Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Συντελέστηκε πραξικόπημα… στο Δημαρχείο

Ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αυτοδιοικητικής Συνεργασίας Αρχών για τα Ιόνια Νησιά (ΑΝΑΣΑ) και Περιφερειακός Σύμβουλος Ιονίων Νήσων, Θεόδωρος Γαλιατσάτος, έδωσε συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι της Τρίτης, στην αίθουσα των Συνεδριάσεων της Περιφέρειας στο Αργοστόλι.

Ο κ. Γαλιατσάτος μίλησε αρχικά για τη νέα περίοδο στην ιστορία της αυτοδιοίκησης, η οποία ξεκίνησε με το νομοσχέδιο του Καλλικράτη. Ξεκαθάρισε ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο πρέπει να καταργηθεί και στη συνέχεια ανέφερε κι εξήγησε τις προτάσεις που κατέθεσε ήδη ο Συνδυασμός του στον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου. Παράλληλα, εστίασε στην εκλογή προεδρείου και οικονομικής επιτροπής στο Π. Σ. κατά την πρώτη του συνεδρίαση. Στο σημείο αυτό κατέκρινε τη στάση της πλειοψηφίας στην εκλογή της οικονομικής επιτροπής, σχολιάζοντας πως ναι μεν έχει το δικαίωμα να επιλέγει τους αντιπάλους της, αλλά την ίδια στιγμή αυτό είναι πολιτικά ανήθικο.

Στην πορεία της ομιλίας του ο κ. Γαλιατσάτος παρουσίασε τις προτεραιότητες του Συνδυασμού του σχετικά με τα θέματα προς συζήτηση στο Π. Σ. και στάθηκε κυρίως στην απόφαση της ΚΥΑ 168040 της 7ης Σεπτεμβρίου 2010, η οποία έχει σοβαρές επιπτώσεις στα Ιόνια νησιά. Επί τη ευκαιρία τόνισε και τη θέση αναφορικά με την κεραία στα Βλαχάτα. Αμέσως μετά ανέφερε τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η ΑΝΑΣΑ για την προώθηση δύο πολύ μεγάλων παρεμβάσεων, την κατασκευή διαπεριφερειακών λιμανιών και του οδικού άξονα βορρά-νότου από Κέρκυρα έως και Ζάκυνθο.

Επίσης, μίλησε για την υποχρηματοδότηση της Αυτοδιοίκησης, η οποία αναμένεται να είναι μεγαλύτερη από αυτό που αναμενόταν και την στήριξη που πρέπει να δοθεί στη εργασία και τις μικρές επιχειρήσεις. Ο επικεφαλής της ΑΝΑΣΑ απάντησε σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων που ήταν παρόντες και έδωσε έτσι το δικό του στίγμα για θέματα όπως τη Γέφυρα Δεβοσσέτου, το Φορέα του Αίνου, το ΦΠΑ στα Ιόνια και το Δημαρχείο Αργοστολίου. Για το τελευταίο είπε πως «έτσι όπως εξελίχθησαν τα πράγματα μιλάμε για πραξικόπημα. Ένα δημόσιο κτίριο εδέχθη τροποποιήσεις χωρίς καμιά απόφαση Δ. Σ.», προκαλώντας φυσικά αντιδράσεις στην αίθουσα.

Ρεπορτάζ Γιάννα Κουλουμπή

1 σχόλιο:

  1. Αγαπητέ Θόδωρε,

    θα είσουν πιο αξιόπιστος αν δεν διάλεγες μόνος σου να παίζεις το ρόλο της "ουράς" του πρώην Νομάρχη. Στο δεύτερο γύρω των περιφερειακών εκλογών φαγώθηκες για να βγει ο Μπεριάτος - Γεωργάτος - Βαλλιανάτος μήπως σου δώσουν πάλι καμιά θέση. Δυστυχώς, διάλεξες το ρόλο σου και τώρα δεν είσαι αξιόπιστος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή