, αφού δεν έχουν καμία σχέση με πολιτική αντιπαράθεση. Τα δημοσιεύματα αυτά προσπαθούν έντεχνα να «διαπαιδαγωγήσουν» την κοινωνία σε ένα σύστημα «απ-αξιών». Προσπαθούν να εισάγουν «νέα ήθη» στην πολιτική ζωή του τόπου μας. Είναι δείγμα της ανθρωπιστικής, κοινωνικής και αξιακής κρίσης που βιώνουμε σήμερα. Είναι αντίθετα με τις αξίες και αρχές που προσωπικά εγώ υπηρετώ”.

O κ. Αλ. Παρίσης: “Αναφορικά με το θέμα που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες σχετικά με ανώνυμες επιστολές και σχόλια που αναρτώνται στο διαδίκτυο και που αφορούν πράξεις ή συμπεριφορές πρώην στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του νησιού μας, θέλουμε να κάνουμε γνωστά τα εξής:

Η Δημοτική παράταξη της «Ισχυρής Κεφαλονιάς» καταδικάζει την μέθοδο της δημοσιογραφίας ή των αποκαλύψεων δια μέσου ανώνυμων επιστολών και άρθρων από άγνωστους πολίτες. Η δική μας φιλοσοφία είναι ότι ζούμε σε μία δημοκρατία που δεν έχει ανάγκη από «μασκοφόρους» δημοσιογραφούντες αλλά από πολίτες που έχουν το θάρρος της γνώμης τους και το δικαίωμα να την καταθέτουν επώνυμα. Άρα κάθε προσπάθεια εμπλοκής στελεχών μας σε ενέργειες αποστολής ανώνυμων επιστολών, είναι κακόπιστη και καταδικασμένη να πέσει στο κενό.

Πέραν της μεθοδολογίας που σαφέστατα καταδικάζουμε, θέλουμε να γνωρίζουν οι πολίτες του νησιού μας, ότι η παράταξή μας, ούτε και για το παρελθόν, αλλά ούτε και για το μέλλον θα συγκαλύψει οποιοδήποτε φαινόμενο φαυλότητας. Πάγια και αδιαπραγμάτευτη θέση μας παραμένει η διαφάνεια και η τήρηση της νομιμότητας ανεξάρτητα από το ποιος πλήττεται πολιτικά και ποινικά. Κανείς δεν έχει ασυλία και κανείς δεν είναι υπεράνω των νόμων για εμάς, σε όποια θέση κι αν έχει χρηματίσει.

Η παράταξή μας αυτή την περίοδο ασχολείται με:

Α) Την οργάνωση του νέου Δήμου μας

Β) Την αντιμετώπιση των προβλημάτων που ανακύπτουν από τα δεκάδες εκατομμύρια χρεών που παρέλαβε ως προίκα η νέα δημοτική αρχή.

Γ) Την εκπόνηση του νέου στρατηγικού σχεδίου του Δήμου μας που η υλοποίησή του θα τροχοδρομήσει το νησί μας στις λεωφόρους της ανάπτυξης και της προοπτικής.

Στόχος μας η πρόοδος και η ανάπτυξη του νησιού και τίποτε άλλο πέραν αυτού.


"Δεν ήξεραν, δεν ρώταγαν;"


Δημόσια δήλωση έκανε χθες ο Γιάννης Γαβριελάτος τ. πρόεδρος του Δ.Σ του Δήμου Ελειού-Πρόννων σχετικά με ανώνυμη καταγγελία που έγινε εναντίον του τ. Δημάρχου κ. Κώστα Ζαπάντη.

H δήλωση έχει ως εξής:

«Δεν ήξεραν …τουλάχιστον δεν ρώταγαν;»

Πρίν από δύο ημέρες έλαβα γνώση μιας ανυπόγραφης επιστολής εναντίον του τ. Δημάρχου Κώστα Ζαπάντη που δημοσιεύθηκε στο διαδίκτυο.

Αφού πρώτα καταθέσω την απογοήτευση μου μαζί και την αγανάκτησή μου για όσους παράγουν ή ακόμη και σιωπηρά αποδέχονται τέτοιας μορφής κείμενα θέλω να ρωτήσω δημόσια τον συντάκτη αυτού του κατάπτυστου κειμένου: «αφού δεν ήξερε …τουλάχιστον γιατί δεν ρώταγε;» Γιατί εάν με ρωτούσε εμένα ή καλύτερα θα έλεγα κατευθείαν τον ίδιο τον τ. Δήμαρχο θα έπαιρνε την απάντηση που τόσο είχε ανάγκη χωρίς να εκθέσει ανεπανόρθωτα όσους πιθανόν προσδοκούσε ότι θα ωφελούσε.

Επειδή λοιπόν ούτε εμένα ερώτησε ως όφειλε, ούτε τον ίδιο τον τ. Δήμαρχο όπως ο ίδιος με πληροφόρησε, είμαι υποχρεωμένος να τους πω ότι λάθος άτομο διάλεξαν να χτυπήσουν πισώπλατα. Και τούτο διότι το ερώτημά τους δεν θα έπρεπε να ήταν πόσα χρήματα από την χορηγία που εισέπραττε διέθεσε, άλλοτε μετά από διάλογο στο Δημοτικό Συμβούλιο για έργα φορείς και συλλόγους και άλλοτε κατόπιν επιλογής προσώπων που αντιμετώπιζαν κυρίως θέματα υγείας (που για ευνόητους λόγους δεν είναι σκόπιμο να αναφερθούμε αυτή την στιγμή), αλλά πόσα περισσότερα χρήματα διέθεσε κατά την διάρκεια της θητείας του πάνω από το σύνολο της χορηγίας του για αυτό το διάστημα και για τους ίδιους σκοπούς.

Παρακαλώ λοιπόν τον ανώνυμο συντάκτη αυτού του κειμένου αφού πρώτα βγάλει την κουκούλα της ανωνυμίας να έλθει προσωπικά σε μένα να τον ενημερώσω όπως αρμόζει σε άνδρες που φοράνε παντελόνια για να πάρει την απάντηση που τόσο θέλει πολύ. Για μια ακόμη φορά τους επαναλαμβάνω «Δεν ήξεραν…. τουλάχιστον γιατί δεν ρώταγαν;»

ΓIANNHΣ ΓABPIEΛATOΣ
τ. Πρόεδρος Δημοτικού
Συμβουλίου Δήμου
Ελειού- Πρόννων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου