Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

“ΜΕΤΩΠΙΚΗ”
ΑΝΟΥΣΑΚΗ-ΑΡΑΒΟΥ


Γράφει ο Μπ। Παπαδόπουλος(από την εφημερίδα ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ)

“Σκληρούς” χαρακτηρισμούς μέσω γραπτών δηλώσεων αντάλλαξαν ο δημοτικός σύμβουλος Αργοστολίου Νίκος Ανουσάκης και η γραμματέας του τοπικού ΣΥΝ Σοφία Αράβου-Παπαδάτου. Την αρχή έκανε η κ. Παπαδάτου που εξέδωσε την ακόλουθη δήλωση:
ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ

«ΚΟΙΤΑ ΠΟΙΟΣ ΜΙΛΑΕΙ». Ο τίτλος της γνωστής ταινίας ταιριάζει απόλυτα σαν επιγραμματική απάντηση στα δημοσιεύματα της Τρίτης 15 Ιουνίου του «Ημερήσιου», τόσο της στήλης 3ο Μάτι, όσο, και κυρίως, του Ταμερλάνου. Χαιρόμαστε βέβαια που ασχολούνται με τόσες λεπτομέρειες, με τον Συνασπισμό και τον ΣΥΡΙΖΑ, διότι είναι μια επιπλέον επιβεβαίωση για τον χώρο μας. Πριν γράψει όμως κανείς ο,τιδήποτε πρέπει να μάθει να σκέφτεται.
Θα έπρεπε να γνωρίζουν οι οπαδοί και υποστηρικτές του δεξιού σκέλους του διπολισμού της εξουσίας, ότι δεν μιλάνε για «σαπούνι στο σπίτι του κρεμασμένου». Δεν μιλάνε, όταν έχουν στηρίξει χωρίς να ντρέπονται, το νεοφιλελεύθερο μοντέλο της παγκοσμιοποιημένης χρηματοτραπεζικής εκμετάλλευσης, που μας οδήγησε στην άθλια οικονομική κατάσταση που βιώνουμε σήμερα. Ο Κώστας Παπαδάτος, ο Θόδωρος Γαλιατσάτος, η Σοφία Παπαδάτου και ο Μάκης Δημητράτος, μπορεί να ανήκουν σε τάσεις (και όχι απαραίτητα), αλλά αποτελούν το «περιστύλιο», που στηρίζει τον ενιαίο θόλο του Αριστερού ιδεολογικού τους χώρου. Ένας χώρος που δεν έκλεψε, δεν πήρε μίζες, δεν εξαθλίωσε τον ελληνικό λαό. Ένας χώρος που δεν έχει ευθύνη για την απουσία ανάπτυξης της χώρας, για την απουσία κοινωνικού κράτους, για την απουσία Παιδείας και Υγείας. Δεν έχει ευθύνη για την ερήμωση της περιφέρειας και τον υδροκεφαλισμό των αστικών κέντρων.
Θα έπρεπε να ντρέπεται ο κ. Ανουσάκης, παρουσιαζόμενος με το ψευδώνυμο «Ταμερλάνος», όταν αναφέρεται τόσο απαξιωτικά στις διάφορες αριστερές συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ. Στην πλειονότητά τους αποτελούνται από τα παιδιά των 600 ευρώ, και αυτό στην καλλίτερη περίπτωση. Στη χειρότερη εκδοχή, είτε έχουν σπουδάσει και τυλίγουν σουβλάκια με τα πτυχία τους, είτε μεταφέρουν πίτσες με ντεκόρ τα μεταπτυχιακά και τα διδακτορικά τους, είτε δεν μπόρεσαν να σπουδάσουν. Και δεν μπόρεσαν να σπουδάσουν ή να βολευτούν σε καμιά θεσούλα, γιατί οι οικογένειές στους δεν έγλυψαν, δεν λάδωσαν, δεν σύρθηκαν πίσω από ρουσφέτια, όπως συνηθίζει το γαλαζοπράσινο δίπολο της εξουσίας, που μας διέλυσε.
Θα έπρεπε να ντρέπεται ο κ. Ανουσάκης όταν αναφέρεται σε διασπάσεις, αποχωρήσεις κ.λ.π, όταν ο δικός του πολιτικός χώρος έχει σπάσει στα δύο (και έπεται συνέχεια), όταν διαγράφουν με συνοπτικές διαδικασίες τους διαφωνούντες, όταν οι λέξεις Siemens και Βατοπαίδι, έπρεπε να τους αφήνουν άφωνους. Αλλά έτσι είναι το θράσος, ανερυθρίαστο δυστυχώς. Θα έπρεπε να ντρέπεται πρώτα απ΄όλα για τις συμπεριφορές «λαμπόγιαλο» στις έκλογές της ΟΝΝΕΔ Κεφαλονιάς και στις λαθροχειρίες των τοπικών τους οργανώσεων, με την εμφάνιση εγκυκλίων εξπρές.
Την ψήφο σας θα την ψάχνετε εσείς, γιατί ο κόσμος πλέον κατάλαβε! Κατάλαβε, ποιος πασχίζει για το καλλίτερο αποτέλεσμα στην πολιτική σύνθεση και ποιος πασχίζει μονίμως για την τσέπη του. Ο Συνασπισμός και ο ΣΥΡΙΖΑ θέλουν εκπροσώπηση, με ουσιαστικό αντίκρισμα την ωφέλεια των ανθρώπων, την ποιότητα ζωής. Δεν έχουν βουλευτές «γραβατωμένους κυριούληδες» της λαμογιάς.
Όσο για το δημοσίευμα της ΑΥΓΗΣ, στο οποίο αναφέρεται ο κ. Ανουσάκης, για να τελειώνουμε, καλλίτερα να μην ασχολείται με πράγματα που δεν κατέχει. Ας περιοριστεί στις εφημερίδες του δικού του χώρου, μήπως και κερδίσει κανένα CD.
H ζωή συνεχίζεται και το άρθρο με τίτλο «Μπορεί ο φεμινισμός να είναι γένους αρσενικού;» είναι κατ΄εξοχήν πολιτικό. Αφιερώνουμε στον Ημερήσιο και τους συνεργάτες του την τελευταία φράση του άρθρου: «Πριν δουλέψουμε με την κοινωνία, έχουμε να κάνουμε δουλειά με τον εαυτό μας».
Ν.Ε. ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ
Η Γραμματέας
ΣΟΦΙΑ ΑΡΑΒΟΥ-ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΝΟΥΣΑΚΗ

Απάντηση στα παραπάνω απέστειλε ο δ/σ Νίκος Ανουσάκης που αναφέρει τα ακόλουθα:
Ο Κουτσόγιωργας, οι «εσωτερικάκηδες» και η ωραία φωτογραφία…
Σε ρόλο μεταμοντέρνου «Κουτσόγιωργα» η Γραμματέας του Συνασπισμού κ. Αραβού προσπαθεί με μία τουλάχιστον αλλοπρόσαλλη ανακοίνωσή της να μου πει … «ότι δεν δικαιούμαι να ομιλώ ούτε να ασκώ κριτική στο κόμμα της»!Και κατά τα λοιπά στον Συνασπισμό επαίρονται ότι είναι το κόμμα της πλουραλισμού , της πολυφωνίας και της ανεκτικότητας…Εκτός αν … «χάλασαν» τώρα τελευταία λόγω που συνυπάρχουν στα πλαίσια του ΣΥΡΙΖΑ ακόμα και με κατά δήλωσή τους… «μαοϊκούς κομμουνιστές», οπότε ίσως πλέον έχουν στραφεί στο… « γνωστό δημοκρατικό μοντέλο» που εγκατέστησε ο «μεγάλος τιμονιέρης» στην Κίνα!
Αγαπητή κ. Αραβού για να μην αγωνιάτε θέλω να σας δηλώσω πως «μιλάω και θα μιλάω για πολύ ακόμα» και σε κάθε περίπτωση δεν είστε εσείς που θα μου κλείσετε το στόμα , επιθυμία ούτως ή άλλως αρκετών αστείων «παραγονταραίων» του νησιού η οποία όμως μάλλον θα μείνει «ευσεβής πόθος»…Ο λόγος που μπορώ και μιλάω άνετα και ανοιχτά είναι ότι προσωπικά κ. Αραβού δεν μπορώ να «εκβιαστώ» και να «τρομοκρατηθώ» από κανέναν διότι πολύ απλά «δεν έχω… εξυπηρετηθεί» , δεν είμαι «σιτιζόμενος από κανέναν» , δεν έχω καμία αργομισθία και ουδεμία θέση εξάρτησης από το Δημόσιο σε όλες του τις μορφές, δεν υπάρχει κανείς που να με… «κρατάει» κι επιπλέον δεν έχω άγχος ούτε να γίνω μέλος της «νομενκλατούρας» που διοικεί το νησί έστω και ως «βοηθητικός» ούτε να μου δοθεί κάποιο «ρολάκι» και μένα ούτε να κάνω το «πολιτικό δεκανίκι» και ο νοών νοείτω…Όλα τα παραπάνω λοιπόν μου δίνουν τη δυνατότητα «να κάνω την πλάκα μου» με κόμματα και πρόσωπα που δεν θεωρώ σοβαρά…
Αλήθεια μπορεί κανείς να πάρει στα σοβαρά έναν πολιτικό σχηματισμό στον οποίο εν έτει 2010 μετέχουν μέχρι και κατά δήλωσή τους οπαδοί του … Μάο; Φταίω εγώ που γελάω ; Είναι αυτό που λέμε όταν ο δείκτης δείχνει το φεγγάρι , ο ηλίθιος κοιτάει το δάχτυλο…
Είναι δυνατόν να νομίζουν πως θα με φιμώσουν οι πολιτικοί απόγονοι των θρυλικών… «εσωτερικάκηδων» και της λεγόμενης «ανανεωτικής αριστεράς» που … «ανανεώνεται» εδώ και δεκαετίες ;
Μήπως οι «αριστεροί των σαλονιών» , που έλεγε κι ο Ανδρέας Παπανδρέου, μπορούν να μου εξηγήσουν πως γίνεται και έχουν ποσοστά διψήφια σε εξαιρετικά προνομιούχες περιοχές όπως το Κολωνάκι αφού είναι τόσο «σκληροί» και τόσο «ασυμβίβαστοι» ; Μήπως κατ΄ επέκταση τους συνδέει κάτι με το περίφημο «αδέλφια ελάτε να βγούμε στους δρόμους με ρόλεξ και γούνες στους ώμους» που έλεγε κι ο Χάρυ Κλύν ; Ειδικά μάλιστα γι’ αυτό η κυρία Αραβού μπορεί ίσως να μας πει και κάτι παραπάνω…
Επί τη ευκαιρία πόσα οργανωμένα μέλη έχει ο Συνασπισμός στην Κεφαλονιά κι ειδικότερα η κ. Αραβού με πόσες ψήφους έχει εκλεγεί γραμματέας στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη ; Ειδικά σ΄ αυτό επιζητώ απάντηση για να δούμε και τι ακριβώς εκπροσωπεί ο καθένας που αρέσκεται να εμφανίζεται ότι… «εν πάσει περιπτώσει εκπροσωπεί κάτι»!
Η κυρία Αραβού που καταγγέλλει τον δικομματισμό δεν έχει ενημερωθεί ότι ο «σύντροφος Θόδωρος» συνεργάζεται άψογα με το τοπικό ΠΑ.ΣΟ.Κ. στη Νομαρχία ;
Αυτά προς το παρόν και δηλώνω πως δεν πρόκειται να απαντήσω σε οποιαδήποτε άλλη ανακοίνωση της κ. Αραβού αφού πιστεύω ότι «της έδωσα το δεκαπεντάλεπτο της δημοσιότητας» που επιζητούσε...Όπως λένε κι οι Αμερικάνοι «δεν με νοιάζει τι γράφεις για μένα , αρκεί να βάλεις ωραία φωτογραφία μου»...
Νίκος Ανουσάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου