Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Το ΠΑΣΟΚ έδωσε βροντερό παρόν

Μεγάλη συνάντηση μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ έγινε το Σάββατο το βράδυ σε γνωστό εστιατόριο της παραλίας των Σβορωνάτων. Η πρωτοβουλία για αυτή τη συνάντηση ανήκε στον Μάρκο Κοτσιλίνη και τον Δημοτικό Συνδυασμό «Νέα Εποχή για την Κεφαλονιά».

Ωστόσο, το κάλεσμα αυτό δεν απευθυνόταν μόνο στους Συμβούλους ή τα μέλη του Συνδυασμού, αλλά και στο Περιφερειακό ψηφοδέλτιο. Το «παρών» έδωσε σχεδόν όλο το ΠΑΣΟΚ Κεφαλονιάς, με τις απουσίες να είναι ελάχιστες και αυτές είτε δικαιολογημένες είτε λόγω των τελευταίων εξελίξεων στο τοπικό ΠΑΣΟΚ. Σημασία έχει ότι παλαιότεροι «εχθροί» ξανάγιναν φίλοι (Βαλλιανάτος-Καλαφάτης) και το κυριότερο από όλα με την παρουσία τους τίμησαν τον κ. Κοτσιλίνη, αφού αυτός ήταν ο αμφιτρύωνας της βραδιάς, στελέχη που στις Περιφερειακές εκλογές είχαν στηρίξει το λεγόμενο «αντάρτικο» ψηφοδέλτιο του Μάκη Φόρτε.

Το κλίμα όλο το βράδυ ήταν πολύ καλό, ενώ έγινε και η κοπή της πίτας του Συνδυασμού. Μάλιστα, την ώρα της κοπής της πίτας ο κ. Κοτσιλίνης αναφέρθηκε και στις φήμες που κυκλοφορούν σχετικά με την απόφαση που αφορά την έκπτωση από το αξίωμα του Δημοτικού Συμβούλου κάποιων που έχουν εκλεγεί με τον Συνδυασμό του Αλέκου Παρίση. «Μην ακούτε τις φήμες, καμία απόφαση δεν έχει βγει. Πιστεύω ότι θα δικαιωθούμε, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει τίποτε». Στην εφημερίδα μας μίλησαν πολλοί από τους παρευρισκόμενους, δηλώσεις που μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω.

Σπύρος Μοσχόπουλος: «Ήταν μία συγκέντρωση, η οποία είχε τεράστια επιτυχία, που προοιωνίζει το θετικό μέλλον της παράταξης «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ». Την δράση της και την ενεργή της παρουσία χρειάζεται ο τόπος μας».

Μάρκος Κοτσιλίνης: «Η συγκέντρωση αυτή ήταν στο πλαίσιο της ενότητας του Συνδυασμού μας. Το είχα πει και νωρίτερα ότι εντάσσεται στο πλαίσιο των πολλών επαφών που θα έχουμε, για να διατηρήσουμε την ενότητά μας. Θέλουμε να προσφέρουμε στον τόπο μέσω της συμμετοχής και της ενεργοποίησης των πολιτών».

Διονύσης Γεωργάτος: «Είναι καιρός πρόσωπα-τάσεις και ομάδες να καθίσουν να δουν τη συνέχεια του ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με αυτά που έχουμε τώρα. Περιμένουμε να εκλεγούν τα συντεταγμένα όργανα. Ως άτομα θέλουμε να κουβεντιάσουμε είτε διαφωνούμε είτε συμφωνούμε. Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να πάει μπροστά με εμάς ή χωρίς εμάς. Το κόμμα έχει παρελθόν, αλλά έχει και μέλλον».

Νικόλας Βαλλιανάτος: «Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να αρχίσει την ανασυγκρότηση σε τοπικό επίπεδο. Όλοι πρέπει να είμαστε ενωμένοι γιατί οι καιροί είναι δύσκολοι και κανένας δεν περισσεύει. Μόνο κάποια μεγαλοστελέχη περισσεύουν που διάλεξαν να τραβήξουν άλλο δρόμο».

Σπύρος Σαμούρης: «Η κίνηση αυτή ήταν ανέλπιστα καλή. Δεν πρέπει να χαθεί ο Συνδυασμός. Η προσέλευση των φίλων ήταν πολύ μεγάλη και θετική. Ανανεώσαμε τις σχέσεις μας, ήρθαμε πιο κοντά, πρώτα ανθρωπιστικά και μετά πολιτικά. Έτσι πρέπει να λειτουργεί η πολιτική και δεν θα μείνουμε μόνο σε αυτό, θα ακολουθήσουν και άλλα».

Άγγελος Μπενετάτος: «Διαπίστωσα δύο σημαντικά πράγματα σε αυτή τη συγκέντρωση, που ήταν σχεδόν καθολική από τα μέλη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ. Το πρώτο είναι ότι προμηνύεται μια εποικοδομητική αντιπολίτευση με σωστή και καλοπροαίρετη κριτική. Πρέπει να βοηθήσουμε όλοι να πάει μπροστά αυτός ο τόπος σε αυτή τη δύσκολη χρονική συγκυρία. Πιστεύω ότι ο Μάρκος θα το αποδείξει. Το δεύτερο είναι ότι μια συντροφική και αδελφική σχέση (Καλαφάτης-Βαλλιανάτος) επανήλθε με ενθουσιασμό. Αυτό είναι μόνο η αρχή. Επιβάλλεται να ξαναχτίσουμε το τοπικό ΠΑΣΟΚ και να δώσουμε προοπτική και εμπιστοσύνη σε αυτούς που πικράναμε με τις δικές μας αταξίες».

Νόπη Αλεξανδροπούλου: «Η παράταξη, Δημοτική και Περιφερειακή παραμένει ενωμένη και δυνατή. Πάμε μπροστά με αισιοδοξία. Παρακολουθούμε από κοντά τα τεκταινόμενα του τόπου μας και θα έχουμε άποψη. Η συνάντηση ήταν ζεστή και συντροφική».

Διονύσης Μαρκάτος: «Η συνάντηση αυτή ήταν μια πρωτοβουλία του Μάρκου. Δόθηκε η ευκαιρία στα μέλη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ να συναντηθούν και να περάσουν ευχάριστα. Όλα δείχνουν ότι διαμορφώνονται καλύτεροι όροι και προϋποθέσεις για την πορεία του ΠΑΣΟΚ του αύριο. Όλοι μαζί πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά αφήνοντας αντιθέσεις και προβλήματα του παρελθόντος πίσω».

Διονύσης Αραβαντινός: «Ο χώρος του ΠΑΣΟΚ φαίνεται αρραγής-ενωτικός και δυνατός. Υπήρξε ένα βροντερό παρόν των στελεχών. Δόθηκε η υπόσχεση ότι όλοι θα αντιμετωπίσουν συνεκτικά τις προκλήσεις του Καλλικράτη, παρακολουθώντας στενά τα δρώμενα της νέας Δημοτικής Αρχής, ασκόντας δυναμκή παρέμβαση και αξιόπιστη κριτική σε όλα τα τεκταινόμενα».

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου