Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011


Δημήτρης Πυλαρινός: «Δεν κοιμάμαι τα βράδια»

Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας, 17 Ιανουαρίου, στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου η πρώτη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Αργοστολίου, αλλά και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Η Οικονομική Επιτροπή συνεδρίασε με δύο θέματα, την εκλογή Αντιπροέδρου και την νομική αντιπροσώπευση του Δήμου σε εκκρεμούσες δίκες των πρώην Δήμων του νησιού. Αντιπρόεδρος εκλέχτηκε η Κατερίνα Κουταλά, με όλα μέλη της Επιτροπής να ψηφίζουν υπέρ, εκτός από τον κ. Γκισγκίνη, που ψήφισε λευκό.

Μετά το τέλος της συνεδρίασης, ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής και Αντιδήμαρχος Ερίσου, Δημήτρης Πυλαρινός, έκανε δηλώσεις στην εφημερίδα μας. «Σήμερα έγινε η πρώτη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, η οποία είχε δύο θέματα. Το πρώτο θέμα αφορούσε στην ψήφιση Αντιπροέδρου για την Οικονομική Επιτροπή και εκλέχτηκε η κα Κουταλά. Την ψήφισαν όλοι, εκτός από τον κ. Γκισγκίνη. Επίσης, ένα άλλο θέμα ήταν ο ορισμός δικηγόρου για να παραστεί σε δίκες που εκκρεμούν για τους πρώην ΟΤΑ του νησιού. Με την ευκαιρία έγινε και μια συζήτηση γνωριμίας μεταξύ μας και αναπτύχθηκε ένας διάλογος για άλλα θέματα που μπορούμε να συζητήσουμε στο μέλλον σε δημοτικά συμβούλια».

Σε ερώτησή μας για την οικονομική κατάσταση του Δήμου και πως ο ίδιος βλέπει τα πράγματα, ο κ. Πυλαρινός μας είπε: «Τα θέματα που πραγματεύεται η Οικονομική Επιτροπή είναι το πιο δύσκολο κομμάτι του Δήμου, τόσο δύσκολο που δεν κοιμάμαι τα βράδια. Πιστεύω ότι είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση. Έχω ανησυχία μέχρι να φτάσουμε σε ένα ρυθμό και να ξεπεραστούν τα προβλήματα. Αν καταφέρει η νέα Δημοτική Αρχή μέσα στην τετραετία να οργανώσει το σχετικό θεσμικό πλαίσιο και να του βάλει γερά θεμέλια, θα σημαδέψει τη ζωή του Δήμου για τα επόμενα 50 χρόνια. Θέλει πολλή δουλειά, όση δεν φανταζόμαστε. Πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι το χαρτί που πετάμε, για παράδειγμα, αυτή την στιγμή κάτω έχει ένα κοστολόγιο. Πρέπει λοιπόν ν’ αλλάξουμε κι εμείς οι ίδιοι νοοτροπία, αν θέλουμε να δούμε αποτελέσματα».

Η επόμενη ερώτησή μας ήταν για το συνολικό ποσό των χρεών των πρώην Δήμων του νησιού, ιδιαίτερα μετά από κάποια δημοσιεύματα που θέλουν τα χρέη αυτά να ξεπερνούν τα 12 εκατομμύρια ευρώ. «Είναι πολύ νωρίς ακόμη για να πω κάτι τέτοιο, πρέπει να γίνει πλήρης απογραφή. Ο Δήμος αυτή την στιγμή επεξεργάζεται τα στοιχεία που έχει και οι υπάλληλοι περνούν τα στοιχεία στο διπλογραφικό σύστημα. Βάσει αυτού, θα μπορέσουμε να πούμε κάτι στο μέλλον. Εγώ δεν μιλάω ακόμη, είμαι υπεύθυνος για όλες τις κινήσεις που γίνονται και όταν θα έχουμε συγκεκριμένα στοιχεία, θα πω κάποια πράγματα. Αυτό που μπορώ με σιγουριά να πω είναι πως χρειάζεται από όλους μας προσπάθεια. Ο Δήμος δεν μπορεί να σπαταλά, πρέπει να γίνει συνείδηση ότι η σπατάλη δεν είναι στοιχείο πολιτισμού».

Στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, η εκλογή Αντιπροέδρου έγινε με τυπικές διαδικασίες και εκλέχτηκε Αντιπρόεδρος ο Γιώργος Θωμάς με πέντε ψήφους έναντι του Διονύση Αραβαντινού με τέσσερις ψήφους. Ο κ. Θωμάς, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας δήλωσε: «Είμαι καινούριος στην πολιτική σκηνή και θα αγωνιστώ για το καλύτερο. Ελπίζω να πάνε όλα καλά. Θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ». Όταν τον ρωτήσαμε ποιο είναι το πιο σοβαρό πρόβλημα που βλέπει εκείνος να αντιμετωπίζει ο Δήμος, απάντησε: «Το πιο δύσκολο είναι ότι είμαστε ακόμη στην αρχή και χρειάζεται να οργανωθούμε περισσότερο. Έτσι και με τα στοιχεία που θα προκύψουν από την απογραφή, θα μπορέσουμε να κάνουμε όσα έχουμε δρομολογήσει».

Ρεπορτάζ Γιάννα Κουλουμπή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου