Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

kefaloniaphotonews-Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2010
Ο Αλ. Καλαφάτης δείχνει το δρόμο στους υποψήφιους: «…νά’χουν στο μυαλό τους πάνω απ’όλα τον εφιάλτη που ζει η κοινωνία…»

Προς τον γραμματέα και τη Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Κεφαλονιάς – Ιθάκης

Ο γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Κεφαλονιάς – Ιθάκης με πληροφόρησε πως έχω προταθεί ως υποψήφιος Δήμαρχος Κεφαλονιάς. Σχετικά με αυτό σημειώνω τα εξής:

Πρώτον: Δεν γνωρίζω ποιος ή ποιοι με πρότειναν. Σε κάθε περίπτωση τον ή τους ευχαριστώ.

Δεύτερον: Έχω δηλώσει σε ανύποπτο χρόνο, πριν αρκετούς μήνες, πως δεν επιδιώκω και δεν επιθυμώ να είμαι υποψήφιος. Η επιθυμία αυτή ισχύει, γι αυτό το λόγο δηλώνω πως δεν αποδέχομαι την λίαν τιμητική πρόταση που μου έγινε.

Τρίτον: Ο γραμματέας με ενημέρωσε επίσης, ποιοι άλλοι έχουν προταθεί ως υποψήφιοι για τα διάφορα αξιώματα των προσεχών εκλογών. Θεωρώ πως όλοι είναι ικανοί να αντεπεξέλθουν στο νέο εγχείρημα της Τ.Α.. Ιδιαιτέρως για τα άλλα δύο πρόσωπα που προτάθηκαν μαζί με μένα για το αξίωμα του Δημάρχου, τονίζω: πρόκειται για δύο από τα εγκυρότερα πολιτικά στελέχη του τόπου μας. Συνδέομαι μαζί τους με μακροχρόνια αδιάλειπτη και ειλικρινή σχέση πολιτικής συνεργασίας, που έχει μετεξελιχθεί και σε σχέση προσωπικής φιλίας. Έχω εμπιστοσύνη στη δική τους ικανότητα, εντιμότητα, δυναμικότητα και οραματική θεώρηση των πραγμάτων.

Τέταρτον: Στηρίζω όπως πάντα τα ψηφοδέλτια της παράταξης στην οποία ανήκω, πρωτίστως τώρα, στη δύσκολη συγκυρία.

Πέμπτον: Ο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» είναι καινοτομία που με βρίσκει απολύτως σύμφωνο, όπως εξάλλου αυτό είναι γνωστό. Οι εκλογές είναι αυτονοήτως κρίσιμες, που υπό άλλες, ομαλές συνθήκες θα αποτελούσαν σημείο πολιτικής καμπής, ίσως δε να αποκτούσαν μέγιστη ιστορική σημασία για την ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών.

Έκτον: Χωρίς να αμφισβητώ την κρισιμότητα των προσεχών εκλογών ή την πιθανότητα της πολιτικής καμπής ή της δυνάμει ιστορικής σημασίας αυτών, εκείνο που αντικειμενικά σκιάζει όχι μόνο στην πολιτική συνείδηση των πολιτών, αλλά την κάθε σκέψη ή δραστηριότητά μας, είναι η δραματική ελληνική και διεθνής πραγματικότητα που ζούμε.
Οι υποψήφιοι όλων των παρατάξεων και όλων των συνδυασμών, τους οποίους σέβομαι ανεξαιρέτως, πρέπει – και δεν αμφιβάλλω γι αυτό – νά’χουν στο μυαλό τους πάνω απ’όλα τον εφιάλτη που ζει η κοινωνία, να συμπεριφέρονται και να ενεργούν με κυρίαρχη συνιστώσα το γενικότερο δράμα.

Αλέκος Καλαφάτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου