Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Σπύρος Σπύρου: «Να αποτελέσουμε παράδειγμα στην κοινωνία»

Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης η κοπή της πίτας των υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλονιάς και Ιθάκης στην αίθουσα των συνεδριάσεων της Περιφέρειας στο Αργοστόλι, παρουσία του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Σπύρο Σπύρου.

Το «παρών» έδωσαν ακόμη ο Αντιπεριφερειάρχης, Σωτήρης Κουρής, σχεδόν όλοι οι Περιφερειακών Σύμβουλοι και πλήθος υπαλλήλων και απλού κόσμου. Την εκδήλωση άνοιξε ο Αντιπεριφερειάρχης, Σωτήρης Κουρής, ευχόμενος σε όλους καλή χρονιά και δύναμη για να αντιμετωπιστεί η οικονομική κρίση και τα όποια προβλήματα προκύψουν στην πορεία. Χαρακτήρισε το ρόλο των υπαλλήλων και λειτουργών της Περιφέρειας σοβαρό, υπεύθυνο, υψηλών αξιώσεων και απαιτήσεων, ενώ τόνισε ότι το βασικό ζητούμενο είναι η εξυπηρέτηση του πολίτη και η καλυτέρευση της ποιότητας ζωής των Κεφαλονιτών και Θιακών γενικά. Έκλεισε, τονίζοντας πως οι πόρτες της Περιφέρειας θα είναι πάντα ανοιχτές για όλο τον κόσμο.

Αμέσως μετά πήρε το λόγο ο Περιφερειάρχης, Σπύρος Σπύρου. «Είμαι ένας από εσάς, ανήκω σε όλους», είπε αρχικά ο κ. Σπύρου και συνέχισε σχολιάζοντας πως «ο χώρος της Περιφέρειας ανήκει στην κοινωνία και εμείς τον υπηρετούμε». Επίσης μίλησε για τη δύσκολη κατάσταση που περνά η χώρα και το φόβο μήπως έρθουν ακόμη χειρότερες μέρες. Έτσι, έθεσε ως στόχο της αξιοποίηση όλων των επιλογών και των ευκαιριών που εμφανίζονται, κυρίων την εκμετάλλευση των ευρωπαϊκών πόρων. Ζήτησε να γίνει μια συλλογική προσπάθεια από όλους, ώστε να επιτευχθούν τα καλύτερα στο μέλλον και να «χτιστεί» η Περιφέρεια σε σωστές βάσεις, ενώ ολοκλήρωσε λέγοντας «πρέπει να αποτελέσουμε το παράδειγμα στην κοινωνία».

Έναν ολιγόλεπτο χαιρετισμό απηύθυναν και οι σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης που βρέθηκαν στο χώρο της εκδήλωσης. Ο Διονύσης Γεωργάτος μίλησε για τη δυσκολία που αντιμετωπίζει η χώρα και τη συνεργασία που χρειάζεται μεταξύ όλων, ώστε να παραχθεί δουλειά. Πρόσθεσε παράλληλα ότι η βοήθεια από μεριάς δικής του παράταξης είναι δεδομένη, εφόσον φυσικά το επιθυμεί η Συμπολίτευση. Ο Γεράσιμος Φόρτες τόνισε το πνεύμα συνεργασίας που πρέπει να διέπει όλους και ευχήθηκε καλή χρονιά με δύναμη για εποικοδομητικό έργο. Τέλος, ο Θεόδωρος Γαλιατσάτος ευχήθηκε το καλύτερο στον Περιφερειάρχη και σχολίασε πως οι δυσκολίες και τα προβλήματα είναι πολλά και στο μέλλον ο Συνδυασμός του θα εκμεταλλευτεί την κάθε ευκαιρία για να συζητηθούν.

Η εφημερίδα Κεφαλονιά, μετά το τέλος της εκδήλωσης, μίλησε τόσο με τον Περιφερειάρχη όσο και με τον Αντιπεριφερειάρχη και τους περισσότερους Περιφερειακούς Συμβούλους, ζητώντας τους ένα σχόλιο για τη χθεσινή ημέρα, αλλά και το Περιφερειακό Συμβούλιο του Σαββάτου. Ο Περιφερειάρχης, Σπύρος Σπύρου, μας είπε: «Το Σάββατο είναι το δεύτερο Περιφερειακό Συμβούλιο με διάφορα θέματα, τα περισσότερα οργανωτικά βέβαια, ώστε να μπορέσουμε σιγά-σιγά να προσαρμοστούμε και να έρθουμε και σε πιο ουσιαστικά θέματα. Βέβαια, το Συμβούλιο είναι και πολιτικό όργανο, αλλά δεν θα αναλωθούμε μόνο σε θέματα γενικότερης πολιτικής, αλλά κυρίως σε θέματα που θέλουμε να προχωρήσουν, κυρίως έργα που πρέπει να ολοκληρωθούν ή να ενταχθούν σε προγράμματα. Πάντως, μοναδική μας σκέψη είναι, με συλλογικότητα, η Πλειοψηφία από τη μια μεριά και οι εισηγήσεις της Αντιπολίτευσης από την άλλη, να βοηθήσουμε την Περιφέρεια να πάει καλά».

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος, Θεόδωρος Γαλιατσάτος, δήλωσε: «Σήμερα είναι μια διαδικασία επετειακού χαρακτήρα και η παρουσία του κ. Σπύρου είναι ένα ευχάριστο γεγονός. Το Σάββατο είναι το πρώτο Συμβούλιο που θα συζητήσει ουσιαστικά θέματα. Μάλιστα είναι 17 θέματα και σε κάποια από αυτά είχαμε ζητήσει κι εμείς ως παράταξη να μπουν στην ημερήσια διάταξη. Δυστυχώς, όμως ο κ. Άνθης δεν μας έβαλε εισηγητές σε κανένα από τα τρία θέματα που είχαμε ζητήσει. Περιμένω να δω πως θα εξελιχθεί αυτό το Περιφερειακό Συμβούλιο, γιατί είναι το πρώτο crash test για να δούμε αν θα μπορέσει να ανταποκριθεί με επάρκεια και σαφήνεια στα πραγματικά προβλήματα που υπάρχουν. Εμείς ως παράταξη είμαστε έτοιμοι πάντως να συμβάλουμε θετικά».

Ο Αντιπεριφερειάρχης, Σωτήρης Κουρής, μας είπε: «Τη σημερινή ημέρα την αφιερώσαμε στους υπαλλήλους της Περιφερειακής ενότητας Κεφαλονιάς και Ιθάκης θεωρώντας ότι η δική τους συμπαράσταση είναι πολύ σπουδαία στο έργο που έχουμε να επιτελέσουμε. Εξάλλου, ο στόχος και το στοίχημα είναι πάνω απ’ όλα η εξυπηρέτηση του πολίτη. Το Σάββατο έχουμε συμβούλιο και από την Κεφαλονιά έχουμε τρία θέματα. Μέσα σε αυτά είναι η αντικατάσταση του Διοικητικού Συμβουλίου στον Εύδοξο και η εκπροσώπηση του Περιφερειακού Συμβουλίου στη γενική συνέλευση της Αναπτυξιακής Εταιρείας. Επίσης, μια βασική λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου είναι και ο κανονισμός του, ποιος θα μιλάει, πότε και πως και νομίζω ότι μέσα σε αυτό το συμβούλιο μπορούμε να ορίσουμε μια επιτροπή που θα δουλέψει πάνω σε αυτό».

Η Περιφερειακή Σύμβουλος, Τζόγια Γρουζή, μας είπε: «Έχουμε την τιμή να είναι μαζί μας ο Περιφερειάρχης κι εγώ χαίρομαι διπλά γιατί είμαι και υπάλληλος της Περιφερειακή Ενότητας Κεφαλονιάς, αλλά και Περιφερειακός Σύμβουλος και μπορώ να πω ότι για την Περιφερειακή Ενότητα της Κεφαλονιάς ο Περιφερειάρχης πρέπει να είναι ιδιαίτερα υπερήφανος για το έμψυχο δυναμικό αυτή την στιγμή, το οποίο καταβάλλει πολύ μεγάλες προσπάθειες μέσα σε ένα κλίμα όπου δεν υπάρχει διαρκής ενημέρωση, για να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε πρωτίστως για το καλό του πολίτη».

Ο Πρώην Νομάρχης και νυν Περιφερειακός Σύμβουλος, Διονύσης Γεωργάτος, δήλωσε: «Έδωσα ακόμη μια φορά τις ευχές μου και δήλωσα διατεθειμένος να συνεργαστώ με τη σημερινή περιφερειακή αρχή, από την στιγμή που και η ίδια το θέλει. Το Σάββατο έχουμε Περιφερειακό Συμβούλιο με 17 θέματα, υπάρχουν βέβαια ακόμη κάποιες δυσλειτουργίες. Δεν έχουμε ακόμη τις εισηγήσεις των θεμάτων, η πρόσκληση δεν ήρθε εγκαίρως, αλλά αυτά τα παραβλέπουμε, αρκεί να υπάρξει αποτέλεσμα ουσίας από τη συζήτηση που θα προκύψει το Σάββατο. Ένα σοβαρό θέμα που πρέπει να διερευνηθεί σύντομα είναι η διευκόλυνση της μετάβασής μας στην Κέρκυρα και η επιστροφή μας. Εγώ είχα κάνει και συγκεκριμένη πρόταση στον Περιφερειάρχη και είναι κάτι που χρειάζεται να διερευνηθεί».

Ρεπορτάζ Γιάννα Κουλουμπή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου