Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Κώστας Ζαπάντης: «Η αράχνη θα τους φάει»

Ιδιαίτερα συγκινημένος και με σοβαρό ύφος ο τέως Δήμαρχος Ελειού-Πρόννων, Κώστας Ζαπάντης, έδωσε το μεσημέρι της Τετάρτης συνέντευξη τύπου σε γνωστή παραλιακή καφετέρια του Αργοστολίου.

Με αυτόν τον τρόπο έθεσε τέλος στα τελευταία αρνητικά δημοσιεύματα από μέρος του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου στο νησί μας. Ο κ Ζαπάντης ξεκίνησε την ομιλία του τονίζοντας πως «οι άνθρωποι έχουν όνομα, το όνομα εκφράζει το πνεύμα, το λόγο, το ύφος, τις ιδέες. Όσοι δεν έχουν όνομα δεν έχουν και αυτά τα χαρακτηριστικά». Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο ρόλο του ψευδώνυμου από παλιά μέχρι σήμερα και δήλωσε πως «στην περίοδο της Δημοκρατίας το ψευδώνυμο το χρησιμοποιούν οι εγκληματίες, αυτοί που έχουν προαποφασίσει να δράσουν σε όρους εγκληματικότητας». Παράλληλα, έθεσε και το ζήτημα της νομιμοποίησης των ψευδώνυμων εγκληματιών σε περίοδο Δημοκρατίας. «Αυτό είναι ο Τύπος», σχολίασε ο κ. Ζαπάντης «όταν στρεβλώνει την αλήθεια και ανατρέπει την φυσιογνωμία της κοινωνίας».
Έκλεισε την εισαγωγή της ομιλίας του τονίζοντας «γνήσιος δεν είναι να λέγεσαι, αλλά και να είσαι αυθεντικός. Πρέπει να αποδεικνύεις κάθε στιγμή ότι είσαι αυθεντικός, ό,τι δεν είναι αυθεντικό, είναι πλαστό». Ο τέως Δήμαρχος αναφέρθηκε στη συνέχεια στην περίοδο της Δημαρχίας του, όταν ανέλαβε το 2008 το Δήμο, μετά την παραίτηση του κ. Μεταξά. Πρόσθεσε ότι όλα γίνονταν κάτω από συνθήκες διαφάνειας και εξήγησε πως οι αναθέσεις των έργων δεν γίνονται από το Δήμαρχο, αλλά από το Δ. Σ. και τη Δημαρχιακή επιτροπή, που συνιστούν τα συλλογικά όργανα του Δήμου. Συνολικά μάλιστα ένα έργο χρειάζεται οκτώ εγκρίσεις μέχρι να γίνει και πληρωθεί ο δικαιούχος. Σε αυτές τις εγκρίσεις ο Δήμαρχος δεν παίζει κανένα ρόλο.

Στα παραπάνω συμπλήρωσε ότι «ο Δήμος των Πρόννων ελέγχθηκε το 2009 πάνω στο θέμα της εκτέλεσης των έργων και η μόνη παράβαση που βρέθηκε ήταν πως ο συγκεκριμένος Δήμος έκανε περισσότερα από αυτά που μπορούσε. Αν η Δημοτική Αρχή έχει οποιαδήποτε σκέψη, να μη διστάσει να ζητήσει έλεγχο. Αυτό όμως είναι ευθύνη του Δημάρχου, δεν δικαιούνται να την αναλαμβάνουν οι ανώνυμοι, ας λειτουργήσει υπεύθυνα σε αυτό το ζήτημα». Ιδιαίτερη αναφορά έκανε σε ένα λογαριασμό νερού στο όνομα του αδερφού του και ανέγνωσε ένα υπηρεσιακό σημείωμα, που όπως δήλωσε κάποιοι έχουν διοχετεύσει τις τελευταίες ημέρες σε τοπικούς δημοσιογράφους. Από αυτό έλειπε ένα τμήμα του. Όταν διάβασε ολοκληρωμένο το σημείωμα, τόνισε συγκινημένος είπε: «Το έγγραφο αυτό πήραν κάποιοι από το αρχείο του Δήμου, το οποίο από την 1η του Γενάρη έχει περάσει στην αρμοδιότητα του Δήμου Κεφαλονιάς. Οι άνθρωποι που έστειλε εκεί ο Δήμαρχος νόθευσαν και πλαστογράφησαν έγγραφα. Έτσι εξαπατούν την Κοινωνία. Τα λέω γιατί ο Δήμαρχος πρέπει να προστατευτεί, θα δημιουργηθούν προβλήματα στην πορεία».

Στην πορεία της ομιλίας του, ξεκαθάρισε τι ακριβώς έχει συμβεί με τα χρήματα που τον κατηγορούν ότι έχει πάρει από το Δήμο. Συγκεκριμένα, τόνισε πως αυτά τα χρήματα είναι η αποζημίωση του Δημάρχου για το 2010 και το συνολικό ποσό ανέρχεται στα 29.369,57 ευρώ. Το ποσό αυτό, προσαυξημένο κατά 2.800,43 ευρώ, κατατέθηκε μετά από προηγούμενη αλληλογραφία και συνεννόηση και συναπόφαση με τους συνεργάτες του στο Δήμο, στο Σύλλογο Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «Ελπίδα». Ο κ. Ζαπάντης αναφέρθηκε και στη χορηγία που πήρε για την περίοδο 2008-2009, δίνοντας έγγραφα στοιχεία για το πώς χρησιμοποιήθηκαν αυτά τα χρήματα και διευκρινίζοντας πως είχε από την αρχή αρνηθεί να λαμβάνει ο ίδιος τη χορηγία, λόγω οικονομικής του ανεξαρτησίας.

Τέλος, ενημέρωσε τους παρευρισκομένους ότι έχει καταφύγει στη Δικαιοσύνη για συγκεκριμένα τοπικά ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα και ευχαρίστησε δημόσια τον Βουλευτή του Νομού Σπύρο Μοσχόπουλου. Κατέληξε, ορμώμενος από πρόσφατη συνέντευξή του στην εφημερίδα μας, όπου έκανε λόγο για «παραπολιτικό δίκτυο» που έχει δημιουργηθεί στις παρυφές του νέου Δήμου, σχολιάζοντας «Σιγά-σιγά, καταλαβαίνετε όλοι νομίζω ότι όντως υπάρχει ένα παραπολιτικό σύστημα γύρω από το Δήμαρχο. Υπάρχει ένας ιστός της αράχνης. Κάποιοι είναι μέσα και κάποιοι έξω. Θέλω να μείνετε έξω από τον ιστό και σας παρακαλώ να κάνουμε έναν αγώνα να βγάλουμε το Δήμαρχο από αυτόν τον ιστό. Κανείς δεν γλιτώνει από τον ιστό της αράχνης, θα πιαστούν όσοι είναι μέσα σίγουρα, η αράχνη θα τους φάει, αυτό συμβαίνει πάντα».

Ρεπορτάζ Γιάννα Κουλουμπή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου