Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Α.ΠΑΡΙΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ & ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΡΕΟΠΩΛΩΝ

ΠΡΟΣ ΛΥΣΗ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΣΦΑΓΕΙΩΝ

Προς την οριστική του λύση οδεύει ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα του Νομού μας, αυτό της ανέγερσης των νέων σφαγείων. Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Κεφαλλονιάς, όπου συμμετείχαν ο Δήμαρχος Α. Παρίσης, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Γ. Βαγιωνίτης, εκπρόσωποι της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών και του Συλλόγου Κρεοπωλών, αποφασίστηκε να δρομολογηθούν όλες οι απαραίτητες διεργασίες ώστε να προχωρήσει απρόσκοπτα το έργο της ανέγερσης των νέων σφαγείων.
Για το θέμα αυτό το Γραφείο Τύπου του Δήμου Κεφαλονιάς εξέδωσε το ακόλουθο δελτίο τύπου:
Σε τροχιά λύσης εισέρχεται ένα από τα μεγαλύτερα χρονίζοντα προβλήματα του Νομού μας, το ζήτημα της ανέγερσης των νέων σφαγείων, με ενέργειες του Δημάρχου Κεφαλλονιάς Α. Παρίση που συναντήθηκε στο Δημαρχείο την περασμένη Τετάρτη με εκπροσώπους της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών και του Συλλόγου Κρεοπωλών. Στην συζήτηση συμμετείχε ο Αντιδήμαρχος Πυλάρου Γεράσιμος Βαγιωνίτης, στην αρμοδιότητα του οποίου ανήκει η εποπτεία των σφαγείων, καθώς και εκπρόσωπος της μελετητικής εταιρείας που προτίθεται να αναλάβει την εκπόνηση της μελέτης για την ανέγερση του νέου κτιρίου των σφαγείων.
Δύο ήταν τα κυρίαρχα ζητήματα της συζήτησης:
1.Το ύψος του κόστους της μελέτης, όπου ο εκπρόσωπος της μελετητικής εταιρείας είπε ότι αυτό μπορεί να μειωθεί στις 500-700.000 ευρώ από το ποσό του 1.100.000 περίπου που προέβλεπε προμελέτη και
2.Η μεταφορά του καταυλισμού των Ρομά που βρίσκεται στον χώρο του οικοπέδου που θα ανεγερθούν τα νέα σφαγεία. Η πρόταση που έγινε ήταν ο καταυλισμός να μεταφερθεί σε άλλο χώρο και γι’αυτό ενημερώθηκαν οι εκπρόσωποι των Ρομά που κλήθηκαν και παραβρέθηκαν στην συζήτηση. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εκπρόσωποι των Ρομά αποχώρησαν ευχαριστημένοι από την λύση που τους προτάθηκε από τον Δήμαρχο.
Επίσης, λόγω του ότι φορέας υλοποίησης του έργου θα είναι η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών, συμφωνήθηκε να βρεθεί ο τρόπος με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, ώστε να προχωρήσει απρόσκοπτα η υλοποίηση του έργου στον χώρο του οικοπέδου που ανήκει στην κυριότητα του Δήμου Κεφαλλονιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου