Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Ταλαιπωρία στο νοσοκομείο Αργοστολίου

Με προβλήματα διεξάγεται η εξυπηρέτηση των πολιτών, ασθενών και μη, στο γενικό νοσοκομείο Αργοστολίου, καθότι πολλοί από τους υπαλλήλους της υποδοχής δεν βρίσκονται πάντα στη θέση τους και φυσικά με μια μόνο υπάλληλο δεν γίνεται να εξυπηρετηθεί τόσος κόσμος.

Η εφημερίδα «Κεφαλονιά» δέχτηκε από νωρίς το πρωί της Τρίτης τηλεφωνήματα και καταγγελίες από απλούς πολίτες που περίμεναν για ώρες στην υποδοχή για να πάρουν το μαγικό χαρτάκι και να προχωρήσουν στα ιατρεία του νοσοκομείου για τις εξετάσεις τους. Άλλοι κατήγγειλαν το γεγονός ότι υπήρχε μία μόνο υπάλληλος στην υποδοχή και δεν προλάβαινε να εξυπηρετήσει όλο τον κόσμο. «Μας λένε ότι έχουν πάρει άδεια και για αυτό δεν είναι στις θέσεις τους», ήταν τα λόγια των ταλαιπωρημένων πολιτών που μας τηλεφώνησαν. Άλλοι έκαναν λόγο για τις απουσίες ιατρών ή για το γεγονός ότι δεν υπάρχουν γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων και αναγκάζονται να πηγαίνουν σε ιδιωτικά ιατρεία και να πληρώνουν. «Μας ρωτούν αν έχουμε χρήματα να πληρώνουμε εξωτερικούς ιατρούς;», ήταν τα λόγια μιας κυρίας, όταν επισκεφθήκαμε οι ίδιοι το νοσοκομείο. Και συνέχισε: «δεν είναι δυνατόν να στηρίζονται στο φιλότιμο κάποιων γιατρών που προσπαθούν να κάνουν καλά τη δουλειά τους».

Ατελείωτες ουρές είχαμε χθες στο Νοσοκομείο Αργοστολίου

Εμείς, όταν φτάσαμε στο νοσοκομείο, υπάλληλοι στην υποδοχή υπήρχαν. Ο Διοικητής του νοσοκομείου, Δημήτρης Αυγουστάτος, ήταν στο γραφείο του και ζητήσαμε να τον δούμε και να μιλήσουμε μαζί του. Ήταν ευγενικότατος, αλλά όπως μας είπε, «πνιγόταν» στη δουλειά και δεν μπορούσε να μας πει περισσότερα. Στο μόνο που απάντησε όταν τον ρωτήσαμε γιατί νωρίς το πρωί δεν υπήρχαν υπάλληλοι να εξυπηρετήσουν τον κόσμο μας είπε: «Υπάρχουν πολλά προβλήματα και κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Οι παθογένειες όμως σε πολλούς δημόσιους τομείς υπάρχουν και δεν είναι εύκολο από τη μια στιγμή στην άλλη να τις αντιμετωπίσεις».

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου, Δημήτρης Αυγουστάτος

Ο κ. Αυγουστάτος μας ενημέρωσε επίσης ότι θα φύγει για την Αθήνα στο τέλος της εβδομάδας και ότι από τη Δευτέρα μπορεί να μας δεχτεί και να μιλήσουμε για τα προβλήματα του νοσοκομείου. Όπως καταλαβαίνετε το θέμα δεν έκλεισε για μας, θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες για την κατάσταση στο νοσοκομείο εντός των ημερών.

Ρεπορτάζ Γιάννα Κουλουμπή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου