Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Συνέντευξη Νίκου Παυλάτου
(από εφημερίδα Κεφαλονιά)

«Αιτήματά μας η Ελευθερία, η Δημοκρατία κι η Εθνική Ανεξαρτησία. Ο Νίκος Παυλάτος, μέλος της Σπίθας των Κεφαλλήνων Πολιτών, μίλησε στην εφημερίδα μας για το κίνημα της Σπίθας και τους στόχους της.

Τι είναι η Σπίθα και πως ξεκίνησε;

«Σπίθα είναι η σπίθα της ανησυχίας του καθενός, του ονείρου του καθενός, της απόπειρας του καθενός, της παρόρμησης, της ελευθερίας, της αλληλεγγύης, της δημοκρατίας του καθενός. Ξεκίνησε εδώ και ένα χρόνο, όταν τα πράγματα έγιναν πολύ δύσκολα για τη χώρα και την τοπική κοινωνία, με το μνημόνιο και ότι επακολούθησε. Έτσι, πολλοί από εμάς στην τοπική κοινωνία και κυρίως από το Εμπορικό Κίνημα σκεφτήκαμε ότι επιτέλους πρέπει να παραγάγουμε δημοκρατία και αλληλεγγύη. Το Αδέσμευτο Ακομμάτιστο Εμπορικό Κίνημα έγινε Αδέσμευτο Ακομμάτιστο Κίνημα Πολιτών και σε αυτό εισήλθαν δάσκαλοι, νοσοκόμοι, ταξιτζήδες, οικοδόμοι και άλλοι πολλοί κλάδοι. Έτσι δημιουργήθηκε η Σπίθα των Καφαλλήνων Πολιτών».

Πως λειτουργεί η Σπίθα και πως γίνεται κάποιος μέλος της, υπάρχει Διοικητικό Συμβούλιο;

«Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να λειτουργήσουμε ως άνθρωποι και ως κοινωνία. Να επικοινωνήσουμε μεταξύ μας. Κάναμε συμβούλια ανοιχτά και ο καθένας μπορούσε να πάρει μέρος. Υπάρχει μια συντονιστική επιτροπή που στηρίζεται στην επικοινωνία των μελών του».

Ποια είναι τα αιτήματά σας;

«Τα αιτήματά μας είναι η Ελευθερία, η Δημοκρατία κι η Εθνική Ανεξαρτησία. Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος, θέλουμε να υπάρξει κάθαρση και τιμωρία των ενόχων. Θέλουμε να παραχθεί Δημοκρατία σε αυτή τη χώρα».

Πότε έχετε την επόμενη συνάντησή σας;

«Την Κυριακή, 16 Ιανουαρίου, στις 10:00 το πρωί, στο Ληξούρι, η συντονιστική επιτροπή της Σπίθας θα κάνει την πρώτη συνεδρίαση, όπου θα οριοθετηθούν και οι στόχοι μας. Προσπαθούμε μέσα στον Φλεβάρη να κάνουμε το κίνημα της Σπίθας ένα πανελλήνιο μέτωπο, ένα κίνημα που θα μετέχει στις επόμενες εθνικές εκλογές».

Δηλαδή, αν το Μάρτη έχουμε εκλογές, η Σπίθα θα πάρει μέρος;

«Αυτό επιδιώκουμε και νομίζω ότι θα το καταφέρουμε. Το σχήμα είναι έτοιμο σχεδόν κι είμαστε έτοιμοι».

Αν γίνουν εκλογές τότε, εσείς θα είστε επικεφαλής εδώ;

«Αυτό θα το επιλέξει η Κοινωνία, πιθανόν μέσα από μια ανοιχτή συγκέντρωση. Επαναλαμβάνω, θέλουμε Δημοκρατία στα πάντα».

Ο Πάνος Καμένος έστειλε χαιρετισμό στην πρόσφατη συνεδρίαση της Σπίθας, στο Επιμελητήριο, μαζί με την κα Σακοράφα. Η κα Σακοράφα είναι ανεξάρτητη Βουλευτής, ο κ. Καμένος όχι. Είστε Κίνημα ακομμάτιστο, πως προέκυψε ο χαιρετισμός του;

«Ο κ. Καμένος δεν ψήφισε το μνημόνιο και όταν είχαν έρθει οι εκπρόσωποι της τρόικας στη Βουλή, είχε βγει με ένα φανελάκι στα πάνω έδρανα της Βουλής, με την αναγραφή πάνω του «δεν πωλείται η Ελλάδα, έξω οι τοκογλύφοι από τη Βουλή. Φυσικά δεν έχει φύγει από τη ΝΔ ούτε θέλει να ενταχθεί στη Σπίθα, αλλά πως μπορείς να αρνηθείς σε ένα τέτοια άνθρωπο να απευθύνει ένα χαιρετισμό; Εξάλλου, εμείς είμαστε ανοιχτοί, θέλουμε επικοινωνία, συμμετοχή, δημοκρατία».

Οι νέοι της Κεφαλονιάς ενδιαφέρονται για την Σπίθα;

«Πάρα πολύ και αυτό είναι το ευχάριστο για μας. Πέρυσι τον Ιούνιο διοργάνωσαν και συναυλία στο Αργοστόλι. Είναι δίπλα μας».

Μέλη από το ΚΚΕ σας έχουν πλησιάσει ή έχουν πάρει μέρος στις συναντήσεις που κάνετε;

«Ναι, αλλά όταν λειτουργείς με το αλάθητο του Πάπα, δεν μπορείς εκ των πραγμάτων να είσαι κομμάτι της Σπίθας».

Από άλλα Κόμματα;

«Ναι, βέβαια, ο Βασίλης ο Ρουχωτάς μας έχει στηρίξει και μας στηρίζει από την αρχή. Την Κυριακή, μάλιστα, η συνάντησή μας στο Ληξούρι θα γίνει στο Δημαρχείο. Επίσης, ο Κώστας ο Ζαπάντης είναι κοντά μας, ο πρώην Δήμαρχος Αργοστολίου, Μιχάλης Βαγγελάτος, και ο Γιάννης Αντωνάτος».

Επιμέλεια Γιάννα Κουλουμπή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου